Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 352 olarak ağustos ayında gitmiştim. Vay be 8 dönem geçmiş, kafanıza takılan soru olursa sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Bende 352 olarak ağustos ayında gitmiştim. Vay be 8 dönem geçmiş, kafanıza takılan soru olursa sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ağustos celbinin avantaj/dezavantajları nedir sence? Elbette düşeceğimiz yere göre değişir bunlar ama en azından kendi gözlemlerin neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 1 Temmuz 2015; 23:37:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragen

quote:

Bende 352 olarak ağustos ayında gitmiştim. Vay be 8 dönem geçmiş, kafanıza takılan soru olursa sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ağustos celbinin avantaj/dezavantajları nedir sence? Elbette düşeceğimiz yere göre değişir bunlar ama en azından kendi gözlemlerin neler?

Ben İzmir'de yaptım askerliği oraya göre yazayım ,

Avantajlar : Havalar güzel olduğu için hastalanma olayı zor oluyor , askerdeki en önemli husustur.
    Komutanların çoğu yıllık izinlerini kullanıyorlar yatış oluyor.
    Havalar sıcak olduğu için askere pek yüklenmiyolar , yatış oluyor
    Gece nöbetleri gayet keyifli geçiyor , arkadaşınla o yaz gecelerinde nöbette çok keyifli muhabbetler dönüyor.
    banyoya sıcak su var mı yok mu derdin olmuyor. havalar zaten güzel.
    çarşı izinleri keyifli olur, hiç olmazsa haftada birgün dışarının tadını bolbol gezip tozarak çıkartabilirsiniz.

Dezavantajları : Bazen sıcaklar gerçekten bunaltabiliyor.
    Komutanların tatil dönüşünde işler biriktiği için 1-2 hafta yoğun geçiyor.
    Onun dışında pek bi dezavantajı yok , dediğim gibi bunları izmir için yazdım , misal Antalya çıkar o zaman sıcaktan bıkarsınız o da şans artık...

• Dostlar ne zaman açıklanir ne zaman alırlar. Yani tahmini kaç gün sonra teslim olunur.

• quote:

Ben İzmir'de yaptım askerliği oraya göre yazayım ,

Avantajlar : Havalar güzel olduğu için hastalanma olayı zor oluyor , askerdeki en önemli husustur.
    Gece nöbetleri gayet keyifli geçiyor , arkadaşınla o yaz gecelerinde nöbette çok keyifli muhabbetler dönüyor.
    çarşı izinleri keyifli olur, hiç olmazsa haftada birgün dışarının tadını bolbol gezip tozarak çıkartabilirsiniz.

Onun dışında pek bi dezavantajı yok , dediğim gibi bunları izmir için yazdım , misal Antalya çıkar o zaman sıcaktan bıkarsınız o da şans artık...

quote:

Orijinalden alıntı: ezfuat

Dostlar ne zaman açıklanir ne zaman alırlar. Yani tahmini kaç gün sonra teslim olunur.

Dostum ilk mesajı okursan gerekli bilgiler orda da var. 24 temmuzda belli olacak.
    quote:

Teşekkürler hocam umarım bize de iyi yerler çıkar hayırlısı..

quote:

Orijinalden alıntı: ezfuat

Dostlar ne zaman açıklanir ne zaman alırlar. Yani tahmini kaç gün sonra teslim olunur.

Dostum ilk mesajı okursan gerekli bilgiler orda da var. 24 temmuzda belli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 2 Temmuz 2015; 12:07:09 >

• dragen kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle olur da rahat rahat yapar gelirsiniz askerliği, bide şunu söyleyim çünkü bu lafa çok maruz kalacaksınız, size ilk girişinizden itibaren poşet aşşağı poşet yukarı laflar söyleyecekler, sakın kızmayın yada ters bişey söylemeyin, biz kısa dönemler bile kendimize naber poşet derdik, takılırdık. Baktılar biz kızmıyoruz alınmıyoruz falan , poşet demeyi bıraktılar bize hepimize abi diyorlardı, belki siz takmazsınız ama içiniz de bu lafa takılan arkadaşlarınız olacak uyarın onları bu şekilde davranın, gerçi poşet lafına niye takılırlar onuda anlamam, benim hiç zoruma gitmezdi. aksine poşet dedikçe kısa dönem olduğum aklıma gelir erkenden gideceğim için sevinirdim.

• bana yoklama kaçağı cezası geldi ama askere gidersem askerlik bitince yarısını ödüyormuşum.
    askerliğini yapanlar bitince ödüyor. ben yapmıyorum
    o durumda da 15 gün içinde de ödemeli diyor ben şimdi ödeyecek miyim ödemeyecek miyim.
    agustosta gideceğim askere

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

bana yoklama kaçağı cezası geldi ama askere gidersem askerlik bitince yarısını ödüyormuşum.
    askerliğini yapanlar bitince ödüyor. ben yapmıyorum
    o durumda da 15 gün içinde de ödemeli diyor ben şimdi ödeyecek miyim ödemeyecek miyim.
    agustosta gideceğim askere

Hocam ben de aynı durumdayım. Kafam karıştı ödemedim hala. Bu Ağustos'ta gidiyorum ben bu durumda askerlikten sonra öderim diye düşündüm. Ama kesin olarak bilmiyorum. Gönderilen kağıttan bu şekilde anladım. Bilgi olan biri aydınlatsa iyi olur aslında.

• KNTLG kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam illaki takılanlar olacaktır, kötü insanlar olacaktır, iyi insanlar da olacaktır önemli olan herşeye rağmen kazasız belasız bitirmek ve bu yükten kurtulmak :) bekliyoruz bakalım yerlerimizin açıklanmasını bunu beklemek bile ayrı dert :)

• KNTLG kullanıcısına yanıt
    spor yapamayana ceza var mı ? en çok bundan endişeliyim ne tavsiye edersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 3 Temmuz 2015; 0:19:07 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Aynen bende bunu merak ediyorum sportif bir vucudum yok sol kolumu 2 kere kırdım barfiks felan çekemiyorum.
  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt
    barifks bende hayal zaten geçen 4 şınav çektim 2 gün göğüs kası ağrısı yaşadım durum o kadar feci yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 3 Temmuz 2015; 0:27:12 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Demi birde Şınav vardı benimde öyle feci bir şekilde halledicez artık 1 ay kaldı askere gitmeyi ne kadar istesemde hem vatani görev hemde gidip gelip hayata rahat rahat atılma açısında yinede son 1 aya girdikce heyecan artıyor belki askere gidince ilk gece heyecan olur ama 2.gece rahatlarız ama gidene kadar heyecanlıyız gece yatınca düşünemeden edemiyorum.
  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt
    sıkıntı olmadan atlatsakta boşa o kadar endişe yaptım desem diyorum umarım fazla zorlu geçmez, işin tuhafı yerlerin belli olmasına 21 gün varken heyecan yok hala yola , şimdiden hayırlı teskereler
  • Arkadaşlar şimdiden herkese hayırlı teskereler. Ben 357/b olarak yaptım askerden gelelide 20 gün oldu. Bende burada sizler gibi heyecanla bekliyordum 8-9 ay önce bi baktım bu sayfaya tekrar heyecan bastı :)) tekrar askere gidecek gibi oldum. Askerlik nasıl bittiğini anlamadım çok çabuk geçmiş. Arkana bakınca çabucak geçmiş diyorsun önünde 20-30 gün şafak kaldığında bile biter mi bu askerlik diyorsun. Allah yardımcınız olsun kafanızda ne büyütün nede küçültün. En büyük sıkıntı özgür olamamanız . Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya hazırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

spor yapamayana ceza var mı ? en çok bundan endişeliyim ne tavsiye edersin

Valla acemi birliğinde zaten spor diye bişey yok, sadece yemin törenine hazırlık için yürüyüşler falan yapılıyordu, usta ise düşeceğin yere göre değişir, ben depo görevlisi olmuştum, hiç spora çıkmadım, sabah 8 akşam 5 depoda görevliydim ama diğerleri çıkıyordu. Spor olur çıkarsın ha olurda yapamazsanız falan adam öldürmüyorlar bişey olmaz, yani bizde mekik çekemeyen çocuklar falan vardı bişey demiyordu komutanlat, yeterki çabaladığını görsünler illa nizami yapmana gerek yok...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

sıkıntı olmadan atlatsakta boşa o kadar endişe yaptım desem diyorum umarım fazla zorlu geçmez, işin tuhafı yerlerin belli olmasına 21 gün varken heyecan yok hala yola , şimdiden hayırlı teskereler

bu saatten sonra biz mi gidelim bilader
  • Gelin beyler artik gerçi 2 ay var daha usta birliğine gelmenize

• vitor reis kullanıcısına yanıt
    bende gidemem bu saatten sonra benim yerime bi daha gitsen kötü mü birader
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.