Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben aöf öğrencisiyken sadece şubeye gidip başvuru yaptım. 4 yıllık okuyordum ama harcı yatırmadım ve böyle başvuru yaptım.
    Sıkıntı çıkmaz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Tarihler kesindir.
    ASal da yazr.Duyuruya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

Yüksek okul mezunuyum, 12 ay olarak yapacağım.Muhtemel tarihe takıldım işte umarım yazan tarih ertelenmeden o zaman giderim ? bi de başvuruda olan 2 günlük gecikmeden kayıt dönemi değişmiş olur mu ?

Trt duyurusunu incelersen kesin tarihleri görürsün. Konunun ilk sayfasında da yazıyor. Ayrıca yedek subay olarak(12 ay) gideceğinin garantisi yok kısa dönem de gidebilirsin.

• Arkadaslar diplomami aldim. Yarin basvuru yapicam, beni agustosda askere alirlar mi yada cok mu gec kaldim. Lisans mezunuyum bunarada

• dragen kullanıcısına yanıt
    Yüksek okul mezunları 12 ay yapıyor diye biliyorum kısa dönem bizlere uygulanıyor mu biraz açar mısınız ?

Ben başvuruda araya girip geçen 3 gün için sormuştum kesin tarihler belli evet ama hangisine dahil olurum onun durumu sonucu etkileyeceğinden ne yönde olur diye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemcii74

Arkadaslar diplomami aldim. Yarin basvuru yapicam, beni agustosda askere alirlar mi yada cok mu gec kaldim. Lisans mezunuyum bunarada

kasım celbine kaldınız.Ağustos başvuruları 31 mayısta bitti.

quote:

Yüksek okul mezunları 12 ay yapıyor diye biliyorum kısa dönem bizlere uygulanıyor mu biraz açar mısınız ?

Ben başvuruda araya girip geçen 3 gün için sormuştum kesin tarihler belli evet ama hangisine dahil olurum onun durumu sonucu etkileyeceğinden ne yönde olur diye ?

yüksekokul dediğiniz 2 yıllık meslek yüksekokulu ise 12 ay uzun dönem er olarak askerlik yapacaksınız.Uzun dönem er olarak yapanların sınıflandırma sonucu kısa dönemlerden bir hafta önce açıklanmıştı mayıs celbinde.Bizimki 24 Temmuzda açıklnacağına göre , sizin sonuçlar 17 temmuzda açıklanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 28 Haziran 2015; 18:53:20 >

• quote:

Birincisi başvuru yaptığınızda size askerlik durum belgesi adı altında bir kağıt vermişlerdir, orda eğer "celp dönemi" kısmı Ağustos 2015 ise celp döneminiz Ağustos'tur. Celp dönemininiz Ağustos ise o araya giren 3 gün bir şeyi etkilemez.

İkincisi de yüksek okul mezunları kesin olarak 12 ay yedek subay olarak yapar diye bir kural yok. Eğer yedek subaylığa evet dediyseniz, not ortalamanız yüksek ise, yabancı dil belgeniz varsa, bölümünüz de mühendis, doktor,öğretmen,psikolog vb ise yedek subay olma ihtimaliniz yüksektir ancak %100 garantisi yoktur. TSK'nın ihtiyacına göre yedek subay alımı yapılır. Yeterli ihtiyaç karşılanmış ise kısa dönem yaparsınız.

Edit: Yüksek okul dediğiniz için aklım lisanstan sonra yapılan yüksek lisansa odaklandı benim. Eğer 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu iseniz 12 ay er olarak yapacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 28 Haziran 2015; 19:04:47 >

• Bende Ağustos celbinde Allahın izniyle askerim. Yedek subaylık istemiyorum dedim lisans ortalamam 3,29 bölüm Kimya ; yedek subay çıkma ihtimali nedir acaba? Bazı yerler direk ortalamaya bakılıyor derken bazıları şans diyo tecrubeliler bi izah ederse sevinirim
  • dragen kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • bu ortalamalar ne ya maaşallah 3 ün altında adam yok.
    zaman yaklaştıkca heyecan da artıyor hakkımızda hayırlısı inşallah. 2. gruba kalmayayım başka birşey istmeiyorum hepsine kabulum. 2 ay daha beklemek koyar boş boş
  • beyler yeri değil biliyorum ama cevap çıkarsa mesajımı sileceğim.

Tecili bozdurup kasım 2015 de askere gitmek istiyorum. Tecili ne zaman bozdurup başvuru yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeeHot

beyler yeri değil biliyorum ama cevap çıkarsa mesajımı sileceğim.

Tecili bozdurup kasım 2015 de askere gitmek istiyorum. Tecili ne zaman bozdurup başvuru yapmalıyım.

31 ağustosa kadar başvuru yaparsan kasımda gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragen

Sevk belgeni (sülüs) aldığın an iş yerinden askerlik sebebi ile yasal olarak ayrılma ve tazminatına alma hakkın doğuyor zaten.(1 seneyi doldurduysan tabi)

Belgeni aldıktan sonra istediğin an ayrılabilirsin ama yine de eğer hala konuşmadıysan iş yerinle konuş derim önceden haber verirsen iyi niyetlilerse tazminat vs konularda kolaylık sağlarlar.

Sevk işlemlerini yaptıktan sonra celp dönemimizin belli olduğu kağıtla iş yerimdeki yetkililerle görüştüm. Fotokopisini insan kaynaklarına bıraktım. Olası tarihleri söyledim. Temmuzun sonu gibi tam net ne zaman gideceğimin belli olacağını söyledim. O tarihe kadar çalışmaya devam edeceğim. Açıklandıktan sonra tarihe göre çalışmaya devam edeceğim ve ya ayrılacağım.

Sevk işlemlerini yapmadan öncede askere gideceğimi söylemiştim zaten yetkililere. 4 senedir çalışıyorum aynı firmada. İnsan yine de bir tedirgin oluyor tabi ayrılacağı için ne olacak diye. Sülüsten ve ayrılma dilekçesinden başka bir evrak vermeyeceğiz anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eikkk

quote:

Sevk belgeni (sülüs) aldığın an iş yerinden askerlik sebebi ile yasal olarak ayrılma ve tazminatına alma hakkın doğuyor zaten.(1 seneyi doldurduysan tabi)

Belgeni aldıktan sonra istediğin an ayrılabilirsin ama yine de eğer hala konuşmadıysan iş yerinle konuş derim önceden haber verirsen iyi niyetlilerse tazminat vs konularda kolaylık sağlarlar.

Sevk işlemlerini yaptıktan sonra celp dönemimizin belli olduğu kağıtla iş yerimdeki yetkililerle görüştüm. Fotokopisini insan kaynaklarına bıraktım. Olası tarihleri söyledim. Temmuzun sonu gibi tam net ne zaman gideceğimin belli olacağını söyledim. O tarihe kadar çalışmaya devam edeceğim. Açıklandıktan sonra tarihe göre çalışmaya devam edeceğim ve ya ayrılacağım.

Sevk işlemlerini yapmadan öncede askere gideceğimi söylemiştim zaten yetkililere. 4 senedir çalışıyorum aynı firmada. İnsan yine de bir tedirgin oluyor tabi ayrılacağı için ne olacak diye. Sülüsten ve ayrılma dilekçesinden başka bir evrak vermeyeceğiz anladığım kadarıyla.

Aynı durumdayım, 3 yıldır çalıştığım iş yerimden askerlik sebebi ile ayrılacağım. Prosedürü ben de bu şekilde biliyorum kardeşim.

• Sizin sevk başlangıç 11agustoa yada 13 olcak beyler.kastamonudan selamlar $ 70

• quote:

Orijinalden alıntı: omer304

quote:

quote:

Aynı durumdayım, 3 yıldır çalıştığım iş yerimden askerlik sebebi ile ayrılacağım. Prosedürü ben de bu şekilde biliyorum kardeşim.

Ben bu hafta bu işlerden anlayan bir iki kişi ile görüşeceğim, yeni bir şey öğrenirsek haberdar ederiz birbirimizi kardeşim burdan olur mu?

• 1 yılda alınan yedek subay sayısı
  • quote:

quote:

Evet başka evrağa gerek yok sadece sülüs ve ayrılma dilekçesi vermemiz gerek. Bende konuştum iş yerimle 24 temmuzu bekliyorum sonuca göre devam edeceğim ya da ayrılacağım. Ayrılma dilekçesinde istifa yazmayın, askerlik sebebi ile çıkıyorum gibisinden yazın.

• eikkk E kullanıcısına yanıt
    Tabii, yeni bir şey öğrenirsem buraya yazarım.
    Selamlar.
  • fatihdemirbilekk F kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sanırım yedek subaylık istiyorsun ancak bu konuda her şeyin şansa bağlı olduğunu aklından çıkarma sakın, sen kısa dönem gidecekmişsin gibi hazırlan, eğer yedek subaylık çıkarsa sürpriz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.