Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ptt kartı gelenlerin de içinde para yok zaten. kartla 1. grup 2.grup muhabbetinin bi alakası yok.
  • Zaten kartların gelmesi yerlerin belli olmasına hemen hemen yetişecek.Ardından gideceğimiz yere göre zaten bedel yatacak.Yani içinde para var gözüyle bakıyoruz.Sırf abartı olmasın diye bir çok yorum okudum.Ptt kart alanların çoğu sevk işlemlerinide yaptırıp askere gitmişler.

2015 Şubat ile birlikte yeni bir düzen devreye girdi. 2015 Şubattan evvel acemilik eğitimi göreceğiniz yerler açıklandıktan sonra ptt'den acemi birliğinize gideceğiniz yer için yol parası ve iaşe(yemek) parası alınıyordu. 2015 şubat itibari ile ptt ikametgah adresinize ptt atm kartı göndermeye başladı.
    Yeni yürürlüğe giren bu uygulama her yerde uygulanmaya başlanamadı. Şubat 2015 döneminde askere gideceklerin bir kısmı ptt'den elden yol parası ve iaşe parası alırken bir kısmının evine ptt atm kart ulaştı. Şubat celbi sonrasındaki celp dönemlerinde bu uygulamanın tamamı ile uygulanması beklenmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abraham_KSK

quote:

Orijinalden alıntı: eikkk

quote:

Orijinalden alıntı: Alparslan Yavuz

Bugün şubeye gidip bilgi alacakken sizler sağolun :) Heyecanıma yenik düştüm ki az önce Ptt müşteri hizmetleri ile görüştüm.
    Adıma kart çıkmış ve basılmış.Ama ne zaman kargoya verilir bu konuda bilgi veremeyiz dediler.1.grup için ufak da olsa bir gerekçem oldu :)
    Hadi hayırlısı.

Az önce ptt çağrı merkezini bende aradım. Kartınız adınıza basılmıştır. Kuryeye teslim edilip sistemdeki kayıtlı adresinize gönderilecektir dedi. Ama ne zaman gönderileceği ile ilgili bir bilgi olmadığını, askere gitmeden önce elimizde olacağını belirttiler. Hadi hayırlısı inşallah ilk grup olur benimde.

Gençler bir sorum olacak. Siz YD SB adayımısınız yoksa 12ay uzun dönem er mi yapacaksınız? Çünkü bu ayrıma göre tarihler tamamen farklılık göstermekte

Bu PTT kartı muhabbeti ile birinci grup ikinci grup önceden tahminleri için ER/YD SB AD. gibi bilgiler paylaşabilirseniz karışıklığı gidermiş oluruz Teşekkürler..

YD SB AD. hocam yukarıdaki mesajlarda yazıyordu zaten. Tabi bu öngörü, ama bütün ağustos celp dönemindeki asker adayların hepsinin aynı anda basılmış olabilir. Ben sadece bize zamanında ulaşacak mı onu merak ettim. Şubede verdiğimiz ikamet adresine postalanacakmış bu arada haberiniz olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün şubeye gidip bilgi alacakken sizler sağolun :) Heyecanıma yenik düştüm ki az önce Ptt müşteri hizmetleri ile görüştüm.
    Adıma kart çıkmış ve basılmış.Ama ne zaman kargoya verilir bu konuda bilgi veremeyiz dediler.1.grup için ufak da olsa bir gerekçem oldu :)
    Hadi hayırlısı.

Az önce ptt çağrı merkezini bende aradım. Kartınız adınıza basılmıştır. Kuryeye teslim edilip sistemdeki kayıtlı adresinize gönderilecektir dedi. Ama ne zaman gönderileceği ile ilgili bir bilgi olmadığını, askere gitmeden önce elimizde olacağını belirttiler. Hadi hayırlısı inşallah ilk grup olur benimde.

Gençler bir sorum olacak. Siz YD SB adayımısınız yoksa 12ay uzun dönem er mi yapacaksınız? Çünkü bu ayrıma göre tarihler tamamen farklılık göstermekte

Bu PTT kartı muhabbeti ile birinci grup ikinci grup önceden tahminleri için ER/YD SB AD. gibi bilgiler paylaşabilirseniz karışıklığı gidermiş oluruz Teşekkürler..

YD SB AD. hocam yukarıdaki mesajlarda yazıyordu zaten. Tabi bu öngörü, ama bütün ağustos celp dönemindeki asker adayların hepsinin aynı anda basılmış olabilir. Ben sadece bize zamanında ulaşacak mı onu merak ettim. Şubede verdiğimiz ikamet adresine postalanacakmış bu arada haberiniz olsun.

Çok teşekkürler cevap için kardeşim.. Bir de ben arayayım su PTT'yi bakalım ne olacak :) @eikkk

BİR NOT: PTT Kartını alıp içinde Para olduğunu savunan arkadaşlar var mı? Gerçi AlpArslan Yavuz detaylır bir açıklama yapmış ama genede sormak istedim :)

@Alparslan Yavuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraham_KSK -- 9 Temmuz 2015; 9:24:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi hayırlısı.

Çok teşekkürler cevap için kardeşim.. Bir de ben arayayım su PTT'yi bakalım ne olacak :) @eikkk

BİR NOT: PTT Kartını alıp içinde Para olduğunu savunan arkadaşlar var mı? Gerçi AlpArslan Yavuz detaylır bir açıklama yapmış ama genede sormak istedim :)

@Alparslan Yavuz

Mesajları okudum da dün bayağı bir tartışma olmuş. Benden önce bir arkadaş yazmıştı ptt kart muhabbetini bende sordum ikimizin mesajı da inş ilk gruba düşeriz temennisiydi. Sonra birkaç arkadaş ptt kartı çıkanların ilk grup gideceğini söylüyorlar. Olabilir de olmayabilir de. Askeriye çünkü bu arkadaşlar mantık çok aramamak lazım. Bir önceki mesajımda da dediğim gibi bütün celp döneminin kartları aynı anda basılmış olabilir ya da arkadaşların iddaa ettiğini gibi de olabilir. Az kaldı sabretmek lazım, çoğu insan gerildi farkındayım ama beklemekten başka bir çare yok. yakın dönemde gidip dönmüş arkadaşlar emsal olabilir bir iki önceki dönem arkadaşlara sormak lazım aslında.

Bu arada bende KAF KAFLIYIM dır kardeşim ;)

• konuya ben de dahil olayım istedim (: az önce aradım ptt'yi kartımın çıktığı söylendi ama daha kuryeye verilmemiş. takip numarasını verdi buradan takip edebilirsiniz dediler
  • Bak kardeşim ne güzel kendin de söylüyorsun kesin değil diyorsun, bir şeyin hakkında kesin konuşmak için ''kaynak'' göstermen gerekir.

Ptt şubesindeki memurun askerlik grup dönemleriyle alakalı hiçbir bilgisi olamaz, oradaki adamın da boşuna zamanını çalıyorsun, askerlik şubelerine bile bu bilgi e-devlet üzerinden açıklanacağı gün iletilir. Sen istediğine inanırsın ancak elinde kaynak olmadan bilgi verip de buradaki insanların kafasına karıştırmaya hakkın yok, dediğin bilgiyi TSK ya da benzeri bir sitede görmüşsündür link atar paylaşırsın biz de bakarız ama sen direk diyorsun ki: ''ptt memuruyla konuştum kesin olduğunun kanısına vardım'' işte bu çok komik.
  • bu ptt kart yerler açıklandığı zaman adrese mi gönderiliyor yoksa şubeden mi alıyoruz
  • bende az önce aradım ptt yi kart basılmış.
  • Ben de aradım PTT'yi ama daha kartım çıkmamış. İlerleyen günlerde tekrar arayın belki haftaya basılır dediler.
  • Hero- kullanıcısına yanıt
    PTT kartların çıktığı zamana gore hangi grup olunduğu konusu sahip olduğu niteliği itibariyle gerçek olsa dahi zaten TSK web sitesinde ya da başka bir resmi mecrada açıklamaz. Sonuçların 24 Temmuz'da açıklanacağının net bir şekilde belirtildiği durumda bu konunun bir resmiyeti olamaz yani.
    Bu durum için ancak önceki dönemlerden deneyim edinmiş arkadaşlara danışılarak doğru kanıya varılabilir düşüncesindeyim.
  • herkese selamlar
    pttyi aradim kartim basilmis hatta evimin yakinindaki subeye gelmis orda bekliyormus barkod numarasıyla takip sistemindede teyit ettim
    su ana kadar hic heyecanım yoktu nedense icim kıpır kıpır oldu
  • manivelda M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Aradım verdiğin numarayı. Kişisel bilgilerimi isteyip sistemden baktı ve adıma herhangi bir kartın olmadığını söyledi. PTT kartın çıkmamış olması ne anlama gelir bilemiyorum. Lisans mezunuyum ve ağustosta kesinlikle gitmek istiyorum askere, kartın çıkmamış olması umarım bir sonraki celp dönemine kaldığım anlamına gelmez. Bu beni derinden yaralar. Şu 24 temmuz gelse de bitse şu soru işaretleri...
  • firatblack F kullanıcısına yanıt
    Gençlik bende şimdi aradım, evimin ordaki ptt şubesine gelmiş gidip alabilirsin dedi :) Her ne kadar hurafe olsa da şu an uzun donem astek yada kısa donem 1.grup gibi mi yorumlayayım
  • 13 mayista tecilimi bozdurmustum bugun itibariyle ptt kartim geldi eylulde giderim diyodum ama galiba agustosta yol gorunuyo bana :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan Kılko H kullanıcısına yanıt
    sorun etme kağıtta ağustos yazıyorsa sıkıntı yok.Er isen 15 temmuzda yedek subay isen 24 temmuz yerin berlli olur.Yer açıklanınca pttden gidip paranı ve kartını alırsın.
  • Hero- kullanıcısına yanıt
    Kesin olmadığı olmayacağı anlamına gelmez.Sadece oran yüksektir ve bir umuttur.Bizim gelen karttan çıkaracağımız sonuç budur.İrdelemekten vidayı yalama ettiniz.
    Kaynak olsa zaten kesin olduğunu beyan eder ve birlikte aktarırdım.Ben kesin olduğu kanısına vardım demek ile diğeri bambaşka husus.Benim dediğimle konuş ki senin dediklerine cevabım doğru olsun.
    Bu hususda hak vermiyor değilim sana.Milli Savunma Bakanlığı dışında henüz hiçbir bilgiye ulaşamayız.Gizli emirler dışında tabi.PTT kartların basımı için Ptt genel müdürü emir vermedi zannedersem Senin ne bilgin var ben onu merak ediyorum.Ben ortaya bir iddia attıysam aksini ıspatlaman lazım.10 yıllık ptt görevlisi.Bu işin piri olmuş desem yeridir.Aşina oldukları bir noktada benim zorlamam sonucu bilgi aktardı.Ve bende diğer arkadaşların yorumları, birde bu bilgi neticesinde kendimce kesin kanısına vardım.Senin ipin ucunu nereden tutmak istediğine bağlı.Benim üzerimden yürüme sende mümkünse başka bilgiler aktar.
    Kesin kanıya varmam bir ptt ile alakalı değil meseleyi açmayınca diline dolandık.Al buda deneyimim olsun sana
    Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığım görüşme sonucu askerliğim Ağustos'da kesin olmak üzere bildiri gönderildi.Üzerine ptt kart çıktı (2 dönemdir gidemiyorum ve kartda yoktu).Ptt görevlisi sürekli yaptıkları şeyi ve çağrışımını aktardı.Ptt kart alıpda 2.gruba kalanlara rastlamadım aksine tamamına yakın kendini ilk grup olarak askerde bulmuş.Çarşamba günü askerlik şubesine gittiğim de aldığım yanıtın bir benzerini aldım Ağustos'da askersin.Yani bu nedir kendimce 1.grubun habercisi.Kartda burda sembolik bir hava taşıyor.
    2015 Şubat Celbi ve sonrası için bazı kesimlere ptt kart, bazılarına ise ptt şubesinde kimliğiyle yol ve yemek parası karşılanacaktır diyor.Bunuda ekleyen biri olarak demem o ki ptt kart çıkmayan gidemeyecek anlamı taşımıyor.Haliyle diğerlerin üzerinde kafa karıştıracak bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yıldırım Kemal -- 9 Temmuz 2015; 19:45:09 >

• mltfeyzo M kullanıcısına yanıt
    mltfeyzo, bir önceki mesajımda lisans mezunu olduğumu yazdım. Benim sınıflandırma sonucum 24 temmuzda açıklanacaktır. 15 temmuz uzun dönemler, 24 temmuz da lisans mezunları için değil mi?
  • Hasan Kılko H kullanıcısına yanıt
    Görmedim.Doğrudur 24 tmmuz
  • Kardeşim okudum yazdıklarını darılma ama çok boş konuşmuşsun, ben bu site hariç http://www.asal.msb.gov.tr söylentilere inanmıyorum ve paylaşım yapacaksam bu site üzerinden yapıyorum, hadi sana hayırlı tıraşlar.

Sen buraya da paylaş bu bilgilerinihttps://www.facebook.com/groups/771446966283818/

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.