Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

Orijinalden alıntı: dragen

quote:

Orijinalden alıntı: LahmacuN38

Haziran'da üniversiteden mezun olacağım. Haziran'da başvurabilir miyim? Başvursam haziran'a yetişir miyim?

Asal sitesinde yazan tarihlere göre Ağustos celbi için son başvuru tarihi 30 Mayıs. Yani bu tarihten sonra mezun oluyorsanız Ağustos celbinde gidemezsiniz. Kasım celbine kalırsınız.

Bende aynı durumdayım fakat bir sorum olacak.

Diploma yada mezuniyet belgesi almadan önce şubeye gidip Ağustos celbine 12 ay uzun dönem askerlik yapmak üzere başvursam daha sonra mezuniyet belgesini ibraz edip askerlik süremin düşürülmesini yada yedek subaylığa terfi etmeyi talep etsem olur mu ?

evet böyle bişey mümkün fakat 360. kısadönem celbine değil 12 aylık er olarak yapmak için uzun dönem celbine başvuru yapacaksınız.Daha sonra lisans diplomanızla birlikte bazı evrakları da ibraz edip kısa döneme çevirecekler sizi.ASAL web sitesinde sol tarafta yedek subay sekmesinden "statü değişiklikleri işlemleri" kısmını okuyunuz.

http://www.asal.msb.gov.tr/

Merhaba ben birşey danışmak istiyorum. Ben MYO öğrencisiyim okul Haziran ayında bitecek,ben ise 1 Mayısta tecilimi bozdurdum tecil bozulurken lise mezunu olarak bozuldu tecilim.Aceba lise mezunu ve MYO mezunu arasındaki + ları bana askerlikte neler olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmatd -- 3 Mayıs 2015; 15:37:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karizmatd

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

quote:

quote:

Haziran'da üniversiteden mezun olacağım. Haziran'da başvurabilir miyim? Başvursam haziran'a yetişir miyim?

Asal sitesinde yazan tarihlere göre Ağustos celbi için son başvuru tarihi 30 Mayıs. Yani bu tarihten sonra mezun oluyorsanız Ağustos celbinde gidemezsiniz. Kasım celbine kalırsınız.

Diploma yada mezuniyet belgesi almadan önce şubeye gidip Ağustos celbine 12 ay uzun dönem askerlik yapmak üzere başvursam daha sonra mezuniyet belgesini ibraz edip askerlik süremin düşürülmesini yada yedek subaylığa terfi etmeyi talep etsem olur mu ?

evet böyle bişey mümkün fakat 360. kısadönem celbine değil 12 aylık er olarak yapmak için uzun dönem celbine başvuru yapacaksınız.Daha sonra lisans diplomanızla birlikte bazı evrakları da ibraz edip kısa döneme çevirecekler sizi.ASAL web sitesinde sol tarafta yedek subay sekmesinden "statü değişiklikleri işlemleri" kısmını okuyunuz.

http://www.asal.msb.gov.tr/

Merhaba ben birşey danışmak istiyorum. Ben MYO öğrencisiyim okul Haziran ayında bitecek,ben ise 1 Mayısta tecilimi bozdurdum tecil bozulurken lise mezunu olarak bozuldu tecilim.Aceba lise mezunu ve MYO mezunu arasındaki + ları bana askerlikte neler olur?

Her iki durumda da 12 ay er olarak askerlik yapacaksınız. Myo mezunu olmak ya da lise mezunu olmanın askerde herhangi bir farkı olacağını zannetmiyorum. Yazıcı , şoför vs olursan yine iyi. Tabi şöfor için ehliyet sahibi olmak gerekiyor.

• Cevap için teşekkürler.
  • Arkdaşlar duyduğuma göre kısa dönem komando olma imkanı yokmuş yani komando yuda evet olarak işaretlersek y.s lıkta evet olarak işaretlendiğinde komando olursak otomatikmen y.s olabiliyormuşuz doğrumudur bu.Cünkü kısa dönem için komando olmak diye birşey yok dedi bir arkadaşım.
  • Arkadaşlar YDS den 31 almışım :) sizce yds belgemi göturmeme gerek var mı? Bir de yabancı dil biliyor mu kısmına evet desem ayıp olur mu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matematiz

Arkadaşlar YDS den 31 almışım :) sizce yds belgemi göturmeme gerek var mı? Bir de yabancı dil biliyor mu kısmına evet desem ayıp olur mu :)

Hocam bende 31 almıştım yok hükmünde bir puan olduğu için Yabancı Dil kısmına HAYIR yazdım ama sen bilirsin
  • Arkadaşlar sorum olacaktı sizlere. Aöf son sınıf okuyorum haziran 27'sinde tek ders sınavına giricem büyük ihtimal temmuz gibi diplomayı alacağım inşallah ağustosta askere gitmek istiyorum kısa dönem olarak alırlar mı ağustosta yoksa kasım ayına mı kalır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-sniper-_ -- 5 Mayıs 2015; 21:12:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _-sniper-_

Arkadaşlar sorum olacaktı sizlere. Aöf son sınıf okuyorum haziran 27'sinde tek ders sınavına giricem büyük ihtimal temmuz gibi diplomayı alacağım inşallah ağustosta askere gitmek istiyorum kısa dönem olarak alırlar mı ağustosta yoksa kasım ayına mı kalır?

Ağustos için başvurular bu ayın sonunda bitiyor. Temmuzda zaten yerler belli olacak. Kasım celbine kalırsın.

• merhaba arkadaşlar.. ben 20-25 gün önce başvurmuştum.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Bölüm : FİZİK
    Ortalama : 2,55 / 4,00
    Ydk. Sb. : Evet
    Komando: Hayır
    Y.Dil : Yok
    bu arada yaş da 27 : )
  • Facebook grubumuz arkadaşlar;

https://www.facebook.com/groups/771446966283818/

Burda da toplanalım irtibatta olalım.
  • Arkadaşlar merhaba,

Yüksek lisans yapıyorum fakat bu sene bitmeyecek Ağustos ayında askere gitme düşüncem var fakat size danışmak istediğim bir kaç konu var?

1) Tecilim 2-3 sene var diye biliyorum tecilimi bozdurup gitmeyi düşünüyorum okul olduğundan bozdurma konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yanılıyor muyum?
    2) Okul sadece bir dönem uzar bu sebeple dönünce devam ederim diye düşünüyorum fakat kafamda şöyle birşey var ben ağustosta giderim Şubat gibi dönerim 2.dönem kaldığım yerden devam ederim diye düşünyorum fakat Ocak ayında okul için para yatırmak gerekiyor. Parayı bir şekilde hallederim ama ben askerde olduğum için okul herhangi bir sıkıntı çıkartır mı? Çıkartması çok olası geliyor bir fikriniz var mı ?
    3) Eylülde çıkma ihtimali göz önünde olursa onun içinde ben okula kaydolurum dönünce devam ederim kafasındayım kayıtta sıkıntı olmassa.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapdroid -- 7 Mayıs 2015; 15:36:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zapdroid

Arkadaşlar merhaba,

Yüksek lisans yapıyorum fakat bu sene bitmeyecek Ağustos ayında askere gitme düşüncem var fakat size danışmak istediğim bir kaç konu var?

1) Tecilim 2-3 sene var diye biliyorum tecilimi bozdurup gitmeyi düşünüyorum okul olduğundan bozdurma konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yanılıyor muyum?
    2) Okul sadece bir dönem uzar bu sebeple dönünce devam ederim diye düşünüyorum fakat kafamda şöyle birşey var ben ağustosta giderim Şubat gibi dönerim 2.dönem kaldığım yerden devam ederim diye düşünyorum fakat Ocak ayında okul için para yatırmak gerekiyor. Parayı bir şekilde hallederim ama ben askerde olduğum için okul herhangi bir sıkıntı çıkartır mı? Çıkartması çok olası geliyor bir fikriniz var mı ?
    3) Eylülde çıkma ihtimali göz önünde olursa onun içinde ben okula kaydolurum dönünce devam ederim kafasındayım kayıtta sıkıntı olmassa.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Merhaba, 1) Ben de yüksek lisans öğrencisiyim tezsiz yapıyorum. Haziranda finallerim var Temmuzda projeyi teslim edeceğim. Ağustos celbi için karar aldırdım. Okul herhangi bir engel teşkil etmiyor siz gitmek isterseniz eğer. 2)Durumunuzu enstitü yönetimi ile mutlaka paylaşın derim size bir yol gösterirler ve yardımcı olacaklarını da düşünüyorum. Umarım cevaplarım işinize yaramıştır.

• Arkadaşlar merhaba, ben de önümüzdeki hafta kısmetse tecilimi bozdurup Ağustos'ta askere gitmek istiyorum. Şöyle forumda bir göz gezdirdim, bu başvuru sırasındaki yabancı dil sorusu nedir? Yedek subaylık için bir kıstas mı? YDS'ye girmiş olsak bile belge götürmediğimiz takdirde "Yabancı dil: hayır" olarak mı kaydediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunb92

Arkadaşlar merhaba, ben de önümüzdeki hafta kısmetse tecilimi bozdurup Ağustos'ta askere gitmek istiyorum. Şöyle forumda bir göz gezdirdim, bu başvuru sırasındaki yabancı dil sorusu nedir? Yedek subaylık için bir kıstas mı? YDS'ye girmiş olsak bile belge götürmediğimiz takdirde "Yabancı dil: hayır" olarak mı kaydediliyor?

Merhaba,

Dediğin gibi Yedek Subaylık için bir kıstas. Yabancı diliniz varsa ve bunu YDS belgesi ile gösterebiliyorsanız yabancı dilinizi sisteme kaydediyorlar. Belgeniz yoksa ingilizceniz olsa bile yabancı dili yok yazılıyor. (:
  • asameti kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler :) Ben YDS'den 70 almıştım fakat askerliği kısa dönem yapmak istiyorum. İstersem belge götürmeyerek yabancı dili yok yazdırabilirim değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunb92

Cevap için teşekkürler :) Ben YDS'den 70 almıştım fakat askerliği kısa dönem yapmak istiyorum. İstersem belge götürmeyerek yabancı dili yok yazdırabilirim değil mi ?

Aynen öyle yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım.Kısa dönem yapmak için belge vermedim onlarda yabancı dil yok yazdılar. (:
  • Selam ben muaynede bonservis vermedim acemi birlikde girişde ne iş yapıyorsun diye sorular o zaman bonservisi versem olurmu..

NOT:Eczanede çalışıyorum
  • arkadaşlar merhaba :)
    bende 360. dönem yedek subay adayıyım. mesleğim bankacılık, yüksek lisans öğrencisiyim kayıt dondurdum ve ağustosta ALLAH izin verirse askerim. lisans diploma notum 2,85 yedek subay ve komandoya evet dedim. sizce yedek subay olurmuyum yoksa hayalmi?
    ALLAH hepimizin bahtını güzel eylesin İNŞALLAH.
  • Arkadaşlar dün başvuruyu yaptım..

Bölüm: Maliye
    Ortalama:2.30
    Y.s : Evet
    Komando: Hayır
    Y. Dil: yok
    Meslek: Memur

• quote:

quote:

quote:

Hocam bu yöntem işe yarar mı?

Mayıs sonunda 4 yıllık işletme mezunu oluyoruz. 29 mayısa kadar uzun dönem başvurusu yapsak elbet haziran ayında tekrar askerlik şubesine gideceğiz. Diplomayı vs istedikleri belgeleri versek 4 yıllık üniversite mezunu bir adayı sen 12 Ay gideceksin diye zorlayamazlar herhalde ? :)

Ek olarak Rusçada da mevcut yds ben hiç girmedim ama Rusya Federasyonu Saratov Devlet Üniversitesinden (Yök Tanıyor) Sertifakalarım , Ankara Üniversitesinden belgelerim ve diğer bazı özel kurumlardan da sertifikalarım var yabancı dile yok mu yazarlar acaba?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.