Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 1990dan önce doğanlar için bedelli yasası meclise sunuldu 12 bin tl chp sunmuş. Haberiniz olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xola kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bildiğim kadarıyla olmuyor. O kartın para gönderme komisyonu falan yok. Tsk hesabi açılıyor. Bu arada ptt kart falan almayın bosyere ve sakın para yuklemeyinn.para çekeceğiniz ptt yok. Para kesiliyor. Bizim ustegmenin lafını söylüyorum. Ptt kart devletin askere attığı bir kazıktır. :)

• diploma için bugün şubeyi aradım , memur zaten muayne olurken gereken belgelerin alındığını birliğe teslim olurkende tekrar diplomaya gerek olmadığını sadece sevk belgesi ve nüfus cüzdanı yeterli olduğunu söyledi
  • Arkadaşlar e devletten sülüs alacağım fakat ikamet adresim istanbul olduğu için adres orası gözüküyor.
    fakat ben askerlik dolayısıyla evi boşalttım.
    askerlik şubesine gittim sülüs belgesini almak için 3 ağustostan önce veremediklerini söylediler.
    çalıştığım iş yeri de sülüs belgesini istiyor benden sürekli.
    bu şekilde e devletten sülüs belgesini alsam sorun olur mu? ordaki adres sadece yol parası için mi kullanılıyor.
  • Sülüsü edevletten alcan zaten, adrese postanenin gonderdigi kart gider muhtemelen hatta gitmistir kart. Bana geleli 1 hafta oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: thrzdmr

Sülüsü edevletten alcan zaten, adrese postanenin gonderdigi kart gider muhtemelen hatta gitmistir kart. Bana geleli 1 hafta oluyo

eyv sağol.
  • acemi birliğine 05,08,2015 de teslim olacağız

usta birliğine katıma zamanı tahmini hangi tarihte olur bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gflylc

Herkesin sorduğu soru nasıl bir yer komutanlar nasıl günler sürekli eğitimle mi geçiyor vs. Biraz aciklarsan memnun oluruz @PSikomAR

Selam Hayırlı teskereler şimdiden.

KTBK Komutanlığı Topçu Alayı (Eşref Bitlis Kışlası) Lefkoşadadır. Silüste girne yazar ama topçu alayı lefkoşada bu aklınızda olsun.

Yakın Doğu Üniversitesi' nin hemen karşısında, merkeze çok da uzak değil, 15 dakikada servis ile lefkoşa merkezdesinizdir.
    Üniversite öğrencilerinin ve sivillerin geldiği bir kantin bölgesi var içerisinde pastahane market ocakbaşının bulunduğu.

Hava sıcak olduğunda eğitim spor vs yapmazsınız, eğitim alanına ya da eğitim binanıza gider, gölgede soteye çekilir kola çekirdek cips takılırsınız, komutanlar pek karışmaz, ortada gezinen daha üst rütbeli birileri yoksa.

Hava sıcak olmadığında ise her sabah güzel bir spor sizleri bekliyor, çılgınlar gibi koşuyorsunuz, sonrasında ise bir kaç set hareket yapıyorsunuz (şınav, mekik, barfiks...) ve bitiyor spor faslı. Daha sonra eğitim alanına gider hemen her gün aynı şeyleri yaparsınız, yanaşık düzen eğitimi alırsınız gibi.

Bu dönemde askere gidecekler denetlemeyle pek karşılaşmaz Kıbrısta. Göreceğiniz denetlemeler ise yanaşık düzen ve de spordan olabilir(eğer hava şartları uygunsa)

Subaylar sizleri pek kasmaz, insan halinden anlarlar, uzman onbaşı, uzman çavuşlar ilk gittiğinizde canınızı sıkabilir ama bir süre sonra kaynaştıkça onlarla da kanka modunda takılabilirsiniz.

Kıbrıs ın pskolojik bir uzaklığı var, insan kendini tr deki gibi rahat hissedemiyor, en azından ben öyleydim diyeyim, Türkiyedeki bir şehirden bir tık daha pahalı diyebiliriz. Çarşıda pazarda bol bol askerlerle iç içe olursunuz, yerel halk genelde askerler çarşıdan döndükten sonra dışarı çıkar haftasonları

• Eğitim Birliği
    İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. / İSKENDERUN / HATAY
    Statü
    KISA_DÖNEM ER
    Sevk Başlangıç
    30/09/2015
    Şube
    KARAMAN
    Sevk Bitiş
    02/10/2015
    Celp Dönemi
    AĞUSTOS 2015
    Celp Grubu
    2
    Esas Birliği
    İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. / İSKENDERUN / HATAY
    Kuvvet
    DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Sınıf
    MUHAFIZ

Ben uzundönem istiyordum kısa dönem geldi askeriyede kalmak istiyordum acaba şuan yine kalma şansım var mı bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

• the_exorcist kullanıcısına yanıt
    var
  • Peki nasıl kalabilirim ne yapmam gerekir kalmam için

• Bugun alaya gittim. Ucak bileti bile olsa birkac gun bizi bekletebilirlermis:( kendi memleketimde alayda bir gece kalacakmisim. Mantiksizlik simdiden basladi

• quote:

Orijinalden alıntı: Abraham_KSK

Eğitim Birliği
    İKM.MLY.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / İSTANBUL MALTEPE / İSTANBUL

Esas Birliği
    23 ÜNCÜ MOT.P.TÜM.47 NCİ MOT.P.A. KH. VE KH.TK. / İSTANBUL EYÜP / İSTANBUL

Celp Grubu
    1

Hayırlısı olsun arkadaşlar. Var mı buraya düşen ?

acemide ustada aynı yere düşmüşüz kardeş. sınıf bakım mı?
  • Acemi;
    KASTAMONU 5.J.EĞ T.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU

Usta;
    DİYARBAKIR İL J.K.LIĞI
  • quote:

Orijinalden alıntı: azorey

sen onu 4 yap :) acemi maltepe -- usta eyüp sınıf piyade...

Vay hoşgeldin aramıza kardeşim Allah tüm askerlerimize güzel hatıralarla dolu bir askerlik yapmayı,görevlerimizi en şekilde icra etmeyi ve ailemize sağ salim şekilde dönmeyi nasip eylesin .
  • Foruma yazan değilde, forumu okuyan biriyim. Ancak askerlikle ilgili başlık görünce yazayım dedim. Askerlik güzeldir. Tam ben asker oldum dediğiniz zaman terhis oluyorsunuz. Kısa dönemler orda yalandan askercilik oynayıp dönecek (benim gibi). Bu arada 554. dönemdim. Isparta / Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda görev aldım. 12 aylık asteklerimiz biraz askerlik yapacak. 20yıllık assubaylar komutanım çekecekler size. (Çok gıcık oluyorlar söyleyeyim) Onlar da haklı, adam ömrünü vermiş, 3 ay askeri eğitim almış birine komutanım çekmek zorundalar. Genelde abi kardeş ilişkisi gözlemledim gerçi.

Bi arkadaş "Kırklareli / Vize yok mu?" demiş. Son bi kaç aydır Vize'de yaşıyorum. Güzel yer sessiz sakin. Çarşılarda sıkılırsın ama ufak bir yer. Eskiden 5k askerin olduğu yerde 30 kişi kalıyor. Bol bol gezersin askeriyeyi. :)

Eğirdir'e gidecek varsa, isterlerse ayrıntı yazarım. Nerde ne yapılır vs. ;)

• R.usluuu R kullanıcısına yanıt
    konuyla pek ilgisi yok ama dinimizde şii-sünni camisi diye bir kavram yoktur tüm müslümanlar kardeştir ve ibadethaneleri olan camiler birdir , böyle kavramlar kullanarak siyasi arenanın bolca körüklediği mezhepsel bölünme fitnesine katkıda bulunmayalım ,saygılar .
  • İyi günler

Ben de sevk belgesinin pdf dosyasını aldım, bu dosyada esas birliğim ile ilgili bilgi yok, sadece eğitim birliğinin yeri belli ama

ASAL açıklanan sonuçta esas birlik yerim de yazmakta, sizde de böyle mi? ben, neden böyle olduğuna anlam veremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisces3588

İyi günler

Ben de sevk belgesinin pdf dosyasını aldım, bu dosyada esas birliğim ile ilgili bilgi yok, sadece eğitim birliğinin yeri belli ama

ASAL açıklanan sonuçta esas birlik yerim de yazmakta, sizde de böyle mi? ben, neden böyle olduğuna anlam veremedim

Bendeki durum da aynı

• Osmaniye merkez 39. Piyade mknz. Piyade egitim tugay komutanligi yardimciligi hakkinda bilgisi olan var mi? kisa donem askerlik yapanlar rahat midir? Sınıra gitme muhabbeti var mi oranin?

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.