Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mebs e bende ayın 5.de başvurucam kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinaydin3 -- 31 Temmuz 2015; 17:24:22 >
  • geçen sene bu zamanlar nereye çıkarız diye beklerken 1 sene geçmiş ne çabuk :D

356. Kısa Dönem (ağustos 2014) olarak acemiyi amasyada ustayı da kıbrıs 39 mknz. 49. alayda tamamladım.'Engin' tecrübelerimi
    paylaşma vaktim artık gelmiş bulunmakta.Askere gitmeden önce yazın en güzel günlerini internette birşeyler bulmakla geçirdiğim için yardımım bulunsun sizlere.
    İlk olarak yapacağınız 6 ay evet uzun gelebilir ama bitince çok çabuk geçtiğini anlayacaksınız.Benim gibi rahatına düşkün -gerçek anlamda tembel - olanlar için bile geçiyor. Acemide amasyaya gidecek olanlar bence şanslılar. tugayda 2 tane alay var 22. alay ve 12. alay... İkisi arasında en rahatı 22. alay olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.Acemi birliğinde 25 gün bile geçmezken usta birliğinizde 5 ay nasıl bitti anlamazsınız.Acemideki içtima olayı biraz bezdirir.Günde 6-7 defa 500 kişinin sayılması gayet sıkıcı bir iş ama en rahat günleriniz acemide geçer çünkü daha asker değilsinizdir.Yemin töreni çalışmaları yorucudur yemin töreni ise yorgunluğa değer hele ki o kalabalığın içine ilk girişinizde duygularınız değişir.
    Lafı uzatmadan usta yani Kıbrıs olayına giriyorum.Kıbrısta askerlik zor bunu başta söyleyeyim.Çünkü denetlemeden başınızı kaldıramazsınız.Hatta öyle bir hale gelirki e zaman denetlemedesiniz ne zaman değilsiniz onu bile anlayamadığınız olucaktır. Kıbrıstaki kışlaların yarısından fazlası değişik değişik köylerin içinde bulunur.genelde de tek katlı veya iki katlı eski evlerdir.En azından 49.alayın kışlaları böyledir. 39.mknz. Tümeninin merkezi Güzelyurta yakın bir bölgede bulunur fakat alayları ve taburları lefkoşaya kadar uzanan geniş bir alandaki köylere dağılmıştır.Alaylar genellikle güzeyurt merkezdedir.Önemli olan taburlar ve bölüklerdir.Mesela alay güzelyurtta, 1,2,3,4. taburlar 7-8km hatta 10-15 km uzaklıktaki köylerde , bölükler ise taburlara 5-6 km uzaklıkta ve genelde sınırdadır.Herşey sülüste yazan yere bağlıdır.Örneğin 39'uncu mknz tümen 49.Alay yazarsa güzelyurttasın ama 39'uncu tüm. 49'uncu alay,1. tabur derse lefkoşanın dibindesin. 39'uncu tüm.49.alay,1. tabur,2. bölük derse yine lefkoşaya yakın bi yerlerde sınırdaki bir köydedir bölüğün.Böyle böyle gider yani.
    Kıbrısta askerlik zordur evet ama çarşıları da zordur.Çünkü pahalı memleket.Fakat gözünüz korkmasın benim gibi istanbul bebeleri önce askerlerden uzaklaşmak için uzak ve pahalı-lüx yerlerde kahvaltı yapar çarşıya çıkınca fakat birkaç çarşı sonra lefkoşa vakıflarda sucuklu yumurtaya yumulursun ki tadı 30 lira verdiğin kahvaltıdan çok çok iyidir.Sokakta askerden kurtuluşunuz yok göt kadar yer ve her yer asker.Gıprıslılar akşam 5 ten sonra askerler dağıldıktan sonra çıkar çarşıya yani yine asker görürsünüz.Çarşı olayı bu kadardır.Kimi birlikler askerlerini her haftasonu çarşıya çıkarırken kimileri 2 haftada 1 ya da 3 haftada 1 çıkarırlar.
    Kıbrısta su sıkıntısı var diyenler için söylüyorum.Güzelyurtta su sıkıntısı yoktu.Çeşmelerden tatlı su akar ve kesildiğini görmedim neredeyse.Kışlaların çoğunda kantin sıkıntısı olduğundan mütevellit içme suyu sıkıntıdır ama kimse de susuzluktan gebermemiştir.Bir şekilde bu sıkıntı bilindiğinden rütbeliler sizi susuz bırakmaz yani.Biz dışardan damacana alıyorduk kimse de birşey demiyordu.fakat su diye sayıkladığınız 3-4 saatiniz de olabilir bunu da gözönünde bulundurmak gerekli.
    Kendimce yaşadığım şeyleri anlatmak ve yardımcı olmak adına bunu yazdım.Unutmayın herşey birlikten birliğe hatta aynı birlik içindeki karakol ve bölüklere göre bile değişmektedir.Garantisi yoktur.Garantisi olan tek şey ilk başta anlattığım tümen-alay-tabur-bölük düzeni ve yerleşimidir.Bu yazı umarım Gıprısta askerlik yapanların işine yarar.Soruları olanlar yazsın cevaplarız

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnmr

arkadaşlar ayın 5 inde ankara mamak mebs birliğine teslim olacağım. aynı birlikte olan arkadaşlar bana ulaşabilirler haberleşiriz. birde teslim olurken yanımızda bulundurmamız gereken evraklar veya eşyalar hakkında belirsizlik var tam olarak yanımızda ne olması gerekiyor. acemilikte bize lazım olacak hangi eşyaları götürmeliyiz. teslim olurken bizden sülüs dışında bir evrak istiyorlarmı ?

bende aynı yerdeyim 5 inde gidiyorum,evrak olarak edevlette çıkardığın belge ve kimlik gerekli,diploma ile ilgili farklı şeyler duydum o yüzden diploma fotokopisini de götürüyorum.kafamdaki tek soru telefon ile ilgili,onu da götürmeyeceğim kartla falan arayacağım heralde.götürülecek eşyalar ile ilgili de asker malzemesi satan herhangi bir yere git zaten adam ne lazımsa veriyor.

• Kaçar tane atlet+boxer aldınız beyler, ben en fazla 6-7 çift veriyorlar yıkamak da sorun oluyor dediler diye 10 takım aldım. Acemilikte hem banyo hem de çamaşır yıkama sorun olabiliyormuş benden söylemesi
  • 12 çift çorap 3 çift atlet ve boxer aldım. birde 8'li traş bıçağı aldım. yeterli olur heralde bunlar. ben içeri alırlarmı diye düşünüyorum bunları kafamda o var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: must1093

arkadaşlar kısa dönem olarak askerlik yapacağım ve usta birliğim de aynı yerde yapacağım. Sorum şu daha önce benim gibi bu durumda askerliğini yapan var mı? artı ve eksileri neler acaba?

tamamen avantajlı bir durumdur heralde :D ben eksi bi tarafı olacağını sanmıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnmr -- 31 Temmuz 2015; 22:01:00 >
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    ben askercell almıştım, o zaman boşuna aldık desene, ne bileyim askerlik bu disiplin vardır sanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

müşteri temsilciliği yapmadım yalan söylesem ardını kurcalamazlar dimi

Hocam yalan söylemeyi öğreneceksin zaten sıkıntı yok
    Yaptım de geç
  • Arkadaşlar usta birliği olarak Haydarpaşa GATAya gideceğim tüm interneti taradım ama hakkında hiçbir şey bulamadım. bu konu hakkında biri beni bilgilendirebilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar. Acemi birliği Kastamonu 5.Alay, usta birliği ise Ardahan İl Jandarma. Sizlere bir kaç sorum olacak;
    1. Çarşamba sabah 7:00 gibi Kastamonu da olacağım, alaya ne zaman katılıyım?
    2. Kantinde sadece banka kartı ile mi alışveriş yapıyoruz?
    3. Ardahan’a giderken KTM kullanılması zorunlu mu? Kendi imkanlarımla uçakla Kars’a gitsem Ardahan’a gitmek için yine orada da bir KTM var mı?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • gkhnmr kullanıcısına yanıt
    Alırlar tabiki sadece yasaklı listesindeki şeyleri almazlar elektronik,ilaç vs yoksa senin fanilana kimse karışamaz :D

Telefon olayı değişmiş ama kameralı olmazsa alıyorlarmış ama sim kart işini anlamadım var mı açıklık getirebilecek askercell e taşımak şart mı? yoksa hiç uğraşmayacağım ankesörlu yeter de artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krocker09 -- 1 Ağustos 2015; 4:45:48 >
  • emrahozbey E kullanıcısına yanıt
    17.00 kadar katil.
    Kantinde suan pos cihazini kullandirtmiyiorlar.gecen acemiler geldiginde pos cihazı vardi kantinde ancak sadece ziraat karti geciyor. Geri kalan hersey nakit. Bozuk para getirin bol bol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speedman kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam öyle yaparım öyleyse tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnmr

quote:

Orijinalden alıntı: must1093

arkadaşlar kısa dönem olarak askerlik yapacağım ve usta birliğim de aynı yerde yapacağım. Sorum şu daha önce benim gibi bu durumda askerliğini yapan var mı? artı ve eksileri neler acaba?

tamamen avantajlı bir durumdur heralde :D ben eksi bi tarafı olacağını sanmıyorum :D

şunun için sordum eksi taraflarından nöbet olayı çok fazla olabiliyormuş ne derece doğru bilgi bilmiyorum?
  • Herkese merhaba askerlik hayırlı olsun. Ben Kasımda gideceğim büyük ihtimal. Son başvuru tarihi ne zaman arkadaşlar? Sınav sonucu bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

eyvallah hocam öyle yaparım öyleyse tşk

Ama şanslı değilsin hoca
    Birçok elemandan daha çok nöbet tutacaksın
    Santral ol kurtul
  • Nişanlandım düşünün ben bile telefon götürmicem özletin kendinizi :)

• mert1905x kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Benim bildigim uni mezun olunca askerligimizi asteğmen rutbesinde yapiyoruz.SAS ve SAT katilmak icinde astsubay ve subay rutbesinde anca elemelere katilabiliyormuşuz.Benim sormak istedigim şu,astegmen askerlik yaparken astsubay rutbesine ulasip nasil elemelere katilabilirim ya da illaki deniz myodan mi mezun olmak gerekiyor ?

• Millet askere gitmeye başlamış sürekli araçlar geçiyor EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.