Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorunun cevabini bilmiyorum ama sen daha astegmenin astsubaydan daha kidemli oldugunu bilmiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi birliğine 100 lira ile gidin fazla götürmeyin derim

• 2 ekimde gidecekler kesin tarih sevk bitiş tarihi 2 ekim mi ona göre uçak bileti alacamda 2 ekime şimdiden alırsak daha ucuz ??
  • Merhaba tertiplerim adanadan selam :)

Acemi: Kastamonu Jandarma
    Esas Birlik: Isparta İl Jandarma Komutanlığı

Ama ben 2.celp grubuna kaldım ıspartada ustalığı olan varmı özelden görüşelim herkese şimdiden hayırlı teskereler
  • arkadalar manisada doğu ve batı kışla diye ikiye ayrılıyor benim 1.alay doğu kışla mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

Sorunun cevabini bilmiyorum ama sen daha astegmenin astsubaydan daha kidemli oldugunu bilmiyorsun.

Dostum onu bende biliyorum,benim demek istedigim illa deniz astsubayligi mi kabul goruluyor,ya da sinavla mi buraya geciliyor,ben bu noktayi bilmiyorum

• speedman kullanıcısına yanıt
    santral olmadı yazıcı olurum bu 2 görev için daha uygun birini bulamazlar nöbette çok dert değil yeter ki spor olmasın gerisi kebap bana göre
  • Askerdaşlar :p saçları nasıl kestirdiniz tavsiye alayım yarın kestireceğimde
    Yanlar 3
    Üstler 5 nasıl sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

santral olmadı yazıcı olurum bu 2 görev için daha uygun birini bulamazlar nöbette çok dert değil yeter ki spor olmasın gerisi kebap bana göre

Dua et denetleme olmasın yoksa
  • blackshow kullanıcısına yanıt
    @kardesim benim usta birliğim 9 UNCU MOT.P.TUG. K.YRD.LIĞI TNK.TB.G/K MKNZ.P.BL. / KARS SARIKAMIŞ / KARS neler söyleyebilirsin?
  • must1093 M kullanıcısına yanıt
    Hayir. Alay dogu ve batidan olusuyor. Siz oncelikle bati kislaya giris yapacaksiniz. Daha sonra bir grubu dogu kislasina kaydiracaklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dehşetengiz kullanıcısına yanıt
    1 ya da 2 gunluk yol iznini sayarsak katilim 3-4-5 ekim olur. E-devletten yapiliyormu su an bilmiyorum ama yapildiginda verilen belgede katilim gunu yaziyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiii

1 ya da 2 gunluk yol iznini sayarsak katilim 3-4-5 ekim olur. E-devletten yapiliyormu su an bilmiyorum ama yapildiginda verilen belgede katilim gunu yaziyor.

2.celp olanlarda yapılmıyor sadece başlangıç ve bitiş tarihi yazıyor sevk bitiş tarihi 2 ekim demişler okadar sevk belgesi göstermiyor şuan 2.celp olduğundan ozaman bekleyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

quote:

Orijinalden alıntı: xiii

2.celp olanlarda yapılmıyor sadece başlangıç ve bitiş tarihi yazıyor sevk bitiş tarihi 2 ekim demişler okadar sevk belgesi göstermiyor şuan 2.celp olduğundan ozaman bekleyelim

Birliğe teslim tarihi sevk bitiş tarihinin ertesi günü saat 5 e kadar oluyor kardeş. Sevk belgesinde saat 1 e kadar yazıyor ama 5 e kadar katilsan da problem olmuyor. Ona göre biletini erkenden alabilirsin.

• Ankara mamak acemi
    İstanbul gata usta birligim :)
    Var mi benimle gelen istanbul a ??

• quote:

Orijinalden alıntı: mcemes

geçen sene bu zamanlar nereye çıkarız diye beklerken 1 sene geçmiş ne çabuk :D

356. Kısa Dönem (ağustos 2014) olarak acemiyi amasyada ustayı da kıbrıs 39 mknz. 49. alayda tamamladım.'Engin' tecrübelerimi
    paylaşma vaktim artık gelmiş bulunmakta.Askere gitmeden önce yazın en güzel günlerini internette birşeyler bulmakla geçirdiğim için yardımım bulunsun sizlere.
    İlk olarak yapacağınız 6 ay evet uzun gelebilir ama bitince çok çabuk geçtiğini anlayacaksınız.Benim gibi rahatına düşkün -gerçek anlamda tembel - olanlar için bile geçiyor. Acemide amasyaya gidecek olanlar bence şanslılar. tugayda 2 tane alay var 22. alay ve 12. alay... İkisi arasında en rahatı 22. alay olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.Acemi birliğinde 25 gün bile geçmezken usta birliğinizde 5 ay nasıl bitti anlamazsınız.Acemideki içtima olayı biraz bezdirir.Günde 6-7 defa 500 kişinin sayılması gayet sıkıcı bir iş ama en rahat günleriniz acemide geçer çünkü daha asker değilsinizdir.Yemin töreni çalışmaları yorucudur yemin töreni ise yorgunluğa değer hele ki o kalabalığın içine ilk girişinizde duygularınız değişir.
    Lafı uzatmadan usta yani Kıbrıs olayına giriyorum.Kıbrısta askerlik zor bunu başta söyleyeyim.Çünkü denetlemeden başınızı kaldıramazsınız.Hatta öyle bir hale gelirki e zaman denetlemedesiniz ne zaman değilsiniz onu bile anlayamadığınız olucaktır. Kıbrıstaki kışlaların yarısından fazlası değişik değişik köylerin içinde bulunur.genelde de tek katlı veya iki katlı eski evlerdir.En azından 49.alayın kışlaları böyledir. 39.mknz. Tümeninin merkezi Güzelyurta yakın bir bölgede bulunur fakat alayları ve taburları lefkoşaya kadar uzanan geniş bir alandaki köylere dağılmıştır.Alaylar genellikle güzeyurt merkezdedir.Önemli olan taburlar ve bölüklerdir.Mesela alay güzelyurtta, 1,2,3,4. taburlar 7-8km hatta 10-15 km uzaklıktaki köylerde , bölükler ise taburlara 5-6 km uzaklıkta ve genelde sınırdadır.Herşey sülüste yazan yere bağlıdır.Örneğin 39'uncu mknz tümen 49.Alay yazarsa güzelyurttasın ama 39'uncu tüm. 49'uncu alay,1. tabur derse lefkoşanın dibindesin. 39'uncu tüm.49.alay,1. tabur,2. bölük derse yine lefkoşaya yakın bi yerlerde sınırdaki bir köydedir bölüğün.Böyle böyle gider yani.
    Kıbrısta askerlik zordur evet ama çarşıları da zordur.Çünkü pahalı memleket.Fakat gözünüz korkmasın benim gibi istanbul bebeleri önce askerlerden uzaklaşmak için uzak ve pahalı-lüx yerlerde kahvaltı yapar çarşıya çıkınca fakat birkaç çarşı sonra lefkoşa vakıflarda sucuklu yumurtaya yumulursun ki tadı 30 lira verdiğin kahvaltıdan çok çok iyidir.Sokakta askerden kurtuluşunuz yok göt kadar yer ve her yer asker.Gıprıslılar akşam 5 ten sonra askerler dağıldıktan sonra çıkar çarşıya yani yine asker görürsünüz.Çarşı olayı bu kadardır.Kimi birlikler askerlerini her haftasonu çarşıya çıkarırken kimileri 2 haftada 1 ya da 3 haftada 1 çıkarırlar.
    Kıbrısta su sıkıntısı var diyenler için söylüyorum.Güzelyurtta su sıkıntısı yoktu.Çeşmelerden tatlı su akar ve kesildiğini görmedim neredeyse.Kışlaların çoğunda kantin sıkıntısı olduğundan mütevellit içme suyu sıkıntıdır ama kimse de susuzluktan gebermemiştir.Bir şekilde bu sıkıntı bilindiğinden rütbeliler sizi susuz bırakmaz yani.Biz dışardan damacana alıyorduk kimse de birşey demiyordu.fakat su diye sayıkladığınız 3-4 saatiniz de olabilir bunu da gözönünde bulundurmak gerekli.
    Kendimce yaşadığım şeyleri anlatmak ve yardımcı olmak adına bunu yazdım.Unutmayın herşey birlikten birliğe hatta aynı birlik içindeki karakol ve bölüklere göre bile değişmektedir.Garantisi yoktur.Garantisi olan tek şey ilk başta anlattığım tümen-alay-tabur-bölük düzeni ve yerleşimidir.Bu yazı umarım Gıprısta askerlik yapanların işine yarar.Soruları olanlar yazsın cevaplarız

Kolay gelsin.

Benim usta 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. KH. VE KH.HİZ.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT

Telefon serbest mi, su yoksa bira var mı (:

eylül-şubat oradayız. iyi geçer mi vakit

• Herkesin hayırlı ve kolay askerlik geçirmesini diliyorum.

İzmir Narlıdere İstikam 5 ağustos teslim
  • EmRKsM kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108589220&p=1#

Bu foruma gel kardesim

• saçları kestirmeden gitsem olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ank90

Askerdaşlar :p saçları nasıl kestirdiniz tavsiye alayım yarın kestireceğimde
    Yanlar 3
    Üstler 5 nasıl sizce

Full 3 kestirdim yarin da teslim oluyorum :D

Yarin mamak mebs teslim olacak var mi benim gibi ?

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.