Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sivil hayat bugun oglenden itibaren bitiyor. Ucakla yollayacaklar birligime. Bugün birligimde(kendi memleketimdeki birlikte) kalacagim soylendi, ucuş yarinmis. Acaba babamla gidersem evci izni alabilir miyim? Bu durumla karsilasan varsa cevaplayabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commander

quote:

Orijinalden alıntı: Mgencer07

quote:

Orijinalden alıntı: Commander

Birliğe katılanlar ilk yorumlarını yazsın lütfen.

Birliğe katılanlar artık iptal kardeş yemin törenine kadar

Gizli kaçamak girenler olabilir belki,

Ayrıca yemin töreni ne zaman

21 gün sonra diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

Orijinalden alıntı: mcemes

geçen sene bu zamanlar nereye çıkarız diye beklerken 1 sene geçmiş ne çabuk :D

356. Kısa Dönem (ağustos 2014) olarak acemiyi amasyada ustayı da kıbrıs 39 mknz. 49. alayda tamamladım.'Engin' tecrübelerimi
    paylaşma vaktim artık gelmiş bulunmakta.Askere gitmeden önce yazın en güzel günlerini internette birşeyler bulmakla geçirdiğim için yardımım bulunsun sizlere.
    İlk olarak yapacağınız 6 ay evet uzun gelebilir ama bitince çok çabuk geçtiğini anlayacaksınız.Benim gibi rahatına düşkün -gerçek anlamda tembel - olanlar için bile geçiyor. Acemide amasyaya gidecek olanlar bence şanslılar. tugayda 2 tane alay var 22. alay ve 12. alay... İkisi arasında en rahatı 22. alay olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.Acemi birliğinde 25 gün bile geçmezken usta birliğinizde 5 ay nasıl bitti anlamazsınız.Acemideki içtima olayı biraz bezdirir.Günde 6-7 defa 500 kişinin sayılması gayet sıkıcı bir iş ama en rahat günleriniz acemide geçer çünkü daha asker değilsinizdir.Yemin töreni çalışmaları yorucudur yemin töreni ise yorgunluğa değer hele ki o kalabalığın içine ilk girişinizde duygularınız değişir.
    Lafı uzatmadan usta yani Kıbrıs olayına giriyorum.Kıbrısta askerlik zor bunu başta söyleyeyim.Çünkü denetlemeden başınızı kaldıramazsınız.Hatta öyle bir hale gelirki e zaman denetlemedesiniz ne zaman değilsiniz onu bile anlayamadığınız olucaktır. Kıbrıstaki kışlaların yarısından fazlası değişik değişik köylerin içinde bulunur.genelde de tek katlı veya iki katlı eski evlerdir.En azından 49.alayın kışlaları böyledir. 39.mknz. Tümeninin merkezi Güzelyurta yakın bir bölgede bulunur fakat alayları ve taburları lefkoşaya kadar uzanan geniş bir alandaki köylere dağılmıştır.Alaylar genellikle güzeyurt merkezdedir.Önemli olan taburlar ve bölüklerdir.Mesela alay güzelyurtta, 1,2,3,4. taburlar 7-8km hatta 10-15 km uzaklıktaki köylerde , bölükler ise taburlara 5-6 km uzaklıkta ve genelde sınırdadır.Herşey sülüste yazan yere bağlıdır.Örneğin 39'uncu mknz tümen 49.Alay yazarsa güzelyurttasın ama 39'uncu tüm. 49'uncu alay,1. tabur derse lefkoşanın dibindesin. 39'uncu tüm.49.alay,1. tabur,2. bölük derse yine lefkoşaya yakın bi yerlerde sınırdaki bir köydedir bölüğün.Böyle böyle gider yani.
    Kıbrısta askerlik zordur evet ama çarşıları da zordur.Çünkü pahalı memleket.Fakat gözünüz korkmasın benim gibi istanbul bebeleri önce askerlerden uzaklaşmak için uzak ve pahalı-lüx yerlerde kahvaltı yapar çarşıya çıkınca fakat birkaç çarşı sonra lefkoşa vakıflarda sucuklu yumurtaya yumulursun ki tadı 30 lira verdiğin kahvaltıdan çok çok iyidir.Sokakta askerden kurtuluşunuz yok göt kadar yer ve her yer asker.Gıprıslılar akşam 5 ten sonra askerler dağıldıktan sonra çıkar çarşıya yani yine asker görürsünüz.Çarşı olayı bu kadardır.Kimi birlikler askerlerini her haftasonu çarşıya çıkarırken kimileri 2 haftada 1 ya da 3 haftada 1 çıkarırlar.
    Kıbrısta su sıkıntısı var diyenler için söylüyorum.Güzelyurtta su sıkıntısı yoktu.Çeşmelerden tatlı su akar ve kesildiğini görmedim neredeyse.Kışlaların çoğunda kantin sıkıntısı olduğundan mütevellit içme suyu sıkıntıdır ama kimse de susuzluktan gebermemiştir.Bir şekilde bu sıkıntı bilindiğinden rütbeliler sizi susuz bırakmaz yani.Biz dışardan damacana alıyorduk kimse de birşey demiyordu.fakat su diye sayıkladığınız 3-4 saatiniz de olabilir bunu da gözönünde bulundurmak gerekli.
    Kendimce yaşadığım şeyleri anlatmak ve yardımcı olmak adına bunu yazdım.Unutmayın herşey birlikten birliğe hatta aynı birlik içindeki karakol ve bölüklere göre bile değişmektedir.Garantisi yoktur.Garantisi olan tek şey ilk başta anlattığım tümen-alay-tabur-bölük düzeni ve yerleşimidir.Bu yazı umarım Gıprısta askerlik yapanların işine yarar.Soruları olanlar yazsın cevaplarız

Kolay gelsin.

Benim usta 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. KH. VE KH.HİZ.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT

Telefon serbest mi, su yoksa bira var mı (:

eylül-şubat oradayız. iyi geçer mi vakit

biizim zamanımızda telefon olayı yasal değildi herkes kaçak kullanıyordu ama yakalanınca ceza da veriyorlardı kesin. şuan işler değişmiştir malum telefonları kabul ettiler.Ama kıbrısta akıllı telefon kullanamadıktan sonra telefon bi işe yaramaz. su yok bira çarşıda çok :D benim eylül-şubat ım süper geçti.genel olarak sıcaktı aralığın sonraları bi soğuk oldu sağlamından ama türkiyedeki bi yer kadar soğuk değil.hayırlısı olsun kardeş

• devrelerim hiç teslim olup da nete girebilen olmadımı ya :D
    yarın teslim olucam ben de. son günüm
    :(((((((((((((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: jr.alc

devrelerim hiç teslim olup da nete girebilen olmadımı ya :D
    yarın teslim olucam ben de. son günüm
    :(((((((((((((((

Sen teslim olduğunda sen yaz artık.
  • benim birader dün teslim oldu. şimdi 360kd mi oluyor

öff ben ilk 297kd yi görmüştüm.
  • Ben gitmedim

• arkadaşlar teslim olma tarhilerimiz sevk tarihleri arasındamı olucak yoksa sevk tarihlerine yol iznidemi eklenicek ?

yardımcı olurmusunuz acilen
  • Metalliclife M kullanıcısına yanıt
    Yol izni de ekleniyor. Benim 13-14 agustos mesela sevk tarihi. Islemi yaptim. 1 gunluk yol izni ile 15 agustos gunu katilim tarihi verdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiii

Yol izni de ekleniyor. Benim 13-14 agustos mesela sevk tarihi. Islemi yaptim. 1 gunluk yol izni ile 15 agustos gunu katilim tarihi verdi.

sevk bitiş tarihine mi ekleniyor
  • hocam çok teşekkürler cevabın için ama tam sormak istediğim şu

biz 2. dönem oldugumuz icin daha silüs elimize ulaşmadı teslim tarihimiz belli degil ve

sevk tarihi baslangıcı 30 eylül ve 2 ekim arası

benimde 2 gün yol iznim var

teslim tarihimin 2 ekimden sonra olma ihrimali varmı sormak istedigim buydu ?
  • Gelinde gidek kankalar. Şafak 27.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalliclife

hocam çok teşekkürler cevabın için ama tam sormak istediğim şu

biz 2. dönem oldugumuz icin daha silüs elimize ulaşmadı teslim tarihimiz belli degil ve

sevk tarihi baslangıcı 30 eylül ve 2 ekim arası

benimde 2 gün yol iznim var

teslim tarihimin 2 ekimden sonra olma ihrimali varmı sormak istedigim buydu ?

Var. Sülüste katılım tarihin yazacak. Örneğin benim 18 mart katılım yazıyordu artı 2 gun yol verdi 19unda çıktım 20sinde teslim oldum.

• Hayırlı tezkereler. Tam bir yıl önce bu tarihlerde gitmiştim ben de. Size birkaç tavsiyede bulunayım.

-100'ün altına düşene kadar şafak saymayın. Hiç düşünmeyin şafağı. 4-5 günde bir aklınıza gelince, bir anda şafak azalmış gibi hissedeceksiniz.

-Rütbesiz her askerle iyi geçinin. İşten güçten kaytaranları komutana şikayet etmeyin. Onun yüzünden size daha çok yük biniyorsa bile şikayet etmeyin. Yarın da siz kaytarırsınız onlar ses çıkarmaz.

-Uzman Çavuş denen canlı türü ile fazla içli dışlı olmayın. Yalakalık yapmayın. Biraz efendi olun, zaten hayranlık duyacaklardır size. Çünkü efendi olmak terbiyeli olmak onlara çok uzak ve ilginç gelen bir şey.

-Devrecilik veya sıracılık varsa hemen önyargı ile yaklaşıp karşı çıkmayın. Bazı yerlerde bu olay düzgün işliyor ve her askerin faydasına oluyor. Eğer olay kişisel iş yaptırma, keyfi çalıştırma emir verme boyutlarına gelirse, devrelerinizle bir toplantı yapın ve toplu olarak karşı çıkın.

- Bimer'e şikayet yaparsanız kimliğiniz her türlü ortaya çıkıyor. Yazdığınız metni olduğu gibi tabur komutanına gönderiyorlar isminiz ev adresiniz telefon numaranız ile birlikte. Eğer isimsiz ihbar yaparsanız tek tek sorguya çekip bir şekilde tespit ediyorlar. Şikayet ettiğiniz kişi ile birlikte tüm bölük sancılı bir dönem geçiriyor. Göze alıp almamak size kalmış. Yazacaksanız çarşıda yazın. İçeride telefondan yazmayın.

- Asteğmen'lerden hiçbir şekilde zarar gelmez. Astsubaylar ilk günler ters davranabilir, otoritelerini göstermeye çalışıyorlar yaşları genelde küçük olduğu için. Ama ileride kankaya bağlıyorlar.

-Usta birliklerinde genelde askerler sporda kendi sivil spor ayakkabılarını kullanabiliyorlar. Rahat bir ayakkabı alın götürün. TSK'nın verdikleri sakat bırakıyor. Numaraları da tutarsız. 45 büyük, 44 küçük gelebiliyor.

- Bazı yerlerde özellikle Kıbrısta ağır spor oluyor. Standartların altında performans gösterirseniz, çarşı cezası alabilirsiniz. Çok takılmayın. Koşarken geride kalırsanız arkadan bağırır durur komutan ona da takılmayın. Dayak falan atamaz kimse. Hele ki kısa dönemlere hiç dokunamazlar. En fazla rencide ederler.

-Cep telefonunu koğuşta kullanın. Şarj işini üst devrelerden öğrenirsiniz. Zamanla kendiniz de keşfedebilirsiniz.

-Bölük komutanının konuşup ispiyoncusu yaptığı kişiler olabilir. Odasına sıkça girip çıkarlar, en yakınınızdaki kişi bile olabilir. Dikkatli olun. Hatta siz bile olabilirsiniz :) Çağırıp bunu isteyebilir sizden. Mecbur kabul edeceksiniz. Mümkün olduğunca kimseyi ele vermeyin.

-Bir emir verildiğinde ''ama komutanım..onu yapamam, bilmiyorum, ben anlamıyorum, gibi şeyler söylemeyin. Edeceğiniz tek laf, ''emredersiniz komutanım''. Yerine getiremeyecek bile olsanız bunu söyleyin. Verilen işi önce yapmaya çalışın olmazsa yapamadım dersiniz. Hatta o sormadıkça onu da demeyin. Genelde emirler laf olsun diye veriliyor. Bişey demezseniz unutulup gidiyor.

-Ve en önemlisi, kim ne yaparsa yapsın zamanı durduramaz.

Aklıma gelenler bunlar. Umarım faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 8 Ağustos 2015; 3:08:55 >

• Gündüz uyuyabilen insanlarsınız geceişleri rrahattır. Ben santraldeyim öğlen yat akşam telefona bak gece yine yat . Yalnızlığa alışamam derseniz gececi asla olmayın. Gececi bol kitap okur iki üç sabit gördüğü adam olur en fazla. Bu komutan olur asker olur değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

Gündüz uyuyabilen insanlarsınız geceişleri rrahattır. Ben santraldeyim öğlen yat akşam telefona bak gece yine yat . Yalnızlığa alışamam derseniz gececi asla olmayın. Gececi bol kitap okur iki üç sabit gördüğü adam olur en fazla. Bu komutan olur asker olur değişir.

Son bir ay gece devriye onbaşıydım ben. Görevim gereği tüm bölüğün nefret ettiği adam oldum. Gece telsizcisi ve gece koğuşcusuyla geçti geceler. Dışardan pizza bile söylerdik. Tel örgülerden alırdık içeri.

• Isparta / Eğirdir Dağ Komando Okulu, Yedek Subay çıktı bana da. Öncelikle hepimize uğurlu kademli olsun.

Ben henüz hiçbir işlem yaptırmadım. Öğretmen olduğum için ilişik kestirmem gerekiyormuş sanırım. Bu işlemleri en geç ne zaman yaptırmalıyım?

Bir de orada askerlik yapan arkadaşlar aşağı yukarı nelerle karşılacağımızı yazabilirler mi?

Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar havacıların artık iç çamaşırı rengi yeşil mi oldu yoksa mavimi ona göre alacağım da.şimdiden teşekkürler

• Ağustos celbinde maliye mezunu yedek subaylık çıkan varmı?

• ARkadaşlar açıköğretim yeni bitti çarşamba diplomayı almaya gitcem . askerlik şubesine hiç gitmedim şimdiye kadar bi kere aradılar nerdesin diye :) öğrenci belgeni postala dediler gönderdim. Kasım dönemi için başvurcam . diplomanın yanında lise diplomasıda lazımmı . başka neler götürmem gerekli . bilen varsa bilgilendirebilirmi ....
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.