Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bndede ayni sorun 2.celp sivasdi sistem bos gozukuyor sistemsel sorun herhalde herkesde oyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Herkese hayırlı tezkereler yeni Şafak sayar uygulamamız ses+widget+not

Google Play Link
  • 2. Zırhlı Tugayı ist Maltepe sınıfım Topcu branşım tls-er nasıl bir yer beyler bilen varsa bilgilendirirse sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • foruma anca bugün girebildim. mamak mebs 1tb 2bl var mıydı forumda, bölükte ortaya çıkıp donanımhaberden olan var mı diyesim gelmedi açıkçası
  • designr kullanıcısına yanıt
    dostum nasıl alısabildin mi sabah 5 de kalkmak nasıl bir duygu... kasımda da biz gelecez temiz bırakın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tam zamanlı

dostum nasıl alısabildin mi sabah 5 de kalkmak nasıl bir duygu... kasımda da biz gelecez temiz bırakın..

ilk günden alıştım ben sıkıntı olmadı. tavsiyem şu ; sevk tarihin 3ü katılma tarihin 5iyse 4ünde katıl. kıyafetleri falan rahat rahat deneyerek alırsın (5inde gitsen de deneme hakkın var ama yığılma olduğundan rahat olmaz hadi hadi deyip dururlar) ,kadro adam çok az o yüzden ilk gelen 4-5 kişi banko yazıcı oluyor. yazıcı oldum evrak işleriyle çok uğraştım kimi günler çok yordu ama eğitimlerden falan yırtabilirsin komutanına bağlı olarak.

• Alışırsınız gençler rahat olun Akşam 9 da vur kafayı rahat rahat kkalkarsın. Mamak mebs ggüzeldir kar da olmaz heralde bir tek banyoya giderken üşürsünüz onun dışında problemyok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

Alışırsınız gençler rahat olun Akşam 9 da vur kafayı rahat rahat kkalkarsın. Mamak mebs ggüzeldir kar da olmaz heralde bir tek banyoya giderken üşürsünüz onun dışında problemyok.

Sende mi askerdesin wow konularindan hatirladim ;) $kac ? Atarsa 8

• quote:

Orijinalden alıntı: designr

foruma anca bugün girebildim. mamak mebs 1tb 2bl var mıydı forumda, bölükte ortaya çıkıp donanımhaberden olan var mı diyesim gelmedi açıkçası

2. tabur 1. bölük var kardeş :) yarın kısmetse girne 51. elekt. birliği'ne yolculuk var :)
  • Acemi rahat geçti tüm bölük kısa dönemdi zaten koğuşlarda da haliyle güzel ortamlarda zaman geçti
    Acemide mıntıka ufak tefek eğitimler ve son hafta kala da yemin töreni hariç bir şey yapılmıyo gayet kebap ve rahattı saat beşte kalkmak ilk hafta sıkıntı geliyo zaman geçmiyo ama ilk haftadan sonra alışıyırsun acemiyi abartmış insanlar giidnce anladım bu arada vyrdukları üç iğnede hiç acıtmıyo :) dün acemilik bitti darısı ustaya

• Usta Antalya gelcek varmi en azindan duydunuzmu

• atarsa 60 baska da yok :)

• Dün acemiliğimi mamak mebs 1/4 de tamamladım. Usta birliğim kıbrıs magosa 28. mekanize tümeni 61. P. Alayı 2. P. Taburu. Acemiliği mamak mebsde olanlara tavsiyelerim var:
    Öncelikle kendi hattını ve kamerasız şarjı uzun giden bi tel getir. Girişte hattını cüzdanının içinde içeriye rahat sokarsın. İçerde hattını takarsın askercell felan almayın boşuna masraf. zaten ihtiyacınız olursa ordan size veriyorlar. Riski sevenler için akıllı telefon sokmak isteyen varsa telefonu şapkasının içine koysun arama esnasında kafayı taramıyor girişteki elemanlar.zaten olurda yakalarsa git bırak gel diyor.

Özellikle ilk günlerde ihtiyacınız olan şey bozuk para ve içinde para olan ziraat kartı olacak. Yanınızda mutlaka en az 20 tl kadar bozuk para getirin. Bozuk para ile çalışan kola ve kahve makineleri var bölüklerin önünde. Akşamları kahve gündüzleri bol bol kola içiyorsun sıcak havanın etkisiyle. Çünkü soğuk su asla bulamazsın eğer çavuşlardan biri yada kantinci teyzenin oğlu değilse.

En önemli konu giriş yaptıktan sonra ilk yapmanız gerekenler. Benim tavsiyem son sevk tarihinden 1 gün önce teslim olmanız. Mesela teslim olmanız gereken son gün ayın 6 sı ise siz 5 inde gidin teslim olun. Sizi yüzde 90 yazıcı yaparlar ve bütün eğitimlerden yırtarsınız acemiliğiniz çok rahat geçer. Giriş yaptıktan sonra bölüğünüze gider gitmez kantinden 2 koli su alın günde en az 4 şişe su içiyorsunuz. Birde yanınızda içinde para olan bir ziraat bankamatik kartı getirin kantinlerde sadece ziraat kartı geçiyor. Nakitle veya diğer kartlarla alışveriş yapılmıyor. Size ziraat kartı verilecek ama 2 hafta yı buluyor. Kantinlerin camında asılı acemi askerler için ihtiyaç listesi var onların hepsini gider gitmez alın hepside ihtiyacınız olan malzemeler. Kişisel bakım eşyalarınızı(dişmacunu diş fırçası parfüm krem tırnak makası traş bıçağı traş köpüğü şampuan vs)kendiniz getirin. Kantinde bunlar var ama istediğin ürünü bulma ihtimalin çok az.

Birde yemek konusunda bazı tavsiyelerim var eğer yemekhanelerde gelen yemeklerin içindeki etler çiğ ise asla yemeyin ishal olma ihtimaliniz yüzde yüz. Yemekleri şirket getiriyor ama 6 saat içinde 3000 kişiye yemek hazırlama kapasitesine sahip olmayan bir şirket olduğu için yemeklerde etler hep çiğ kalıyor. Çorbasını için salatasını tatlısını meyvesini yiyin. Pimpirikli biriyseniz tabldotları temiz yıkamıyorlar zaten yemekleri biraz zor yersiniz. Aç kalmazsınız merak etmeyin içerde yemekhane haricinde fastfood satan hacı baki var ordan ziraat kartınızla karnınızı doyurursunuz. Akşamları bölüklerin önüne araba ile satış yapmaya geliyorlar.

Aklıma gelenler bunlar. Ekstra sorusu olan varsa yarın 11 e kadar sorularını cevaplarım. 11 den sonra kıbrısa yola çıkmış olucam. :)

• mert1905x kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru hatırladın. Benim 70 li birşey tam bilmiyorum izin kullanacağım Eylül 8 de. 10+2. Yaz tatili gibisi yok. Kışın erken çıkmak için bir acelem yok ha Ekim sonu ha Kasım başı her türlü kış. Senin bitmiş valla hadi hayırlı teskereler.

• Usta birliğine gidecek olanlar akıllı telefonları nasıl sokmayı planlıyor. Bazı yerlerde xray cihazı oluyormuş. Çorabamı sokalım yoksa valizin altlarına bir yerleremi saklayalım. Varmı bir planınız
  • Kastamonu - Bingöl olanlar bana ulaşsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: camokasahin

Usta birliğine gidecek olanlar akıllı telefonları nasıl sokmayı planlıyor. Bazı yerlerde xray cihazı oluyormuş. Çorabamı sokalım yoksa valizin altlarına bir yerleremi saklayalım. Varmı bir planınız

Telefon sokma işi tamamen şans işi arkadaşlar. Usta birliğine giderken botun içine botu da poşetin içine koyun ya da çamaşırlarınızın arasına çamaşırları da poşete koyun. Eşofman cebi kamuflaj cebi de olur. Tabi bu yazdıklarımızı okuyan komutanlar da yok değil :D X ray varsa zorlamayın çıkarıp verin.

• şubeye gidip sordum herkeste böyleymiş daha açıklanmamış yakınlaşınca açıklanır diyorlar

zaten günümüzde millete zor geliyor askerlik bir de saçma sapan işlere de devam ediyorlar

son hafta uçak bileti 380 liraya yakın 1 ay önceden alırsan 180 lira, millete söyle işte 2 ay önceden ne zaman nerede olacağını sanki taş atıp yorulcaklar boşu boşuna masraf
  • Şafak karanlık henüz. 4 Eylül Cuma günü 14:00 itibarıyle dağıtıma çıkıyoruz.Hakkımızda hayırlısı olsun.Kastamonu Gölköy 360/1 KSD
  • Arkadaşlar merak ettim içinizde komandoya evet dediği halde çıkmayan varmı? Yada her evet diyene komandoluk çıkıyomu?

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.