Şimdi Ara

3600 3733 4400 mhz denemelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağbi ram stok kullanılır ram oc si de neymiş lusi hanımefendinin başının altından çıkıyor hepsi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    al işte bir tane daha.biraderle tanıştırayım tam onun kafa iyi anlaşırsınız.

şu ayrık IO işinden bi vazgeçseler başka bişi istemem yok fclk yok uclk anakart desen adamlar biosa ayar koymamış üst modellere koyacaz diye ki bizimki sayılmıyormuş demek ki üst modelden yuh.yazdım ama asusa giga'nın giriş seviye kartlarında bile spread spectrum ayarı var utanın diye.
  • Haber ederim sana bir ara gelcem çayını içmeye, ama etliekmek ten sonra içeriz çayı

Bu ram oc işlerine gerek yok bizi paranoyak yapıyor

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    olurunda bıraktık zaten biz de zorlamadık 4400 olacak uleeen diye.olur ama yeni seride.

emreonal(BMW) da konyalıydı di mi döve döve getirecen aslında şöyle hafta sonu başlık açardık ihtiyarların oc denemesi falan diye.eskiden meke yapardı toplanıp gaz soğutmayla bööle bakardık.daha da teknolojik bir şey çıkmamış o kadar senede hala gaz nitrojen ayıptır.
  • Forumda çok konyalı var bakma sen abi aslında sessiz takılıyorlar

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 12 Mart 2020; 14:26:54 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    biz beyne youtube'dan kablo çekmediğimiz için kendimiz bakıyoruz işte ne fark varmış diye?orada yapılan oranın gerçekliği, aynısını bile yapınca farklı çıkabiliyor adam giga anakartta 2400/1800 yapmış ben asus anakartta yapıyorum 2400/1200 oluyor 1800 seçsem bile yani bunun kavgasını verdim ben overclockers.co.uk'da.kutsal bilgi kaynağı değil yt hatta bilgi çöplüğü bana göre.
  • Corsair 3200mhz 16-18-18-36 Hynix ramlerimi ne yaptıysam 3600 mhz cl16 da tutamadım ya da ben beceremedim. Voltaj 1.5 lara kadar yaklaşıyor Auto modda kullanırsam güvenemedim. Zaten Hynix ramler sınırlarına kadar zorlandığı için pek oc fırsatı vermiyor. Kullanım tecrübelerime göre 3400mhz 16-18-18-36 olarak kullanıyorum 1.35v 1.45v seviyelerinde. Sadece +200mhz arttırabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 1 Mart 2020; 12:13:6 >
  • Ben'de hynix modül kullanan bellek'ler var, fakat 3600'e sorunsuz çıkıp çalışıyor, xmp kapalı (açınca'da performans olrk farketmiyor, bende kapalı kullanıyorum,) voltage stock ve timing'ler elle stock değerler'de ayarlı.

Muhtemelen timingler auto olursa 3800mhz de bile sanki açılabilir gibi geliyor bana ama denemedim.

3600 3733 4400 mhz denemelerim

Edit : Aynı stock timing'ler ve voltage ile 3800mhz de'de açıldı ve oyunda sıkıntı çıkıyormu diyerek sottr testi başlattım, son sahnede dağlardan pazara döndüğü kısımda masaüstüne attı.

Şimdi timingler'i auto yapıp deniycem, hem auto yapınca hangi timingleri uyguluyo ve sorun çıkarıyomu o'na da bakıcam.

Edit 2 :

Auto timingler ve voltage ile 3800mhz de hiç sorunsuz şıkır şıkır çalışıyor, bu haldeyken testten atmadı ama timing'ler baya yükseldi gibi, bu dandirik bellek'ler 1-2 ince ayar ve belki voltage ile 4ghz de kullanılabilir diye düşünmeye başladım, şimdi yine auto'da 4000 de açmayı deniycem.

Anakartın yaptığı ayarlar yüksek ama anladığım, bazı insanlar bu hızda açabilmek için voltage bile veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 1 Mart 2020; 15:51:56 >

• Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Ben de auto modda 3600 çekip bakarım kaç volt ve gecikme değerleri alıyorum merak ettim. Aslında çok etkisi yok belki 5fps. Burada paylaşırım resimleri.

• XMP kapalı deneyebilirsin, dilersen basic timing ler'i elle girersn, zaty performans olrk XMP hiç 1 şey farkettirmiyor gibi görünüyor, en azından aida'da xmp açık ve kapalı hâlde aynı hızları test ettiğim'de hiç fark yoktu.

Ama etrafta'ki konulara bakınca galiba amd ve intel platformu'nda aynı bellek'ler aynı şekilde çalışmıyor gibi anladım, yani bellek'ler ile alakalı 1 uyum durumu var sanki.

Auto'da 4000mhz de açıldı, oyunu açtım, bench başlatmak için settings kısmına tıkladım makina dondu. Herhalde 1 az voltage arttırmak istiyor muhtemelen.

Edit: Bu arada 4000mhz de stock voltage ile açıldı filan dedim ama auto da anakartın adadığı timinglerin resmini fln eklememişim.

Aida test sonucu şöyle çıktı, 3600mhz'de okuma yazma, her 2 si'de 51000 ler'de, kopyalama 45000 civarında idi, gecikme'de 47-48ns den 46 ya inmiş.

1.38mv filan verip timingler geliştirilebilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 1 Mart 2020; 18:44:55 >

bir arkadaşım 8700k sisteme gskill 4000 ram aldı ama ne ayar yaptıysa saatlerce bf5 oynayamadı hata aldı sonra 3600 yaptı galiba?intelde daha iyi çalışmıyor yani ramler ikisinde de sıkıntı 3600'den sonra.ha nedir intelde gecikme daha düşük yapıdan dolayı ama ne farkediyor dersen yüksek hızlı ram çok da bir şey farketmiyor intelde anca 4000 yapabilirsen 1080p'de bf5 gibi kırık oyunlarda bi 15 20 fps atıyor o da 100 fps'den sonra olunca hani boş bir uğraş aslında bu ram işi.ryzende farkeder çünkü kontrolcü işi yamuk fclk uclk diye hedeler var.ben 2700x sisteme 3200 cl14 ayarladım misler gibi ve hiç gözüm kaymıyor 3733 cl16 çalışan 3700x sistemime.çözüm ryzen 4000.dahili ram kontrolcü işini geri getirip şu hede ayarlardan bizi kurtardıkları an 4400'ü gösterecem burada.şimdi de gösterdim gerçi ama ram kontrolcü yarı hızında çalıştığı için 3600 ramle tokatlarsınız.

• Çağlar abi naptın böyle, güzel değer yakalamışsın. Ben adata aldığıma nasıl pişmanım ramler bildiğin kazma çıktı, en ufak ayar bile yapamadım adam gibi 3600 cl16da kaldı eşek ram.
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    yav niye bildirim gelmiyor?ben üye değil miyim gun bana çağrı atmadınnn.

marka ile hiç alakası yok bu işin artık.ddr3 zamanında bize öğretilen ya da bizim öğrendiğimiz düzgün marka alıyorsun keyfine bakıyorsun.4x4 corsair LPX kullandım ben yıllarca.sonra kuzen istedi çalışan makineden söktüm başka ramler buldum ama aynı tadı vermedi.işlemciyi bir daha 5250 yapamadım 8320'yi ki bulduğum ramlerden biri yeni üretim corsair 2400 ramdi onu da beğenmedim eskiden daha iyiymiş ram işi ddr3 zamanında.ilk ddr4 ramimi alırken yine literatüre göre gittik corsair LPX 3000 aldık ama hynix çipliymiş nomissiz kendi hızında bile çalışmadı xmp açınca.daha çok voltaj istedi bu ne len dedim iade ettim yenisini verdiler o da aynı hatta daha kötü çünkü daha fazla voltaj da yemedi 2133 kullandım 2700x sistemde.gittim adata aldım ama bu sefer çip işini öğrendim ya zamzung olacak dediler aradım öyle olanı aldım yoksa adata bir ton ram vardı ama fiyatıyla zaten iyi bir şey aldığımı anladım 1500 liraydı 2018'de.intel'de hynix tırt, amd'de zaten tırt.zamzung iyi onu da bitirdiler üretimi yok.şimdi micron e die ile gitmeye çalışıyor sektör.sendeki eşek de kesin hynix çipsetli ondan gitmemiştir senlik ya da anakartından bir durum değildir.4400 oc değil yalnız onu söyleyeyim default hızı.işte bunu da zamzung çiplerin de seçmesi waferden iyi yerden olanı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

yav niye bildirim gelmiyor?ben üye değil miyim gun bana çağrı atmadınnn.

marka ile hiç alakası yok bu işin artık.ddr3 zamanında bize öğretilen ya da bizim öğrendiğimiz düzgün marka alıyorsun keyfine bakıyorsun.4x4 corsair LPX kullandım ben yıllarca.sonra kuzen istedi çalışan makineden söktüm başka ramler buldum ama aynı tadı vermedi.işlemciyi bir daha 5250 yapamadım 8320'yi ki bulduğum ramlerden biri yeni üretim corsair 2400 ramdi onu da beğenmedim eskiden daha iyiymiş ram işi ddr3 zamanında.ilk ddr4 ramimi alırken yine literatüre göre gittik corsair LPX 3000 aldık ama hynix çipliymiş nomissiz kendi hızında bile çalışmadı xmp açınca.daha çok voltaj istedi bu ne len dedim iade ettim yenisini verdiler o da aynı hatta daha kötü çünkü daha fazla voltaj da yemedi 2133 kullandım 2700x sistemde.gittim adata aldım ama bu sefer çip işini öğrendim ya zamzung olacak dediler aradım öyle olanı aldım yoksa adata bir ton ram vardı ama fiyatıyla zaten iyi bir şey aldığımı anladım 1500 liraydı 2018'de.intel'de hynix tırt, amd'de zaten tırt.zamzung iyi onu da bitirdiler üretimi yok.şimdi micron e die ile gitmeye çalışıyor sektör.sendeki eşek de kesin hynix çipsetli ondan gitmemiştir senlik ya da anakartından bir durum değildir.4400 oc değil yalnız onu söyleyeyim default hızı.işte bunu da zamzung çiplerin de seçmesi waferden iyi yerden olanı var.
    Bende ki ramler samsung b die çağlar abi, dünya para verdim 1600tl :) Adata net eşek, gskill trident z güzeldir intel sistemde de kullanıyorum ama hynix onda ki. Biliyorum senin ramler direk 4400 cl 19 çıkışlı ama malum fiyatı da yüksek bayağı :)

• Bende kaydadeğer 1 fark göremedim hocam, bu ram overclock işne nette bakınca hep bellek voltage artırma chipset v arttırma gibi 1 sürü uğraş ve denemeler var gibi görmüştüm 3200 ram aynı timing ler ve voltage ile 3600 ile çalışınca hiç kurcalamaya gerek yok dedim hatta ilk zaman 3400 de takılıyordum sonra 3600 yaptım hızı 1 süre de öyle takıldım sorun çıkartmayıncada öyle dvm etmeye başlamıştım, geçen burda konuyu görünce hynix kötü filan denilince 1 deniyim dedim baktım ne hız seçsem stock voltage ile bile 1 şekilde açılıyor system ve kurcalamaya başladım.

Yani 3200mhz ucuz 1 bellek kiti aldım ama daha yukarı hızlara bukadar kolay yürümesi beni baya şaşırttı, sitesinde bu seride'ki (ripjaws V) bellek kitlerinn timinglerine baktım, onlardan esinlenerek timing denemelerini öyle geliştirmeye çalıştım.

Şimdi stock timing ler ile 3600mhz'de zaty sorunsuz çalışıyordu, 1.38mv ve stock timingler ile 3800mhz de'de baya 1 test oyun v.s. denedim sorunsuz çalışıyor, 1.4mv verip 4000mhz de timingleri kurcalayıp 18-19-19-40 değerinde çalıştırıyorum şu an, oyunlar'da fln deniyorum atarmı yada system kilitlenirmi diye test ediyorum, 1 süre böyle kalsın deniyim diyorum ama çok'ta 1 getirisi yok gibi görünüyor.

Aslında bu hızlarda (18-19-19-40) 1.38mv ile'de çalışıyor ama cr2 olarak çalışıyor, cr1 yapınca illaki 1 oyunda fln patlıyor, sırf cr1 çalışması için 1.4mv vermiş durumdayım, bu voltage'la 1 oyun'da fln patlarsa voltage'ı daha'da arttırmam gerekicek belli'ki yada cr2 de çalıştıracaxam zaty 1.38'e düşerim.
    Bu bellek overclock konusunda zaty hiç tecrübem yok, 1.45 hatta direk 1.5mv verip kullanıyorlar ama kaydadeğer 1 getirisi olmadıktan sonra ben voltage'ı kurcalamayı pek düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 2 Mart 2020; 19:15:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Bende ki ramler samsung b die çağlar abi, dünya para verdim 1600tl :) Adata net eşek, gskill trident z güzeldir intel sistemde de kullanıyorum ama hynix onda ki. Biliyorum senin ramler direk 4400 cl 19 çıkışlı ama malum fiyatı da yüksek bayağı :)

Alıntıları Göster
    ala ala zamzung ise eşek olmaması lazım ama şöyle bir şey hatırlıyorum bu adata ramlerin bir kaç çeşidi vardı d41 bendeki RGB olanı.hem RGB hem su soğutma takılanı vardı falan yani ve hepsi pahalıydı.açıkçası ben araştırıp almadım yukko'da indirim olmuş bir arkadaş dedi ram mi arıyordun şuna bak öyle aldım yani tamamen bal.bu d41 ramleri asus x470 prime pro'da kullandım bir sene corsair'den verim alamayınca.anakart 3466 destekli olduğu için 3600 yapmamıştım ama işlemciyi değiştirince sapıtmıştı.asus x570'e takınca 4200 falan yapmıştı cl16 hem de.tekrar söylüyorum senlik bir şey yoktur yanlış zamanda yanlış dostluklar kurmuş demek ki o ram yani yerini beğenmemiş yoksa 3600 diyip kalmaması lazımdı.sataydın bari de biri şansını deneyeydi yani ryzende ram işinin özeti: ya tutarsa.garanti bir şey yok ne çip alacağını bilsen bile uyum sağlamayabiliyor ya da uyumlu parçalarla kullanman gerekiyor.gskill güzelmiş evet ddr3 1600 ramim de var ama onda hiç oc denemedim çünkü ddr3'te 1600 kullanmışsın 2600 kullanmışsın 1 fps zorla oynatmışlar tomb raiderde incelemesinde o yüzden gerek yok.ddr3 zamanı daha simple iyiydi ya bu kadar da pahalı değildi.o kadar para döktük hala da gerçekçi oha dedirten grafik görmedim. hala 2007 crysis ile yarışıyor oyunlar.yani sen 1600 ben 1500 vermiş adamlarız ta zamanında o bakımdan 1830 peşine 6 taksit çok değil aslında.4400 kullanmasan bile en iyi seçme zamzung rami alacağını biliyorsun ki ben ilk denememde 4400 yaptım alet güzel.göze batan nokta ram fiyatları düştü 600 700'e 3600 vardı ben alırken ama madem adatayı öteki makineye takıyoruz daha güzelini alak bari yerine dedim ondan yani.bi de anakartın 4400 destekliyorum dediğine inanmamıştım ama veriyor bir şekilde.

şimdi bak hynix ile oc yapıyorsun ama bunun iki sebebi var.birincisi çok gevşek zamanlamalar yapıyorsun trfc 660 600 falan bende 350.intel yapmaz bu kadar ama yine de fazla. böyle dedim diye 400 500 göstermeye çalışma trfc çok düşürürsen makineyi açmayan bir ayardır. ikinci sebep için sana bir program gösterecem bana bi ss at. anladığım kadarıyla bu tutan çipsetler maliyetli şeyler. samsung bile b die'nin üretimini bitirdiğine göre o micron e die dediğim de maliyetlidir ve hynix'in zibilyon tane çeşidi var sendeki çok eski ve maliyetli olan şu anda olmayan bir şey diye düşünüyorum çünkü şu andaki hynix çipler iyi değil. intelde zaten fazla getirisi olan aman çok para verelim denen bir şey değil ram oc ama hobi olarak uğraşan var. ryzende ise 2133 ile 3200 arasındaki farkı oyunlarda ben gördüğüm için baya oynuyor hani 3200 bari kullanalım dedim. aslında 2700x sistemin ramini değiştiriyordum yoksa 3700x sistemde 3600 kesmedi oc yaptım süper oldu bunun az voltajla yiyeni gibi bir amacım yoktu. 3600 intel amd herkese yeter. ben diyorum ki düzgün bir kontrolcüyle 4000 serisinde ram oc'yi hobi amaçlı değil performans almak için yapanları görebiliriz.

program şu:
    www.softnology.biz
    Thaiphoon Burner - Official Support Website
    http://www.softnology.biz/files.html

freeware 25 şubat olanı indir programda read tuşundan birini seç şöyle bir pencere gelecek.bi bakalım ne çipmiş?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.