Şimdi Ara

3600 3733 4400 mhz denemelerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yukarıda bana cvp yazdığın mesajda bu programın resmi'de vardı ama gözünden kaçmış olabilir.

3600 3733 4400 mhz denemelerim

Edit:
    Hocam hynix ve c-die ama anladığım buna c-die yerine cjr gibi 1 ibare kullanıyorlar (resimdeki programda part number kısmındaki yazı) ve bende'ki ile aynı kodları taşıyan farklı markaların belleklerinde bile bu modüller yukarı hızlara kolayca çıkabiliyor, bu işe hobby olrk fln bulaşıcak olsam böyle bilgiler bnmde işime yarayabilir belki fakat pek niyetim yok, çünkü bellek bana göre kolay bozulabilen 1 şey yani tırsıyorum , bu arada trfc ayarı için 400-500 demişsin ya, ben onu 400 değil 500'e bile getirsem windows kurtarma başlatıyor, system düzgün başlatılamadı dedi.

Mesela TPU incelemesinde ryzen işlemci'de aynı kodları taşıyan fakat 3600mhz olan Sniper modelini cl l6-20-20-20-36 olrk 4000mhz de çalıştırmışlar, ne voltage da bakmadım, ben cl 18-19-19-19-40 ile 4000mhz de 1 stabilite yakalayabildim belkide 19 ları 20 yapmam daha iyi olabilir, yine reddit'te cl l6-19-19-19-36 olrk 3000mhz modeli 3733mhz yapılmış.

Kaynak :

Reddit'te bir kullanıcı yine ryzen işlemci ile bu hynix cjr c-die bellekler ile yukarı hızlara nasıl çıkıldığını göstermiş 3000mhz modelini cl 16-19-19-19-36 ile 3733mhz'e nasıl çıktığını anlatmış.

Kaynak :https://www.reddit.com/r/Amd/comments/bb0yra/hynix_cjrcfr_or_cdie_memory_is_impressive/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 2 Mart 2020; 22:4:13 >

• Conar-XP kullanıcısına yanıt
    evet gözümden kaçmış.dedim ben sana iyi bir şey çıkacak diye.şöyle anlatayım utanmadan samsung b-die vs yapabildikleri bir kaç çip var micron e die sürekli bahsettim ve sendeki yani çıkar ama şimdiki hynixler böyle değil 3600 diye satılıyor 3601 demiyor bendeki corsair de AFR miydi neydi hadi o neyse ama 3601 olmuyor dediğim gskill neo Allah Allah diye satılan bir ram pahalı üstelik.tipine bakıp sadaka vereceğin ramin içinden canavar çıkıyor çok bozdular ya ram işini eskiden ne aldığımızı biliyorduk şimdi kumar gibi bir şey.çünkü iyi diye bilerek bile alsan herkesin sistem farklı yerini sever sevmez bilemiyorsun.4800 destekli godlike falan olsa bende başka olurdu mesela.3900x olsa başka olurdu.ryzen2'de tek çip çift çip muhabbeti var 3900x olsa copy fırlardı.write de iki katına çıkardı ama bunun bir olayı yok read de gereksiz esas olay copy ve latency ryzen'de.3900x ve godlike olsa copy 60k olurdu latency 70 bile olsa oyunlarda fark ederdi ama ben 2k kullandığım için bu ram hızlarının gereksizliğini şöyle anlatayım yabancı bir forumda inat ettiler 2400/1800 yaparsan çok iyi olur diye.ben de 2400/1200 bu ikinciler uclk yani ram kontrolcüsünün hızı fclk değil.2400/1200 ve 3733/1833 arasında odyssey benchte 3 fps oynuyor 2k'da o yüzden 3200 cl14 gereğinden fazla bir ayar aslında.shadow tomb raiderde 1 fps oynamadı.

trfc intele pek gelmeyen bir şey hiç uğraşma.

• Anladım hocam.

Ben bunların e si, b si, c si filan yeni öğrendim, haliyle hynix ram'ler dandik diye görünce, dedim acep nasıl 1 çöp almışım ben.

Deneyince, basıyorum yukarı'ki ara hızlarıda (3466/3500/3533 gibi) atlayıp direk 200 lük periyod lar'la yukarı seçiyorum 3400/3600/3800 gibi, açılmıyorum lem demeden yürüyünce şaşırdım baya.
    Meğer chiplerinde 1 kalite durumu varmış, bu konu sayesinde ve 1'az araştırıp fln öğrendim, yoxa pek ilgim yoktu, zaty 3200 cl16 çalışsın yeter derken, 3600'e gelmiştim.

Yenileri traş'sa kötüymüş, ozaman bilmeden boşuna zıplamıyim böyle konulara ve haklikaten bu bellekler eski modelmiş, şimdi kutusunu bulup gördüm'ki Z170 ile uyumlu filan yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 3 Mart 2020; 0:33:20 >

Aynı ramleri kullanıyoruz benim samsung b die ben yükseltemedim hızını

Edit: timingler voltaj vs oto ve docp açık şekilde 3600 ve 3533 denedim 2 3 denemeden sonra hata veriyo açılmıyor geri ayarlara döndürüyor bios.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 3 Mart 2020; 11:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Evet model numarası olrk bnmki ile 1e1 aynı bellek, tek fark modüller'de fakat samsung b-die literatürde iyi modül olarak geçiyor ama yukarı hızlara çıkmaması konusu neden olabilir bilmiyorum, belki anakart ile uyum sorunu'da olabilir.

Aslında bu bellek o.c konusunu nette araştırrken samsung b-die bellekler hakkında şöyle 1 izlenim edindim; bu bellekler ile o.c yapılırken 1.4v veriyorlar.

Mesela reddit'te şurda'da gördüm, hatta konuda b die için youtube link'i filanda vermiş, dilersen 1 göz atarsın.

Konu :https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/6ppflm/samsung_bdie_overclocking/

• Elle değer girdim yine bir sonuç alamadım sistemim imzamda yazıyor yada ben yanlış yapıyorum bilemedim. Ryzen dram programı var ismi aklıma gelmedi onda ki bütün değerleri üşenmeyip tek tek girdim yine sonuç alamadım akşam eve gidince tekrar bakarım. Öncesinde kasada bir modifiye yapmam lazım görüntü olarak :)

Böyle konular'da şans'ta çok önmli 1 faktör.

Ama şans niyeyse 1 konuda ilgisi olmayan adam dan yana oluyor, yani şans, konu electronic eşya yada işlemci, e.kartı, bellek yada anakart gibi 1 donanım bileşeni olsun, böyle en ilgili /bilgili, en tecrübeli, kurcalamayı seven ve sırf bunn için 1 bileşen alırken araştırıp model/seri numaralarına kadar detaylara bakarak parçayı seçen kişinin yanında değil'de (ona yine gidip takozu denk geliyor'ken,) hiç 1 şeyden haberi yada ilgisi/merakı olmayan, alıp takıp kullanmaktan öte gitmeyen kullanıcıya, kurcalanmaya en müsait olan item denk geliyor.

Bu konu; dünya'nın adalet'i yok, her şey ihtiyacı olana değil'de olmayana gidiyor'a, bağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Böyle konular'da şans'ta çok önmli 1 faktör.

Ama şans niyeyse 1 konuda ilgisi olmayan adam dan yana oluyor, yani şans, konu electronic eşya yada işlemci, e.kartı, bellek yada anakart gibi 1 donanım bileşeni olsun, böyle en ilgili /bilgili, en tecrübeli, kurcalamayı seven ve sırf bunn için 1 bileşen alırken araştırıp model/seri numaralarına kadar detaylara bakarak parçayı seçen kişinin yanında değil'de (ona yine gidip takozu denk geliyor'ken,) hiç 1 şeyden haberi yada ilgisi/merakı olmayan, alıp takıp kullanmaktan öte gitmeyen kullanıcıya, kurcalanmaya en müsait olan item denk geliyor.

Bu konu; dünya'nın adalet'i yok, her şey ihtiyacı olana değil'de olmayana gidiyor'a, bağlanır.
    Hem ram oc konusunda şanssızım hemde bilgi sahibi değilim 😂

Tezi hemen çürüttüm diyorsun, e güzelmiş.
    Bi hayırsever asus anakart için şunu şunu ayarla desinde bende deneyeyim

Biraz uğraştım ve sanırım şu anda stabil duruyor eğer herhangi bir mavi ekran vermezse.Ram gecikmeleri gayet iyi gibi

https://store.donanimhaber.com/9d/df/c2/9ddfc299caf08bd35e2c442325b29d52.jpeg

Stres testi yaptım 5 dk sıcaklıklar da fena durmuyor.

https://store.donanimhaber.com/de/8b/1b/de8b1bb803bd7d14e2645b1a14f5e071.jpeg

Ramler 1.4v

https://store.donanimhaber.com/7d/b8/67/7db8670791605f6a99d45550ad3a7a85.jpeg

Arasıra mavi ekran ve donmalardan dolayı Cpu Voltajını 1.260 ----> 1.270 yaptım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 3 Mart 2020; 21:49:21 >

• Ben'de yine voltage vermeden (yani anakartın verdiği xmp değeriyle, 1.36mv) 4000mhz de timingleri aşağıdaki gibi ayarlayıp 1 stability yakaladım gibi duruyor, memory test yazılımlarıyla filan hiç test etmedim direk oyunlara bakıyorum ama şu resmini verdiğin tpu'nun testini deniyim.

Ama 3200mhz belleğin 4000 de bile çalışması hâlen çok ilginç geliyor bana, yane züper 1 durum.

Senin değerler gayet iyi Benim ramler rezil, timing c15 de oyundan attı tekrar 16-18-18-36 yaptım ne yazıkki. Cpu clock ratio 4.8ghz çektim. Böyle devam edersem default ayarlara kadar dönücem sanırım

Bu iş bana göre değil manuel oc yapmak gerçekten sabır ve bilgi gerektiriyor. En iyisi cpu clock ratio ve xmp profili ile oynamak gerisi beni aşıyor.

• CPU overclock yerine tüm çekirdekleri tek çekirdek hızına boost ettiren gelişmiş boost'u açıp, rig çarpanı'nı da max tek çekirdek hızı kaçsa ona ayarlamak bence daha güzel oluyor.

Rig ayarı dediğim chipset ayarı, verdiğin aida testinde north bridge clock yazan kısım, işlemcin 1 ara 4900mhz civarına bastığında chipset 4300 civarına çıkabilmiş, onun önünü 1 az açmak lazım.
    Vazgeçtim uğraşmak istemiyorum böyle kalsın. Hata verdikçe default ayarlara çekerim yavaş yavaş. Rahat batıyor bazen, keyfini sürmek varken

• Büyüksün
  • 4x8 b-die var 3600 cl18 xmp ile kullanıyorum 3800 cl15 yapsam arada ki performans farkı ne kadar olur ugraştığıma değer mi yoksa bu şekilde kalsın mı? Bu arada sizde x570 strix-e kullanıyordunuz sanırım bende kurcaladım biraz spread spectrum ayarı yok.

• wolwes kullanıcısına yanıt
    4 stick ile 3600 bile yapabilmenize şaşırdım açıkçası.3800 cl15 yerine 3600 cl15 deneyebilirsiniz neden çünkü amd'de 4 ram olunca yüksek hızlara çıkmıyor 4'lü kitleri bile 2666 diye satıyorlardı düne kadar.şimdi yeni yeni 3000 3200 görmüş olabilir.ryzen'dde 4 ram kullanmak daha iyi gibi bir şeyler diyordu wilson hoca esas o konuya girin ram mhz oc bence gereksiz bir yerden sonra.3600 yeterli daha fazlasındaki farkı anca aida64 testinde görürsünüz ryzen2'de.
  • Thaiphoon Burner sonuçlarını da ekledim 4 stickde tek kitin linustechtipsde görüp denediğim memory calculator ile sistem kilitlendi ve açılmadı bios pilini sökmek zorunda kaldım ve kasam biraz ufak olduğu için erişmeside bir hayli zordu bende xmp ye alıp kendi haline bıraktım bu kit için stabil 3800 cl15 bulabilsem çok iyi olur ama.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.