Şimdi Ara

3600-5700xt sisteme monitor önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sapphire nitro+ ya da sapphire pulse 5700xt
    Msi b450 gamingplus max ya da tomhawk max
    Corsair vengeance 2*8 3200mhz ram
    Sharkoon tg5 kasa
    Sharkoon gold zero 80+ 650w psu
    Xpg spectrix s40g m2 512 ssd

Karar verdigim sistem bu. Asagi yukari 7400 gibi bir sey tutuyor. Islemci-ram-ssd aldim digerlerine indirim bekliyorum 11.11 kuponlariyla alicam.
    Simdi bu sisteme bir monitor bakiyorum ama monitor bilgim hic yok. 1200tl max butceyle bir sey alinabilir mi? Pc oyun icin. 2k derdim yok 1080p olsa da olur. Su hz oranlarini falan bilmiyorum her turlu öneriye açıgım

• AOC24g2u ya bi bakın derim 11.11 de bende islemci + monitör alacagim 3600 le beraber bu monitörü almayi planliyorum
  • O kadar para veriyorsunuz riske değer mi? Ryzen 2ye almayın artık şu MSI B450 kartları. Ciddi bios sorunları var forumları biraz araştırın. Sadece düz değil Max versiyonlarda da cold boot red cpu light problemleri var. Başka markalara yönelin paranızı çöpe atmayın
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Forumda bircok konuyu okudum ve sistem önerilerinde ryzen 3600 icin %80-90 msi b450 tomehawk max önerilmis. X570 almaya kalksam bütçemi cok zorlamam bir seylerden kismam gerekiyor. X570 icin o kadar paraya deger mi
  • Bu arada ben b350 pc mate ile kullanmayi planlıyorum 3600 ü 1060 6gb ile ileride ekran kartı update i yapmayı planliyorum b450 sorunlu ise b350 çöp o halde
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar, ben de yakın zamanda oyun amaçlı sistem toplamak için konu açmıştım ve MSI B450'yi önerdiler. Anack bu tür sorunların olduğunu bilmiyordum. Aşağıda yer alan sisteme ne gibi bir anakart önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim

Asus Strix RTX 2060 Super
    AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek
    MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz
    Kingston 16gb(2x8) HyperX Fury 3200mhz CL16 DDR4 Ram
    1 TB Adata XPG SX8200 Pro M.2 SSD
    FPS 1000V UPS
    AOC 27" 27G2U/BK 144Hz 1ms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 7 Kasım 2019; 20:53:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxertugrulxxx

Forumda bircok konuyu okudum ve sistem önerilerinde ryzen 3600 icin %80-90 msi b450 tomehawk max önerilmis. X570 almaya kalksam bütçemi cok zorlamam bir seylerden kismam gerekiyor. X570 icin o kadar paraya deger mi
    3 tane sistem yaptim b450 b350 ustune ryzen 3600 sorun yasamadim. Islemci uyumuyla falan alakali problem yok. Hatta nedendir nasildir bilmem dandiklestikce anakart ryzen 3600 daha iyi bile calisiyor dusuk voltajda. X570 lerde veya kaliteli vrm leri olan anakartlarda cokca voltaj veriyor nedense:) 3600 ise dusuk voltajda duzgun calisiyor.
  • 1 yıldan beri B450 tomahawk kullanıyorum. Önce 2600x son 1 haftadır da 3600 ile. Voltaj 1.3 V ve çarpanı 41 yaparak her ikisini de 4.1 GHz'de kullandım. Bir kere olsun cold boot veya benzeri hata ile karşılaşmadım. Auto OC yaparsanız voltaj 1.45V'lara kadar çıkıyor. Bildiğim tek sorun bu. Başkalarının yaşadığı sorunlara denk gelmedim.

Bugün 1.0.0.4 Beta bios yükledim. Çarpanı 41 ile sabit yapmama rağmen işlemci boşta iken CPU hızını ve voltajını düşürdüğünü Ryzen master'da gördüm. Çok iyi birşey. Çünkü masaüstünde bu kadar güce gerek olmuyor. Bu daha önce olmayan birşeydi. Yalnız Hwinfo ve CPU-Z hala hız ve voltajı sabit gösteriyor. Ryzen mastera güveniyorum.

Kullandığım in size B450 Tomahawk önerebilirim. Çünkü memnunum.
  • Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    Tomehawk max alicam zaten. Bu voltaj olaylari oc olaylari nedir? Benim bunlarla ugrasmam gerek mi bildigim seyler degil cunku. Yanlis bisey yapip yakmaz miyim karti falan.
    Ben direkt parcalarin mojtajini yapip acma tusuna basip calistiramiyor muyum bu ram mhz islemci voltajini falan ayarlamam mi gerekiyor otomatigi yok mu
  • kukabay kullanıcısına yanıt
    Sanirim bu tarz bor sisteme 144 mhz monitor gerekiyor. Peki 24 ya da 27" olmasi cok fariettirir mi? 24 yeterli olmaz mi
  • xxxertugrulxxx X kullanıcısına yanıt
    6 yıldır 27 inch kullandığım için tercih ettim, normalde 27'ye gerek yok 24 yeterli olacaktır Fiyat ve özellik olarak gayet uygunlar AOC 24" 24G2U modelini tercih edebilirsiniz bence.
  • 2080ti harici tüm kartlar 1080p kartıdır. ti da 2k kartıdır.
    144hz 1080p monitör, bütçem var dersen 240hz.
    standart budur.
  • B450 gaming plus+ryzen 5 3600 kullaniyorum. Hicbir bios sorunu yaşamadım.Sorun sayilirsa islemci oyunlarda 72 73 derecelere cikiyor stok fan ile o kadar.
  • xxxertugrulxxx X kullanıcısına yanıt
    Hocam x570 alın demedim ki başka marka bakın dedim. Ben de B450 Toma kullanıyorum. Herkes yaşamıyor bu sorunları herkes yaşasa zaten piyasadan toplatılırdı. Vrm olarak komponent kalitesi olarak b450lerde Msi bir numara. Ben de çok araştırarak aldım, ama risk almak istiyorsanız alın tabiki para sizin. O kadar msi ve reddit forumlarındaki insan yalan söylüyor buradaki arkadaşlara bakılırsa.
  • kukabay kullanıcısına yanıt
    Mesajımda belirttiğim gibi en kaliteli b450 ler Msi de. Ama en sorunlu bioslar da yine msi de. Temmuzdan bu yana aylar oldu hala stabil bios yayınlamakta diğer markalara göre çok geç kaldılar. Saydığım sorunlar da gerçekten var. Burada ben sorun yaşamadım demekle iş bitmiyor. Msi b450 Toma cold boot red cpu led diye aratın tonla sayfa bulursunuz. Öneri konusuna gelirsek hiçbir fikrim yok ama 3600 ile kullanacaksanız öyle üst düzey bir anakarta gerek yok. Forumda b450 anakartların genel bi öneri konusu olması lazım oradan bakabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.