Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boy: 1,70
    Kilo: 68
    Lisans: işletme (aöf)
    Ortalama: 3,00
    Yedek Subay: Evet
    Komando: Hayır

Arkadaşlar geçtiğimiz salı günü askerlik başvurumu tamamladım, yabancı şubede işlemleri tamamladım herhangi bir problem çıkmadı. Yedek subaylık için de başvuru yaptım, şansımıza belki de çıkar. Kimse böyle bir dönemde askerliğe gitmememi söylüyor fakat kimseyi dinlemedim inşallah hayırlısı ile bitirip geliriz. Burdan bütün tertiplerime selamlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halis1903 H kullanıcısına yanıt
    Zorluk çok göreceli bir kavram ama elbet kısa dönem eğitiminden çok fazla ve yoğun. Şunu da giz önüne almak lazım ki hiçbir şekilde iki aynı pozisyondaki asker aynı süreçten geçmiyor.

Ben kısa dönem eğitimi alırken oradan geçen, malzemeleri toplayan erler "abi size nde yaptırıyorlar böyle, biz böyle eğitimden geçmedik" dedi bize. Bir sonraki celpte kuzenim Kıbrıs'a gitti yine kısa dönem birkaç gün çok hafif bir acemilik dönemi geçirdi.

Benim usta birliğinde beraber acemilik yaptığım arkadaş yan binadaki birliğe düştü, 4 ay sinema makinesine film takma görevi vardı nöbetler dışında, nöbet yeri 50 metre uzaktaydı bizimki 4km mesafede yürüyerek gidiyorduk

Mukayese çok anlamsız ve gereksiz askerde, iyi aynı konum, rütbe ve üniversite bölümü için dahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 27 Ağustos 2016; 21:58:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Hocam Zorluk kişiden kişiyede değişir bence. (Sözüm meclisten dışarı kimseyi ima etmiyorum yanlıs anlasılmasın.)Ama bizim arkadaşlar vardı adamlar kısa dönem öğretmen mıntıka temizliği bile adama zor geliyordu.gururuna yediremiyordu.ama illaki vardır komando olacağım doğuya gideceğim diyenler ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sims26 S kullanıcısına yanıt
    Benim de demek istediğim aynen bu komutanının odasını, kendi yattığı koğuşu dahi temizlemek istemeyen insanlar oluyor. Sivil hayatta bizim pek muhatap olmadığımız, önemsemediğimiz arka planda kalıp bizim döküntümüzü toplayan çok sayıda insan var. Kapıcı, sokak çöpçüsü, kağıt, plastik toplayanlar gibi oysa askerde bunların hiçbiri olmadığı gibi bir de temizlikten hiç nasibini almamış hatta "ben çok temizledim şimdi kirletmek hakkım, biraz da sen temizle" diyen bir zümre ortaya çıkıyor. Şu kadarını söyleyim magazin sayfalarında Ferrarisi ile sıkça görünen Türkiye'nin en zengin ailelerinden birinin oğlu biz usta birliğinde iken acemi idi ve elinde süpürge ile çok sefer yaprak toplarken gördük.

Herkes geçti bu yoldan göze batmamak, kimseye bulaşmamak en iyisi deyip kendi devrenle gruplaşacaksın. Çayda dem askerde kıdem sözü çok doğru, onlarda insan saygıyı hak ediyor diye alt rütbe ve eğitimliyle yüz göz oldun mu işin cılkı çıkıyor.

• Aynı fikirdeyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yedek Subaya evet dedim, mesela yedek subaya hayır diyen doktor veya mühendis arkadaşlar var öncelik evet diyenlerde mi yoksa tsk ihtiyacına göre mi ?

Hayır demesine rağmen uzun dönem çıkan çok sayıda mühendis biliyorum yalnız pek bahsedildiğini görmüyorum fakat tsk özel üniversitelerden mezun değil de devlet üniversitelerinin mühendislik bölümlerini tercih ediyor.

Yanlis bilgi.
    Ozel universitede lisans ylisans yaptim.
    Yedek subayim

• hknhkn08 kullanıcısına yanıt
    Evet degistirebilirsin

• Arkadaşlar Temmuz 2017 ye kadar tecilliyim ancak Kasım celbinde askere gitmek istiyorum. Yalnız bir sorunum var 170 cm boy 105 kg. Askerde sorun çıkartırlar mı?

• pavlus P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah ustadim.

Hangi bölüm mezunusunuz ?

• Yedek subay eğitimlerinde skorskyden skorskye atlarken şarjör değiştirmeyi öğrenirsiniz :D Şaka bi yana ben de bilmiyorum :)
  • Komando evet yedeksubay evet dedim bakalım 1.5 ay sonra nereye düşeceğiz hepimizin hakkında hayırlısı

Lisans tercuman ylissns ing ogretmeni

• Kasım döneminde gitmek için son başvuru tarihi ne zaman ?
    Hangi üniversite ? Bilkent, Boğaziçi (özel bölümleri mevcut), Koç vb üniversitelerin devlet üniversitelerinden daha iyi eğitim verdiği aşikar. Ben bir tane dahi Kıbrıs üniversitesi veya bizdeki adı bile duyulmamış mahalle arası üniversitelerden yedeksubay aldıklarını görmedim, ha oradan da bir ihtimal şöyle olur, burslu ve çok başarılı insanları seçerler belki. Bilgisayarı açmasını bilmeyen bilgisayar mühendisliği mezunu gelebiliyor.

Girne amerikan universitesi lisans ylisans. Senin o hacattepedeki ogrencileri dil
    Alaninda cebimden cikaririm anitkabirde protokolde gorevliyim. Her gun bir bakan karsiliorm umarim yeterli olmustur.

• kararımı değiştirdim, yedek subaya evet diyecem.

sevgilim yok, askerden sonra bulacağım iş zaten şantiye. en azından erlerden düzgün asker yapıp maaş alayım diyorum. haa parasıyla çekilecek dert olmayabilir. şans artık

yarın başvuruyorum. şubedeki kadın bana tecil bozmak için transkript yeterli demişti. ben yine de diploma ve nüfuz cüzdanı da götürecem.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.