Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynısı benim içinde geçerli.

Durum belgesinde 30 eylüle kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyor.

Erteleme nedeni : Sınıf ve Tertibat bekliyor yazıyor.

Bunun nedeni siz de benim gibi teciliniz olduğu halde askere gitmek için tecil bozmuşsanız bizim durumumuzdaki herkeste aynı durum oluyor olabilir.
    Tecili bitince sonraki döneme katılan arkadaşlarda o kısım dolu geliyordur diye düşünüyorum. Şubede başka işlem yapmana gerek yok demişlerdi. İş yerinden de ayrılacağımı söyleyeceğim şubata falan kalırsak sıkıntı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinne -- 8 Eylül 2016; 21:54:54 >
  • justinne kullanıcısına yanıt
    İşin kötüsü, ben işi felan bıraktım :) Ama böyle bir hata olacağını zannetmiyorum yani, askerlik şubesine gittik işlemlerimizi yaptık başka bir işlem yapılması gerektiği söylenmedi.
    Sistemsel bir durumdur muhakkak.
  • Arkadaşlar ben de kasımda askere gideceğim sizlerle. Ama sormak istediğim bir soru var. Kasımda askere gidecekler için trtnin yayınladığı duyuruda sevk belgesini şubeden alanlar için şube ile askerlik merkezi arası yol parası, edevletten alanlar için ikamet adresiyle askerlik merkezi arası yol parası verilir diyor. Ben okulumun bulunduğu yerdeki şubeden yapmıştım ama artık memlekete döndüm. Yol paramın buraya göre ayarlanması mümkün olur mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Machete Cortez kullanıcısına yanıt
    Akşamları hergün koşuyorum kitap okuyorum kafe arkadaşlar filan günler dakika gibi geçmiyor arkadaş !

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinne

Aynısı benim içinde geçerli.

Durum belgesinde 30 eylüle kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyor.

Erteleme nedeni : Sınıf ve Tertibat bekliyor yazıyor.

Bunun nedeni siz de benim gibi teciliniz olduğu halde askere gitmek için tecil bozmuşsanız bizim durumumuzdaki herkeste aynı durum oluyor olabilir.
    Tecili bitince sonraki döneme katılan arkadaşlarda o kısım dolu geliyordur diye düşünüyorum. Şubede başka işlem yapmana gerek yok demişlerdi. İş yerinden de ayrılacağımı söyleyeceğim şubata falan kalırsak sıkıntı olacak.

Benim tecil felan yoktu hocam üniversiteyi bitirdim diploma alma tarihim 6/2016 yani tecillik bir durum yok 4 yıllık lisans bitirdim en erken celp dönemine gitmek istediğimi söyledim siz gelmezseniz biz çağırıcaktık dediler birde bana. Ek olarak banada sevk işlemleri yaptırmanıza gerek yok e-devlete girin ve yerini öğrenip teslim olmam gerektiğini söylediler. Fakat benim merakta kaldığım yer verilen kağıtta e-devlete bilgiler geçicek denilipte hiç birşey yazmaması..

• Ben de bugün tekrar eylül ayında gel dediklerinden gidip, diplomayı transkript i verdim. 15 eylul sonrası e-devlete bakın dedi. Para da ptt den alırsınız dedi. Hakkımızda hayırlısı arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makmüh40

Ankara şubeye gidemediğim için arayıp sordum. Bana mı böyle denk geliyor anlamadım ama telefonlar açılmıyor. Baya 40 45 dk uğraştım. Sonunda birisi açtı telefonu ve "Bu soruların evet hayır yazılı olduğu kağıt bende yok. Sisteme isteğim dışında girilmiş olabilir mi?" dedim. Telefondaki sesin sahibi "Yok öyle bir şey olmaz." dedi.

Pek tatmin etmedi cevap. Telefondaki ilgisizmiş gibi geldi bana.

Bu konuda bir şeyler bilenler varsa burada, bizi bilgilendirirse sevinirim.

Ankara askerlik şubesinden sıra verdiler. Benim sıram 67 idi. İçeri girdim sıra 64 deydi. Çabuk sıra geldi. İçerisi yine tenhaydı ve orada olan 7 8 kişiden sadece ben kasım celbini bekliyordum. Diğer 2 3 kişi ağustosta ikinci gruba kaldık diyorlardı sülüs almaya gelmişler. Kalan bir kaç kişi de tecil işlemi yaptırıyordu. Bankodaki memurla biraz konuştum. "Daha önceki celp dönemlerine göre kıyaslarsanız askere gitmek isteyen sayısı sizce nasıl?" soruma "Biraz düşük tabi ama öyle ahım şahım bir düşüş yok." dedi. Aynı soruyu şube müdürüne de asteğmenlik istiyorum diyerek yönelttim. O da "Askeriye asteğmen pek istemiyor aslında ama son dönemdeki olaylardan sonra tıp, mühendislik alanları başta olmak üzere asteğmenlik alımları çoğalabilir. Teğmen ihtiyacını bu şekilde karşılanacak diye açıklamalar var" dedi.

Bu arada daha önce soruların cevaplarının yazılı olduğu kağıdı görmemiştim. Bu sefer verdiler inceledim. Orada not ortalamam ve sorulara verdiğim cevaplar yazıyordu. Onları gördüm kafama takılan bir şey kalmadı. Sadece kağıdın kopyasını istememe rağmen veremiyoruz dedi. Yine kağıdı alamadım ama cevapları gördüm en azından yazılı olarak. İşimi bitirip çıktım.

Bu arada E-devlet üzerinde yedek subay sevk öncesi hazırlık kısmında bende de bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz yazıyor. Bunu da sordum. Çok önemli değil, bir sıkıntı çıkmaz dediler.

• 364-1 KD zaman geçmiyor beyler. Acemide 4 kitap bitirdim. Şafak 130 Merak ettikleriniz varsa sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

364-1 KD zaman geçmiyor beyler. Acemide 4 kitap bitirdim. Şafak 130 Merak ettikleriniz varsa sorun.

Kitabı nerede okuyorsunuz,askercell yerine normal akıllı olmayan ve turkcellin herangibi tarifesi ile askere gidebilir miyim ? Akıllı telefon götürmeyi düşünmüyorum üstlerle papaz olmaktansa.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catv4 -- 9 Eylül 2016; 17:02:01 >
  • OuzTR O kullanıcısına yanıt
    Hocam facebook üzerinden de bir sayfaya katılmıştın sanırım :) buraya da hoşgeldin diyorum tekrar. İstediğin uzmanlığı umarım sağlarsın.Artık hakkında hayırlısı neyse o olsun :) Başvurular için askerde yönlendiren oalcaktır kesinlikle en olmadı komutanlardan veya uzmanlardan bilgi alırsın ;) Çok takma kafana diyorum sürekli ama takmadan da olmuyor haklısın :D
  • Hocam öncelikle sağ salim kavuşmayı nasip etsin ailene Allah. Bir sorum olacak sana;

- Askeri şubede boy-kilo kontrolü yaptılar. Kasım celbi için silah altına alınmam kabul edildi ve tarih bekliyorum. Acemi birliğine giriş yaptıktan sonra boy-kilo kontrolü tekrar yapılıyor mu? Gata'ya sevk durumunu merak ediyorum. Kilodan dolayı askerliği 1 yıl daha tecil ettirme lüksüm olsun istemiyorum malum yaş ilerliyor. Esen kal
  • quote:

364-1 KD zaman geçmiyor beyler. Acemide 4 kitap bitirdim. Şafak 130 Merak ettikleriniz varsa sorun.

Bitmiş hocam bir şey kalmamış. Merak ettiğim şeylerden biri kitaptı. Yanımızda götürebiliyor muyuz mesela orada ingilizce çalışmak isterim roman dışında. Ve acemi birliğine giderken ne aldın yanına kıyafet cep telefonu hat vs vs. Ve spor yapıyor musunuz her gün ? Cep telefonu almadıysan ailenle nasıl görüşüyordun ? Cevaplarsan sevinirim.
  • Benim de hep merak ettiğim konulardan biri... Ne götüreceğiz?

Sizce acemilikte ve usta birliğine giderken neler götürmeliyiz arkadaşlar? Şimdiye kadar kendisi için bir liste hazırlayan var mı bu konuda? Varsa paylaşırsanız hepimiz için bir referans olur... Hepimiz biliyoruz ki orada verilecek istikhak yetmeyecek ve illa birşeyler götüreceğiz. Telefondan kozmatiğe veya giyeceğe kadar askere giderken ne götürülür?
  • İyi geceler arkadaşlar konunun yeri burası değil ama fikri olan yardımcı olabilir mi? Şimdi ben bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum askerlik sebebiyle ayrılacağım Kasım da. Kısa dönem askerlil çıkarsa geldiğimde 30 gün içinde başvurduğum halde işsizlik maaşı alabiliyorum burada sorun yok. Peki uzun dönem yedek subaylık çıkarsa subaylık bittiğinde işsizlik maaşı alabiliyor muyuz? (çalıştığım 3 yıllık şirket üzerine )
  • Alırsın hocam senin isteğin ile gerçekleşmiş bir durum değil. Vatani görevini icra ediyorsun neticede. Çıkarken Kıdem tazminatını da unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: qloria

Alırsın hocam senin isteğin ile gerçekleşmiş bir durum değil. Vatani görevini icra ediyorsun neticede. Çıkarken Kıdem tazminatını da unutma

Benim de 511 gün olmuş edevletten baktım. Maaş almak için 600 gün mü olması gerek ? Son 3 yılda. O zaman ben de 600 doldurup çıksam mantıklı. Şubatta gitmek istiyordum. Sanırım 6 ay ödeme yapıyormuş devlet. İyi o da birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Minyon

İyi geceler arkadaşlar konunun yeri burası değil ama fikri olan yardımcı olabilir mi? Şimdi ben bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum askerlik sebebiyle ayrılacağım Kasım da. Kısa dönem askerlil çıkarsa geldiğimde 30 gün içinde başvurduğum halde işsizlik maaşı alabiliyorum burada sorun yok. Peki uzun dönem yedek subaylık çıkarsa subaylık bittiğinde işsizlik maaşı alabiliyor muyuz? (çalıştığım 3 yıllık şirket üzerine )

İşten çıkınca mı 30 gün içinde başvurmak gerek yoksa askerlik dönüşünde mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Echoés

quote:

Bitmiş hocam bir şey kalmamış. Merak ettiğim şeylerden biri kitaptı. Yanımızda götürebiliyor muyuz mesela orada ingilizce çalışmak isterim roman dışında. Ve acemi birliğine giderken ne aldın yanına kıyafet cep telefonu hat vs vs. Ve spor yapıyor musunuz her gün ? Cep telefonu almadıysan ailenle nasıl görüşüyordun ? Cevaplarsan sevinirim.

Yanımda 1 kitap götürdüm içeride askeri malzeme satan yer vardı oradan aldım fakat biraz pahalı. Kitaba bişey demezler yanında götür. Acemide haftasonları müsait olursun bi işin olmaz.

Bolca atlet boxer falan al kıyafet olrak 1 sivil götür. Giyeceğin her şeyi veriyorlar. Cep telefonu bilerek götürmedim kafa dinlemek için telekom kartlarıyla konuştum. Kamerasız hafıza kartlı bir şey al içine müzik at kulaklığını da al bi yere sakla sivil hattı da cüzdana koyma bakıyorlar. İçeride askercell alacağım diyip geçersin.

Spor çok yapmadık bölük olarak ama mekik şınav barfiks çekmek için yerler var istersen yaparsın ben her gün yapıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: likeslice

quote:

Kitabı nerede okuyorsunuz,askercell yerine normal akıllı olmayan ve turkcellin herangibi tarifesi ile askere gidebilir miyim ? Akıllı telefon götürmeyi düşünmüyorum üstlerle papaz olmaktansa.

edit : imla

Acemide fazlasıyla boş zamanın olacak özellikle haftasonları. Sivil hattını güzel bir yere sakla cüzdana koyma. Askercell alacağım diyerek telefonu içeri sokarsın. Tavsiyem kamerasız hafıza kartı olan bişey al içine müzik at kulaklığını da al hayat kurtarır.

Akıllıyı ilk girişte sokman imkansız didik disik arıyorlar.

• arkadaslar bi sorum olucak ben tecil bozdurdum agustos ayında benı saglık ocagına gonderdıler elime bi form verip onu doldurttum vs sonra askerlik subesındede bazı evraklar doldurdum işlemin tamam dediler fakat benden lise diploması vs istemediler şimdi 2 sorum var 1.si lise diplomasını kimisi artık vermıyorsun diyor onlar otomatik goruyor dıyor oyle bısey varmı 2 .si diplomayı askerligin nereye cıktıgı belli olduktan sonra mı goturmem lazım simdiden tesekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.