Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstadım söylediğin konu trt duyurusunun 2/A - 2/B bendine atfen yapıldı sanırım. Orada;

2. KASIM 2016 YEDEK SUBAY CELBİNDE BİRİNCİ VE İKİNCİ GRUP YEDEK SUBAY NİTELİK LİSTESİNE (YNL);
    A. 2015/10, 2015/11 VE 2015/12'NCİ GRUP OLARAK YOKLAMASINI YAPTIRANLAR,
    B. 31 AĞUSTOS 2016 TARİHİNE KADAR; 1980 VE DAHA YAŞLI DOĞUMLULARDAN YOKLAMASINI YAPTIRANLAR, ERKEN SEVK MÜRACAATINDA BULUNAN VE BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER, ASKERLİK HİZMETİNİ 12 AYLIK ERBAŞ/ER STATÜSÜNDE YAPMAKTA İKEN DÖRT YILLIK FAKÜLTE VEYA YÜKSEK OKUL BİTİREREK İSTEKLERİ ÜZERİNE GEÇİCİ TERHİS EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLİ/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR, DAHA ÖNCEKİ CELP DÖNEMLERİNDEN BAKAYA OLANLAR (SINIFLANDIRILMAMIŞ OLANLAR) ALINACAKTIR.

not: ayrıca konu ile ilşkin açıklamanın tamamı:http://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/askeralma/kaim_2016_trt_ydsb.pdf

Fakat şöyle bir durum var: 2/B bendinde de bahsedildiği gibi, Fakülte (Lisans) eğitimini bitiren her aday ''Yedek Subay'' olmaya hak kazanmaktadır. İhtiyaç ve talep doğrultusunda seçme şansımız bulunmuyor malesef. Fakat alımlar bu yıl fazla olursa sanırım her 3 adaydan biri yedek subaylık yapacaktır. Bana göre de bu dönem ihraç edilen asker sayıısına bağlı olarak bu sayı 2 adaydan 1'i yedek subay olacağı kanaatindedir.

Fazla kafaya takmaya gerek yok aslında zamanı geldiğinde gidip paşalar gibi halledip döneceğiz Allahın izniyle Esen kal kardeşim

• Hocam demek istediğini anladım ancak %100 uzun dönem çıkmaz demen biraz garip olmuş sadece demek istediğim o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava kuvvetlerinden 66'sı subay 7'si astsubay olmak üzere 73 TSK personeli daha ihraç edildi.

• bir arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre malum olaylar nedeniyle bu yıl ve gelecek yıllarda özel üniversite mezunlarından asteğmen alımı yapılmayacak sadece devlet üniversitesi mezunları arasından asteğmen adayları seçilecekmiş
  • zaten normalde de özel üniversite mezunu pek fazla tercih edilmiyormuş
  • Beyler o özel üniversite devlet üniversitesi vb. söylentiler filan rivayet. Her duyduğunuza inanmayın. Devlet atamaları bir bilgisayar programı aracılığıyla yapıyor. Elbet belirli kısıtlar vardır meslek, kişisel özellikler gibi lakin her şeyden önce çok fazla şans işin doğrusu bu olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çavuş31 -- 7 Eylül 2016; 14:39:56 >
  • Merhaba. ben 2 yıl önce tecil için gittiğimde aile hekimine muayene olmuştum. O zaman mezuniyet belgesi transkript vermiştim.

Şimdi ise 1-30 eylül arasında gittiğimizde muayene olunuyor mu?
    2 yıl önce gittiğimde sorunum yoktu. Şimdi ise bende bazı sağlık sorunu oluştu. Şimdi 1-30 eylül arasında yapılacak olan sevk öncesi hazırlık işlemlerinde MUAYENE olunuyor mu? ya da sağlık sorununuz var mı diye sorulup forma yazılıyor mu?
  • İkinci üniversite kapsamında AÖF'de önlisans programına kayıt yaptırıp yaptırmamak arasına tereddütteyim. Ara sınav tarihler 26-27 Kasım diye yazıyor.
    Askerlik sürecine AÖF okumak ne kadar mümkün arkadaşlar? Sınavlara izin veriliyor mu?
    Bir de şimdi daha nerede askerlik yapacağımız belli değilken AÖF sınav merkezini ikamet adresimin olduğu yeri seçsem daha sonra değiştirmek mümkün oluyor mu?
  • makmüh40 M kullanıcısına yanıt
    acemide sınavlara gidemezsin usta birliğinde yerine göre değişir
  • En çok yedek subaylık çıkan meslek gruplarını yazıyorum.Ama bu yazdıklarım meslek kurası asteğmenler için geçerli takım komutanlarını bilmiyorum.1.Hukuk,2.Elektrik ,makina ,inşaat mühendisleri,3.İngilizce Öğretmenleri.Meslekçi yedek subaylıkta kriter ya yüksek bir ortalama ya da yüksek bir dil puanı.Bu benim kendi gözlemim.Merak edenler için yazdım.364.dönem yedek subay kardeşinizden selamlar.
  • randomnick R kullanıcısına yanıt
    Bu dediğin daha çok ağustos dönemi için geçerli. Ben 356'ydım. O dönem de en çok hukuk mezunları vardı. Öğretmenler de askeri okullar için alınıyordu. Artık onları da almazlar.

• Daha askere gidememiş ağustos celbi olarak kendi konumu bırakıp sizin konuya yazasım geliyor :) 2. Celp dönemine düşmek berbat birşeymiş bunu anladım ve askeriyede mantık yok muhtemelen hava er eğitim kütahya çıkan tüm arkadaşlar 2. Celbe kalıcak bizim gibi :) biz ağustos celbiyiz 21 eylülde katılıcaz birliklerimize.

Havacı cıkanlar kuracakları whatsapp grubuna beni davet ederseniz ben genel gözlemlerimi size aktarırım şimdiden hepinize hayırlı tezkereler ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a beyler tecili bozdurdurmaya gittigimde yedek subay isteğine evet dememe ragmen bana verilen kâğıtta kâğıtta hayır yaziyor. Görevli memura sordum sistem otomatik olarak "hayir" yapıyor dedi. Başına böyle bir durum gelen var mı ?
    Bölüm:inşaat mühendisliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmt25 -- 7 Eylül 2016; 18:34:48 >
  • Ahmt25 A kullanıcısına yanıt
    kardeş git şube komutanına söyle düzeltirir. memur banada kasım yerine mayıs celbi yazdı şube komutanına söyledim kasım olarak düzeltirdi.banada aynı şekilde memur sistem otomatik atıyor demişti
  • Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    mayısta arkadaşım gitmişti çok rahat dediğine göre kütahya hava
  • ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    O başka yere gitmiş olmasın :-D kütahya'dan gelen askerlerin hiçbirisi memnun değildi ordan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

mayısta arkadaşım gitmişti çok rahat dediğine göre kütahya hava

Altta arkadaşta yazmış kütahya acemilik için ideal çok kasmıyorlar deniliyor ancak dağıtımda orada kalıncak gibi değilmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    acemiligi kutahya havaci er olarak yapti rahat dedi suan ankarada cok kötu diyor o zaman ankarayi dusunemiyorum

• ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    Rahat derken iş yükünden mi bahsediyor acaba? Acemi birliğinde görev almazsanız rahat olursunuz tabi. Ustalıkta mutlaka yapacağınız bir iş olur.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.