Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim yedek subay evet diyosa sorun olmaz. 1.5 yada 2.5 aylık olayı bölümüne göre şansa kalmış genelde doktorlar pdrciler falan 1 aylık eğitin görüyo. Eğer %10 lık dilime girersen eğitim sonunda istediğin yeri seçebiliyosun geri kalanı tamamen kura sonucu neresi gelirse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğüm kadarıylada çoğunluk yedek subay istemiş. Akıllı olun arkadaşlar parasına, rahatlığına aldanmayın sakın hele ki şu zamanda. Görev yapacağınız yerler hudutlar karakollar. Devlet o vereceği parayı sizi orda yatırmaya vermiyo.

• mahoni63 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 3 sene önce mezun oldum 2 sene tecilimi yaptırdım. Geçen yaz yüksek lisans yazıldım ve 3 sene daha tecilim geldi. 23 Ağustosda falan gidip üsküdar şubeden tecilimi bozmak istediğime dair dilekçe yazdım. Benim bağlı olduğum bölge şubeye faks çektiler. Ertesi gün tekrar çağırdılar. Gittim yedek subay hayır komando hayır vs dedim. 2 sayfalık bir kağıt verdiler. Başka bir şey yapmama gerek olmadığını söylediler. Sevk öncesi hazırlık işlemleri zaten bu 2 sayfalık belge oluyor diye biliyorum. Sen neden tekrar gidiyorsun onu anlamadım. E-devletten güncel askerlik durumuma bakıncada eskiden 2018 e kadar tecilli yazan yerde artık. 30 Eylül'e kadar tecilli yazıyor. Durum kısmında da sınıf ve tertip bekliyor gibi bir şey yazıyor sende de böyle mi?
    Fakat celp dönemini sorgulamada bu dönem celbe dahil değilsiniz gibi bir şey diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinne -- 5 Eylül 2016; 22:16:19 >

• e4hn E kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yuzde 10 dediginiz hem meslekciler icin hemde digerleri icin de gecerli mi?
  • Aynen kardeşim

• justinne kullanıcısına yanıt
    Bendede ayni sekil zaten subede islemimi yapan kisi tamamdir isin ekimin sonuna dogru dagitimin belli olucak e devlet sifresi al internetten bakarsin yoksa buraya gel burda ögrenirsin nereye gitmen gerek dedi. Yani suan icin sadece bekliyoruz.

• selamın aleyküm beyler.
    tecilim bitiyor.

30 / 09 / 2016 a kadar sakıncası yoktur yazmakta.

celp dönemi kasım 2016 yazmakta.

not kısmında ise 1 ile 30 eylül arasında sevk öncesi hazırlık işlemleri yaptırmanız gerek yazmakta...

30 eylüle kadar gitmezsem ne olur ? ben aslında şubatta gitmek istiyordum..

şubata mı kalırım ? yoksa yerim 21 ekim gibi belli mi olur ?
  • beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    30 eylüle kadar işlemlerini yaptırman gerekiyor yoksa hakkında dava açılır boş yere yıllarca mahkemeye gider gelirsin ve para cezası ödemek zorunda kalırsın ayrıca kasım celbinde kesin askersin hayırlı olsun, yüksek lisans vs. tecil hakkın yoksa şubata bırakma gibi bir seçeneğin yoktur.
  • arkadaşlar üsküdar şubesinden geliyorum.
    sevk öncesi işlemleri kayıt esnasında yaptıran arkadaşların 1-30 eylül arası işlem yaptırmasına gerek yok.
    yerlerin açıklanacağı tarih ise 22 ekim miş.

bilginize
  • Merhaba arkadaslar, ben de kasimda askerim

Boy: 1,87
    Kilo: 87
    Lisans: Iktisat(Ingilizce) Ortalama:3.70
    Yukseklisans: Istatistik Ortalama 3.33

Yedek Subay: Evet
    Komando: Hayir

Yuksek lisansimi Amerikada yaptim, 15 sene de basketbol oynadim lisansli olarak, bunlarin askeriyede yerlesmeme bir etkisi olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat6716

30 eylüle kadar işlemlerini yaptırman gerekiyor yoksa hakkında dava açılır boş yere yıllarca mahkemeye gider gelirsin ve para cezası ödemek zorunda kalırsın ayrıca kasım celbinde kesin askersin hayırlı olsun, yüksek lisans vs. tecil hakkın yoksa şubata bırakma gibi bir seçeneğin yoktur.

peki şubat başvurulara kadar kaçak dolaşsam , şubat başvurularında gitsem askere almazlar mı ? hapis mi yatarım ?

hapse atılanı yada zorla askere götürüleni duymadım GBT kontrolüne girdiğinde bile tutuklama vs. yok bir kağıt imzalatıp bırakıyorlar yalnız para cezasıydı mahkemesiydi savcısıydı çok uğraşırsın bilgin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat6716

hapse atılanı yada zorla askere götürüleni duymadım GBT kontrolüne girdiğinde bile tutuklama vs. yok bir kağıt imzalatıp bırakıyorlar yalnız para cezasıydı mahkemesiydi savcısıydı çok uğraşırsın bilgin olsun

kardeş ailevi nedenlerden dolayı gidemiyorum.
    şubata hazırladım kendimi. şubata kadar çıkan para cezasını öderim mecbur. ailevi sebep olmasa hemen seve seve giderim de işte boynumuz bükük...

benim tek korkum yerim belli olur. sonra gitmezsem hapis yatmak. korkumdan askerlik şubesine bile gidip soramıyorum durumumu.

senin şu an 30 eylüle kadar süren var, korkmana da gerek yok, en yakın askerlik şubesine git olduğu gibi anlat ne yapabileceğin hakkında bilgi al en doğru bilgiyi oradan alabilirsin çekinmeden her şeyi sor aklına takılan bir şey kalmasın sonrada duruma göre kararını verirsin
  • Ben 3 ağustosta yedek subay olarak başvuru yaptım ama hala e-devlet üzerinde gözükmemektedir nedeni nedir acaba ?
  • Merhabalar, avukatlık stajımı tamamladım, avukatlık ruhsatını beklemekteyim. Subay ihraçları ve özellikle askeri hakim savcı ihraçları sonrası hukuk mezunlarının meslek subayı olarak gitme ihtimali nedir, yorumu, bilgisi olan var mıdır? saygılarımla.
  • Selam olsun arkadaşlar. Uzun süredir takipteydim forumu ve kayıt olmaya karar verdim nihayet :)

Öncelikle aranızda olmaktan memnunum. Kasım 2016 celp dönemi için ben de tecilimi bozdurdum. Benim gibi bir çok asker adayına şimdiden Allah sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin. TSK'nın yedek subay alımları bu sene fazla olur diyorlar. Geçmiş dönemde askerlik yapan kardeşlerim abilerim varsa konu hakkında tahmin yürütebilirlerse sevinirim. Hayırlısı olsun diyelim. Umarım rahat edebileceğimiz bir yerde, belki anı defterinde, belki hatıralarımızda güzel anılar biriktirip döneriz :) Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Hepiniz esen kalın. Sevgiler, saygılar..

Doğum: 09/08/1989
    Subay-Komando: Hayır
    Lisans: Biyoloji-2.85

• Arkadaşlar bende kasım celbinde askerim. Yedek subay kriterlerinde bişey dikkatimi çekti. Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinde Askeralma Daire Başkanlığı anasayfası diye bir yer var. Orda 2016 Kasım ayında yedek subay olarak görev yapacakların özellikleri yazıyor. Grup numarasına göre celp dönemi 2015/10-11-12 olanlar arasından seçiliyor. Ona dikkat edin. Malesef benimki 2015/08. Yani uzun dönem olarak yapamıyorum. %100 kısa dönem çıkar diye düşünüyorum. Ama Ağustos celbinde gitseydim yedek subay sınıflandırmasına girebilme ihtimalim olabilirdi diye düşünüyorum. Bu konuda bi bilgisi olan arkadaş varsa bizi de aydınlatsın lütfen. Herkese hayırlı tezkereler diliyorum.

• Kardeş o bende 2016/08 onu ne yapacağız? :)

• Avcib53 A kullanıcısına yanıt
    arkadaşım çok farklı anlamışsın duyuruyu tekrar okuyacak olursan ne demek istediğimi anlayacaksın, orada bahsedilen bu bu bu dönemler yedek subay olacak değil, kimlerin sınıflandırmaya dahil olacağı açıklanmış ve sonrasında kimlerin daha sınıflandırmaya dahil edileceği açıklanmaya devam edilmiş
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.