Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bırakın onu bunu da, ben 1 tane bile barfiks çekemiyorum. çok küfür yicem orda.

minimum sanırım 7 tane çekebilmek gerekiyormuş.

tavsiye ?
  • Selam arkadaşlar 31 ağustosta bende katıldım aranıza (zaten benden sonra işlemler kapandı)

yaş 26
    Komando evet
    Yedek subay evet
    Felsefe lisans
    boy : 1.81
    kg:76

Merak ettiğim yedek subay adayları yedek subaylık sınavına giriyorlarmış, bu ekimdeki tarihten önce mi ekimdeki tarihten sonra mıdır?

Şimdiden hayırlı görevler hepimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meter90 -- 1 Eylül 2016; 17:54:43 >
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    daha 2 ay var gitmeye hergün bir iki şınav mekik kollarını güçlendir 2 ayın sonunda barfiksi tek elle çekmeye başlarsın
  • Askerlik görevini Tamamlamış bir 361 Kd olarak Hepinize hayırlı olsun diyorum.Sormak istediğiniz Soru var ise yardımcı olabilirim...Üst tarafta Arkadaşın dediği gibi Büyük bir çoğunluğunuz eğer değişmez ise Ankara ve Balıkesir de Acemilik yapıp Esas birlik olarak Kıbrıs a gideceklerdir..
  • Ben yedek subay hayır diyenlerin de çoğuna yedek subaylık vereceklerini pek sanmıyorum. Yedek subaylık isteyen arkadaşların önceliği olur. Kontenjanlar dolmazsa o zaman sıra benim gibi kısa dönem isteyenlere gelir. Forumdaki başvurulara bakıldığında yedek subaylık isteyenlerin oranı daha çok gözüküyor. Yine de ne olacağı belli olmaz.
    Bende bilgisayar mühendisi mezunu olarak kısa istiyorum. Bakalım hayırlısı. Açıklanmasına 50 gün kaldı bekleyiş sürüyor.
    Aynı yere çıkanların iletişimi önemli en azından birbirimize sahip çıkarız. Whatsapp grup falan oluşturulursa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan53

Askerlik görevini Tamamlamış bir 361 Kd olarak Hepinize hayırlı olsun diyorum.Sormak istediğiniz Soru var ise yardımcı olabilirim...Üst tarafta Arkadaşın dediği gibi Büyük bir çoğunluğunuz eğer değişmez ise Ankara ve Balıkesir de Acemilik yapıp Esas birlik olarak Kıbrıs a gideceklerdir..

Kasım celbi genelde kıbrıs mı oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamehliyetsiz -- 1 Eylül 2016; 20:32:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AmazınG A kullanıcısına yanıt
    asteğmenle yedek subay arasında fark var mı yoksa ikiside aynı mı ?
  • tamehliyetsiz kullanıcısına yanıt
    Evet Kısa Dönem olarak Kasım celp döneminin birinci grubu Çoğunluk ile Kıbrıs ikinci grubu ise Yurt için deki çeşitli illere jandarma olarak Gidiyor..Kıbrıs ta Asker sayısı oldukça fazla.Kasım celp döneminin de en kalabalık Dönem olduğunu düşünürsek muhtemelen yine Çoğu kişi Kıbrıs a gidecektir..
  • arkadaşlar çok güzel bir iş teklifi aldım. tecilimi Haziran ayında bozdurmustum tekrar tecil ettirebiliyorum sanırım bu yıl mezun oldum normalde tecil hakkım 31.12.2018 idi. Ne zamana kadar sürem var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan53

Evet Kısa Dönem olarak Kasım celp döneminin birinci grubu Çoğunluk ile Kıbrıs ikinci grubu ise Yurt için deki çeşitli illere jandarma olarak Gidiyor..Kıbrıs ta Asker sayısı oldukça fazla.Kasım celp döneminin de en kalabalık Dönem olduğunu düşünürsek muhtemelen yine Çoğu kişi Kıbrıs a gidecektir..

Jandarma alimi durdu.hatta cikanlar bile tekrar siniflandirma yapildi darbeden sonra.

• lisans: makine mühendisliği 2.55/4
    yedek subay: evet
    komando: hayır
    boy:170
    kilo:68

Arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı:

1)2014 de lisans mezunu olduktan sonra 2 yıllık tecili kullanmak için Mamak'taki askerlik şubesine gittim. O zaman gittiğimde şubede bulunan doktora gidip muayene oldum. o zamanki kilom 78 civarındaydı. Ağustos ayının başı gibi askerlik kararı aldırmaya gittiğimde tekrar muayene olmamı istemediler. Fakat şimdi kilom 68 civarında. Şimdi benim kilom onlara göre 78 gözüküyor. Bu aradaki yaklaşık 10 kiloluk fark uzun dönem için bir olumsuzluk oluşturur mu? Bu aralar tekrar gidip muayene olmak istediğimi belirtmeli miyim?

2)Harp okulları bu sene teğmen vermeyecekleri için asteğmenlik çıkarsa askerde kalma durumu nedir? Eğer böyle bir kanun değişikliği yapılırsa/yapıldıysa teğmen olarak kalacakları sözleşmeli mi muvazzaf mı alacaklar?

3)Şubeye gittiğimde max 10 kişi vardı. Bunlardan ben dahil 2 kişi askerlik kararı aldırıyordu. Son durumda şubeye giden arkadaşlar askerlik kararı aldıranlar hakkında bilgi aldılar mı? Asteğmenlik istiyorum inşallah çıkar. Çıkma ihtimali yüksek midir? Benden çok bir belge istemediler. Diploma fotokopisi verdim. Bir de YDS çıktısı verdim. (YDS düşük. 30)

• fernandao kullanıcısına yanıt
    Bende önlisans lojistik 3.56 ort
    Lisans işletme 2.31 ort #fernandao

• kazarus K kullanıcısına yanıt
    O zaman gidecekleri ne gibi yerler bekliyor görmek lazım..
  • makmüh40 M kullanıcısına yanıt
    Yuzde 90
    Cikacaksin ve tegmen olarak kalmak
    Icin madde cikacak az kaldi bekliorz.
    Ama
    Muharip olacan savasci tegmenken meslegini yapmayi unut direkt operasyona gidiceksin.

• Askerde iken Kpss kazanmam durumunda ne yapacağım.Araliktaki merkezi atamalardan bahsediyorum.Pek bilgim yokda bu konularda.

• Arkadaşlar aöf işletme mezunuyum.
    Diploma notum2.70 subat ayı için şubeye gittim tecil bozdurdum yedek subay başvurusu yaptım.
    Çıkma ihtimali var mı aöf mezunlarına?
    Umarım ihtiyaç olurda astek olarak alırlar bizi,isteyenleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

Yuzde 90
    Cikacaksin ve tegmen olarak kalmak
    Icin madde cikacak az kaldi bekliorz.
    Ama
    Muharip olacan savasci tegmenken meslegini yapmayi unut direkt operasyona gidiceksin.

Hocam bu meslekçi yedek subay çok mu az alınıyor. Ben aslında sadece buna razıyım . Diğer turlü gitmektense kısa donem daha iyi gibi geliyor ama meslekçi olma ihtimalimi de hiç bilemiyorum ve anladığım kadarıyla kimsenin fikri yok. Ben elektrik elektronik mh mezunu 2.63 sizce yeterli mi yoksa çok daha yuksek ortalamalara sahip olanları mı meslekçi yapacaklar.
  • araf... A kullanıcısına yanıt
    Bu tamamen ihtiyaç meselesi. 99 kişi lazımdır, sen 100. olursun gidemezsin. Ya da 65. olursun, kısa dönem gitmek isteyenler de uzun dönem gider.

• Şemdinli/Derecik'ten merhaba arkadaşlar.

361'im, buralarda az sohbet etmedik. Bölgem oldukça yoğun ama kafanıza takılan sorularınıza fırsat buldukça yanıt vermeye çalışırım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • araf... A kullanıcısına yanıt
    Hayir sana meslekci cikacsk

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.