Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmt25

S.a beyler tecili bozdurdurmaya gittigimde yedek subay isteğine evet dememe ragmen bana verilen kâğıtta kâğıtta hayır yaziyor. Görevli memura sordum sistem otomatik olarak "hayir" yapıyor dedi. Başına böyle bir durum gelen var mı ?
    Bölüm:inşaat mühendisliği

Simdi genel olarak sözlü sordular evet/hayir dedik sorun olmaz deniliyor ama benim kafami kurcaliyor bu durum.

Bana verilen kağıtta bu sorular ve cevaplari yazmiyor. Tamam bana orda sordu memur ama belki de verdigim cevaplari sisteme girmedi ve bu arkadasin durumunun aynisi oldu sisteme benim evet dedigimi hayir girdi. Elimde bunlarin yazdigi kagit da yok.

Bu durumu net bir sekilde nasil anlayabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sedat6716 S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah cevap için. O zaman askerlik sonrasına bırakayım şimdi nerenin cikacagi nasil olacagi belli degilken hic ugrasilmaz.

• Beklemekten sıkıldım yeminle

• makmüh40 M kullanıcısına yanıt
    kardeş aynı olay benim başıma geldi bende bu durumu cok merak ediyorum. Takipteyim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: randomnick

En çok yedek subaylık çıkan meslek gruplarını yazıyorum.Ama bu yazdıklarım meslek kurası asteğmenler için geçerli takım komutanlarını bilmiyorum.1.Hukuk,2.Elektrik ,makina ,inşaat mühendisleri,3.İngilizce Öğretmenleri.Meslekçi yedek subaylıkta kriter ya yüksek bir ortalama ya da yüksek bir dil puanı.Bu benim kendi gözlemim.Merak edenler için yazdım.364.dönem yedek subay kardeşinizden selamlar.

orman mühendisiyim kısa dönem yapmak istiyorum dedim fakat yds puanım 87,5.. desenize uzun çıkabilir.
  • smt_61 S kullanıcısına yanıt
    Ankara şubeye gidemediğim için arayıp sordum. Bana mı böyle denk geliyor anlamadım ama telefonlar açılmıyor. Baya 40 45 dk uğraştım. Sonunda birisi açtı telefonu ve "Bu soruların evet hayır yazılı olduğu kağıt bende yok. Sisteme isteğim dışında girilmiş olabilir mi?" dedim. Telefondaki sesin sahibi "Yok öyle bir şey olmaz." dedi.

Pek tatmin etmedi cevap. Telefondaki ilgisizmiş gibi geldi bana.

Bu konuda bir şeyler bilenler varsa burada, bizi bilgilendirirse sevinirim.
    Sistemsel hata varsa düzeltilirdi zaten. Evet hayır olayında ise ihtiyaç dahilinde alım var. Evet demişler duruken sizde hayır yazıyorsa ve ihtiyaç yoksa almazlar. Yedek subay seçimlerini şubedeki memurlar yapmıyor ki.

• nieras kullanıcısına yanıt
    Dil puan belgesini vermediysen sorun yok. Ayrıca sadece ingilizce puanı yüksek diye de alım yapmıyorlar. Öncelik mezuniyet bölümü.

telefonda halledilebilecek bir konu değil sanırım, güncellemek için 30 eylüle kadar vaktiniz var şubeye gidip yerinde sorgulamak en doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat6716 -- 8 Eylül 2016; 17:46:39 >
    Bugün şubeye uğradim sistem otomatik hayir yapıyor diyen gorevli kendisi yapti işlemi ve yedek subay tercihini evet yapti. Sen en iyisi şubeye git bilgilerini gosteren kağıdı iste. Memurlar başından savmak için oyle bisey yok demiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmt25 -- 8 Eylül 2016; 15:30:58 >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    dil puanı belgemi aldılar, bakalım öncelik bölümse iyi. hoş ne çıkarsa bahtımıza hayırlısı olsun inşallah.
    Güzel kardeşim öncelikle hayırlısı olsun senin için. Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir askerlik şubesine gidip. 1-30 Eylül tarihleri arasında sevk öncesi işlemlerini (yani e-devlette görünen ''sevk öncesi işlem formunu'') dilediğin şubede 10 dakikada değiştirme ve düzelttirme hakkına sahipsin. Sana sorulan sorular esnasında işlem ve sıra bekleyen evrak sayısı fazla olduğundan dalgınlıkla veya bilere/bilmeyerek yanlış kodlama veya işaretleme yapmış olabilirler. Forumda illaki tecrübeli arkadaşlar vardır. Ben de bu tarihler arasında gittim ve herhangi bir değişiklik yapmayacaksan bir şey yapmana gerek yok dediler. Sen değişiklik için git numaranı al, sakince durumu izah et gerisini rahatça hallederler. Uzun dönem için garanti olsun istiyorsan not ortalaman da yüksek ise komanda ve subay isteiğini birlikte seç. Şansın daha yüksek olacaktır. Hakkında hayırlısı olsun. Esen kal

• Avcib53 A kullanıcısına yanıt
    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıllardır çektiği bu sorun nihayet böyle bir vukuyla son buluyor. Umarım gözümüzün önünde işleyen torpillilerin de başına aynısı gelir. Polis okuluna kayıt için gittiğimde bizzat başımdan geçti bu olay. Bunu devletin her üst kademesine yaydıklarını düşünürsek herhangi bir iftira ya da suç işlemiş olmuyorum. Malesef güzel ülkemin karın ağrısı buydu yıllardır. Umarım hakedenin lider vasfına sahip olduğu yerler de böylelikle temizlenerek dolar.
  • 3 ağustosta başvuru yaptım 24 saat içerisinde başvuru e-devlete geçer yazıyor bana verilen belgede fakat e-devlette hiç birşey bulamadım benim gibi olan var mı acaba ?

edit : Yedek Subay Sevk Öncesi Hazırlık > Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz. diye bir bilgiye ulaşıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catv4 -- 8 Eylül 2016; 18:32:36 >
  • Askerlik şubesine tekrar gidin sıkıntı çıkartabilirler. 24 saat içinde düşüyor çünkü
  • Bir Samsunlu olarak beklemekteyim.Geçmiyor şu 2 ay.Şimdiden herkese hayırlı teskereler.
  • şuraya usulca bi +1 de ben atıyım kurulayım bi köşeye sessizce öncelikle hakkımızda hayırlısı olsun. Uzm.Cvs olarak kalmayı düşünüyorum TSK bünyesinde 3 gun once jandarma uzman cavuslugun alımı acıldı fakat silah altında olmadıgımdan basvuramadım merak ettıgım su bılen bırı yardımcı olursa sevınırım. 3 5 uzman cavus olarak gorev yapan kişiyle konustum 1 tanesi 6 ayını doldurman lazım askerde dedi diger hepsi acemiligin ilk haftası carsı ıznınde internetten basvur dedı bende birligimin degiscegini soyledım acemi oldugum icin dedim onlarda tebligatın o an hangı bırlıkteysen otomatık oraya geliyor dediler bilen biri bu konu hakkında yorum yazarsa sevınırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: likeslice

3 ağustosta başvuru yaptım 24 saat içerisinde başvuru e-devlete geçer yazıyor bana verilen belgede fakat e-devlette hiç birşey bulamadım benim gibi olan var mı acaba ?

edit : Yedek Subay Sevk Öncesi Hazırlık > Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz. diye bir bilgiye ulaşıyorum..

Benimde e-devlet'te herhangi bir bilgi yok, askerlik durum belgesinde sadece sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.
    Acaba bir problem olabilir mi?
  • qloria kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim cevap için. Yarın mümkün olursa; olmazsa da artık bayram sonrası şubeye gidip kafamdaki soru işaretlerini gidereceğim.

Biraz fazla telaşlıyım. Çünkü o çok istediğim subay üniformasını iyi yerlerde dayılarımız amcalarımız olmadığı için bir türlü giyme şerefine erişemedim. Sürekli tanıdıklarla bir şekilde kadrolar doldu.
    Ben ve benim gibiler hep kötü çocuk olarak üniversitelere istemediğimiz bölümleri bir şekilde okuyarak mezun olmak zorunda kaldık.

Şimdi ülkemizdeki son olaylardan sonra askeriyede temizlik başladı ve askeriyenin teğmen ihtiyacını asteğmenlerden sağlayacakları haberleri çıktı. Yaşım itibari ile artık subaylık için son şansım. O yüzden işte telaşım. Bu şansı da kaçırmak istemiyorum.

Hepimizin hakkında en hayırlısı olsun.
  • OuzTR O kullanıcısına yanıt
    Uzman çavuşluk için tebligat gelmiyor ki. İnternetten mülakatlara ne zaman gideceğini öğreniyorsun.
    Acemiliğin ilk haftası çarşı izni? Bu konuştuğun uzmanlar nerde görev yapıyormuş?
    Sen birliğine katılış yap, nöbetçi komutanlarından birisinden rica et. Birlikte yapın başvurunu.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.