Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4 yıllık Konaklama İşletmeciliği (Otelcilik) mezunuyum. 2 sene myo okuyup 2 sene açıköğretimden bitirdim. Not ortalamam 2.55 asteğmen çıkma ihtimali sizce nedir? Genelde otelcilere pek denk gelmiyor deniyor. Var mıdır tanıdığınız yada bilgi sahibi olanınız?
  • M1A2Abrams M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Siz başvuru sırasında asteğmenlik istemişmiydiniz ?
  • Arkadaşlar Merhaba,

Kısmet olursa haftaya Otomotiv Mühendisliği Yüksek Lisans'ından 2.78 ile mezun olacağım. Bende Kasım celbine yetişmeyi düşünüyorum. Benim de bu uzun veya kısa çıkma ihtimali hakkında sorularım olacak. Malum darbeden sonra ihtiyaç arttı diyorlar...

Bende düz taban var ama derecesini bilmiyorum. Şubeyi arayıp, yoklama esnasında hastane sevki yapıyor musunuz dedim evet dediler. Bende buna güvenerek size sormak istiyorum; düz taban olması ve gözlerin bozuk olması asteğmenliği engeller mi? (Hemen belirteyim, ben kısa dönem yapmak istiyorum...)

Kısa dönem çıkması için benim hastane sevki ve şubedeki görevlinin sorduğu sorulara hayır demek dışında yapabileceklerim nelerdir?

Edit: Cümle bozukluğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iondergumus -- 27 Temmuz 2016; 15:41:56 >
  • Beyler bende bugun hallettim ve kismetse kasimda askerim. Lojistik lisans bolumu mezunuyum,yedek subaya evet komandoya hayir dedim. Sorum su : islemleri hallettik ve ekimin sonuna dogru yerimiz olucak bunu biliyorum. Peki sonra ne olucak,madde madde detayli bi sekilde bos bi vaktinizde yazarsaniz sevinirim ??

Ayrica askeriyeye teslim olduktan sonra bizi saglik taramasindan geciricekler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 27 Temmuz 2016; 22:11:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce bitirdim işlemleri. Bir daha git gel olmasın diye önce sağlık merkezinden askere elverişlidir kağıdı alacaktım ama buraya yazayım boşuna gitmesin kimse. Bu arada Askerlik şubesinde sadece kimlik ile yaptılar işlemi. Verilen kağıt ile sağlık ocağına gidip muayene oldum daha sonra tekrardan kağıdı askerlik şubesine götürüyorsunuz işlem tamam. Bakalım kısmetse kasımda uzun dönem askeriz.

• uzakkkk U kullanıcısına yanıt
    evet istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrec4nl4r

Az önce bitirdim işlemleri. Bir daha git gel olmasın diye önce sağlık merkezinden askere elverişlidir kağıdı alacaktım ama buraya yazayım boşuna gitmesin kimse. Bu arada Askerlik şubesinde sadece kimlik ile yaptılar işlemi. Verilen kağıt ile sağlık ocağına gidip muayene oldum daha sonra tekrardan kağıdı askerlik şubesine götürüyorsunuz işlem tamam. Bakalım kısmetse kasımda uzun dönem askeriz.

Diploma resim vs istemedilermi ?

• Daha önce sordum ama havada kaldı..Bu Kasım ve Aralık gruplarını neye göre belirliyorlar..Kasım celbinde gitmem lazım kesin ama ya Aralık çıkarsa diye korkuyorum..Bu arada kemik kırığı nedeniyle platini olanları geri hizmetlerde tutuyorlar sanırım..Askeri hastaneye sevk edildim ve karar kısmında kırık nedeniyle ortapedik açıdan TSK SYY 59 A F 1 maddesine uyar,askerliğe elverişlidir yazıyor..Bu maddeyi arattım ama bulamadım..Bu geri hizmetlerde mi duracağım anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 28 Temmuz 2016; 1:41:38 >
  • Beyler bende tecili bozdurup gitmeyi düşünüyorum kasımda nediyorsunuz gidilir mi sizce bu dönemde ? Bide bi sorum daha var bi evin bi çocuğuyum beni doğuya atarlar mı ?
  • öncelikle hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

su ürünleri. müh.yim yüksek lisans yarıda kaldı ve ağustos 15ten önce tecili bozdurma kararı aldım. gözlük kullanıyorum ve diskromatopsi ( renk körlüğü ) teşhisim var. bu durum yedek subaylığa vb. ne etki eder mi? acaba geri hizmete mi verirler?
  • Sağlık problemleri ile ilgili aklınızdaki soru işaretleri belki sağlık yönergesi ile giderilebilir. Aşağıda linki yazıyorum. Biraz uzun ama kendinizle ilgili kısmı inceleyebilirsiniz.

http://www.tsk.tr/Content/pdf/insan_kaynaklari/TSK-Saglik-Yetenegi-Yonetmeligi.pdf

Benim sorunum bu sağlık problemlerinde A grubu dahi olsak uzun çıkma ihtimali nedir? Yani askere elverişliyiz ama düz tabanız. TSK neden bana çok iş yaptıramayacağı halde para ödesin?

• gece_yolcusu kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim öyleymiş öğrendim onu :) Kasımda askerim bende :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

Daha önce sordum ama havada kaldı..Bu Kasım ve Aralık gruplarını neye göre belirliyorlar..Kasım celbinde gitmem lazım kesin ama ya Aralık çıkarsa diye korkuyorum..Bu arada kemik kırığı nedeniyle platini olanları geri hizmetlerde tutuyorlar sanırım..Askeri hastaneye sevk edildim ve karar kısmında kırık nedeniyle ortapedik açıdan TSK SYY 59 A F 1 maddesine uyar,askerliğe elverişlidir yazıyor..Bu maddeyi arattım ama bulamadım..Bu geri hizmetlerde mi duracağım anlamına geliyor.

Kasım yada aralık grubu olma konusu tam anlamıyla şans işi arkadaşım. Ben 364. Dönemim bizim celp döneminin açıldığı mayıs ayında daha ilk hafta gidip başvurmuştum ancak 2. Grup çıktı eylülde gideceğim yani. Ama herşeyde bir hayır vardır bu şekilde düşünmelisin kendini 1. Yada 2. Grup diye şartlandırmamanı tavsiye ederim benimle birlikte 2. Gruba kalan arkadaşların yüzde 70i öğretmen ve hepsi istifasını vermiş durumda hepsi boşta bekliyecek 2 ay kadar.

Sağlık konusundada şöyle söyleyebilirim benim yeğenim 12 ay er olarak askerliğini yapıyor bacağı tamamen platınli ondada bu tarz bi madde vardı ulaştırma bölümüne verdiler araba kullanıyor nöbet tutuyor vs. Ama spor yapmıyor koşmuyor sabahları izmarit toplamıyor eğilemediği için vs.. korkmana gerek yok durumunu güzelce izah ettikten sonra gittiğin yerdede kimse üzerine gelmez yapamayacağın şeyi zorla yaptırmazlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kazarus K kullanıcısına yanıt
    Diplomam yanımdaydı ne olur ne olmaz diye götürdüm ama istemediler. Diplomayla işim yok dedi görevli. Resimi ise orda pc kamerasından çekti 1 adet sağlık ocağına götürdüğüm kağıtta vardı resim zaten başka bişeyde değil.

• Beyler
    Askerlik kısalıyor mu dersiniz.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/576437/Bakan_dan_cok_carpici_aciklamalar__Askerlik_kisalacak__imam_hatipliler_de_TSK_ye_girecek.html

Bu arada.
    Yazın beni de.
    Endüstri mühendisliği mezunuyum.
    2017 martta tecil bitiyordu. Bitmeden gideyim diyorum. Yazımı heba etmemek adına kasımı seçtim.
    Uzun dönem komando falan yok. kısa dönem gidip geleyim kafasındayım.

• bende bu sene halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldum 2018 e kadar tecilli ama kasım döneminde gidip askerliği aradan çıkarmak istiyodum ama şimdide askerlik süresinin kısalma muhabeti çıktı ne yapacağımızı şaşırdık artık
  • Herkesin keyfi yerinde bi ben mi stresliyim yav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayydaaaaa.. e şimdi bu kısalma mevzusu bize vuracak mı biz askerdeyken falan çıkarsa kanun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobbylone

hayydaaaaa.. e şimdi bu kısalma mevzusu bize vuracak mı biz askerdeyken falan çıkarsa kanun?

Akerdeyken falan cikarsa vuruyor bizede. Dolduysa cikipgeliyoruz.
    Zamaninda oyle olmustu 2-3 sene once. 15 ten 12 aya dustugunde.
    Ama saniyorum ki, ohal donemi icinde gecirirler kanundan.

• Biz askerdeyken düşerse çok iyi olur kısa zamanda biter stresten kurtuluruz

not:ben daha başvurmadım ayın 15 den sonra inşallah
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.