Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aöf mezunu bir tanıdığım yedek subaylık istememesine rağmen adama Ağustos celbinde yedek subaylık çıktı iyi mi..İsteyene vermezler istemeyene verirler..Gerçektende şaka gibi bir sistem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

Aöf mezunu bir tanıdığım yedek subaylık istememesine rağmen adama Ağustos celbinde yedek subaylık çıktı iyi mi..İsteyene vermezler istemeyene verirler..Gerçektende şaka gibi bir sistem..

Haydaaa ): bende aöf mezunuyum eylül 30 bitiyor tecilim unarım eylül ayı içinde gittiğimde şubeye bende istemiyorum diyeceğim çıkmasını hiç istemiyorum uzun dönem ): hepimizin hakkında hayırlısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi bolumden mezundu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese,

Ben de 2014 yılında Tecil ettirmiştim, 2016 Kasım Celbinde gidiyorum.

Yedek Subay Adayı olarak geçiyorum.. Geçen gün askerlik şubesine gittiğimde " Kasım Celbi için zaten kayıtlısınız, Eylül 1 ile 30 arasında Sevk Hazırlık Belgelerini getirseniz yeterli" dendi.

1. Sorum şu; Bu belgeler neler?

2.Sorum şu; Yedek Subaylıkla ilgili soru soracaklar mı? İstiyor musun vs gibi?

3.Sorum da; Bazı arkadaşlar yazmışlar ; " Yedek Subay : Evet... Komando: Hayır " diye. Bunu nereden seçtiniz? E-DEVLETten herhangi bir işlem yapacak mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjYiGiT44 -- 2 Ağustos 2016; 1:42:48 >
  • DjYiGiT44 kullanıcısına yanıt
    Bu seçme işlemini şubede ki görevlinin verdiği kağıtta vardı. Bende kasım da gideceğim denilen tarihler arasinda diploma 2 fotokopi, transkript ve fotokopi, bir de ehliyet varsa onu istediler. Bilmiyorum farklı bir şey isteyecekler mi sizden?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım celp döneminde askere gidip askerliğimi asteğmen olarak yapmayı düşünüyorum. Yaşım 27. Askeriyede kalmak istiyorum. Sözleşmeli subay alımlarında ( bu seneki son alımda ) yaş şartı olarak 01.01.1989 ve sonrası doğanlar ibaresi vardı. Bir dahaki alımda benim için sıkıntı olur mu?
    Bir de sözleşmeli subay olunca hangi rütbeye kadar yüksekleblirim?
  • Bu sevk işlemlerinde diploma götürmemiz zorunlu mu ? Geçici mezuniyet belgesi götürsek yeterli mi ?
  • Cent26 kullanıcısına yanıt
    E-devlet üzerindeki yök bölümünde diplomanı görebiliyorsan gerek yok şube yökten diploma bilgilerini çekebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

Orijinalden alıntı: Ts_Cihan

quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

Askerlik kisaliyor bu sefer basbakan acikladi

http://m.haberturk.com/gundem/haber/1274854-basbakan-yildirim-koklu-donusumu-anlatti

Ya kardeş bu nasıl iş ya.
    Geçen dediler kısalacak diye. Sonra kalkıp savunma bakanı, yok öyle bişey dedi.
    bugün de binali kısalacak dedi diyorlar.
    Bakalım, biz de izliyoruz. Umalım ki kısalsın.

Bakanlığın açıklamasını hiç bir yerde bulamadım. Videolu açıklamaları gören/bilen var mı

Ben de başvuru yapmadım.

3 gün önceki haber. cuma günü yayınlandı. KISALACAK
    http://www.milliyet.com.tr/askerlik-kisaliyor-tsk-ya-imam-gundem-2286130/

Sonra yok öyle bir şey dendi. KISALMAYACAK
    (videolu değil de, yazı olarak yayıldı 2 gün önce. cumartesi günü)
    http://www.hurriyet.com.tr/askerlik-suresi-kisalacak-mi-milli-savunma-bakanligi-aciklama-yapti-40176377
    http://www.milliyet.com.tr/askerlik-suresi-kisalacak-mi--siyaset-2286957/

Bugünde binalinin açıklaması. KISALACAK
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/1274854-basbakan-yildirim-koklu-donusumu-anlatti

Aynen hocam MSB sitesinde duyuru açıklama yok.

Ortada Bir bilgi kirliliği var.

Ben beklemedeyim.

30 Ağustos son başvuru

Son haftaya kadar bekleyeceğim sanırım.

• heavyblitzer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, sağolasın..

Bana 1-30 Eylül arası Sevk hazırlık belgelerini getirmen yeter dedi, bunlar da nette var dedi.. Öyle bir form doldurmadım o yüzden merak ettim :)
  • haziran 2014 te mezun oldum eylül 16 ya kadar tecilim bu durumda kasımda gitmem lazım ama ben şubat 2017de gitmek istiyorum.şimdi hiç bir işlem yapmasam sonraki celbe şubata kalmış olurmuyum? veya kasımdan sonra gbt filan yakalanırsam direk askere mi alırlar beni ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilzi -- 2 Ağustos 2016; 19:13:27 >
  • gece_yolcusu kullanıcısına yanıt
    görebiliyorum hocam ama ben zaten daha önce tecil ederken içeriye geçici mezuniyet belgesi vermiştim acaba bi daha götürmeme gerek var mı daha doğrusu 1-30 eylül arası gitmeme gerek var mı ?
  • anilzi A kullanıcısına yanıt
    Aldığın kağıtta KASIM CELBİ yazıyor ise tecil ettirmek için askerlik şubesine gidip şansını denemelisin. Aksi taktirde Bakaya sayılırsın ve maddi olarak cezası var ve askerliğine de ceza olarak gün eklenir.
    Kimisi Askerlik GBT'de çıkmıyor diyor, kimisi ise çıkar diyor.. Ama Jandarma kontrolüne girersen o zaman seni direk alırlar...

Benim duyduklarım bunlar :)
  • Arkadaşlar okurken okulu dondurup tecili bozmamız mı gerekli ? 2.üniversite için bu söylediğim.

Ayrıca üni diplomasının aslını götürmesek oluyor mu fotokopi yeterli olur mu ?
  • Arkadaşlar Merhaba,

Sağlıkla ilgili bir problemim var.Sol omzumdan geçen Kasım 2015'te ameliyat oldum sürekli çıkıyordu.
    Sağ kolumda da aynı durum söz konusu ve sol omzumdan ameliyat olduktan sonra hareketlerim kısıtlandı.
    Sağ omzumdan bu sebepten ameliyat olmaya cesaret edemedim.Kolum da hala aralıklar çıkıyor.Mr da da bu çıkmayla ilgili yazılar mevcut.
    Sol kolum içinde ameliyat raporum var.
    Nasıl bir yol izlemeliyiz, nasıl bir işlem yapılır konuyla ilgili bilgileriniz var mıdır ?

Kasım 2016 kısa donem olarak basvuru yapmam gerekiyor.Tecıl 30.09.2016'da bitecek.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alex2390 -- 3 Ağustos 2016; 13:14:03 >
  • alex2390 A kullanıcısına yanıt
    Kardeş askerlik şubeye git sevk aldır. İlindeki veya çevre ildeki askeri hastaneye seni sevk eder.
    Orada muayene olursun ve rapor verir diye tahmin ediyorum. Yine de şubeyle görüşmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex2390

Arkadaşlar Merhaba,

Sağlıkla ilgili bir problemim var.Sol omzumdan geçen Kasım 2015'te ameliyat oldum sürekli çıkıyordu.
    Sağ kolumda da aynı durum söz konusu ve sol omzumdan ameliyat olduktan sonra hareketlerim kısıtlandı.
    Sağ omzumdan bu sebepten ameliyat olmaya cesaret edemedim.Kolum da hala aralıklar çıkıyor.Mr da da bu çıkmayla ilgili yazılar mevcut.
    Sol kolum içinde ameliyat raporum var.
    Nasıl bir yol izlemeliyiz, nasıl bir işlem yapılır konuyla ilgili bilgileriniz var mıdır ?

Kasım 2016 kısa donem olarak basvuru yapmam gerekiyor.Tecıl 30.09.2016'da bitecek.

Teşekkürler,

Askeri şubeye gideceksin.Seni en yakın askeri hastaneye sevk edecekler.Hastanede gerekli mr yada filmleri çeker ve oradaki doktor askerliğe elverişlidir yada değildir şeklinde rapor verir.Doktor askerliğe elvereşli değildir derse heyete kalırsın..Onun için hastaneye heyetin toplanacağı günlerde git.Sabah olursun muayeneni ve heyeti beklersin öğlenden sonra..Heyet askerliğe elverişlidir yada değildir der ve seni gönderir..Aldığın belgeleri şubeye teslim edersin..Askere alsalar bile geri hizmetlerde durursun..Yani eğitime felen girmezsin.Masabaşı iş verirler..

• Yedek subay'a evet seçenler bana özelden ulaşabilir mi
  • Merhaba arkadaşlar bende kasım yedek subay adayıyım ,

bölüm: makina müh

not ort:2.71

komando:hayır

yedek subay:evet

askerlik şubesine gittim ve 2. sayfada olan resimdeki kağıdı verdiler banada.

1-Arkadaşlar öncelikle sevk öncesi hazırlık işlemleri nelerdir , form falan duydum form veyahut başka birşey doldurmamıza gerek varmıdır.

2-Eskiden muayne dediğimiz olay vardı lakin ben gittiğimde bana bunun hakkında herhangi bir şey söylemediler.

3-Birde bir sınav vardı diye hatırlıyorum o sınava ne zaman gireceğiz acaba veyahut o sınav hala duruyormu ?

4-Bilmediğim veyahut işleyeceğim başka bir adım varmı bilmiyorum, yapılacakları kısaca bi arkadaş yazabilirmi.

Şimdiden teşekkür ederim
  • r4hm4n kullanıcısına yanıt
    2.sayfadaki evrak ile birlikte bir sayfa daha vermeleri gerekiyor komando hayır yd.subay evet vs yazan kağıdı da aldıysan o zaten sevk öncesi hazırlık işlemi oluyor eğer bu evrakta elindeyse artık işlemlerin tamamdır başka hiçbirşey yapman gerekmiyor.

artık yd.subaylık için sınav yapılmıyor her 4 yıllık üni mezunu otomatik yd.subay adayı oluyor ve tsk bilgisayar sistemi ihtiyaca göre seçiyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.