Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 2 hafta önce tecilimi bozdurdum. Yedek subaylık tercihine hayır demiştim. Şimdi yedek subaylık istiyorum tercihimi değiştirebilir miyim? Oluyorsa ne zamana kadar yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda9911

Arkadaşlar ben 2 hafta önce tecilimi bozdurdum. Yedek subaylık tercihine hayır demiştim. Şimdi yedek subaylık istiyorum tercihimi değiştirebilir miyim? Oluyorsa ne zamana kadar yapabilirim?

Değişebilirsin. Ay sonunu geçirme ki kuralar başlamasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar meraba haziran 2017 de mezun oldun ve kasım celbinde askere gitmeye karar verdim mezun olduktan sonra 2 ay içerisinde askerlik subesine basvurun diye okudum geç kaldığım için sıkıntı yaşarmıyım birde kasım için 31 ağustos son gün diyende var ayın 15 ine kadar basvurun diyende kesin nedir
  • Sıkıntı olmaz zaten celp dönemi kaçırmıyorsun öncede gitseydin şimdide gitsen Kasım celp gidecektin. Tatil uzatıldı 25 Ağustos kadar şubeye gitmelisin Kasım celp gitmek istiyorsan. Ama hemen gitmen yararına olur belki yoklama kaçağı durumuna düşebilirsin 118 TL cezası var kısa süre olduğu için.
  • beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Peki ağustos son mu yoksa 1-30 eylül arası yapabilir miyim?
  • arda9911 A kullanıcısına yanıt
    Değişiklikler 1-30 Eylül arası yapılıyor.
  • Arkadaşlar askerde bot alırken o esnadamı numara sorulup ona göre veriliyor? Yoksa şubede söylediğin numaraya göre mi veriyolar?
  • Arkadaşlar merhaba ilk tecilimi 2012 lisans mezuniyetimde yaptırmıştım ( şubede kısa muayene vs.) şimdi yüksek lisans öğrencisiyim iş aile vs. durumlarından Kasım 2017 için 14 Ağustos'ta tecil bozdurmak için şubeye gittim kimlikle ve formlarla işlemlerimi yaptılar fax çekildi Diyarbakır a şubenden takip et denildi ve sağlık için olan formları almadılar. Aradan 2 gün geçti şubem Diyarbakır a ulaşamadım ve işlemlerimi yaptırdığım Ankara'yı aradım herşeyin tamam dediler, muayeneyi sordum, olmamama rağmen o da tamam dendi. Tecilin bozulmuş dediler(e devlet aynı Ocak 2018 e kadar tecil gözüküyor) işlemleri yaptırırken önümüzdeki süreçte transkriptini getir demişlerdi. Ancak eksik evrağım olmasın muayene raporu transkript vs. diye bugün tekrar şubeye gittim transkriptimi vermeye ve sevk işlemlerini yaptırmaya(okula kayıt dondurma için dilekçe vereceğim.) ancak işleme almadılar eylül de gel dediler. Kapıdaki asteğmen ve telefonda görüştüğüm kişi sevk işlemleri için Eylül'ü beklemene gerek yok transkriptinle gel halledilir demişlerdi. Şimdi Eylül'ü bekletmeleri keyfi bir durum mu? Ağustos'ta vermem gereken başka evrak var mı ? 5 sene önce yapılan muayene mi geçerli neden muayene olmadım, Eylül'de mi olacağım? Kısa dönem mi tercihim ve komanda olmak istemiyorum soruları sorulmadı ? Ve açıkçası şubeden aldığım bilgiler de değişken olduğundan güvenemedim ve bir an önce okula sevk kararını ekleyerek dilekçe vermem gerekli çünkü okulda da karar min. iki hafta da çıkıyor. Cevaplarınız için tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erm272 -- 16 Ağustos 2017; 15:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yedek subay olarak başvurdum ama komandoluğa hayır demiştim sağlık raporunu verirken komandoluğuda evet olarak değiştirebilirmiyim ? şubede
  • bi türlü bozduramadım tecili. inşallah bu ayın sonuna kadar yetişebilirim de kasım da giderim askere
    bozdurmak için gerekli belgelerde diploma da var. bu diplomayı edevletten çıkarttığım belge ile halledebiliyor muyuz? bilen var mı acaba?
    lisasn diploması var ama yüksek lisans diplomasını almaya gidemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 16 Ağustos 2017; 18:20:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_onur

Selam arkadaşlar bende geçtiğimiz hafta tecili bozdurdum ve kasımda gidiyorum hayırlısıyla yaş 28 nasıl olacak bakalım. Şubede işlemler çok basitti mezuniyet belgesini götürdüm ancak bakmadı bile direk sistemden çıkardı diplomayı yani askerlik şubesinde tek kimlikle gidip bütün işlerimi hallettim. Daha sonra birsürü imza ardından webcam 'le foto çekip aile hekimine yönlendirdi bende fıtık olduğu için aile hekimide devlet hastanesine sevk verdi yalnız bana aile hekimi direk hastaneye git dedi ve gittim meğersem yanlış yapmışım aklınızda olsun aynı durumda olanlar,aile hekiminden sonra mutlaka askerlik şubesine gitsinler ve oradan aldıkları üst yazı ile devlet hastanesine gitsinler benim gibi çok hastane ve şube arasında gidip gelirsiniz bilginiz olsun :D

tek ben değil mişim demek askerliği bu kadar erteleyen :) benim de yaş 27 :)

• Arkadaşlar merhaba,

Ben 365. KD olarak tamamladım askerliğimi. Geçen sene bu zamanlarda sizler gibi çok heyecanlıydım. Kasım celbinin kötü yanı çok soğuk olması. Ben acemi ve usta birliğini Ankara'da yaptım üstelik. Usta birliğine Kıbrıs'a gidiyor çoğu kişi.

Merak ettiğiniz yada öğrenmek istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

Hepinize şimdiden hayırlı tezkereler
  • 4KiLL! kullanıcısına yanıt
    Orada form dolduruyorsun ona göre veriliyor. Şansın varsa denedikten sonra değiştirebiliyon, tabii şansın varsa.
  • oguzhan932 O kullanıcısına yanıt
    Spordan muaf olursun. Acemide revire gidersin, duruma göre hastaneye sevk edebilir. Sonrasında dediğin gibiyse muaf tutarlar.
  • Kasımda kısa dönem gitmeyi planlıyorum. Askerlikle ilgili bilgim pek yok, komando ve yedek subay arasındaki fark nedir?
  • Bugün gittim tecil bozmaya yuksek lisans mezunu olduğum için edevlet mezun belgesini kkabul etmediler. İlla orjinal diploma diye tutturdu kadın

• Komando ve yedek subay evet dersen yedek subay olma ihtimalin artmış olur.

Komanda yedek subaylığı var 900 civarında kişi eğitim görüyor bunların 300 civarı asker komanda yedek subay olur diğerleri refüze edilerek piyade yedek subay olurlar.

Kara kuvvetlerinde Piyade, Topçu, Tankçı gibi birliklerinden biride Komando birlikleridir. Her birliğin eğimi ve eğitim yerleri farklıdır. 2.5 ay eğitim gördükten sonra asıl görev yerlerinde sınıfına göre takım komutanı olarak görev yaparlar.

Diğer bir yedek subaylık meslekçiler. Doktor, veteriner, mühendis gibi TSk ihtiyaç duyduğu branşlarda görev alırlar. 1 aylık temel askeri eğitimi aldıktan sonra görevlerine başlarlar.
  • Bende tecili bozdurdum bugun 17.08.2017 araniza katildim hadi hayirlisi bakalim. Subeye gitmeye gerek yok degilmi artik

• quote:

Orijinalden alıntı: arda9911

Arkadaşlar ben 2 hafta önce tecilimi bozdurdum. Yedek subaylık tercihine hayır demiştim. Şimdi yedek subaylık istiyorum tercihimi değiştirebilir miyim? Oluyorsa ne zamana kadar yapabilirim?

Ben bugün şubeye gidip tercihimi degi?tirdim herhangi bir sorun çıkmadı

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.