Şimdi Ara

370. Dönem [Şubat 2018] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
30
Favori
201.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam her ihtimale karşılık şubeye gidip editleteceğim. Ne olur ne olmaz :) Amaçlarımız aynı. Mutluluklar diliyorum şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaligenc

quote:

Orijinalden alıntı: lastmandar

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TEKINALP

quote:

quote:

quote:

bu dönem giden sayısı az mı :D kimseden ses seda çıkmıyor pek

En az başvuru her zaman şubat celbine oluyormuş. Bunu hem şube memuru hemde gidip gelenler dedi.

yedek subay alımı da az o zaman :)))

Yani kısmen öyle diyebiliriz. Yinede bilemeyiz. İhtiyaç fazla olursa başvuru az olduğu için şansınız güler. Ben uzun er gideceğim için öyle hesaplarım yok

biz 4 yıllık bitenlerin çoğunun hayali :)))

neden herkes yedek subay olmak istiyor. rahatlığı ve maaşı mı tek sebep?

en azından kendi adıma evet. Er olup ne gibi şeyler karşılacağım diye düşürken en azından yedek subay biraz daha iyi

yedek subayda sorun yok mu var ceremesi de vardır ama er kadar olamaz. Alınan maaşlar ve sosyal haklarda cabası :)

yedek subay olup 3 ay acemi birlilği yapacaksın. kalan 9 ayda zaten normal maaşını alacaksın. ayrıca sorumlulukların olacak altında askerler olacak ve onlardan sen sorumlu olacasın herhangi bir yoklamada. Ancak kısa dönem askerin böyle bir adam zimmetlenme sıkıntısı yoktur. Şahsen 9 ay maaş alacağıma üstüne birde zimmet sorumluklukları vs 6 ay bedava yaparım askerliğimi çıkarım.

hocam 3 ay acemi birlik diyorsunuz da normal 6 ay yapanların acemi birliği gibi değil. Askeri öğrenci statüsündesiniz ve eğitimden geçip yanlış hatırlamıyorsam 400-450 tl yakın para alıyorsunuz. %10 dilime geçince istediğiniz yerde ( eğer yer varsa ) gidiyorsunuz.

Zimmetlenme reel hayatta da var yani sorumluluktan hiç bir zaman kaçamazsınız. O yüzden yedek subay ne görev veerilirse yapar çıkarsın. Verilen iş neyse yap cık ve 17:30 dan sonra serbestsin

ama normal er de nelerle karşı karşıyasın bilemessin .

Her mana da yedek subay daha rahat o yüzden söylüyorum fakat şunu da eklemek istiyrum muhakkak zorluğu vardır emin olun ama emeksiz yemekte olmaz. Bir üst rütbe de daha rahat edebiliriz :)

Öncelikle byazdığım bölümde hiçbir yanlış yok. Acemi birliğine de normal 6 aylıkların acemi birliği gibi demedim zaten. Dediğiniz eğitim durumunun hepsini biliyorum, sadece insanlar yedek subay deyince böyle rahat algılarına girmesinler. 1 yıl para alma olayı falan da yok gördüğünüz gibi alınan para para değil 3 ay boyunca. Ayrıca doğuya bir birliğe düşerseniz görürüm ben 17.30 dan sonra serbestlik olayını Zimmetlenme reel hayatta da var demişsin fakat reel hayatta çocuğun kaybolsa yine sen suçlu bulunmazsın ama askeriyede üstüne zimmetli adam için aynı şey söylenemez. Burada bu kadar rahat beklentilere girmeyin yani söylemek istediğim bu.

Rahat algılama yapılan diğer durumun kıyaslamasına göredir. Yani 6 aylık kısa döneme göre yedek subay rahattır. Yoksa genel mana da kimse yedek subaya rahat demiyor. Ayrıca Türkiye de bir gerçek ki her üst rütbeye ya da mevkiye çıktıkça biraz daha rahatlarsın bu bilinen gerçek. 3 ay alınan paraya para değil diyorsunuz fakat erlere verilen maximum ( onbaşı ıvır zıvır vs ) 100 tl olsun, yine 450 tl göre gene iyi ki bu süre zaten 3 ay sonrasına değişiyor.

reel hayatta çoçuğun kaybolur bulamassan suçlu yine sensin der bizim millet :))) madem bakamıyordun niye doğurdun vs vs vs kelime gruplarıyla sizi delirtirler .

yani yedek subaylığı bu kadar kötü düşünmeyin ( kötü derken çok zor vs vs ) . Bakın gine diyorum muhakkak zorluğu vardır ama bir er kadar değildir kanaatindeyim.

Doğuda belki o saatten sonra serbest olmayabilirsin fakat bir er askere göre gene biraz daha iyisindir. Yani avantajları çok olacaktır değerlendirebilirseniz ( gittiğiniz yer ve insan faktörü de çok önemli tabi )

Yedek subaylığa kötü veya çok zor vesaire dediğim yeri gösterir misin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu dönem giden sayısı az mı :D kimseden ses seda çıkmıyor pek

En az başvuru her zaman şubat celbine oluyormuş. Bunu hem şube memuru hemde gidip gelenler dedi.

yedek subay alımı da az o zaman :)))

Yani kısmen öyle diyebiliriz. Yinede bilemeyiz. İhtiyaç fazla olursa başvuru az olduğu için şansınız güler. Ben uzun er gideceğim için öyle hesaplarım yok

biz 4 yıllık bitenlerin çoğunun hayali :)))

neden herkes yedek subay olmak istiyor. rahatlığı ve maaşı mı tek sebep?

en azından kendi adıma evet. Er olup ne gibi şeyler karşılacağım diye düşürken en azından yedek subay biraz daha iyi

yedek subayda sorun yok mu var ceremesi de vardır ama er kadar olamaz. Alınan maaşlar ve sosyal haklarda cabası :)

yedek subay olup 3 ay acemi birlilği yapacaksın. kalan 9 ayda zaten normal maaşını alacaksın. ayrıca sorumlulukların olacak altında askerler olacak ve onlardan sen sorumlu olacasın herhangi bir yoklamada. Ancak kısa dönem askerin böyle bir adam zimmetlenme sıkıntısı yoktur. Şahsen 9 ay maaş alacağıma üstüne birde zimmet sorumluklukları vs 6 ay bedava yaparım askerliğimi çıkarım.

hocam 3 ay acemi birlik diyorsunuz da normal 6 ay yapanların acemi birliği gibi değil. Askeri öğrenci statüsündesiniz ve eğitimden geçip yanlış hatırlamıyorsam 400-450 tl yakın para alıyorsunuz. %10 dilime geçince istediğiniz yerde ( eğer yer varsa ) gidiyorsunuz.

Zimmetlenme reel hayatta da var yani sorumluluktan hiç bir zaman kaçamazsınız. O yüzden yedek subay ne görev veerilirse yapar çıkarsın. Verilen iş neyse yap cık ve 17:30 dan sonra serbestsin

ama normal er de nelerle karşı karşıyasın bilemessin .

Her mana da yedek subay daha rahat o yüzden söylüyorum fakat şunu da eklemek istiyrum muhakkak zorluğu vardır emin olun ama emeksiz yemekte olmaz. Bir üst rütbe de daha rahat edebiliriz :)

Öncelikle byazdığım bölümde hiçbir yanlış yok. Acemi birliğine de normal 6 aylıkların acemi birliği gibi demedim zaten. Dediğiniz eğitim durumunun hepsini biliyorum, sadece insanlar yedek subay deyince böyle rahat algılarına girmesinler. 1 yıl para alma olayı falan da yok gördüğünüz gibi alınan para para değil 3 ay boyunca. Ayrıca doğuya bir birliğe düşerseniz görürüm ben 17.30 dan sonra serbestlik olayını Zimmetlenme reel hayatta da var demişsin fakat reel hayatta çocuğun kaybolsa yine sen suçlu bulunmazsın ama askeriyede üstüne zimmetli adam için aynı şey söylenemez. Burada bu kadar rahat beklentilere girmeyin yani söylemek istediğim bu.

Rahat algılama yapılan diğer durumun kıyaslamasına göredir. Yani 6 aylık kısa döneme göre yedek subay rahattır. Yoksa genel mana da kimse yedek subaya rahat demiyor. Ayrıca Türkiye de bir gerçek ki her üst rütbeye ya da mevkiye çıktıkça biraz daha rahatlarsın bu bilinen gerçek. 3 ay alınan paraya para değil diyorsunuz fakat erlere verilen maximum ( onbaşı ıvır zıvır vs ) 100 tl olsun, yine 450 tl göre gene iyi ki bu süre zaten 3 ay sonrasına değişiyor.

reel hayatta çoçuğun kaybolur bulamassan suçlu yine sensin der bizim millet :))) madem bakamıyordun niye doğurdun vs vs vs kelime gruplarıyla sizi delirtirler .

yani yedek subaylığı bu kadar kötü düşünmeyin ( kötü derken çok zor vs vs ) . Bakın gine diyorum muhakkak zorluğu vardır ama bir er kadar değildir kanaatindeyim.

Doğuda belki o saatten sonra serbest olmayabilirsin fakat bir er askere göre gene biraz daha iyisindir. Yani avantajları çok olacaktır değerlendirebilirseniz ( gittiğiniz yer ve insan faktörü de çok önemli tabi )

Yedek subaylığa kötü veya çok zor vesaire dediğim yeri gösterir misin ?

bazı şeyleri daha açık yazmam lazım sanırım hocam çünkü belli ki anlamadınız :)

dikkat ederseniz kötü derken parantez açıp içine kısa açıklama yapmışım kötü derken zor ve vb. anlamlar da bunu da sizin zimmetlenme kelimesini yazmanıza ithafen yazdığımı belirtmek amacıyla yazdım .

katılırsınız katılmazsınız saygı duyarım ama gerçekler de ortada. Herkesin bu konuda düşüncesine saygı duyuyorum ve sanırım fazla da uzatmaya gerek olmadığını düşünüp burada noktalamak istiyorum .

Herkesin hakkında hayırlısı olsun diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaligenc -- 24 Kasım 2017; 17:28:11 >

• Dün itibariyle İzmir - bornova askerlik şubesinden tecili bozdurup aranıza katıldım.. 88 nisan doğumluyum. 5 yıldır evliyim 1 çocuğum var bu yaştan sonra çok zor geliyor ama vatan borcu napalım... Statü yedek subay adayı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salkımtaş

Dün itibariyle İzmir - bornova askerlik şubesinden tecili bozdurup aranıza katıldım.. 88 nisan doğumluyum. 5 yıldır evliyim 1 çocuğum var bu yaştan sonra çok zor geliyor ama vatan borcu napalım... Statü yedek subay adayı..

Ben de geçen hafta aynı şubeden bozdurdum hocam,Şubatta teslimiz nasipse.

Üniversiteden sonra fazla vakit kaybetmek mantıklı gelmedi iş konusunda sıkıntı çekiyorum biraz.Uzun dönem istiyorum dedim inşallah öylesi nasip olur.
  • followers kullanıcısına yanıt
    Git tabi artık bir kapımız da orası sonuçta :) teşekkür ederim tertip bende mutluluklar dikiyorum şimdiden sana ve yenge hanıma. Herşey gönlümüzce olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • salkımtaş S kullanıcısına yanıt
    En iyisini yapmışsın kardeşim akranız. Gidelim gelelim hayırlısıyla kafamızda olacağına kafamız da ailemizin kafası da rahat olsun. Yeğenimin gözlerinden öpüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salkımtaş

Dün itibariyle İzmir - bornova askerlik şubesinden tecili bozdurup aranıza katıldım.. 88 nisan doğumluyum. 5 yıldır evliyim 1 çocuğum var bu yaştan sonra çok zor geliyor ama vatan borcu napalım... Statü yedek subay adayı..

Allah yardımcınız olsun :(
  • Eyvallah kardeşim saolasın. Nereye gitsek karşımıza bi şekilde çıkıyor. Inşallah hepimiz hayırlısıyla bitirir geliriz.

• El Salvador kullanıcısına yanıt
    Inşallah hakkında hayırlısı olur. Allah gönlüne göre versin kardeşim..

• Dün tekrar halıcıoğlunda söhi işlemlerimi yaptırdım.kayseri asaldan onay gelmişti tecili bozdurmak için. Sabah erken gittim ve yarım saatte bitirdim. Yedeksubay ve komandoya hayır dedim. Bende sizin gibi düşünüyorum gidilecekse ilk mezun olunca olmalı ama maalesef ben yapamadım 90 doğumluyum ve 3 aylık evliyim. Ama ilerde daha da zor olacağını düşündüğümden ve iş bulamama durumumdan dolayı başvurdum. Herkesin gönlüne göre çıkar inşallah.

• Arkadaslar diş tabipler ne zaman maas aliyor bilen varmı.şubatta askere gitsek mesela subat mart ve nisanda maaş alıyormuyuz.ve ne kadar olur tahmini bilen varmi?

• halit2828 H kullanıcısına yanıt
    Hocam yedek subay olarak soruyorsunuz sanırsam. Ben ağustosta gittim. 13.10 - 15.10 - 15.11 olarak 3 tane maaş aldım şu ana kadar. Yol parası, acemi maaşını saymazsak. Ama bizim ilk maaş biraz gecikti. Normalde o kadar geç kalmıyormuş. Asteğmen maaşı şu anda 3600'ün üstünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quirah

quote:

Orijinalden alıntı: Gal Gadot Askım

Bu askerliğe başvuru işlemi uzun sürüyor mu bugün gidecektim işim çıktı randevumu iptal edip pazartesiye aldım

birde aile hekiminden aldığımız raporu aynı gün götürmek şart mı ?

Önceden tecil ettirdiysen aynı şubeye git sağlık raporu falan orada olduğu için sıkıntı çıkmıyor. E-devlette her şeyin tamsa sadece kimlikle gitsen yetiyor. Öğleden önce gidince max. 1 saat sürüyor.

Demin hallettim işimi ben de. Şubat'ta gidiyoruz nasipse. 25 Ocak'a kadar yeniden erteleme süresi varmış.

Bu arada bence yedek subaylık tartışması yapmak gereksiz çünkü bildiğim kadarıyla başvuru yaparken istiyorum desen de istemiyorum desen de çıkma/çıkmama ihtimali var. 4 yıllık mezunların hepsi zaten yedek subay adayı statüsünde başvuru yapıyor.

Merhaba. yeniden erteleme ne oluyor ? Hangi durumlarda kullanabiliyoruz bu hakkı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tslee61

quote:

quote:

Bu askerliğe başvuru işlemi uzun sürüyor mu bugün gidecektim işim çıktı randevumu iptal edip pazartesiye aldım

Önceden tecil ettirdiysen aynı şubeye git sağlık raporu falan orada olduğu için sıkıntı çıkmıyor. E-devlette her şeyin tamsa sadece kimlikle gitsen yetiyor. Öğleden önce gidince max. 1 saat sürüyor.

Demin hallettim işimi ben de. Şubat'ta gidiyoruz nasipse. 25 Ocak'a kadar yeniden erteleme süresi varmış.

Bu arada bence yedek subaylık tartışması yapmak gereksiz çünkü bildiğim kadarıyla başvuru yaparken istiyorum desen de istemiyorum desen de çıkma/çıkmama ihtimali var. 4 yıllık mezunların hepsi zaten yedek subay adayı statüsünde başvuru yapıyor.

Merhaba. yeniden erteleme ne oluyor ? Hangi durumlarda kullanabiliyoruz bu hakkı ?

Tecil hakkın varsa iptal ettirilebiliyor yazılı bir mazeret isteyebilir şube.

Bir üst okul kayıt olursan tecil hakkı kazanırsan tecil ettirebilirsin.

Kamu kurumunda çalışıyorken kamu kurumun isteği üzerine ihtiyaçtan dolayı erteleme isteyebilir.

Sağlık durumundan dolayı erteleme verilebilir.

• Beyler usta birliğim KHO. LOJ. DESTK. K. LIĞI DEST. VE MUHFZ. BL ÇANKAYA ANKARA çıktı. Önlisans Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. 91 doğumluyum. Yer hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olurlar ise sevinirim

• beyler ben başvuruda komando ve subay falan işaretlemedim ama statü yedek subay yazıyor

4 yıllık mezunum birde benden transkript istedi bi de onu alıp götürcem tüm belgelerle birlikte özel üni olduğu için sanırım istedi onuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

quote:

Orijinalden alıntı: Tslee61

quote:

quote:

Tecil hakkın varsa iptal ettirilebiliyor yazılı bir mazeret isteyebilir şube.

Bir üst okul kayıt olursan tecil hakkı kazanırsan tecil ettirebilirsin.

Kamu kurumunda çalışıyorken kamu kurumun isteği üzerine ihtiyaçtan dolayı erteleme isteyebilir.

Sağlık durumundan dolayı erteleme verilebilir.

Şubedeki yetkiliye sorduğumda böyle nedenlere ihtiyacım olduğunu söylemediler. Bir işten haber bekliyorum ve beklediğim haber Aralık gibi kesinleşecek normalde Haziran'a kadar tecilim var ama Şubat celbini kaçırmak istemiyorum, şimdi bozdurup işten istediğim haber gelirse bir daha tecil ettirebilir miyim diye sordum 25 Ocak'ta yerler açıklanana kadar ettirebileceğimi söylediler.

@Gal Gadot Askım
    4 yıllık üniversite mezunu herkes yedek subay adayı olarak geçiyor. Başvuruda yedek subaylığa evet de desen, hayır da desen yedek subay çıkma olasılığın var. Hayır dediysen olasılık biraz daha düşük sadece.

---

Bu arada ben geçen Cuma günü tecilimi bozdurdum ama edevlette askerlik durum belgesi hala aynı görünüyor. Belgeye göre Haziran'a kadar tecilliyim ama bozdurmuştum tecili
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Beyler Banka İşlemlerini Nasıl Yapmalıyız Gitmeden Önce Banka Hesabı Açalımmı

• Acemi ve usta birliklerinde finansbank atm leri var mı? Kantinlerde vs. enpara kartı geçiyor mu? Enpara kartıma para yükleyip gideyim diyorum ama askeriye içinde finansbank atm si var mı ve kantinde enpara kartı geçer mi bilmiyorum. Pasif durumda bir ziraat kartım var onu mu aktif edip gitsem acaba
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.