Şimdi Ara

3700x için sıvı soğutma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kasanın ön kısmına montajı yapılabilirse yine alırım 3 fanlı radyatör uyabilir ön tarafa üste 2 tane corsairi alırım arkaya da diğerini işi çözerim aklıma gelmedi değil
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    gayet güzel sıcaklıkların hocam ben 50-60 arası tutabilsem turbolar sürekli kendini diğertürlü çok turboluyamıyor ekran kartı ne kullanıyorsun hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

gayet güzel sıcaklıkların hocam ben 50-60 arası tutabilsem turbolar sürekli kendini diğertürlü çok turboluyamıyor ekran kartı ne kullanıyorsun hocam ?
    1080 kullanıyorum +200core +400mem overclocklu.
    ben 1080 kullandım bu işlemciyle 2060-2070-2080 super de dahil 2070 de ve 1080 de sıcaklıklar sizinki gibiydi 20980 superi taktım 5 derece artış oldu mübarek kendini kıstı turboluyamıyor.
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz cinebenchR20 de test esnasında; düştüğü voltaj, frekansı ve sıcaklıklarını atar mısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    tek çekirdek de mi multi core performansında mı hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

tek çekirdek de mi multi core performansında mı hocam ?
    multide hocam
  • ben çok araştırdım, olay 2080 super'in fanlarıyla dışarı attığı ısıyı arkadan egzos sistemiyle kasa dışına vermeden, ön ve yan taraflardan direkt kasa içine vermesinden kaynaklanıyor.

Bende bk dark rock profesyonel soğutucu var, ona rağmen işlemci 70, ekran kartı da 80 civarı oluyor yoğun oyunlarda çünkü ekran kartı tüm ısıyı kasa içine veriyor, ısı dışarı çıkamıyor.

İşlemci maksimum güç değerini windows ayarlarından %100'den %95'e düşürünce işlemci hızları max 60 C olmaya başladı onu ancak öyle çözdüm. Ama ekran kartı her türlü 77, 78lere çıkıyor. Kasanın termal cam panelleri de dokunulmayacak kadar sıcak oluyor, eğer yan kapağı açmazsam.

Yan kapağı açınca sorun yok, sıcaklıklar 50-60larda oluyor max.
  • azos A kullanıcısına yanıt
    yan kapak açık kullanıyorum ben hocam diğertürlü dediğinize denk geliyor asus rog olmasına rağmen ekran kartı 65 derece oldu kapatsam 75 olucak demektir.Gpu ısınan bi gpu o yüzden üst tarafa 2 adet corsair fan arka egzoza da yine corsair fan alacağım verim alamazsam farklı çözümlere giderim artık.totalde kasada ön tarafta 3 üstte 2 arkada bir fan olacak şekilde ayarladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthero15

Sıvı soğutma sistemleri üreticilerin para tuzağıdır. Daha kötü performans alırsınız, 2-3 sene sonra da sıvı soğutma sistemi ölür. Kendini kanıtlamış olan hava soğutucular ile daha iyi performans alırsınız ve genelde 10 yıl garantisi olur by ürünlerin. Noctua NH-D15 yada Arctic Freezer 34 eSports DUO tavsiye edebilirim. Linus tech tips'in AIO sıvı soğutmalar ile ilgili yapmış olduğu bir uzun soluklu bir deney mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=23vjWtUpItk&feature=youtu.be
    "Sıvı soğutma sistemleri üreticilerin para tuzağıdır."

Cümlenizde kısmen haklılık payınız var ancak genel kaide bu diyemeyiz. ITX sistem kullanan (kullanıcı sayısı az da olsa) kişilerin kısıtlı alanda sıvı soğutucu kullanmaktan başka seçeneği olmayabiliyor.

• Bazı özel durumlarda belki bazı artıları olabilir. Ama %98 gereksiz bir sistem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı daha iyi soğutma sağladığı zaman işlemci sıcaklığınızın artması doğal bir durum zira kasa içine daha fazla sıcak hava üflediğinden ötürü iyi soğutmalı bir ekran kartı işlemci sıcaklıklarını 5-10 derece kadar arttırabilir.
  • en sonunda noctua yı söktüm sıvı soğutma aldım dostlar aradaki farka kesinlikle değer onu söyleyeyim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.