Şimdi Ara

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
31
Favori
287.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Reis ben askeri dona para vermeyeyjm diye evden goturcem sivil boxer .

İceri sokarlar mi ? Solmaz larsa nasıl içeri sokarım.

Üst üste 3 boxer giysem girsem farkederlermi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyar_21 kullanıcısına yanıt
    Orduda bu kadar subay açığı varken yedek subaylığın kaldırılıp bir anda tek tip askerliğe geçiş yapılacağını hiç sanmıyorum 10 sene önce İlker Başbuğ da benzer açıklamalarda bulunmuş sistemli çalışılırsa en az 2 sene sürer diye düşünüyorum.

• denizb13 D kullanıcısına yanıt
    Yapar bu hukumet dedigini lafta bırakmaz kolay kolay, seçimde geliyor, gonulleri feth etmrk zorunda...

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnwick4

Reis ben askeri dona para vermeyeyjm diye evden goturcem sivil boxer .

İceri sokarlar mi ? Solmaz larsa nasıl içeri sokarım.

Üst üste 3 boxer giysem girsem farkederlermi
    Güldüm Şahsen en azından acemiliğe askeri don götürün, usta birliğinde vs sivil boxer alırsınız. Ben öyle yaptım en azından, kimse donumuza bakmıyordu zaten. Ama acemilikte belli olmaz sıkıntı çekersiniz vs 1-2 tane götürün derim usta da sivil takılırsınız.
    Dediğim gibi orduda ciddi subay açığı var daha öncelerde de sık sık gündeme getirilmiş ama istedikleri gibi sonuçlanmamış görüldüğü gibi tek tip değil de isteyenlerin bedelli askerlik yapacağı bir sistem getirmek bence daha mantıklı isteyen parasını verip üç ay yapsın isteyen de kısa dönem yapsın şuan yaşı tutup da bedelli yapamayan çok kişi var mesela

• Doppio kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yapicam hocam

Benim Erzincan çıktı da yemin törenine ailem gelemeyebilir o yüzden akıllı telefonu da acemiye gotursem içeride alirlar zaten ,yemin töreninde geri alabilirim değil mi

Dogru diyorsun oyle de olabilir, bu kadar subay acigi vardıysa bir sürü isteyeni almadilar cikmamis çoğuna..

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnwick4

Dediğiniz gibi yapicam hocam

Benim Erzincan çıktı da yemin törenine ailem gelemeyebilir o yüzden akıllı telefonu da acemiye gotursem içeride alirlar zaten ,yemin töreninde geri alabilirim değil mi
    Yemin töreni olduğu gün rehin alınan eşyaları vermişlerdi bize. Diğer bir seçenecek Aileniz gelmeyecekse bence usta birliğinde bir gün hafta içi 1-2 saatliğine çarşı isteyin, ailenizde kargo yapsın bu şekilde bir seçenek.
    Çünkü mezun sayısı çok fazla çoğu kişiye çıkmaması normal ama benim burada anlatmak istediğim bundan bir anda vazgecilemiyeceği. Mesela doktorların tamamı yedek subay olarak askerlik yapıyor şimdi bu sistemle para verip hepsi ayrılsa askeriyenin doktor ihtiyacı nasıl karşılanacak? Bu sisteme gecilmesi icin ancak sistemli olarak sözleşmeli subay alımıyla sağlanabilir. Çünkü ilk yaptıkları açıklamada bundan bahsetmişlerdi. Bunun için de en az iki sene gerekli bana göre.

• Doppio kullanıcısına yanıt
    Kargo en sağlamı gibi hocam çok sağolun bilgiler için :)

• Sevk başlangıç tarihi 5-6 aralık olanlardan sevk belgesini alabilen var mı e-devlet üzerinden hala yüklenmemiş şubeden mi almamız gerekiyor?
  • Çankırı 28. Mekanize Piyade Tugayı çıkan varsa bilgi için mesaj atabilir.

katılıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum var yardımcı olabilir misiniz?

4 Yıllık fakülte mezunu mühendisim.
    Tecilim 2019 Şubat celbi son. Bedelli başvurusu yaptım fakat henüz para yatırmadım (Kredi çekmem gerekiyor). İşten çıkarıldığım için bedelliyi askıya alıp 2018 Kasım celbine başvurmak istedim fakat yetişemedim. Şimdi de içeriden arkadaşlar sistem değişeceği için yeni gelenlerin sülüslerinde 9 ay yazıyor diyor.

İşsiz olduğum için uzun dönem yapmak istiyordum fakat bu süreçte 6 ay da olumluydu benim için. Ama değişecek sistem sonrası 3+6 ay yapmak istemiyorum. Para verip de 3 ay gitmek istemiyorum bunun yerine şimdiki bedelli fırsatından yararlanmak daha mantıklı gibi.

Sorularım aşağıdadır;

1) Yeni sistem 3 ay zorunlu 6 ay paralı (1700 TL) ya da 3 ay zorunlu 6 ay yok (yeni bedelli) diye duydum doğru mu?
    2) 2019 Kasım celbinde yeni sistem gelir mi gelirse bu sisteme tabii miyim?
    3) Askerlikten kaçma gibi bir derdim yok imkanım olursa komple askeri personel olarak kalırım. 2 yıldır çalışıyorum devlet sağolsun kenara bişey atılmıyor. KYK borcu, arabanın benzini vs derken sorunlarım tamamen ekonomik. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz?

Teşekkürler

• Hocam ustada dolaplar kilitleniyor mu? Akıllı telefonu içerde çaldırmayalım birde?

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Hocam ustada dolaplar kilitleniyor mu? Akıllı telefonu içerde çaldırmayalım birde?
    Bizde kitlenmiyordu. Telefonu ben hep cebimde taşıyordum, arama da olmadı şansımıza. Ama yerden yere değişir tabi bu durum, Oradaki ortama göre muhafaza etme şeklini çözersin illaki hocam.
  • YENİ ASKERLİK SİSTEMİ TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Yeni sisteme ilişkin kulislerde farklı seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasında, uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çıkıyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor.

Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirilirken, temel askerlik eğitimi sonrasına ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Kulislerde buna ilişkin, “Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir” değerlendirmesi yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyar_21 -- 24 Ekim 2018; 22:43:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: levrex

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum var yardımcı olabilir misiniz?

4 Yıllık fakülte mezunu mühendisim.
    Tecilim 2019 Şubat celbi son. Bedelli başvurusu yaptım fakat henüz para yatırmadım (Kredi çekmem gerekiyor). İşten çıkarıldığım için bedelliyi askıya alıp 2018 Kasım celbine başvurmak istedim fakat yetişemedim. Şimdi de içeriden arkadaşlar sistem değişeceği için yeni gelenlerin sülüslerinde 9 ay yazıyor diyor.

İşsiz olduğum için uzun dönem yapmak istiyordum fakat bu süreçte 6 ay da olumluydu benim için. Ama değişecek sistem sonrası 3+6 ay yapmak istemiyorum. Para verip de 3 ay gitmek istemiyorum bunun yerine şimdiki bedelli fırsatından yararlanmak daha mantıklı gibi.

Sorularım aşağıdadır;

1) Yeni sistem 3 ay zorunlu 6 ay paralı (1700 TL) ya da 3 ay zorunlu 6 ay yok (yeni bedelli) diye duydum doğru mu?
    2) 2019 Kasım celbinde yeni sistem gelir mi gelirse bu sisteme tabii miyim?
    3) Askerlikten kaçma gibi bir derdim yok imkanım olursa komple askeri personel olarak kalırım. 2 yıldır çalışıyorum devlet sağolsun kenara bişey atılmıyor. KYK borcu, arabanın benzini vs derken sorunlarım tamamen ekonomik. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz?

Teşekkürler
    Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım.

1 - 4 yıllık fakülte mezunusun diye yedek subaylık 100% çıkacak diye bir şey yok öncelikle, hayal kırıklığı yaşamaman için kendini şartlamamanı öneririm.
    2 - Kimin sülüsünde 9 ay yazıyormuş? 2018 Kasım'da öyle bir şey yok, 2019 celplerinin sülüsleri yok ki daha ortalıkta. Bırak 2019 celplerinin sülüslerini, 2018 Kasım için 2. gruba kalanlar sülüslerini alamıyorlar daha.
    3 - Yeni sistem için 3 ay zorunlu 6 ay asgari ücret diyorlar da, yeni sistem en erken 2019'da gelir, 2018'in son celbi olan Kasım'da yeni sistem yok çünkü. 2019'da da askeri ücret 2000 lirayı zorlar, belki de geçer. Hesabını ona göre yapmanı öneririm.
    4 - 2019 Kasım'a kadar gelir mi gelmez mi bilinmez de, senin tecil 2019 Şubat demişsin?
    5 - Bedelli yoluna girsen bilmem takip ediyor musun da dün sanırım 670 bin kişi başvurdu gibisinden bir şey dendi. 670 bin kişi arasından sıranın sana ne zaman geleceği belirsiz öncelikle. Lakin 2019 Şubat'ta kısa dönem bile yapsan, 2019 Ağustos'da serbestsin net bir şekilde. 2019 Şubat'ta yedek subaylık çıksa zaten tavsın sen o işe.
    6 - 2019 Şubat celbinin yeni sisteme mi eski sisteme mi göre işleyeceği kesin değil de, bedelli yolundan daha net bir yol olduğu kesin.
    7 - Herkes için bedelli şansı ya sonuçta yeni sistem, e yeni sistemin başlaması için normal bedellilerin bi bitmesi lazım değil mi sanki
    8 - Ben direk 2019 Şubat'a kaydolurdum. Aralık ayının son iş gününe kadar da YDS,Toefl,Ielts vs. güzel bir sonuç ekletirdim sisteme, mis.

Şimdiden iyi şanslar, umarım gönlünce olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 25 Ekim 2018; 1:54:46 >

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.