Şimdi Ara

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
31
Favori
287.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bell-mere

Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım.

1 - 4 yıllık fakülte mezunusun diye yedek subaylık 100% çıkacak diye bir şey yok öncelikle, hayal kırıklığı yaşamaman için kendini şartlamamanı öneririm.
    2 - Kimin sülüsünde 9 ay yazıyormuş? 2018 Kasım'da öyle bir şey yok, 2019 celplerinin sülüsleri yok ki daha ortalıkta. Bırak 2019 celplerinin sülüslerini, 2018 Kasım için 2. gruba kalanlar sülüslerini alamıyorlar daha.
    3 - Yeni sistem için 3 ay zorunlu 6 ay asgari ücret diyorlar da, yeni sistem en erken 2019'da gelir, 2018'in son celbi olan Kasım'da yeni sistem yok çünkü. 2019'da da askeri ücret 2000 lirayı zorlar, belki de geçer. Hesabını ona göre yapmanı öneririm.
    4 - 2019 Kasım'a kadar gelir mi gelmez mi bilinmez de, senin tecil 2019 Şubat demişsin?
    5 - Bedelli yoluna girsen bilmem takip ediyor musun da dün sanırım 670 bin kişi başvurdu gibisinden bir şey dendi. 670 bin kişi arasından sıranın sana ne zaman geleceği belirsiz öncelikle. Lakin 2019 Şubat'ta kısa dönem bile yapsan, 2019 Ağustos'da serbestsin net bir şekilde. 2019 Şubat'ta yedek subaylık çıksa zaten tavsın sen o işe.
    6 - 2019 Şubat celbinin yeni sisteme mi eski sisteme mi göre işleyeceği kesin değil de, bedelli yolundan daha net bir yol olduğu kesin.
    7 - Herkes için bedelli şansı ya sonuçta yeni sistem, e yeni sistemin başlaması için normal bedellilerin bi bitmesi lazım değil mi sanki
    8 - Ben direk 2019 Şubat'a kaydolurdum. Aralık ayının son iş gününe kadar da YDS,Toefl,Ielts vs. güzel bir sonuç ekletirdim sisteme, mis.

Şimdiden iyi şanslar, umarım gönlünce olur

Alıntıları Göster
    Öncelikle cevapların için teşekkürler.

1) Şartlandırmam yok fakat dediğim gibi 6 ay da olsa olumlu çoğu kişiden duyduğum yedek subay şansı azmış hali hazırda. (Makine Mühendisi)
    2) Kısa dönem giden askerdeki arkadaşım söyledi belki de tevatürdür bilemiyorum.
    3) Asgari ücrete 6 ay askerde kalmak tercihim değil piyasada daha fazla kazanırım.
    4) 2018 Kasım olacak yanlış yazmışım :)
    5) Aslında benim istediğim de 2019 Şubat'ta 12 ay yedek subay olarak yada en kötü 6 ay eski sistem yapmak.
    6) Ah bu net olsa :)
    7) Sistemi bu durumda kısa zamanda değiştiremezler mi demek istiyorsun?
    8) Sisteme bu sonuçları nereden ekletiyoruz?

Tekrar teşekkür ederim umarım senin de istediğin yedek subaylık çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByLow

2 NCİ KOR. 5 İNCİ KOMD.A. KH. / ÇANAKKALE GÖKÇEADA var mı arkadaşlar buraya çıkan
    Kısa dönemmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkacaktır yılbaşına kadar, gonlunuzu ferah tutun...

• quote:

Orijinalden alıntı: levrex

Öncelikle cevapların için teşekkürler.

1) Şartlandırmam yok fakat dediğim gibi 6 ay da olsa olumlu çoğu kişiden duyduğum yedek subay şansı azmış hali hazırda. (Makine Mühendisi)
    2) Kısa dönem giden askerdeki arkadaşım söyledi belki de tevatürdür bilemiyorum.
    3) Asgari ücrete 6 ay askerde kalmak tercihim değil piyasada daha fazla kazanırım.
    4) 2018 Kasım olacak yanlış yazmışım :)
    5) Aslında benim istediğim de 2019 Şubat'ta 12 ay yedek subay olarak yada en kötü 6 ay eski sistem yapmak.
    6) Ah bu net olsa :)
    7) Sistemi bu durumda kısa zamanda değiştiremezler mi demek istiyorsun?
    8) Sisteme bu sonuçları nereden ekletiyoruz?

Tekrar teşekkür ederim umarım senin de istediğin yedek subaylık çıkar.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

1 - 10% - 15% diyorlar yedek subay çıkma şansına. Makine mühendislerine çıkıyor genelde yedek subaylık diye biliyorum, bizim grupta var baya makine mühendisi.
    3 - Yeni sisteme tabi olsan da 3 ay askerlik yaptıktan sonra kalan 6 ay boyunca 1700'er değil, 2000'er lira vereceksin minimum, alma değil verme hesabını iyi yap demek istemiştim yani
    7 - Aynen öyle. Bir yandan bedelliler bitene kadar yeni sisteme geçilemez mantıken diyorum ama, bir yandan da şu var. Devlete sonuçta 670k x 15k Türk Lirası gelir geldi hiç hesapta yokken. Tüm bu gelir Milli Savunma Bakanlığı'nın olacak yalanını bir kenara koyarsak, daha fazla gelir maksadıyla 3+6 ay yeni sisteme bir an önce geçilmemesinin önünde hiçbir engel yok aslında. Ama bence yine de bedelli furyası bitmeden yeni sisteme geçilmez.
    8 - YDS sonucum geldiğinde askerlik şubeye gidip ekletmiştim ben. E-devletten yapılıp yapılmadığına emin değilim. Bilgi güncelleme için belli bir dönem var, o dönemden sonra sistemdeki bilgilerini değiştiremiyorlar, onu takip etmen lazım. Şubat celbi için Aralık ayının son iş günüdür diye tahmin ediyorum. Ocak sonuna doğru sınıflandırma, Şubat'ta içerdesin.

Benim zaten çıktı ya

• yds niz kaçtı hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengoo1

yds niz kaçtı hocam
    73 aldım ya. İşime yaradı, yetti bana
  • Bedelli furyasi bitiyor 3 kasim son gun para yatirmada... 21 gune mirin kirin ediyor millet, 3 ay temel egitim almaya razi gelmezler zaten. Bu sistem oyle olacak, dileyen kalacak istemeyen her ay asgari ucret tutari odeyip ayrilacak 3 aydan sonra...

• Ben 2000tl alacağımızı sanıyordum :)
  • Arkadaşım Manisa 1.komando eğitim tugayına gidiyor, gidecekler var mıdır beyler?

• MOLİVER kullanıcısına yanıt
    merhaba. bana da 47 NCİ KOMD.TUG. KH. VE KH.BL. / İSTANBUL ZEYTİNBURNU / İSTANBUL çıktı ama adresini bulamadım siz biliyor musunuz acaba ?
  • Benim isparta egirdir dag komando cikti kisa donem bugun suluse tekrardan baktim degismemis ayni ama yedek subay siniflandirmada terorizmle mucadele isparta merkez yaziyor burada bi arkadasinda oyle olmus nereye gidecegiz ne yapacaz?

• Çankırı ya gideceğim yanımda ne getireyim beyler tavsiyelerinizi esirgemeyin

• fAlleNzwOw kullanıcısına yanıt
    Dostum butun kısa donemler merkeze alınmıs demıssın bunu nereden ogrendın ? Kaynak nere :D benımde aynı bu arada.
  • 66 NCI MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ

66 NCI MKNZ.P.TUG. 1. MKNZ.P.TB. 2 NCI MKNZ.P.BL. (ZMA) / TEKİRDAĞ ÇORLU / TEKİRDAĞ

• Arkadaşlar 2. celp döneminde gidenler sülüsü ne zaman alıcaz bilen var mı ? Bir de sevk tarihinin so günü mü gidiyoruz yoksa sülus çıkınca ayrı teslim tarihi yazıyor mu ?
  • Sevk işlemlerini yaptırmak yetmiyor mu ? Sülüsu nerden alıyoruz ?

• Ozkannnnn321 O kullanıcısına yanıt
    2. dönem mi ben sevk işlevlerini yaptıramıyorum da 2. dönem diye olmuyor diye düşünüyorum ? sevk işlemlerini yapınca çıktı alıyorsun sülüs oluyor işte o.

Bu arada mesajın üstünde sağ taraftaki cevaplaya tıklayıpda yazarsan bildirim gelir şimdi tesadüfen sayfaya tekrar girince gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 25 Ekim 2018; 23:39:15 >
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.