Şimdi Ara

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
31
Favori
287.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kitap okumazsam kafayı yerim orada, daha önce de zor bir ortamda kalmıştım kitaplar kurtarıcım oldu.
  • Aliskanligin varsa okursun, dikkatin dagilmiyorsa vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1984 kitabı sorun çıkarır mı sizce?
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Okutmazlar onu.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Valla buna ben cevap vereyim. 369. Dönem Topçu sınıfı yedek subaydım. Kendime 35bine araç aldım evede yardım ettim üstüne.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

1984 kitabı sorun çıkarır mı sizce?
    George Orwell gibi siyasi kitaplar yazan yazarlar yasaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Valla buna ben cevap vereyim. 369. Dönem Topçu sınıfı yedek subaydım. Kendime 35bine araç aldım evede yardım ettim üstüne.
    sağlam para valla
  • 373. Dönem A grubu Yedek Subayım. 1 aylık acemilik bitti. 10 gün sonra ustalık birliğine gideceğim. Tavsiyelerim şu;
    1-bulabildiğiniz en büyük boyda bavulu götürün. Yığınca giysi veriyorlar. bunları ufak bavullara sığdıramazsınız. askere giderken fuzuli kıyafet götürmeyin zaten acemilikte çarşı izni yok. sadece revire giderken sivil giyineceksiniz. bavulda boş yer bırakın ki askerlik kıyafetlerini sığdırabilesiniz.

2-En az 4-5 kitap götürün. Sonra komutanlar bu kitapları isteyecek, verin bakalım yasaklı mı değil mi diye sistemde aratacaklar. Lakin bunların size dönüşü haftaları bulacak. kitapları kıyafetler arasında saklayın. cezaevi gibi arama yapmıyorlar. Zaten kitapları size birliğe teslim olduktan 4-5 gün sonra isteyecekler. bir yerle saklayın.

3-Kendinizle ilaç götürün. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, kulak ağrısı, burun akıntısı,öksürük, göz ağrısı için bol bol ilaç götürün. komutanlar bunları ilk gün sizden isteyecek ama vermeyin. dediğim gibi cezaevi gibi arama yapmıyorlar. bu ilaçları da arkadaşlarınızdan saklayın. çünkü askerlikte en değerli şey ilaçtır. oraya gittikten 1 hafta sonra hastalanacaksınız, askerlikte feci bulaşıcı hastalık var. en yaygını grip ve göz enfeksiyonu.

4-mp3 player götürün. sıkıntıdan patlayabilirsiniz.

kitap ve ilaç için yakalansanız sıkıntı olur mu. hiçbirşey olmaz. bağırış çağırış en fazla uyarı cezası.

• Arkadaşlar 4 yıllık tarih bolumu mezunuyum tecilim temmuzda bitiyor ama ben erkenden gitmek istiyorum

Kasım döneminde gitmek istemedim bundan sonra hangi dönemde gidebilirim birde ben kısa dönem değil de uzun dönem yapmak istiyorum en azından bir birikim ile dönmek istiyorum bunun için subede ne demem gerekiyor astegmen olarak yapmak istiyorum mu yoksa yedek subay yapmak istiyorum falanmi demeliyim

Lütfen bilgili arkadaşlar yardimci olursa çok memnun olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-şayet tecilli isen, şubeye git "tecilimi bozduracağım, en kısa sürede askere gitmek istiyorum" diyeceksin. askere alma dönemleri var. bir sonraki dönem şubat oluyor. ben de tecilliydim, internette bana kasım celbi için geç kaldığımı söylediler ama şube bana bu süreler tecilli kişiler için geçerli değil. askerlik tecilli kişilere öncellik verip alıyorlar dedi.

2-asteğmen ile yedek subay aynı şeydir. şubedeki eleman zaten işlem esnasında sana yedek subaylık istiyor musun diye soracaktır.
  • Bavul veriyolar...

• unforgiven63 U kullanıcısına yanıt
    Hocam tecil ettirirken bana komando olmak istiyormusun diye sormuştu bende olmak istemiyorum cevabını vermiştim

Acaba tecil bozdururken tekrardan sorarlarmı yoksa uzun dönem yapma hakkımı kaybettimmi

• quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

Hocam tecil ettirirken bana komando olmak istiyormusun diye sormuştu bende olmak istemiyorum cevabını vermiştim

Acaba tecil bozdururken tekrardan sorarlarmı yoksa uzun dönem yapma hakkımı kaybettimmi
    Komando farklı bir olay. Yedek subaylık ve uzun dönem er ile alakası yok. zaten askerlik süresince sıksık tekilfler geliyor merak etme. FETÖ'den dolayı TSK'da ciddi oranda asker sıkıntısı var. Komando, subay alımı gibi konularda hep duyuru yaparlar. Ek olarak askerlik bitimine doğru tekrar size komando ve subaylık teklifi geliyor.
    Şöyle bir anımı anlatayım; İlk birliğe gittiğimizde bilikte de kayıt yaptırdılar, o esnada bize soruldu: askerlik bitimi sonrası TSK'da kalıcı subay olmak istiyor musunuz? ASkerlerin en az %70i evet demişti. 2 hafta sonra tekrar sordular, kayıtta evet diyenlerin yarısından fazlası subaylıktan vazgeçmişti

Hocam ne diyorsunuz şu 2019 içinde uygulamaya koyarlar mı tek tip askerliği? Hem subay açığı var hem de bedellilerden dolayı kışlalar yoğun geçecek şu 1 yıl içinde. Bir yedek subay olarak görüşleriniz neler acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizb13

Hocam ne diyorsunuz şu 2019 içinde uygulamaya koyarlar mı tek tip askerliği? Hem subay açığı var hem de bedellilerden dolayı kışlalar yoğun geçecek şu 1 yıl içinde. Bir yedek subay olarak görüşleriniz neler acaba?
    Bu soruyu binbaşına da yarbaya da sorduk onlar bilmiyoruz dediler. yeni uygulamanın ne zaman geleceği belirsiz. Bedelliler askerliğini yapmadan yeni sistemin geleceğini sanmıyorum.
    Peki neden vazgeçiyorlar hocam bunun gerekçesi nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

Peki neden vazgeçiyorlar hocam bunun gerekçesi nedir
    Sayfalarca nedeni var. Birkaçını yazayım.
    -Askeri eğitimi kaldıramayanlar var.
    -Ben her sabah 4-5'te kalkamam diyen var.
    -Ben emekli olana kadar traş olamam diyen var (bir tanesi bendim. 30. günümde bile alışamadım her gün traş olmaya. Her sabah ayna karşısında küfür ederek traş oluyordum)
    -Emir-Komutayı kaldıramayanlar vardı. Daha doğru dürüst cümle kuramayan adamlar(komutanlar) sana emirler yağdırıyor.
    -Mantıksızlığa dayanamayanlar var. Askere giden arkadaşlar bize söylüyordu gülüyorduk. Askere giderken beynini nizamiyede bırak, çünkü içerde işine yaramayacak. Harbiden de öyle. Misal bizde eğitim alanı yemekhanenin arkasındaydı. Yemek molalarından önce muhakak içtima(yoklama) alınmalı. İçtima alanı yemekhaneden 400-500 metre yokuş yukarı uzak bir yerdeydi. "Yahu komutan eğitim alanındayız, sayımız tam, eksik gedik yok. bırak da direkt yemekhaneye gidelim. Yemekhane hemen önümüzde 2 adımlık yerde, neden bizi yorup yukarı çıkartıyorsun". İzin vermezlerdi.Hepimizi yokuş yukarı 400-500 m yoklama alanına götürürlerdi. Yoklama alırlardı, sonra tekrar yokuş aşağı yemekhaneye gönderirlerdi.

Çok neden var ama başlıca nedenler bunlar. Subay kalmak isteyenlerin %100'ü de işsizlik yüzünden kalmak istiyordu. Subaylığı seviyorum burda kalmak istiyorum diyene denk gelmedim. Zaten askere gidince görürsünüz. ASkerliği size cennet ceheneme çevirecek olan komutanlarınızdır.

Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim daha askere gitmeden bayagi tecrübe edinmiş oldum

Ama işsizlik artık canıma tak etti parasında da değilim zehir de olsa içerim

Askeriyede kalmak istediğimi belirteceğim

• Selam arkadaşlar şu an görevde olan arkadaşlara da hayırlı teskereler. Yeni askerlik tasarısı çıkmadan asteğmen olarak askerliğimi yapmak istiyorum. Bedellinin bir etkisi olmuş mudur kasım döneminde yedek subaylık için başvuran kabul edilmeyen var mı? Bu arada hem makina teknik öğretmenlik hemde mühendislik diplomam var bana çıkma olasılığı nedir ve mesleki astek çıkma şansım var mı, herkesin hakkında hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.