Şimdi Ara

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
31
Favori
287.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: treko

363.dönem yedek subay olarak askerliğini yapmış biri olarak merak ettiğiniz bir şey varsa yardımcı olabilirim.
    Yedek subaylik guzel mi ? Nasil ?

Para birikiyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 95. Zırhlı tugay kh ve kh.bl TEKİRDAĞ/Malkara usta birliği malkara askeri gazino mudurlugu benimde burada yapmis veya yapacak olan varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E devletten sevk belgesi alabilen var mı?.Halen çıkmadı.
  • Batuhan479 B kullanıcısına yanıt
    Benimde acemi birlik aynı

• Hocam whatsapptan ekle iletisimde olalim tel numaram 5072008499

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

E devletten sevk belgesi alabilen var mı?.Halen çıkmadı.
    Sevk belgesini aldıktan 2 gün sonra yol parası yatıyor geç kalmışsın, e-devleti bekleme yarın sabah erkenden git al sülüsünü 94,5 TL yattı bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ginga Eiyuu

Sevk belgesini aldıktan 2 gün sonra yol parası yatıyor geç kalmışsın, e-devleti bekleme yarın sabah erkenden git al sülüsünü 94,5 TL yattı bana.

Alıntıları Göster
    Hocam sülusta yazan tam katılacağı tarihte mi gidiyorsunuz?

• Hayır sevk bitişte yani 1 gün erken gidiyorum.
  • Havalar soğuk, ilaç götürmeyi düşünen var mı? Grip ilacı sokmayı düşünüyorum bi şekilde saklayıp
  • Cuma günü Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda yemin edip acemiliğimi tamamlayıp çakı gibi asteğmen oldum. Şuan 15 gün meyil iznindeyim. Daha sonra asıl birliğime teslim olacağım.

Girerken sivil hat - telefonunuz var mı diye sorarlarsa yok deyiniz, cüzdanda vs. saklayıp girenler oldu. Akşam 6'dan sonra koğuşta konuşuyorlardı. Sivil hat veya telefon(akıllı) getirdim diyenlerin telefonlarına ve hatlarına el kondu. Yeminden 1 gün önce teslim ettiler.

Askercell'e hiç gerek yok. 90 TL'ye girişte satıyorlardı. Alın bi telefon kartı zaten birliklerde her yerde ankesörlü telefon var konuşabilirsiniz. Çaldır-kapat yapsanız dışarıdan da aranabiliyor. Sivilden 4 TL'lik telekom kart aldım, 1 ayı götürdüm. Ev telefonumuzun 250 dakikası vardı, eve arattırıp konuşuyordum.

@Gaikokujin, @1BilimAdamı

Erken gitmenize gerek yok, yoksa iş kitlerler. Sevk bitişiniz neyse o zaman teslim olunuz. Zaten eğitimleriniz 10 aralık pazartesi başlayacak. Bizde erken gidenler yemekhanede yemek dağıtıyorlardı.

@Vascdia

Pastil, thyholt(ismini doğru yazamamış olabilirim) gibi ürünler getirebilirsiniz. Hasta olduğunuzda viziteye çıkıyorsunuz ilaçların gelmesi min. 2-3 gün sürüyordu. Bizim yedek subaylarda ilaçları direk bize veriyorlar. Erlerde nasıl olur bilmiyorum ama size revire verip ilaç zamanında gidip alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Aralık 2018; 19:53:44 >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam sevk başlangıç 5 aralık, bitiş 6 aralık, teslim tarihi 7 aralık (1 gün yol izni yazıyor) ben yerler yeni açıklandığı zaman 6 aralığa bileti almıştım hemen, bir iki saçma soru soracam hiç bilmiyorum :) erken gittim diye kalacağım koğuş falan değişir mi yeni gelenler birlikte mi kalıyor yoksa alt üst devre karışık mı ? Kısa dönemle uzun dönemler birlikte mi kalıyor, tinerci falan denk gelecek diye çekiniyorum sürgün yerine gidiyormuşum :)
  • Vascdia kullanıcısına yanıt
    Ben ameliyat oldum 5 kutu ilacım burun spreyim burun yıkama kitim falan var hatta hasta olursam diye antibiyotik bile yazdı doktorum, reçetem var alırlar diye düşünüyorum ama toplu ilaç bulundurmak yasak falan da diyorlar bilemiyorum ne olacak
  • Bizim koğuşlar 10-14 kişilikti. İlk önce alt ranzaları doldurdular, 1 gün sonra gelenler üst ranzaya geçti. İlk gelenleri ilk koğuşlara yerleştiriyorlar, ben 9. koğuştaydım, toplam 10 koğuştuk. 1 kasımda teslim olmuştum, 2-3-4 kasımda gelenler oldu.

Kısa-uzun karışık mı bir fikrim yok. Bizim kantinde bazı ürünler olmazdı, toplanıp başımızda bir komutan (asteğmen) (bi ara tek gittim nöbetçi çavuşla beraber) erlerin kantine gider; vatka, içlik, tıraş bıçağı vs. alırdık. İyiler kadar sıkıntılı tipler de varmış. ATM sırasında konuştuğumuzda iyi çocuklar da (yaşım biraz ileri, kardeşim yaşında askerler olduğu için çocuklar dedim) vardı.
    Teşekkürler

Teşekkürler yedek subay koğuşu kadar iyi olacağını sanmıyorum ama artık 2 gün sonra görecez
  • Şimdiden hayırlı tezkereler. İnşallah hayırlı koğuş arkadaşlarına denk gelirsiniz. Oradaki gırgır şamatanın tadı başka.

Bu arada Kütahya Hava Er'e düşen kısa dönem devrelerime şimdiden Allah kolaylık versin. Ankara'dan denetime gelecekler şimdiden geçmiş olsun. İlk 2 hafta yürüyüş, yatak toplama ve mıntıkanın nirvanasına ulaştım.
    Teşekkürler inş. bayağı kitap götürüyorum gırgır şamataya karışmayacağım Bu arada kitaplarımdan birinin adı Kadınsız Erkekler acaba onu götürmesem mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 4 Aralık 2018; 20:58:53 >
  • Ben de Ayşe Kulin'den Gece Seslerini götürdüm, bölük komutanı onay vermişti (kitaplar toplanıp onaya gitti). Ama okumaya fırsatım olmadı.
    Yatmadan önce 1 saatim kalsa yeter bana, ekşide 20-30 kitap okuduğunu söyleyenler var.
  • yürümekten mecalin kalırsa okursun :) bi de hasta olmazsan şükret...
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.