Şimdi Ara

3800 x2 oc bakarsanız sevinirim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    --cpu 3800 x2 amd Wİnsdor
    --gigabyte m55s-s3 mb
    --1gb 800 twınmos 2 adet ram dual calısıyor,
    --xfx 7900 gs ekran kartı
    --asus kasa 350 watt power
    --thermaltake 735 su sogutma sistem bu overclock yapmak istiyorum ilk önce ;

CPU Frequency (Mhz) 230 yapdım
    CPU Voltage Control Normal
    Normal CPu Vcore 1.3500v sistem bu kosullarda acıldı sıcakllık 35 derece guzel bır sekilde calısıyor ama ;

CPU Frequency (Mhz) 240 yapdım
    CPU Voltage Control 1.4500v
    Normal CPu Vcore 1.3500v sistem bu sekilde acılmadı ram voltajı ve timingleri hiç bir sekilde oynama yapmadım önerilerinizi bekliyorum...

• ram bölenini düşürerek dene bir de .. 800 mhz yerine 667 mhz yap, ayrıca işlemciye 1.4 volt ver.
  • arkadaşlar sistemim
    --cpu 3800 x2 amd Wİnsdor
    --gigabyte m55s-s3 mb
    --1gb 800 twınmos 2 adet ram dual calısıyor,
    --xfx 7900 gs ekran kartı
    --asus kasa 350 watt power
    --thermaltake 735 su sogutma sistem bu overclock yapmak istiyorum ilk önce ;

CPU Frequency (Mhz) 230 yapdım
    CPU Voltage Control Normal
    Normal CPu Vcore 1.3500v sistem bu kosullarda acıldı sıcakllık 35 derece guzel bır sekilde calısıyor ama ;

CPU Voltage Control 1.4500v
    Normal CPu Vcore 1.3500v sistem bu sekilde acılmadı ram voltajı ve timingleri hiç bir sekilde oynama yapmadım

CPU Voltage Control 1.5000v
    ramleri 667 çekdim olmadı

CPU Voltage Control 1.5000v
    ramleri 533 çekdim olmadı acaba neden :(
  • İşlemciye fazla voltaj verildiğindede açmaz.

Voltajları ufak ufak düşürerekde bir bak.

Açıkcası Ramleri 533 e çekmene rağmen nasıl hala makine çakılmış anlamadım.

Tamam AMD nin bu serileri overcloğa hiç elverişli değil ama bi 250 Mhz. yide görmeli.

Biosdan olşabilir belki ama belli bir durumda değil yani.

Benim işlemciye 1.5v verdiğimde hiç açmıyor 1.45 den yukarsında makine çakılıyor. bende 1.425 gibi bi değerde tuttum makineyi. Biraz voltajlarla oyna derim. Birde bak şunu dene

Ram gecikmelerini ben elle ayar yapmadan 5-5-5-15 de çalışmasına rağmen makine açmamışdı. Sonra bunu elle gene 5-5-5-15 ayarına getirdim ve makine açtı. Auto ayarda bazen sorunmu oluyor bilemiyorum makinenin overclokta açmamasına sebep olabiliyor... Ram gecikmelerine overcloksuz bir bak. O ayarları kendi elinle sora yap. Yani manuel olarak auto ya bırakma.

Herşey bir ihtimal bilgisayarın bazı olaylarına akıl ermiyor.

Diğer ihtimal işlemcin Tam haddinde üretilmiş olabilir Sıcaklıkları düşük olmasına ramen athlonlar overclokta ısı artışı olmaksızın çakılabiliyorlar. Buda olası bir durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 17 Ağustos 2007; 22:32:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.