Yedek subaylıkta her bölümden olabilir. Seçilme kriteri şöyleki 2 tür yedek subay var 1.si mesleki yedek subay 2. Takım komutanı olan yedek subay 1. Kısmı Mesleki yedek subaylarda TSK der ki bana şu kadar işletmeci şu kadar makine mühendisi şu kadar şu bölümden lazım burda geçmiş dönemlere göre en fazla TSK nın ihtiyacı olduğu bölüm inşaat, makine, elektrik elektronik mühendislikri hukuk ve tıp tahminim olarak TSK nın verdiği mesleki yedek subay kadrosunun yüzde 90 95 ını bu bölümler dolduruyor diğer bölümler(4 yıllık bütün bölümler den olabilir) de yüzde 5 10 luk kısmını doldurur. 2. Kısmı ise takım komutanı olan yedek subay bunda ise bölüm önceliği yok tamamen şans TSK diyor ki yeni gelen askerleri eğitecek ve verdiğim işleri yapacak subay lazım bunda bölüm ayrıcalığı olmadan herkes (sadece 4 yıllık bölümler) elektronik ortamdan seçilir. O yüzden dolayıdır ki hukuk tıp ve mühendislerin şansı daha yüksek çünkü 1.de şansı yüksek 2. De diğer bölümler le şans oranı aynı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (29. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Benim devrelerimde (365. dönem) 3-4 hukukçu varken, biz 6 iktisatçıydık. Msb kadro açtıysa, oraya sistem seçiyor. -
Bazı azınlık bölümleri aynı yere bilerek çıkartıyorlar mesela sağlıkçılar hemşire vb bölümler yüzde 80 samsuna düşmesi gibi iktisatda da olabilir bu durum ama yukarıda yazdığım gibi yedek subay seçimi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ben 26 kasımda tecili bozdurdum aile hekimim izinli olmasından dolayı diğer hekimlerde sisteme giremediğinden tüm işlemlerimi mecburen 2 Aralık’ta tamamladım. Şimdi ben Mayıs ayına mı kaldım ya :( Tüm planlarımı şubata göre yapmıştım
Aile hekimi ve askerlik hizmet tercihini bile yapmamışsınız o yüzden malesef son başvuru 30 Kasımdı mayıs celbine kaldınız. Ayrıca aile hekiminizi 26 kasımda e nabızdan değiştirip ertesi gün başka aile hekimine muayene olabilirdiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 3 Aralık 2020; 10:29:1 >
30 Kasım da işlemlerimi tamamladım. Şubat celbinde görünüyorum.Hizmet tercihinde yedek subaylık/er tercihlerinde değişiklik yaparsam beni Mayıs celbine atar mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scandinizo -- 3 Aralık 2020; 11:29:41 >
Ah be onu söylemediler bana yav. Tüh kaçırdık desene :(
Askeriyeye sorarsan daha iyi olur o konuyu bilgim yok
Biz 6 iktisatçıydık eğitimde. 6 iktisatçı yedek subay seçildik, hukukçular ya eşitti ya da azdı bizden. Ben onu dedim. -
Bende aynısını diyorum sizin 6 iktisatçı olmanız hukukçulardan daha fazla ihtimalle yedek subay olacağınız anlamına gelmiyor Türkiye geneline bakarsan dediğim yüzde 5 10 olarak yukarıda saydığım bölüm haricindekiler oluyor. Alınan iktisatçılar çoğunu sizin askeriyeye vermişlerdir ondan fazla olmuşsunuzdur genelde hukukçulara yedek subay çıkma ihtimali zaten garanti gibi mezun olan herkes aşağı yukarı yedek subay subay oluyor yüksek ihtimal bende onu diyorum
Ne mezunusunuz hocam?quote:
Orijinalden alıntı: Co0lest
379.dönem yedek astsubayım şuan 181 sayıyorum, 365’den düşmek cidden zor oluyor :) hakkınızda hayırlısı olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler ben de yedek subaylık, astsubaylık başvurdum şubat ayı celbi için de, benim merak ettiğim nokta şu; üniversite mezunu olan arkadaşlarım olarak ne planlıyorsunuz askerlik sonrası?
Ben iç mimarım, bu yıl sadece K.K piyade muazzav subay başvuruşu yapabiliyorum subay olmayı düşünürsem ama K.K. de piyade subayı olmak zor, sürekli tayin vs. bir düzen oturtamazsınız, piyade subayı olmak ayrı bir zorluk zaten.
Olur da yedek subaylık olursa bütün maaşı biriktirmeye çalışıcam, 60bin civarı bir para birikebilir. Avrupa'da Amerika'da 3.000 euroluk yüksek lisanslar var orta seviyeli üniversiteler, Manchester üniversitesi iç mimarlık, mobilya tasarım yüksek lisans programları 3bin euro mesela ve sadece bir yıl. onlara başvurup orada bir hayat kurmayı planlıyorum bu kazandığım parayla. daha önce yurtdışı tecrübem de var 4 ay kadar Prag'da çalıştım. bu parayla burada bir mimarlık ofisi, perde&duvar kağıdı satışı yapabileceğim bir showroom açamıycağıma göre yurtdışı mantıklı geliyor.
Sizler neler planlıyorsunuz, onu merak ediyorum?
Ve yedek subaylığı kazanıp kazanmadığımız ne zaman belli olacak ya?
-
22 Ocak'da açıklanacak.Seçilen mesleklere ve sayılara bakınca seçilme olasılığın düşük , tabi mezun sayısı azdır bölümün o zaman her türlü çok yüksek olur.Mezun sayısını tam olarak bilmiyorum bölümünün.İnşallah seçilirsin.Ben şahsen bir işe atılcam yatırım yönünden eğer ki yedek subay çıkarsa.
-
Genelde makine , inşaat, elektrik ,mekatronik mühendislikleri psikoloji, sağlık,hukuk tarzı alımlar daha fazla oluyor.Sıkıntı şu ama mezun sayısı çok olduğu için o dönem başvuru sayıları da çok oluyor.Ne kadar fazla insan alsa da olasılığın düşük oluyor yine de.X mühendisliğinde 5 kişi alcaktır ama 200 kişi başvurmuştur çıkma olasılığı fazla olmuş olur bu mühendisliklerden.Tamamen o dönem ihtiyaç , başvuru sayısı ve tabi ki de şans.Hayırlısı olsun herkes hakkında.
-
Benim anlatmak istediğim “iktisatçılar hukukçulardan fazla” değil ama. Msb kadro açtıysa, ona göre alıyor diyorum. Gıda mühendisi, grafik tasarımcı vs hepsinin şansı var diyorum. Yedek subay olmak, lisans diplomasında yazan bölüm ile elbette orantılı.
Benim demeye çalıştığım, benim bölümümden alınmıyor demesin kimse, hiç belli olmuyor. -
İngilizce-Fransızca Mütercim-Tercümanım ama yedek subay çıkacağına pek ümidim yok. Tabii umarım çıkar.
-
Önce tecil ettirdiğinde sana tarih verilir. Mesela ben 2014 tecil ettirdiğimde, 30 eylül 2016 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur gibi bir şey yazdılar. Sonrasında, 19 eylül 2016 gibi gidip sevk öncesi işlemlerimi yaptım, bu sefer ekim sonuna kadar bekledim. 25 ekim gibi açıklandı yerler, ben denizci yedek subay çıkınca, sevk tarihim 28 ekim gözüktü, yol izniyle 29 ekimde birliğime katıldım. Bunlar işlemler şubeden yapılırkendi tabi.
Bakmanız gereken, askerlik sorgulamanızda çıkan tarih. Ondan sonra tahmin yürütebilirsiniz. -
Dediğim gibi alımlar oluyor her bölümden.Ne kadar alım olacağı kaç başvuru olacağı ve şans faktörü belirleyecek seni.Tercüman bir sürü tanıdığım var Anıtkabir'de yedek subay görevindeydi.Heyet karşılıyordu.Ne çok ümitleri yitireceksin ne de çıkacak flan diye gönül bağlayacaksın.Hayırlısı olsun diyip geçin her şeyin hayırlısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 3 Aralık 2020; 13:51:29 > -
Tercüman pek alındığını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu hocam. Aynen öyle, çıkarsa gider yaparız. Çıkmazsa 6 ay aradan çıkartırız. Nasip.
-
Alllah nasip eder inşallah oralarda yapabilirsin, bol bol yabancı heyet karşılarsın konuşursun hediye alırsın güzel geçer inşallah.Dediğin gibi nasip.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X