Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
296.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgilendirme icin sagolasin kardesim. Peki diyelim simdi yedek subaylik cikmadi, ne gelirse gelsin bu donem gitmek zorunda miyiz? Ben lazim olur diye acik ogretime de kayit olmustum, 28 yasima kadar askerligi tecil ettirebiliyorsun aciktan okurken. Yedek subaylik cikmazsa bu tecil hakkimi o hafta kullanabilir miyim vacgectim diye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xraydeniz X kullanıcısına yanıt

Tecil hakkını hiç kullanmadıysan sonuçlar açıklanınca tecil ettirebiliyorsun diye biliyorum hocam.Sen yine o zamanlar gelince şubeye sorup halledersin.En doğru cevap orda.

• Tmp341 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam bende aksini iddia etmemiştim zaten o bölümler TSK nın ihtiyacının yüzde 90 ını kendileri kapatıyor geriye kalan yüzde 10 da her bölümden seçilir şansa demiştim

İlk lisans bitince benim bildiğim açıköğretimle uzatamıyorsun tekrardan

Ben grafik tasarım mezunuyum 2 yıllık. Astsubaylık çıkarsa parayı biriktirmeyi düşünüyorum. Gelince KPSS den devlet memurluğunu kovalayacağım. Malum piyasada her önüne gelen grafik tasarımcı. Bu sebepden dolayı iş bulamıyorum. Şimdilik geçici işlerle uğraşıyorum.
  • OzanTC kullanıcısına yanıt
    Biriktir paranı git yurtdışına kardeş kpss felan hikaye sizin bölüme rağbet var dışarıda İnternetten iş ilanlarını incele tabi varsa dışarıya merakın
  • Baya kalabalık olduk aynı yerde karşılaşmak ümidiyle 😅

• Benim haala 19.04 sizinde öyle mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali.0607 A kullanıcısına yanıt
    2 aralığa kadar öyleydi ama sonra 28.01 e döndü geri.Senin de dönmesi lazımda ama galiba mayıs celbine kalmışsın çünkü herkesin 28.01 e geri döndü tarihleri.
  • Yoklama kaçağı durumundayım ilk gidecek benim olmam gerek bence 😂

Aynen direkt ilk celbe alıyorlar öyle olunca ama 28.01 yazması lazım belgende ara ara kontrol et belki düzelir.

Askerlik hizmet tercihini yaptın mı hocam sen yaptıysan ne zaman yaptın tam olarak

• Beyler yukarıda bir arkadaş yazmış açıköğretimle erteleniyor mu açık öğretim 2.lisans ile ben şuan başvurdum tecil hakkım var ama ekimde mezun oldum. İptal edip açıköğretime yazılırsak erteleme oluyor mu

• Oğuztürkü55 kullanıcısına yanıt
    27 Ekimde askerlik şubesinde yapildi tercihlerim..

Her türlü şubat celpi isin yoklama kaçağı durumundaysan.Tarihlere fazla takılma. 01.05.2020 gözüküp şubeyi arayıp orada şubat celpi gözükenler var.Sonuçta elektronik sistem tarihler değişebilir. -----Ne olur ne olmaz şubeye sorarsın.------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 4 Aralık 2020; 18:24:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pwmn

22 Ocak'da açıklanacak.Seçilen mesleklere ve sayılara bakınca seçilme olasılığın düşük , tabi mezun sayısı azdır bölümün o zaman her türlü çok yüksek olur.Mezun sayısını tam olarak bilmiyorum bölümünün.İnşallah seçilirsin.Ben şahsen bir işe atılcam yatırım yönünden eğer ki yedek subay çıkarsa.

Benim gittiğim dönemde Kasım 2014'de sen istemesende ben yurt dışından direk geldim ve askere gittim mesela.Birde bu olgu vardı.Şimdi isteyen var istemeyen var.Sonuçta zorunlu görev olduğundan yedek subaylık çıkıncada yapmak zorundasın ben yapmam etmem diye bir husus yok.İhtiyaca yönelik alım olduğundan sen istemesende böyle sonuç çıkıyordu.

Şuan ekonomik sebep o bu şu için ve aşırı mezun olduğundan ve yeni mezunlar birikim için ön hazırlık olsun dediğinden şuan isteselerde olmuyor.Zaten şuan askerliğin bir numarasıda kalmadı(İlköğretim, lise, üniversite farketmiyor 6 ay yapıyor.).Şuan para biriktirme manasında yedek subay,astsubaylık yapmak istiyorsanız seçilebilir.Bizim dönemimizde işin gücün varsa mantıksızdı.Şuan ama şansına çıkıyor istesende çıkmayabilir.Belli bir kaide şart husus yok.Boy, meslek veya diğer parametrelerde tamamen şans eseri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 4 Aralık 2020; 18:58:9 >

• Ranieri02 R kullanıcısına yanıt
    Merak var dil yok hocam 😊
  • @scandinizo hocam buradan yazıyım dedim allah cümlemizden razı olsun .Yardımcı olduysam ne mutlu bana.Bu güncelleme olayını şahsıma sorarsan bir sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum.Ama kesinlikle askeri şubeye danış hocam ,ararsın riske atmaya değmez.Hakkında hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 4 Aralık 2020; 22:50:38 >
  • Kasım celbinde subaylık başvurusu yapıp buraya yazan arkadaşların neredeyse hepsine yedek subaylık çıkmış.

Totem yapıyorum inşallah bana da yedek subaylık yolu görünür :)

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.