Şimdi Ara

383. Dönem (Mayıs 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları(Gruplar Belli Oldu) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
6
Favori
81.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu iyi bu kötü diye net bişey yok askerlik ile ilgili. Kimi er yedek subaya kimi subay da er'e özeniyor. Bekleyip ne olursa onu yaşayacağız. Çok fazla düşünmekte iyi değil bence ufak bı çanta yapıp gideceğim nereye olursa.
  • Kaldı 6 gün.

Benim gibi hazırlık yapacak bazı arkadaşlar için liste.

• Dolap kilidi. (Dolapları kitlemek genelde yasak olsa da yine de alın)
    • Şahsi temizlik ve bakım malzemeleri. (Şampuan, tıraş bıçağı ve köpüğü, diş fırçası ve macunu, krem, ıslak mendil, deodorant, tırnak makası, kulak çöpü, yedek yastık kılıfı, havlu)
    • İç çamaşır, çorap ve atlet. (Jandarma, havacı ve karacılar için renkler değişebiliyor, 16 Nisan'ı bekleyin)
    • Tuşlu telefon. (İsteğe göre)
    • Bot için tabanlık. (İsteğe göre)
    • Bot boyası, dikiş seti, sabun kutusu, yara bandı, kulak tıkacı, çengelli iğne, kol saati, küçük ayna, defter kalem, okumak için kitap, terlik. (İsteğe göre)
    • Boyuna asmalı cüzdan. (Kesinlikle alın)
    • İlk hafta kantin zor, sigara içenler birkaç paket hazır götürsünler. (Ne olur ne olmaz)

• quote:

Orijinalden alıntı: gtasevertr

Kaldı 6 gün.

• Şahsi temizlik ve bakım malzemeleri. (Şampuan, tıraş bıçağı ve köpüğü, diş fırçası ve macunu, krem, ıslak mendil, deodorant, tırnak makası, kulak çöpü, yedek yastık kılıfı, havlu)
    • İç çamaşır, çorap ve atlet. (Jandarma, havacı ve karacılar için renkler değişebiliyor, 16 Nisan'ı bekleyin)
    • Bot boyası, dikiş seti, sabun kutusu, yara bandı, kulak tıkacı, çengelli iğne, kol saati, küçük ayna, defter kalem, okumak için kitap, terlik. (İsteğe göre)
    • İlk hafta kantin zor, sigara içenler birkaç paket hazır götürsünler. (Ne olur ne olmaz)

Kulak tıkacını hatırlattığın çok iyi oldu. Benim komşular gece deli manyak gürültüler çıkarınca takıyorum mışıl mışıl uyuyorum. Bu arada kitaplara damga basıyorlarmış yanlış hatırlamıyorsam görüldü diye mi ne bu yüzden kitap getirmeyin kütüphaneden alın diyorlardı bir de yasaklı kitap listesi varmış sanırım ellerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jujutsu

Kulak tıkacını hatırlattığın çok iyi oldu. Benim komşular gece deli manyak gürültüler çıkarınca takıyorum mışıl mışıl uyuyorum. Bu arada kitaplara damga basıyorlarmış yanlış hatırlamıyorsam görüldü diye mi ne bu yüzden kitap getirmeyin kütüphaneden alın diyorlardı bir de yasaklı kitap listesi varmış sanırım ellerinde.

Alıntıları Göster

Yasaklı kitap listesi mi var yoksa siyasi kitaplar genel olarak mı alınmıyor? Belli kitaplarsa sadece listeye göre götürelim.

• Zendo kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum

• Kaldı 4 gün.. Tuşlu telefondan FM radio dinlemek ve ya konuşma yapmak için kulaklık götürmek serbest mi? Ve bir de yanımız da fotoğraf götürebiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esaret3460 -- 12 Nisan 2021; 0:27:48 >
  • Ertelenme ihtimali var mı acaba?

• Bu kadar bekletip erteledik derlerse millet isyan eder haklı olarak. Ağustos celbini erteliyoruz diyebilirler belki onun daha süresi çok olduğundan ama 3-4 gün kala mayıs celbini erteleyeceklerini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Alarm için casio saat yeterli. Zaten tuşlu telefon da var.Ama sen alarm kurmasan da sağındaki solundaki adamın alarmıyla her türlü uyanıyorsun uyanmasan bile dolap seslerinden uyanıyorsun illaki.

Yemek konusu ise eğitim süresi boyunca kazana dahilsin yani ücretsiz. İstihkakın neyse onu veriyorlar fazlası diye bişey yok isteyemezsin. Özel kantinden döner tost alırsın doymazsan.

Tuzla da yemekleri özel şirket yapıyor ev yemeğini aratmadı desem yeridir. 2.5 ay Eğitim bittikten sonra personel olarak gittiğin yerde artık yemeklere ve barınmaya ücret ödüyorsun. Yemek sabah öğle akşam tabldot şeklinde günlük toplam 40 50 lira civarı.

Alıntıları Göster

Ramazanda sahur yemeği çıkıyor mu kışlada? Bide acemi eğitimine kaç kg gittiniz kaç kg döndünüz? Ben komando olmak istemiyorum olarak belirtmiştim ama giderken 1 kez daha muayene olunuyormuş orada göz kararı kişinin fiziğine de bakılıyormuş komando olmak için uygun mu değil mi diye böyle bir şey var mı?

• Telefon olarak Motorola c113a var elimde, onu götüreceğim ben. Bana alınan ilk telefondu, hala saklıyorum.

Bu arada lens kullanmak ile alakalı bilgisi olan var mı? Yasak mı değil mi tam bir bilgi yok. Gözlük ile askerlik zor olur diye düşünüyorum. Temiz tutmak belki zor olabilir ama yine de lensi tercih ederim ben şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 12 Nisan 2021; 16:30:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtasevertr

Kaldı 6 gün.

İçeri cımbız alırlarmı acaba yanağın üstündeki tüyleri felan almak için. Jilet vurmak zorunda kalmayalım

• merhaba, en yakın başvuru ne zaman olacak? teşekkürler
  • Arkadaşlar konu başlığının ilk mesajında belirtikdiği gibi :

'' Bu konu altında Mayıs celp dönemine başvuruda bulunacak arkadaşlar bilgi alışverişinde bulunabilirler. Sınıflandırma 16 Nisanda belli olacak.''

Farklı konularda ki sorularınızı yeni başlık açarak sormanız daha faydalı olacaktır.

Bu arada kaldı 4 gün...

• Benim gibi ziraat banka kartı olup da yıllardır kullanmayan ve kartı bloke olan var mı? Askerde de ziraat veriyorlarmış o yüzden sordum acaba hesabı arayıp kapatsam mı nasılsa yeniden açıyorlar diye düşündüm bide yeni kartın gelmesini beklemeyeyim şubeden dedim.

• Jujutsu J kullanıcısına yanıt
    Yeni kart yolluyorlarmis ama ev adresine gidiyor. ATM den kartsız para çekiliyormus TC ile
  • Doğuya gitmeyim diye psikolojik rapor aldım. Silahtan,örümcekten,karanlıktan felan korkuyorum dedim. İnş terse düşmeyiz.

• Zendo kullanıcısına yanıt

Öyle rapor alma falan var mıymış ya? Bende de temizlik takıntısı vardı ertelediler sonra bu sene elverişlidir kağıdı aldım. Psikiyatrideki kadın dedi ki: Biz sadece erteleriz rapor yazdıracaksan askere gittikten sonra RDM'ye çıkacaksın orada derdini anlatacaksın onlar onay verirse yazarlar dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: FordcuGocaHerif

Öyle rapor alma falan var mıymış ya? Bende de temizlik takıntısı vardı ertelediler sonra bu sene elverişlidir kağıdı aldım. Psikiyatrideki kadın dedi ki: Biz sadece erteleriz rapor yazdıracaksan askere gittikten sonra RDM'ye çıkacaksın orada derdini anlatacaksın onlar onay verirse yazarlar dedi.

ben bi saat test çözdüm,karşılıklı soru felan sordular. bakalım pozitif bir sonuç çıkar diye bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.