Şimdi Ara

385.DEN YGS-LYS-TIP EĞİTİMİ SORULARINIZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
20
Favori
4.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben de bu sene hayırlısıyla ktü tıptayım inşallah. Yerleştirmeler daha açıklanmadı ama yüzde 90 diyeyim
    Açıkçası kafamda hiçbir meslek yoktu. Diş istiyordum biraz o da tıptan kolay sandığım için. Ama dişin de tıp kadar zor olduğunu duydum. Çok araştırdım en sonunda tıp yazmaya karar verdim. Umarım pişman olmam Açıkçası hiçbir mesleğe karşı ilgim yok ama çalışmayana da para yok mecbur bir yere gidecektim bir de düşündüm ilk 15k nın 11ksı tıpa gidiyor. Bu kadar millet salak değil heralde. Her neyse ama çekincelerim vardı yazarken. Kanlı işlerle uğraşabilir miyim diye. Kan tutuyor birazcık. Ama birçok arkadaşım alıştıklarını söylediler. Kadavralarla oyun oynama derecesine geldiklerini söylediler birazcık rahatladım. Sizlerin ilk seneniz nasıl geçti. Aşırı yıprandınız mı vs sorular çok ama aklıma gelmiyor

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XrDr -- 18 Temmuz 2014; 20:46:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demin abim yazdı trollüyo inanmayın aynı hesap ondan hey Allahım
  • XrDr X kullanıcısına yanıt
    Sahtekar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XrDr X kullanıcısına yanıt
    hahahahah
  • quote:

Orijinalden alıntı: XrDr

Arkadaşlar öncelikle 2015 tayfasına selamlar, umarım çalışmalarınız iyi gidiyodur ya da en azındaz az bi şey başlamışsınızdır :) Öyle değilse de çok dert etmeyin, rahat olun
    Rehber yazmayı düşünüyodum ama açıkçası üşendim :D Soru-cevap şeklinde olursa faydalı olacağını düşünüyorum.Enes Mahmud yeterince yazmış zaten :) Öncelikle ss paylaşalımhttps://store.donanimhaber.com/ff/81/de/ff81de15aa73bec217123adc8cb75e45.png

https://store.donanimhaber.com/27/5b/b3/275bb3155677badf809ed43f01aaabd2.png

Cerrahpaşa İngilizce Tıp'a gideceğim inş. Ege Tıp'tan 2.sınıf tanıdık da yorum yapabilir tıp eğitimi ile ilgili sorularınıza kendisine ilettim inş bakar :)

385.DEN YGS-LYS-TIP EĞİTİMİ SORULARINIZ 385.DEN YGS-LYS-TIP EĞİTİMİ SORULARINIZ

sanada selam olsun, tebrik ederim gerçekten büyük bir başarı
    bunda fen lisesi okumanında epey faydası olduğuna inanıyorum. önümüzde ki sene hazırlanan arkadaşlar için değerli tavsiyeleri eksik etmezsin umarım :)

özel olarak sormak istediğim son zamanlarda gerek bana gelen özel mesajlar doğrutulsunda, gerek ise açılan konularda bazı arkadaşların genel bir problemden müzdaripler, alt yapısı olmayanlar nasıl bir yol izleyip, ne şekilde hazırlanacaklarını bilmiyorlar, bu konuda tecrübeli birinden tavsiyelere ihtiyaçları var. bu konu hakkında değerli görüşlerini bekliyorum

• Hocam bu sene gördük ygsde de lysde de fizikte çok fazla sözel soru vardı özellikle ygs fizikte şimdilik nerden çalıştığınızı hangi kaynakları kullandığınızı , neleri nerden ezberlediğinizi öğrenebilir miyim
  • Hocam MEB kitabı saçma gelir başta ama kesinlikle ve kesinlikle kullanın özellikle fen derslerinde.Sözel fizik konularında MEB + Palme veya Fem tavsiye ederim. Ben bunlardan çalıştım sözel konulara hatta sınava giderken arabada baktığım yerlerden çıktı çok iyi oldu :) Alt yapısı olmayan veya az olan arkadaşlara tavsiyem dersaneye gidiyolarsa hocalarından bire bir almaları, gitmiyolarsa sağlam bi konu anlatımlı kitap üzerinden gitmeleridir. Fakat kitap yeterli değil illa ki insan gerekiyor :D Örneğin benim temelim iyi olduğundan temeli zayıf arkadaşlara bazen konu anlatıp ya da soruların püf noktalarını gösteriyodum ki ben en iyi anlatarak öğreniyorum (win-win) o yüzden bu durum benim de işime geliyodu yani alternatif çok, önemli olan isteğin olması. @narcissus34 A.S :)
  • quote:

Hocam MEB kitabı saçma gelir başta ama kesinlikle ve kesinlikle kullanın özellikle fen derslerinde.Sözel fizik konularında MEB + Palme veya Fem tavsiye ederim. Ben bunlardan çalıştım sözel konulara hatta sınava giderken arabada baktığım yerlerden çıktı çok iyi oldu :) Alt yapısı olmayan veya az olan arkadaşlara tavsiyem dersaneye gidiyolarsa hocalarından bire bir almaları, gitmiyolarsa sağlam bi konu anlatımlı kitap üzerinden gitmeleridir. Fakat kitap yeterli değil illa ki insan gerekiyor :D Örneğin benim temelim iyi olduğundan temeli zayıf arkadaşlara bazen konu anlatıp ya da soruların püf noktalarını gösteriyodum ki ben en iyi anlatarak öğreniyorum (win-win) o yüzden bu durum benim de işime geliyodu yani alternatif çok, önemli olan isteğin olması. @narcissus34 A.S :)

meb kitapları bildiğimiz üzere ücretsiz dağıltığı için, bir çok anlamda konu eksikleri içeriyor, açıkcası ben fem'in konu anlatımlı kitaplarına ağırlık verip bir nevi faydasını görsemde... dediğin gibi bilen birinin seni bireysel olarak çalıştırması kadar etkisini göremedim (göremiyoruz) senden asıl beklediğim tavsiye, genel olarak nasıl bir başlangıç yapıp, ne şekilde bir yol izlemeleri gerektiği hakkında ki tavsiyelerin olacaktır, misal olarak kendimden örnek vermek gerekirse, tek bir dersin bütün konuları baştan sona kadar bitirmeden bir diğerine geçmiyorum, daha sonra soru çözümünde ki atladığım (yapamadığım) veya çözerken zorlandığım, yanlış yaptıklarımın üzerinden tekrar geçerek konuya daha fazla ağırlık veriyorum. burada istediği bölümü kazanamadığı veyahut vakıfa (özel üni) ailevi imkanları yeterli gelmediği için mezuna kalanlarla yeni hazırlanan arkadaşlarımız var bu şekilde bir rehber hazırlaman herkes açısından iyi olacaktır, umuyorum buna ayırabilecek vaktin vardır. tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narcissus34 -- 18 Temmuz 2014; 21:41:00 >

• Arkadaşlar bu abimin hesap olduğundan sıkıntı çıktı yeni hesabım" Obudiga" tarzı bir şey olacak yeni konu açıcam orada tavsiyeler olacak.Bu başlık kilit yani :)
    Bundan sonra bu hesapla ben yazmıyorum bilmiş olun.
  • Birazdan buraya trollüğüne bi şeyler yazabilir takmayın yeni konu açacağım.
  • quote:

Birazdan buraya trollüğüne bi şeyler yazabilir takmayın yeni konu açacağım.

ne desem bilemedim, dh nin kalitesi her geçen gün biraz daha düşüyor, amaçsızca konu açanlar mı dersin... trolleyenler mi dersin... insanları kandırmaya çalışan mı dersin... herhangi bir bölümün veya üniversitenin adını karalayıp rakip elemeye çalışan mı dersin... amaçınız ne arkadaşlar ? şu platformu amacına uygun kullanmak bukadar mı zor ? işiniz gücünüz yokmu kınıyorum sizi.

yönetim bu bölüm için belirli aralıkla ilgilenip, ceza sistemi uygulayacak arkadaşlar alırsa, bir nebze olsun düzeleceğine inanıyorum, umarım mesaj gereken yere ulaşmıştır.
  • Öncelikle hayırlı olsun dostum, mutlu bir tıp hayatı geçirmeni dilerim.

Kan tutma olayına çok takılma, hem zamanla alışacaksın hem de eğer gerçekten kan görmeye dayanamazsan ileride ameliyatsız bölümler tercih edersin, hayatını bi şekilde devam ettirirsin. Ama ben çoğunlukla psikolojik olduğuna inanıyorum, sonuçta kan, ameliyat vs. bunlar göze çekici gelen şeyler değil, zamanla gözün ve elin alışacaktır. Arkadaşların doğru söylüyor, bu sene 3 anatomi uygulama sınavım oldu, gerek derslerde gerek sınavlarda kadavra deneyimini yaşadım, hani derler ya "girince alışıyosun kanka" aynen öyle :) ilk ders heyecan olmuştu biraz şimdi oldukça rutin geliyor bana, daha doğrusu hemen hemen tüm dönem arkadaşlarıma.

İlk senem ilk 2 ay dışında oldukça keyifli geçti ilk zamanlarda bocaladım amfi ortamına alışmak zordu, ama sonraları orası da normal geliyor. Hele ki arkadaş çevren genişledikçe her şey güzelleşiyor. Dersler arada yıprattı, doğru. Bizim fakülte 3 haftada 1 sınav yapıyor genelde. Diş hekimliği ise vize-final oluyor sınavlar arası aralık bizimkine göre oldukça fazla ve sınav sıklığı daha az, şu anki ev arkadaşım ege diş'te 2'ye geçti ona kıyasla çok daha yoğun bi yıl yaşadığımı söyleyebilirim. Yine de genel not ortalamam gayet yeterli düzeydeydi, daha önceki mesajda yazdığım gibi 12.sınıftaki kadar çalışmadığım halde.

1.sınıf çok güzel bi yıldır, zorlukları da vardır onlar da bir süre sonra vaay be ne güzel günlerdi diye hatırlayacağın zamanlar olacak. Tıbbı net bi hedef olarak seçmediğin için bu seni başta zorlayabilir ama sen sadece doktorluğun ne kadar kutsal bir meslek olduğunu aklından çıkarma, zaman zaman zorlansan da böyle bir mesleği yapmak, bir insanı tedavi etmek paha biçilemez bir duygu, bunu sakın unutma :)

http://www.youtube.com/watch?v=jXT5fnuFk8c şu videoyu izlemeni de tavsiye ederim, tıp fakültesi budur. Tıp fakültesine hoş geldin :)

• Yeni konum 385.den Tavsiyeler (YGS-LYS-TIP) şimdi açıyorum
  • 123s1234 1 kullanıcısına yanıt
    cevap için çok sağolun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olmamalıydı

Hangi okul acabaa :) çok adaletsiz okul puanı bence 4 sene boyunca olduğum kol gibi edebiyat sınavlarını writingli 5 sayfalık ingilizce sınavlarını hiçbir zaman unutmayacağım

Adaletsiz demişsin de arkadaş edebiyattan da 46 da 10 yapmış keza çoğu TMci bunu yapamazken?
  • Halal valla ts ye bile girmişin nasıl becerdin ben full mf3 ve4 kastım çok şükür iyi geldi birinde 80 lerde diğerinde 130 larda idim ama sen harbi iyi yapmışın tüm lys lere girip yüksek puan almışsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: architectsinan

quote:

Orijinalden alıntı: Olmamalıydı

Hangi okul acabaa :) çok adaletsiz okul puanı bence 4 sene boyunca olduğum kol gibi edebiyat sınavlarını writingli 5 sayfalık ingilizce sınavlarını hiçbir zaman unutmayacağım

Adaletsiz demişsin de arkadaş edebiyattan da 46 da 10 yapmış keza çoğu TMci bunu yapamazken?

Ezberle ilgisi yoktu bizim sınavların kimi zaman farsça şiirleri yorumlamaya çalışıyorduk ve hocalar kıt not veriyordu. Kaldı ki bi kere okuyup girsem ben de yapardım hiç okumadan 36 net yaptım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.