Şimdi Ara

385.DEN YGS-LYS-TIP EĞİTİMİ SORULARINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
20
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle 2015 tayfasına selamlar, umarım çalışmalarınız iyi gidiyodur ya da en azındaz az bi şey başlamışsınızdır :) Öyle değilse de çok dert etmeyin, rahat olun
    Rehber yazmayı düşünüyodum ama açıkçası üşendim :D Soru-cevap şeklinde olursa faydalı olacağını düşünüyorum.Enes Mahmud yeterince yazmış zaten :) Öncelikle ss paylaşalımhttps://store.donanimhaber.com/ff/81/de/ff81de15aa73bec217123adc8cb75e45.png

https://store.donanimhaber.com/27/5b/b3/275bb3155677badf809ed43f01aaabd2.png

Cerrahpaşa İngilizce Tıp'a gideceğim inş. Ege Tıp'tan 2.sınıf tanıdık da yorum yapabilir tıp eğitimi ile ilgili sorularınıza kendisine ilettim inş bakar :)

385.DEN YGS-LYS-TIP EĞİTİMİ SORULARINIZ 385.DEN YGS-LYS-TIP EĞİTİMİ SORULARINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XrDr -- 18 Temmuz 2014; 20:19:56 >

• edit. konuyu dağıtmayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 18 Temmuz 2014; 19:15:21 >
  • Hocam MF4 puanım çok da iyi değil, zaten baştan beri kendimi tıpa daha yakın görüyordum, Kimya-Biyolojim iyidir. Tıp kötü mü yav :D
  • XrDr X kullanıcısına yanıt
    O puana çok da iyi değil dediğin için döverler seni burada, o kadar diyeyim.
  • :D MF3 e göre.
  • Merhaba arkadaşlar, arkadaşın bahsettigi gibi ege tip 2.sinif öğrencisiyim, daha doğrusu 2ye geçtim. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum, zorlu ama emeginizin karşılığını alabileceğiniz bir maratona basladiniz. Biz de bazi seyleri başararak o günleri geride bıraktik, tip fakültesine basladik. Ygs lys ve Tıp hayatı hakkında her türlü sorunuza cevap bulabileceğiniz bir konu acalim dedik.

Sorularınızı bekliyoruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel Mesaj atanlar oluyor arkadaşlar konuya yazarsanız daha iyi hem herkes yararlanır hem 123s1234 ten tıpla ilgili bilgi alabilirsiniz.
  • merhaba hocam bende mezuna kaldım tıp istiyorum herkez çok zor işte 6 okuduktan sonra vs vs diyor siz ne demek istersiniz bu durumda (röportaj gibi oldu)
  • YGS-LYS mi tıp eğitimi mi hangisini soruyosunuz?
  • sizde başarı hikayenizi yazar mısınız ?

enesmahmud gibi
  • Hacı o ortalamayı lisede nasıl yaptın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ging_Gral

merhaba hocam bende mezuna kaldım tıp istiyorum herkez çok zor işte 6 okuduktan sonra vs vs diyor siz ne demek istersiniz bu durumda (röportaj gibi oldu)

Merhaba, bu soruya ben cevap vereyim 1 sene okumuş biri olarak. Arkadaşım tıp okumak zordur doğrudur, fakat şunu söyleyebilirim ki 1.sınıf o kadar da zor değil, tabii her fakültenin zorluğu kendisine göre değişir ama ben kendi açımdan çok zor olmadığını düşünüyorum 1.sınıfın, daha doğrusu çalışmadan geçilemez tabii ki ama çalışan adam da emeğinin karşılığını alarak geçer, elbette şanssızlıklar olabilir ama bu her bölümde olabilecek bir şey. Yani 1. sınıf başlar başlamaz çok yoğun bi tempo içine girmiyorsun, derslere önem vererek kafanı da toplayarak ygs-lys stresini atabildiğin bir yıla dönüştürme imkanın var. Yine belirtiyorum bu kişisel görüşüm ben kendi açımdan yorumluyorum başka fakültelerde daha zor olabilir ya da herkesin zorluk kolaylık düşüncesi farklı olabilir. Zor değil derken çalışmadan geçmek söz konusu değil fakat ygs-lys temposuna göre çok daha makul bi çalışma olduğunu düşünüyorum.

2-3-4.sınıflar zordur, yoğun bi çalışma gerekir. 5.sınıftan itibaren tus maratonu başlar, eğer tus u kazanırsan geri kalan dönem sıkıntı olmayacaktır. Asistanken de eğitim alıyorsun fakat maaş kazanıyorsun kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsun. Bu süreç elbette çok zorlu fakat bana sorarsan değer, doktorluk dünya üzerindeki en kutsal mesleklerden birisi.

Ben doğru bir çalışma planı ve temposuyla hem gezip hem çalışma olayını entegre edebileceğini de düşünüyorum. Bu sene özellikle epey gezdim, güzel bir yıl oldu. Zamanla fakülte hayatını da öğreniyorsun, ona göre hangi derse nasıl ve ne kadar çalışacağını görüyorsun. Tabii bu işi severek yapmanın da çok önemli olduğunu unutmamak gerek, eğer gerçekten zorluklara razıysan, ben üstesinden gelebileceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123s1234 -- 18 Temmuz 2014; 20:14:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Olmamalıydı

Hacı o ortalamayı lisede nasıl yaptın?

insan gerçekten hayret ediyor, ben arkadaşla aynı okuldan mezunum ama ben de hayret ediyorum düşün. :)
  • YGS için 9.sınıf temeli hayati önem taşıyor. 9.sınıfta nasıl çalıştığımı @EnesMahmud bilir :) Bu sayede 12.sınıfta YGS adına çok az şey yaptığımı söyleyebilirim. Denemeler çok önem arzediyor YGS açısından. Temeliniz sağlamsa YGS den korkmanız için bir neden yok sık sık denemelere girin yanlışların üzerine yoğunlaşın.LYS içinse bence YGS ile birlikte gitmeli. İlk dönem herkes YGS çalışır, meyvelerini toplayamaz, morali bozulur sonra LYS çalışmaya motivasyon kalmaz. Böyle olmasın, YGS de çalışacaksın tabi ki de bir yerden sonra YGS neti en üst düzeye ulaşır daha da ileri gitmez ne kadar çalışırsan çalış bu sınır benim için 154 falandı.Denemelerde ortalama 145-150 arası yapıyordum YGS de 145 net geldi.Sene başında 130 netle başlamıştım. Yani bu YGS de max netinize ne kadar çabuk yaklaşırsanız o kadar LYS ye çalışmak için motive olur,boş vakit bulursunuz kısaca.

9-10 da Tekirdağ Fen Lisesindeydim.11 de Lüleburgaz Fen Lisesine geçtim çeşitli nedenlerden dolayı TFL king, RYFL candır :D İki okulun da bana çok katkıları oldu.
    Biyoloji-Kimyaya özel ilgim olduğu için çalışmak sıkıcı bir kenara zevkli geliyordu.Kimya Olimpiyatındaydım. Fizikte bazen sıkılıyordum ama onda da çalışınca oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XrDr -- 18 Temmuz 2014; 20:28:44 >

• O ortalamada yazılılara belki de gereğinden fazla kasmam etkili olmuş olabilir:) ama gördüğünüz gibi okul puanı artık çok önemli. MF3 500.ken YMF3 te 385 e çekti.
    Çoğu arkadaşımınki düşerken benim yükseldi.
  • Hep temel bunlar.Burda sayfalarca başarı hikayesi okusanız da bir işe yaramaz.Onun yerinegidin ders çalışın.

• YGS için haklısın hocam neredeyse sadece temel yardımıyla yaptım diyebilirim ama LYS için aynı şey söylenemez
  • zekiyim ama hiç çalışmadım :D :D işin espirisi bu hiç ders çalışmadım bu güne kadar şimdi mat-1 bitirmeyi hedefliyorum az biraz bitti mat-1 2 gün 1 konu şeklinde gitmeyi planlıyorum ? ramazan sonuna kadar mat-1 bitsin istiyorum sence yanlışmı ? sonra mat-2 +fen ygs diye giderim
  • 123s1234 1 kullanıcısına yanıt
    Hangi okul acabaa :) çok adaletsiz okul puanı bence 4 sene boyunca olduğum kol gibi edebiyat sınavlarını writingli 5 sayfalık ingilizce sınavlarını hiçbir zaman unutmayacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • XrDr X kullanıcısına yanıt
    Kolejli zz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.