Şimdi Ara

diyelim İÜ BİYOLOJİ'den mezun oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eve gelebilirsin mesela

• Birkaç dil biliyorsan çok rahat bir şekilde bir Üniversite'de kabul görüp akademik kariyer için adım atabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: king_adam

Eve gelebilirsin mesela

yani şimdi bu zeka üniversiteli mi olacak?
    ygs-lys ye ek olarak mulakat getirilmesi gerektiğinin örneğisin

• quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

quote:

Orijinalden alıntı: king_adam

Eve gelebilirsin mesela

yani şimdi bu zeka üniversiteli mi olacak?
    ygs-lys ye ek olarak mulakat getirilmesi gerektiğinin örneğisin

Dostum sinirlenme az stres atalım dedik sende az araştır sanki ben sana simdi biyoloji öğretmeni ol desem olacak mısın istediğine bak

• Fen edebiyat bolumleri size bir meslek sunmaz, sizi donatir. Ne yapmak istediginizi siz sececeksiniz. En belirgin ve en guzel sey akademisyenlik tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: mka193oo

Birkaç dil biliyorsan çok rahat bir şekilde bir Üniversite'de kabul görüp akademik kariyer için adım atabilirsin

akademisyen veya biyoloji öğretmeni olmak istemiyorum
    labaratuvarlarda çalışmak istiyorum
    mümkün mü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lab çalışırsın fakat 600 lira gibi kıytırıktan bir staj maaşı ile. türkiyede kimse fen edebiyat okumaz. okuyacaksan da bir t*şşaklı matematik var ag. özel ders olsun ya da iş imkanları falan yolu çok açık. ama biyoloji falan garsonluk. moleküler biyoloji bile öyle. akademisyen olacaksan, benim param çok ben bilim kasıcam diyorsan bunları okuyabilirsin. ama para yok. çünkü devlet imkan vermiyor.
  • quote:

quote:

Birkaç dil biliyorsan çok rahat bir şekilde bir Üniversite'de kabul görüp akademik kariyer için adım atabilirsin

mümkün mü?

Akademisyen olup bilimsel çalışma yapabilirsiniz sonuçta. Veya Biyoloji üzeri imkan varsa Biyomoleküler üzerine veya genetik ğzerine yüksek lisans yapılabilir bence, tabi bunlar için dil önemli Türkiye'de çok Değeri yok bunların.

Türkiye'de Temel bilimlerin ne Değeri var dersek, şu an çok akademisyen açığı var, bence bir daha düşün

• Agir CSB + Blok

• en fazla para kazanacağın yerler öğretmenlik ve ünide akademisyenlik. onun dışında pek para kazanamazsın bunları da istemiyosan hiç bulaşma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tm2016

lab çalışırsın fakat 600 lira gibi kıytırıktan bir staj maaşı ile. türkiyede kimse fen edebiyat okumaz. okuyacaksan da bir t*şşaklı matematik var ag. özel ders olsun ya da iş imkanları falan yolu çok açık. ama biyoloji falan garsonluk. moleküler biyoloji bile öyle. akademisyen olacaksan, benim param çok ben bilim kasıcam diyorsan bunları okuyabilirsin. ama para yok. çünkü devlet imkan vermiyor.

Akademisyenlikle paranın ne alakası var ?

3200 TL maaşla başlıyor araştırma görevlileri. Profesörler 5500-5600 TL civarı alıyor. Bunun bir de akademik teşvik payı, genelde doğu üniversitelerinde ödenen geliştirme ödeneği felan da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 24 Haziran 2015; 16:43:15 >
  • quote:

ne yapabilirim?

Teyzem Hacettepe biyolojiden mezun. Şu an emniyette krimanalde çalışıyor. Sözleşmeli idi düzenleme ile kadroya geçti. Ama her gün bin pişman çalışıyor. Münevver karabulutun kafasını filan inceledi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

mümkün mü?

Akademisyen olup bilimsel çalışma yapabilirsiniz sonuçta. Veya Biyoloji üzeri imkan varsa Biyomoleküler üzerine veya genetik ğzerine yüksek lisans yapılabilir bence, tabi bunlar için dil önemli Türkiye'de çok Değeri yok bunların.

Türkiye'de Temel bilimlerin ne Değeri var dersek, şu an çok akademisyen açığı var, bence bir daha düşün

biyolojiyi çok sevdiğim için birinci hedefim tıptı seneye gireceğim ygs lys de ama hem fizik,kimya,geo bir tm olarak yapması çok zor hem de vize finaller var,onlardan da A,B,C almalıyım
    yalan oldu yani tıp
    vakıf psikoloji okuyorum ikinci hedefimi İÜ psikoloji yapmıştım en azından dersleri saydırıp bedavaya psikoloji okuyayım diye ama psikologlar labaratuvarların kapısından geçemiyor,ilaç yazamıyorlar hiç bişi yapamıyorlar ve bu çok sıkıcı kuramlar vs ayrı bi sıkıcı
    Ben çok istiyorum ya labaratuvarlarda çalışmak,bilim insanı olmak
    Seneye bu zamanlarda 2.sınıfın sonunda aileme ben İÜ biyoloji okicam dersem de pek hoş şeyler olmaz çünkü ortak ders yok haliyle dersleri saydıramam ve işsizlik sıkıntısı çok
    ne yapacağımı hiç bilmiyorum
    kafam çok karışık
    psikoloji bölümünü gerçekten sevdiğimi hatta aşık olduğumu sanıyordum meğer yanılmışım

• quote:

Orijinalden alıntı: Scottin

quote:

ne yapabilirim?

Teyzem Hacettepe biyolojiden mezun. Şu an emniyette krimanalde çalışıyor. Sözleşmeli idi düzenleme ile kadroya geçti. Ama her gün bin pişman çalışıyor. Münevver karabulutun kafasını filan inceledi.

teyzene bir sorar mısın biyoloji bölümü mezunlarının çalışma alanlarını

• Kardeşim senin istediklerinle benim istediklerim sanırım aynı şeyler. Ben labaratuvarda uzman doktor olarak çalışmak istiyorum. Bunun için önceden biyoloji bölümünden mezun olup tus'a girip seçtiğin alanda uzmanlaşabiliyormuşşun(mikrobiyoloji, biyokimya vs.) Fakat yönetmelik sonucu biyoloji mezunları artık tus'a alınmıyormuş. Tıp dışı tus diye araştırırsan baya bilgi toplayabilirsin sanıyorum fakat güncel olanları oku. Ayrıca biyoloji mezunları ya öğretmenlik eğitimi alıp biyoloji öğretmeni, yada akademisyen oluyormuş. Yani şuanda biyoloji bölümlerinin amacı akademisyen yetiştirmekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhuko

Kardeşim senin istediklerinle benim istediklerim sanırım aynı şeyler. Ben labaratuvarda uzman doktor olarak çalışmak istiyorum. Bunun için önceden biyoloji bölümünden mezun olup tus'a girip seçtiğin alanda uzmanlaşabiliyormuşşun(mikrobiyoloji, biyokimya vs.) Fakat yönetmelik sonucu biyoloji mezunları artık tus'a alınmıyormuş. Tıp dışı tus diye araştırırsan baya bilgi toplayabilirsin sanıyorum fakat güncel olanları oku. Ayrıca biyoloji mezunları ya öğretmenlik eğitimi alıp biyoloji öğretmeni, yada akademisyen oluyormuş. Yani şuanda biyoloji bölümlerinin amacı akademisyen yetiştirmekmiş.

Tıp kazanamam
    Öğretmenlik veya akademisyenlik düşünmüyorum
    Psikolojideki kıyıda köşede kalmış azcık biyoloji ile yetinmek istemiyorum
    Labaratuvarlarda çalışmak istiyorum
    peki napıcam ben?

• Ayni sekilde bende laboratuvar istiyorum. Bunun icin ya meslek okulu okuyup laborant olarak gorev yapacaksiniz. Yada dedigim gibi tip disi tus'a girip yuksek lisans yapip uzmanlasacaksiniz. Ben veterinerlik uzerinden mezun olduktan sonra mikrobiyoloji uzerinde uzmanlasip mikrobiyoloji uzmani olmak istiyorum Allah nasip ederse

• quote:

Ayni sekilde bende laboratuvar istiyorum. Bunun icin ya meslek okulu okuyup laborant olarak gorev yapacaksiniz. Yada dedigim gibi tip disi tus'a girip yuksek lisans yapip uzmanlasacaksiniz. Ben veterinerlik uzerinden mezun olduktan sonra mikrobiyoloji uzerinde uzmanlasip mikrobiyoloji uzmani olmak istiyorum Allah nasip ederse

Tıp dışı tus nasıl oluyor?
    biyolojiden mezun olunca hangi alanda yl yapmam gerekiyor?
    yaşım da geçti gerçi İÜ psikoloji kazansam ortak dersleri saydıra saydıra 1 yada 2 sene gidebilir de biyoloji ile hiç ortak ders yok ...

• quote:

quote:

Ayni sekilde bende laboratuvar istiyorum. Bunun icin ya meslek okulu okuyup laborant olarak gorev yapacaksiniz. Yada dedigim gibi tip disi tus'a girip yuksek lisans yapip uzmanlasacaksiniz. Ben veterinerlik uzerinden mezun olduktan sonra mikrobiyoloji uzerinde uzmanlasip mikrobiyoloji uzmani olmak istiyorum Allah nasip ederse

Tıp dışı tus nasıl oluyor?
    biyolojiden mezun olunca hangi alanda yl yapmam gerekiyor?
    yaşım da geçti gerçi İÜ psikoloji kazansam ortak dersleri saydıra saydıra 1 yada 2 sene gidebilir de biyoloji ile hiç ortak ders yok ...

Tip disi tus icin kimya eczacilik veya veterinerlik bolumunden mezun olmak gerekiyor. Belirli bi puan aldiktan sonra sectigin bolumden ( biyokimya mikrobiyoloji vs.) Yl yapip uzman doktor unvani aliyorsun. Ha yasiniz gectiyse eger ben saglik meslek yuksekokulu okuyup laborant olmanizi tavsiye ederim eger laboratuvarda calismayi cok istiyorsaniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.