Tüm asker adayları kardeşlerime bin selam olsun. Şubat celbi için başvurumu yapmış bulunmaktayım. Benim gibi şubat celbinde gidecek arkadaşlar bu post altında birleşelim :) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Y.L. Kamu Yönetimi Lisans (Formasyon Var) Adalet Ön Lisans Adalet Bakanlığı Personeli.(Katip) Yaş: 31 Boy: 1.80 Yedek Subay: EVET Yedek Astsubay:EVET Komando:EVET Herkesin hakkında hayırlısı olsun.. |
386. Dönem Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları İçin Bilgilendirme
- Dönem (Şubat 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları başvuruları başlamıştır. Bu dönemde toplamda 6.850 yedek subay, 2.500 yedek astsubay ve 75.000 er adayı alınacaktır.
En Çok Yedek Subay Alınan Bölümler:
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı
- Jandarma Genel Komutanlığı
- Sahil Güvenlik Komutanlığı
Yedek Astsubay Hangi Bölümlerden Alıyor:
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı
- Jandarma Genel Komutanlığı
- Emniyet Genel Müdürlüğü
Topçu ve Fz. Okl. Öğr. ve Kurslar Tb. / Polatlı/Ankara:
Bu birlik, Topçu ve Füze Okulu Öğretim ve Kurslar Taburu'dur ve Polatlı, Ankara'da yer almaktadır. Bu birlik, yedek subay ve astsubay adaylarına eğitim vermektedir.
En Çok Yedek Subay Hangi Dönemde Alınır:
En çok yedek subayın alındığı dönem Şubat celp dönemidir. Bu dönemde yaklaşık 5.000 yedek subay adayı alınmaktadır.
Yedek subay, yedek astsubay ve er adayları, başvuru şartlarını ve başvuru sürecini ilgili komutanlıklardan öğrenebilirler.