hocam red mi serisindeki bazı telefonlar da güzel çekim yapabiliyor samsung un hbm sensörleri de fena değil, telefonun fiyatına göre kıyaslarsak redmi note 10 pro mesela gayet güzel çekim yapabiliyor gün ışığında, az ışıklı ortamda tabiki pahalı olan telefonlar farkını ortaya koymalı... |
39.000 TL'lik Xiaomi 13 Pro, DxOMark kamera testinde gerilerde kaldı (3. sayfa)
-
-
hocam marketten peynir ekmek mi satın alıyorsunuz? 40 bin! tamam türk lirasının değeri çok düştü ama o parayı kazanamayan gene kazanamıyor... baba parasıyla bile satın alınacak olsa o para gene verilmez yazık günahtır...
-
2k dolar fazla değil mi yav
-
Evet apple sony'den ucuz sensör alip, yazılım ile telefon ekranında güzel gözükecek fotoğrafi yağlı boya efekti ile yapmaya çalışıyor. Monitorde bakınca neden bu telefon bu kadar pahalı fikir veriyor.
Dediklerinize katılıyorum. Çoğu kişi bunu göremiyor, logo gözlerini kör etmiş.
Neticede buna 14 pro max benzeri fiyat verdim, kimse aptal değil bu paralari yolda bulmadık. Enayi diyenler olmuş. Desinler :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1/1.52" lik sensör varmış, gayet yeterli bir sensör o fiyat için oldukça iyi. Pedere aldığım poco x3 nfc bile gayet başarılı ucuz olmasına rağmen. Bu 12s Ultra/13 Pro'daki sensör, farkını büyük ekranda gösteriyor, telefon ekranında gün ışığında tüm cihazlar yakın sonuç veriyor detaya bakilmazsa. Detaya bakınca kalite ortaya çıkıyor tabi. Detaya takılmayan biri için uygun cihazlar gündüz gayet iyi iş yapar.
hocam sadece sersörde bitseydi iş o zaman ZTE firmasının çıkardığı telefonlar en güzel fotoğrafları çekiyor olurdu hemde muadili firmaların çıkardığı telefonlardan çok daha ucuza satıyorlar takip ediyorsanız gsm arenadan bilirsiniz...
redmi note 10 pro bende aldım ışıklı ortamda iyi denebilecek tatmin edici fotoğrafları var hatta hem ön kamera hemde geniş açılı kamerasında sony sensör kullanıyor, fena değil yani gsm arenada incelemesini bulabilirsiniz:
10 bin tl altında belli başlı kriterleri göz önüne alırsak en alınabilir telefon ama bir alex değil tabi; honor x9a ya 10999 tl vereceğinize 8/256 olan redmiye note 10 pro ya 8-8,5k parayı vermek gayet mantıklı
-
Apple’ın kullandığı sensörler gayet de iyi. Bu konuda yanlışınız var. Ayrıca en doğru rengi iPhone veriyor. Yağlı boya efektini bilhassa Xiaomi’nin kendisi yapıyor. Özellikle renklerin yoğun olduğu fotoğraflara bakarsanız renklerin aşırı doygun ve gerçeğinden farklı ve daha baskın bir tonda olduğunu görebilirsiniz. Tek başına sensör boyutu kalite kıstası değildir. Sensör boyutu alan derinliği ve netliğe etki eder. Dinamik aralık, beyaz dengesi gibi unsurlar ise kamera yazılımının kalitesine bağlı olarak değişir. Netlik konusunda kesinlikle Xiaomi daha iyi fakat beyaz dengesi ve dinamik aralık konusunda Apple kadar başarılı değil. Ekranla bu durumun alakası yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle. Bu forumda anlatmaktan ben yoruldum.
Macbook, iPad, iWatch eğer o ürüne ihtiyacın varsa RAKİPSİZ ürünler. Ama işte bunlara sahip olunca iphone da mecburen yanında gidiyor o kadar.
Bu cihazları kullanmayan birinin iPhone almasa bir şey kaybetmez.
Xiaomi bu telefonlari nerede satiyor hala anlamis degilim. Kuzey Amerika'da yoklar bile pazarda. Olsa da kimsenin alacagini sanmam. Is yerimde bircok cinli arkadas var, onlara sordugumda aman xiaomi falan alinir mi deli miyiz biz diye tepkilerle karsilasiyorum.
-
On numara cevap
Açık yazmamışım haklısınız daha açık yazayım. Ayfon yillarca ufacik sensor kullandı sensör boyutunda her zaman en muhafazakar ya da şöyle diyelim, ucuz malı(yüksek kar için) yazılım ile kapatmaya çalıştı. Nitekim videoda bunu başardı, kimse ayfondan iyi video çekemedi bu bir gerçek. Ancak fotoğraf konusu çok farklı.
Nitekim bu işin sirf yazılımla olmayacağını anlayan apple ve Google, ilk kez bu kadar büyük sensör kullansa da, rakiplerinin yanında hala cok ufak. Eninde sonunda 1" sensöre geçecek hepsi bu kaçınılmaz son. Öncü firma olmak böyle bir sey. Ayfon her zaman geriden gelen bir firma. Çinliler 250 watt şarjlar konuşurken, ayfon 25 40lara anca geldi.
Ayfon 14 pro max : 1/1.28 (2022)
Ayfon 13 pro max : 1/1.7 (2021)
Ayfon 12 pro max : gizli. Neden?
Görüldüğü üzere Apple sensor konusunda hep gerideydi. Dediğimin belgesi.
Huawei'nin mobil fotoğraf dünyasındaki lider olduğu zamandaki gelişimine bakalım :
Mate 50 pro : 1/1.56. Ne. Ufalmis mi. Evet sirf bu yüzden Huawei'i elemiştim 12S Ultra alirken.
"Yağlı boya efektini bilhassa Xiaomi’nin kendisi yapıyor. Özellikle renklerin yoğun olduğu fotoğraflara bakarsanız renklerin aşırı doygun ve gerçeğinden farklı ve daha baskın bir tonda olduğunu görebilirsiniz." demişsiniz.
Diğer tüm markalarda çimenler yağlı boya efekti iken, Xiaomi 12s ultra'da teker teker tüm çimenleri sayabiliyorum?
Profesyonel bir fotoğrafçı olarak görseller üzerinden konuşurum.
Çok çarpıcı bir fark bu. Eşit şartlarda gsmarena 12mp %100 crop. Xiaomi tüm rakiplerle resmen dalga geçecek kadar iyi. Yağlı boya efekti yapan Xiaomi dediniz. Nasil yani?
"Ekranla bu durumun alakası yok." demişsiniz.
Telefon ekranından bakarsanız bu attığım görselleri anlayamayacaksiniz, büyük bir pc monitöründe bakarsanız, konunun tartışmaya bile kapali olduğunu göreceksiniz.
Dinamik aralik demişken, Vivo x90 pro, 1"lik ayni sensör ile tüm markalarla dalga geçecek seviyede.
Görseller yalan diyen forum üyesi olursa Gsmarena'nin cihaz inceleme/fotoğraf bölümünde kendi kiyaslamalarini büyük bir monitörde yapabilir.
Bu kiyaslamalari yaptım ki Xiaomi 12s ultra aldim profesyonel bir fotoğrafçı olarak.
Gece fotoğraflarinda iş ayfon için daha üzücü hale geliyor dinamik aralıkta. Burada ayfonun yazılımının suçu yok tabi, ne kadar sensör, o kadar fotoğraf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 14 Mart 2023; 10:13:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Adam dxomarkın bas parayı al puanı testini paylaşmış gsm arenanın tarafsız fotoğraf karşılaştırma ekranı bunların foyasını çılartıyor gayette şahane bir lens 1 inçlik sony lens. Tabi s23 ultranın ve honor magic 5 pro dan sonra.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne gariptir ki GSMArena da DxOMark’ı referans alan sitelerden biri. Ayrıca Apple’ın böyle sitelere para yedirdiğini düşünüyorsanız bunu genelde Çinli üreticilerin yaptığını herkes biliyor. En basitinden satışa çıkmamış hiçbir iPhone’un DxOMark testini göremezsiniz. Fakat ne hikmetse Çinli üreticilerin telefonları daha raflara bile çıkmadan lansmanın yapıldığı gün DxOMark’ta incelemesi çıkıyor. Bu incelemeler öyle bir günde yapılacak incelemeler değil. Hal böyleyken lansman günü DxOMark incelemesi yayımlamıyorsa bu, telefonun haftalar öncesinden DxOMark laboratuvarına gönderildiğinin kanıtıdır.
Teker teker cevap vereyim.
1. Vibrant mode ile çekmiş. Vibrant ne demek bilir misiniz? Authentic ile cekelim ne olacak? Kısaca fos bu 1. Görsel.
2. Kontrast sorunu? Authentic mod özellikle fotoğraflara kontrast ekler hatta, bu vibrant mi bilmiyorum net şekilde Xiaomi daha iyi. Verdiğiniz örnek talihsiz olmuş çünkü. Xiaomide görünen duvar, ayfonda yok olmuş :D
Ufak bir ders, patlayan yerleri fotoğrafta raw bile kurtaramaz çoğu zaman, koyu yerler ise açılır,çünkü info oradadır.
Dxo bile gördüğümüz en iyi dinamik rangelerden demiş :
"On average, the 12S Ultra produces accurate target exposure down to low light, and dynamic range is among the best we have seen"
3. Xiaomi'de hdr devreye girmemiş, ayfon renkleri cok yapay. Yağlı boya mi diyordunuz buna. İkisi de kötü.
4. Bariz şekilde öndeki ağaç odakta Xiaomi'de, kiyaslama için uygun bir fotoğraf değil, ayfonda yapraklar yağlı boya, xiaomi'de hepsi sayılıyor.
5. Gelelim en önemli yere. Dxo YALANCI bir firma.
Sizi de kandirmis bu inceleme ne yazık ki. Duyduğunuza mi gördüğünüze mi inanıyorsunuz? Shutter lag. Sıfır diyorum, iddia ediyorum 1 aydır kullanıyorum ve bunu video ile ispat ediyorum. Xiaomi durmaksızın anında çekiyor(çekerken sağda) en hızlı olduğu iddia edilen s22 Ultra'yı üzüyor :)
Sonuç : DXO yalancı ya da firmware ne idugu belirsiz iken testi yapmışlar. Güncellemedikleri için yalancılar.
veedVEED - Screenrecorder-2023-03-15-09-06-38-643.mp4https://www.veed.io/view/1495ccdb-785c-439b-9290-573fb307f5a76. Çin için yapılan bir cihaz, zencide sorun yaşaması çok doğal, öyle terbiye edilmemiş yazılım :) Beyazla çekselermis.
7. Bokeh detayda ayfon en iyisi, yillardir böyle.
Son yorumunuza cevap : Authentic ile çekince dediğiniz aşırı renk sunumu gidiyor.
12pm sensörü Gsmarena'da bile yazılı değil? Varsa göreyim? Hangi sensörü gizlediler bugüne dek. Sensör boyutu görünmeyen cihaz neredeyse yok sitede?
Not : Çin version olduğu için 12S Ultra, ilk firmware'de sorunlar vardi, şu an müthiş bir kamerasi var. Hele gcam ile dslr kiyaslamasi yapılacak kadar iyi.
-
Dxo'ya ve bazi youtuberlara ürünler önden gidiyor, kendileri de zaten dedi. Özellikle Huawei'ye kıyak var Dxo'da. Fikir vermesi için yine de iyi bir site. Cok taraflı yorumları var ve kiyaslamalari bazen cok sacma, birisi teker teker bunları ifşa etmişti forum xda da sanırım.
Bu arada 1" Nokia ve Cm1 örneğini tabi ki biliyorum.
Ayfon çok geri onu dedim. IPhone 1 çıktığında ben Toshiba windows phone'da age of empires oyunuyordum :) bana pek yenilik olmadi yani. Ama hakkını yemeliyim, telefon dünyasında, hatta etkilediği diger sektörler ile, ayfon 1 devrimsel bir üründür. Pc ve kamera sektörünün yerle bir olma sebebi ayfondur. Bu gerçek. Ve en stabil yazılım ve verimlilik her zaman en iyi ayfondur. Marka fanatikliginin lüzumu yok. Aksini iddia eden fanboydur.
Xiaomi'nin öncü olduğu konular var. Yoksa elbette Sony, Sharp, Leica kendi telefonlarinda bu sensörü kullandı. Fakat hiç biri bu satışlara ve yazılım seviyesine ulaşmadığı için konuşmaya değmiyor.
-
Çinli şirketlerin daha cihazlarını daha duyurmadan DxOMark’a gönderdiği biliniyor. DxOMark’ın burada yalancı olduğu çıkmıyor. Bilakis tam tersi oluyor. Yalancı olsa bu firmalar niye cihazlarını DxOMark’a göndersinler? Şahsen benim cihazımı kötüleyen bir firmaya ben cihazımı göndermem. Yalancı diyerek siz doğrucu olmuyorsunuz. Sonuç itibariyle iPhone’un kendi içinde daha tutarlı olduğu açıktır. Siyahi adamın fotoğrafında yaptığınız savunmaya güldüm yalan yok. Fakat ortada bariz bir yazılımsal kusur var. Bunun savunulacak ya da halı altına süpürülecek bir tarafı yok. Kaldı ki siz de Gcam ile çekim yapıyorsunuz. Kamera yazılımının sorunlu olduğunu Gcam kullanarak zaten kendiniz de kabul etmiş durumdasınız. 1 inç sensörlü bir cihazın kendisinden çok daha küçük sensöre sahip rakibinden geri kalmasının açıklaması olamaz. Şu donanımla her halükarda ve her şartta dövmesini beklerim. Sensör çok iyi olmasına rağmen yazılım hakkını veremiyor. Bu da yazılımın donanımdan daha önemli olduğunu gösteriyor. Yazılımın önemi yüzde 60 ise donanımın önemi yüzde 40 diyebiliriz. Çünkü o donanımla şaheser yaratan da yazılımdır sıçıp batıran da yazılımdır. Her şey donanımla çözülmüş olsaydı bu cihazın tüm cihazların içinden geçmesi gerekirdi. İçerik üreticileri için bu tarz şeyler önemlidir. Donanımın yetmediği yerde konu zaten tartışmaya kapalıdır. Yazılımla da çözülemez.
Şöyle düşünün iki mutfak var. Birinde malzemeler çok iyi ama aşçı kötü. Diğer mutfakta ise malzemeler ortalama ama aşçı çok yetenekli. İkisinin de yaptığı yemeğe bakıyorsun malzemeleri en iyi kalitede olan aşçının yaptığı yemeğin tadı kötüyken, malzemeleri orta kalitede olan yetenekli aşçının yaptığı yemeğin tadı harika. Yani elindekinden maksimum verimi almak önemlidir. Apple’ın yaptığı da budur. Bu sensöre Apple geçtiğinde sonucu düşünemiyorum.
GSMArena’dan başka sitelere bakmıyorsunuz sanırım. Digital Photography Review’de iPhone 12 PM’nin sensör boyutu belirtilmiş. IMX989’un yüzey alanı 116.16mm², IMX703’ün yüzey alanı 44.2mm². Zaten sensör boyutu iPhone 13 Pro’nun sensör boyutunun iki buçuk katından bile daha büyük. Yaklaşık %164 daha büyük.
dpreviewAll Apple iPhone 13 and 13 Pro camera upgrades: Explainedhttps://m.dpreview.com/articles/6780391159/all-apple-iphone-13-and-13-pro-camera-upgrades-explained
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Mart 2023; 11:5:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen merak etme hem dxomarka bakıyorum hem en güvendiğim site gsmarena fotoğraf ve video karşılaştırma sayfasına bakıyorum hemde youtuberleri izliyorum dxo markın nasıl bazı markalara düşük çaktığı gün gibi ortada oluyor. Mi11 ultra 120 alamaz 140 vermiş s23 ultra gibi aşmış lens olan telefonda 140 azıcık utanır insan. Ki s23 ultra 151 puan alan honoruda yerin dibine sokuyor. En az 170 almalı hilekarlık yapmasalar özelliklede samsunga bu olay dönüyor son zaman xiaomi arpayı kıstı onların cihazlarınada gömmeye başladılar. Dxo marka bakıp hiç bir telefon almam bakacağım güveneceğim tek yer gsmarena fotoğraf karşılaştırma sayfası olur sana da yol göstermiş olayım. Hem youtuberlerle hem gsmarena yüzde 100 tutarlı gidiyor.
en güzel 3 cihazın karşılaştırmalarınıda atayım da s23 ultra nasıl gömüyor herkes görsün.m.gsmarena.comPhoto compare Honor Magic5 Pro vs. Samsung Galaxy S23 Ultra vs. Xiaomi 13 Pro - GSMArena.comhttps://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=12148&idPhone2=12024&idPhone3=11962
Tek cümle ile soracağım.
Attığım videoyu açtınız mi?
Video mu montaj, dxo nun incelemesi mi yalan? Bu kadar çarpıcı bir fark varken neden güveneyim? Tekrar ediyorum, profesyonel fotoğrafciyim, lag nedir herkesten iyi bilirim, 1 aydır kullandığım cihaz özel üretim mi lag yok?
Hangisi? Ona göre cevap atacağım.
Geri kalma olayi cok sacma, ben 55" oled ekrandan bakıyorum fotoğraflara, ufak telefonda editsiz amatöre daha iyi gelebilir. Ayfonun ne kadar detayısiz ve patlak olduğunu belgeleri ile kanıtladım, yetmediyse farklı yerlerden kaynak atarım. Xiaomi fotoğrafta ayfonun içinden geçiyor, konu tartışmaya bile kapali, teker teker yorumladım belgeleri ile, pro fotoğraf forumlarında da konusu var. Gcam'i %10 kullanıyorum, %60 authentic %20 raw, %10 vibrant çekiyorum. Güvenmediğimi nereden çıkardınız? Profesyonel olduğum için nerede ne gerekiyor biliyorum.
Gsmarena seçme sebebim aynı yerde çekilen kontrol altindaki fotoğraflar var. Eskiden imaging resources sitesi yapardi. Merak etmeyin tüm internetin kökünü kurutan bir kullanıcıyim.
Ayfon benim için fotoğrafta 7/10 (portrede en iyisi diye ekstra puan)
Xiaomi 9/10. Gcam ile 10a yaklaşıyor bazi durumlarda. Portre çekeceksem Nikon Full frame + Nikkor/Sigma Art lens kullanırım o da başka bir konu.
Ayfon video 9/10
Xiaomi 7-8/10
Vivo stok yazılım Xiaomi'den iyi. Vivo markasıni bilen bile yok ülkede neredeyse. Şu an dünyanın en iyi cep kamerasi onda. Gcam'de xiaomi ile eşitler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X