Şimdi Ara

39. Mekanize Piyade Tümeni | GİRNE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
54.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-)aklıma bi şey takıldı.yer değişimi oluyor dedin ya değişim sadece girne içinde ki yerler için mi geçerli yoksa lefkoşa veya magosaya yollama ihtimalleri varmı ?
    2-)size aylık ne kadar para yatıyodu?
    3-)lig maçlarını izleme imkanı var mı ?
  • Kadir4158 kullanıcısına yanıt
    Genelde Girne içerisinde oluyor.

Aylık 215 TL mi ne yatıyordu, net hatırlamıyorum. Miktar artmış olabilir.

Tümen'de Lig TV yoktu bizim zamanımızda. Çok konuştuk ettik ama ayarlayamadılar. Son dönemde anketler falan yapıldı, millet hep Lig TV yazdı kağıtlara belki de gelmiştir. Kıbrıs'ın çoğu yerinde Lig TV var, Tümen'de yoktu. Gider ayak PS2 falan taktılar sadece.

Sosyal açıdan zayıf bir yer. Bir tane langırt var o da olmazsa vakit geçirecek bir şey yok orada.
  • hocam 2 sorum daha var
    1-) acemiden sonra kıbrıs için ayrı yol izni veriyorlar mı yoksa dağıtım izninden mi gidiyor
    2-)kısa ve uzun dönem ayrı yerde mi kalıyodunuz
    Acemiden sonra bana 2 gün mü ne yol izni verilmişti, 1 gün geç teslim oldum. O da bana 1 hafta çarşı cezası ve 1 gün geç çıkma olarak geri döndü.

Acemilik yaparken bile uzun - kısa karışıktık (kısalar daha fazlaydı tabii) ustalıkta da aynı yerde kalacaksınız. Uzunları da fazla dert etme, adam yemiyorlar Tümen'e zaten fazla RDM (rahatsız) gelmez, gelenleri de postalarlar. Oranın uzun dönemlerinin çoğu 2 yıllık üniversite mezunuydu.
  • hocam bu 39. mekanize piyade tümeni güzelyurtta mı?
    Çamlıbel'de, Güzelyurt aşağıda kalıyor.

Haritayı aç, Girne'nin solunda baraja yakın Çamlıbel var. Çamlıbel'e yakınlaştır, Karakol yazısı çıkar hemen onun yanında. İşte orada askerlik yapacaksın
  • sağol hocam buldum bi de kantinde sigara fiyatları nasıldı hatırlıyormusun ?
    Sigarayı GÜMAK'tan ucuza alacaksın zaten. Kartonu 25 TL falandı Kent'in, 2 karton hakkın var ayda. Yetmezse kantinden alırsın ama kantindeki sigaralar dandik, millet yine alıyordu ama çok kötü olduğunu söylüyorlardı. Ben sigara kullanmadığım için pek hakim değilim o konuya.
  • Hocam iyi günler 39 uncu mknz.p tümeni 39 uncu topçu alayı kh ve kh bölüğü bura hakkında bilgin varmı lefkosada sanırım bura

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reis acil cevap lazım acemilik bitti pazartesi kıbrısa gidicem 19 gibi orada olucam izin belgesinde katılis saati 17 yaziyor ama sorun olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hiç problem olmaz. Kıbrıs o konuda problem çıkarmıyor askere, yurtdışına çıkıyorsun çünkü.

• Reis eyvallah geç çıkma cezası yerim diye tedirgin oldum

• Merhabalar, verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı çok teşekkür ederiz. Ben kardeşim için araştırma yaparken rastladım yazdıklarınıza. Yazdıklarınız haricinde merak ettiğim şey, sınırda olacağını söyledi, tam olarak nerede olacağına vakıf değilim ama telefon götürebilir mi Türkiye'De alınmış bir telefonu orada kullanabilir mi basit tuşlu bir telefon mu götürmesi gerekir yoksa daha özellikli kameralı vs. bir telefon götürse sorun olabilir mi, kapanma ihtimali olur mu telefonun? Sadece hat almak yeterli mi, sanırım kendi hattını kullanması zor olur orada. Şimdiden teşekkürler.
  • zezeleta kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz üzere askeriyede akıllı telefon kullanmak yasak ama bu askerlerin akıllı telefon kullanmadığı anlamına gelmiyor. Neredeyse herkeste var. Zaten Kıbrıs gibi iletişimin pahalı olduğu bir yerde akıllı telefon kullanmamak akıl işi değil.

Benim tavsiyem hem tuşlu hem de akıllı telefon alsın yanına. TR'den getirdiği telefon orada yanlış hatırlamıyorsam 3 ayda kapanıyordu, yıl sonunda ise tekrar o süre sıfırlanıyor. Kapanınca Lefkoşa'da telefoncuya gidip IMEI attırması gerek. O yüzden yanına alacağı akıllı telefon sivilde kullandığı telefon olmasın.

TR'deki hat orada da çalışıyor ama onun maliyeti fazla, havaalanında mutlaka Kıbrıs hattı alsın. Turkcell olanı, hem uzun süreli o hat hem de uygun maliyetli. Kıbrıs'ta paket fiyatları inanılmaz pahalı, çok düşük internetli paketlere dünyanın parasını veriyorsun.

Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kardeşinize şimdiden hayırlı tezkereler.

• 39.mekanize piyade tümeni 49.piyade alayı karargah hizmet bölüğü hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

• 1 ay sonra sevgilim askerlik için Kıbrıs'a gidiyor. Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Bir sürü video izledim ama hiç biri sizin cevaplarınız kadar açıklayıcı değildi. Sağolun var olun.

• Merhabalar bilgiler için şimdiden teşekkürler. 39. Tümen mi 39. Alay x batarya mı? Kısaca cevap verebilirseniz sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 39. mekanize piyada tumeni 14. mekanize piyade alayi 1. mekanize piyade taburu icin bilgi almak isteyene yardimci olmaya calisirim

• mayfreq M kullanıcısına yanıt

Kardeşim benim usta birliği 39.mekanize piyade tümeni 14.mekanize piyade alayı çıktı. Hangi bölükte olduğumu bilmiyorum hafta içi teslim olacağım. Genel olarak bilgilendirirsen çok sevinirim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.