Şimdi Ara

3900x için Hava Soğutma vs Sıvı Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kolay gelsin herkese ben bu sistemi düzenli olarak render almak için kullanacağım. Sistemi yeni yükselttim ve daha OC yapmadan stok fan ile render aldığımda
    90 C derecelerde geziyor işlemci sıcaklığı ve sıcaklık değerleri yüzünden mi bilmiyorum çok tatmin etmedi işlemcinin performansı ve bilgisayar sürekli bu işlemi yapacağı için hem bu sıcaklıklar işlemci ve ana karta zarar vermesin hem de daha iyi bir performans almak için üst düzey bir hava soğutma ya da sıvı soğutma almayı planlıyorum siteme. Kasa üzerinde ki fanları seviyorum ve onlardan vazgeçmek yerine acaba üst düzey bir hava soğutma işimi görür mü yoksa illa bazı fanlardan vazgeçip sıvı soğutmaya dönmem gerekli mi onu sormak istiyorum.
    Kullandığım kasa ASUS TUF Gaming GT501VC üzerinde ki fanlar 2 adet noctua NF-A14 1 adet noctua NF-S12A 3 adet Xigmatek CY120 RGB fan.
    Sistem: Ryzen 9 3900X, Gigabyte X570 Aorus Elite, MSI RTX 2080 Gaming X var kasanın içinde.
    Şimdiden teşekkür ettim kolay gelsin.

• Le Grand Macho RT -2FAN-
    Noctua D15 -3FAN-

Fazlasıyla yeterlidir.
  • Peki sıvı soğutma ile arasında ki performans farkı ne olur ? Olur mu veya bir de hava soğutma sistemleri 1 kg ı geçen ağırlıkları oluyormuş bu anakart için uzun vadede bir sıkıntı oluşturur mu acaba.
    Noctua NH-D15 mı yoksa be quiet! Dark Rock Pro 4 mı daha mantıklı son olarak da Türkiye de üst düzey hava soğutma alabileceğim tedarikçi var mı ben bulamadım açıkçası.
  • Kaliteli bir hava sogutma ile sıvı soğutma (aio) arasıda fark yok denecek kadar az. hava soğutmanın ağırlığı 1kg geçse bile yeni nesil anakartlar ona göre tasalandığı için bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sıvı sogutmanın görsel olarak artısından başka pek bir artısı yok. Kaldı ki sorunlarıda cabası. Yazdığınız modeller noctua ve be quiet! pahalı ürünler size tavsiyem Scythe Fuma 2 bakmanız fiyat/performans oranı gayet iyi. Testlerde gayet iyi sonuçlar veriyor. İşinizi rahatlıkla görecektir.
    https://www.techpowerup.com/review/scythe-fuma-2-dual-tower-cpu-cooler/

Birde neden sıvı soğutmadan uzak durulmalı konusu var forumda onuda inceleyebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/neden-sivi-sogutmalardan-uzak-durulmali--137851926-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 29 Mart 2020; 13:47:43 >

• 150w tdp xeon noctua d15 sıcaklık değerleri:Hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/kuehlung/32410-noctua-nh-d15-im-test.html?start=6
    +200w güç tüketen 3770k - Noctua-d15
    Guru3d.com/articles_pages/noctua_nh_d15_review,11.html
    3900x için Hava Soğutma vs Sıvı Soğutma

55w tdp ve fansız noctua-d15: Forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142032266
    Hazır sıvı soğutmalar çok farklı olmayacaktır. İyi donanımlar ile toplanmış bir sıvı soğutma ile daha iyi sonuçlar alınabilir.
    2010'dan beri noctua-d14, 2016 itibariyle noctua-d15 kullanıyorum. Anakart konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.