Şimdi Ara

3900x stok sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Garip bir durum değil Metecim. Zen 2 çekirdeğinden belleğe giden yazım işlemleri 32bit/döngü ile yapılıyor. Çekirdek zarları 2 adetken(3900x) belleğe giden yazım işlemleri 64 bit haline geliyor ve belleğin doğal sınırına ulaşıyor. Okumalar ve Kopyalamalar her halükarda 64 bit/döngü hızıyla yapılıyor. Ancak RAM'ın fiziksel hızı 64*2=128 bit ile işlem yapabilecek kadar hızlı olmadığı için okuma ve kopyalamada benzer farklar değil yalnızca %5-10 civarı farklar çıkıyor.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Her zamanki yarım yamalak bilgiçlik taslamalar...
    Orada bellek hızları farklı, 3900X 4533MHz'de çalışıyor diyorum. Sana daha çeviri gerekiyor mu küçük hüsamettin?
  • Gelmiş burada bellek satırı tek döngüde yazılırmış gibi 32-bit 64-bit karşılaştırması yapanlarla yazışıyoruz. Allah'ım sen aklımı koru...
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    İkisinin de 4000 Mhz olduğu durumdayken oluşan performans farkının sebebini açıkladık işte. Yine patinaj yapıyorsun mete...
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir apaçisin lan sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 16 Ağustos 2019; 1:34:59 >
  • Aşağı yukarı ben de aynı durumdayım işlemci hariç diğer tüm parçaları topladım, işlemciyi en sona bıraktım yeni çıkmasının ateşi biraz sönsün 3 - 5 kuruş ucuzlasın öyle alırız diye ama işlemcinin piyasada fotoğrafı bile yok resmen, 1 - 2 haftadır günde aşağı yukarı 10 defa falan bildiğim tüm teknoloji sitelerini kontrol ediyorum, diğer parçalar da yolunu gözlüyor ama yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeffyeibon

Aşağı yukarı ben de aynı durumdayım işlemci hariç diğer tüm parçaları topladım, işlemciyi en sona bıraktım yeni çıkmasının ateşi biraz sönsün 3 - 5 kuruş ucuzlasın öyle alırız diye ama işlemcinin piyasada fotoğrafı bile yok resmen, 1 - 2 haftadır günde aşağı yukarı 10 defa falan bildiğim tüm teknoloji sitelerini kontrol ediyorum, diğer parçalar da yolunu gözlüyor ama yok...
    Ya çıkar çıkmaz alcaktım, dedim işlemci beklesin biraz
    Kafama vuruyum 😂

Tüm parçalar hazır işlemci bekliyorum en sonunda 3700x veya 3800x alıp birakcam 😑

Gerçi msi sivi sogutma da yollamadi alsam da şuan işe yaramazdı ama 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WindMindless78 W kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen gözü açıklık yapalım derken yarı yolda kaldık.
    Ben de MSİ'dan sıvı soğutma bekleyenlerdenim, 15'gün de doldu üstelik hadi araya bayram girmiştir vb. diyerek ilgilenemiyorlar herhalde diye kendimi avutuyorum
  • 3950X veya 3900X uygun anakart önerir misiniz

Günde 4 adet 20 dakika uzunluğunda render alınacak olup diğer zamanlar da yüksek çözünürlükte oyun oynanacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

3950X veya 3900X uygun anakart önerir misiniz

Günde 4 adet 20 dakika uzunluğunda render alınacak olup diğer zamanlar da yüksek çözünürlükte oyun oynanacak
    X570 ace

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    23 Bin TL kadar sistem toplamanız gerekse nasıl toplarsınız desem müsait zaman da özel mesaj olarak atabilir misiniz
    Bu fiyata monitör ve klavye mouse dahil

• quote:

23 Bin TL kadar sistem toplamanız gerekse nasıl toplarsınız desem müsait zaman da özel mesaj olarak atabilir misiniz
    Bu fiyata monitör ve klavye mouse dahil
    Ikinci el alabilir misiniz peki? 23bin lira illa olucak diye bisey yok. Isinize yarar guzel bi tane daha ucuza toplariz.

Günde 4 adet bazen üstü 20 dakikaya kadar render alıyorum bazen aynı anda almam gerekiyor
    Ayrıca Grafik programları sürekli iş başında olacak

Sıfır düşünüyorum hocam

• quote:

Günde 4 adet bazen üstü 20 dakikaya kadar render alıyorum bazen aynı anda almam gerekiyor
    Ayrıca Grafik programları sürekli iş başında olacak

Sıfır düşünüyorum hocam
    3950x cok iyi islemci olur. Ben size yuksek ram mhzli, guzel bi sistem toplarim.lakin tek eksik islemci olur. 3950x daha cikmadi. Birde 3900x dusunsek o da pek yok

3900 veya 3950 hesaplayarak toplayın hocam bekliyorum vatanda arkadaşım var stoğa düşer düşmez haber verecek

• quote:

3900 veya 3950 hesaplayarak toplayın hocam bekliyorum vatanda arkadaşım var stoğa düşer düşmez haber verecek
    Vatan pahali oluyor fiyatlar. Suan amazonda 3900x var. Siparis aliyor. Stoklara dusunce yollarlar mesela. 26 agustos gonderim diyor.

• www.novabilgisayar.com
    AMD Ryzen 9 3900X 3.8-4.6 Ghz, 12 �ekirdek, 64 MB, AM4, 105W ��lemci
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12206

Novabilgisayar'da stoklara girmiş gibi görünüyor :D
  • zeffyeibon Z kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlısı

3950x çıktığında büyük ihtimalle yok satacak uzun süre stok sıkıntısı olur. Render canavarı

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

3950x çıktığında büyük ihtimalle yok satacak uzun süre stok sıkıntısı olur. Render canavarı
    Bende 3700x var. Lakin 3950x alabilirim. Takmazsam sisteme satarim en kotu sifir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.