Şimdi Ara

3900x stok sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • X570 anakartı MSI hediyesi var diye aldım.
    Herşey güzel hoş fakat bu 3900x stoklara ne zaman gelcek, ileriye dönük 4-5 sene rahat kullanacağım. Bir işlemci alıyım dedim. Ama 3900x amazonda bile yok?

Ne zaman gelicek? Üretilecek 😑

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3900x oyun icinse size fazla. 3700x isinizi gorur.

Render vs ise isiniz o zaman 3950x alin. Uzun sureli is gorur efsane islemci

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada yayın yaparim,
    Belki bir iki youtube videosu çekerim diye düşünüyorum.

Aralarında 7-8 fps fark var çok önemsenmez ama,
    Cpu kullanımı yarı yarıya farkeder gibi?

• 3700x sizi uzun süre götürür. Yayıncılık da sıkıntı yaşamazsınız.

• Hocam bende aynı durumdayım , msi ace kenarda bekliyor, 3900x bekliyorum. 3 gündür nova pc yi takip ediyorum bugün stokta vardı telefonla görüşerek siparişi verdim , word kart ile 6 taksit seçeneği, ardından siparişi onaylatırken yapı kredi word e 6 taksit yapılamıyor , ya 3 ya da 9 alabiliyorsunuz ( 9 için extra vade farkı ) diye iş güzarlık yaptılar , kart çekmiyormuş , yapılamazmış yapacakları birşey yokmuş , siparişi iptal etmek zorunda kaldım , nova pc / müşteri memnuniyeti sıfır , olur da düşünürseniz bilgi vermek istedim.
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    3700 o kadar uygun olmaz. 3700 ile 3900'ün ulaşabileceği saat hızları çok farklı. 3900 ile 2 kat hızlı bellek takabiliyorsunuz. Çok ilginç bir durum hakikaten.
    OC3D
    AMD Ryzen 7 3700X Ryzen 9 3900X X470 vs X570 Review | Memory Benchmarks | CPU & Mainboard
    https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_ryzen_7_3700x_ryzen_9_3900x_x470_vs_x570_review/9

3900x stok sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

3700 o kadar uygun olmaz. 3700 ile 3900'ün ulaşabileceği saat hızları çok farklı. 3900 ile 2 kat hızlı bellek takabiliyorsunuz. Çok ilginç bir durum hakikaten.
    OC3D
    AMD Ryzen 7 3700X Ryzen 9 3900X X470 vs X570 Review | Memory Benchmarks | CPU & Mainboard
    https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_ryzen_7_3700x_ryzen_9_3900x_x470_vs_x570_review/9

3900x stok sorunu
    Çok iyi ama, 3200 mhz standart, 3600 mhz ise en üst nokta.

3600 mhz sonrası 2 işlemcide stabilite sorunu yaşıyor.
    Günlük kullanım ve oyun için, yoksa diğer professionel uygulamalarda ultra hız artışı sağlıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asrock b650 stok sorunu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WindMindless78 W kullanıcısına yanıt
    Onu nereden anladık diye sorabilir miyim, şahsi görüşüm 3900X 4500'te 3700'e ter döktürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemci32

Hocam bende aynı durumdayım , msi ace kenarda bekliyor, 3900x bekliyorum. 3 gündür nova pc yi takip ediyorum bugün stokta vardı telefonla görüşerek siparişi verdim , word kart ile 6 taksit seçeneği, ardından siparişi onaylatırken yapı kredi word e 6 taksit yapılamıyor , ya 3 ya da 9 alabiliyorsunuz ( 9 için extra vade farkı ) diye iş güzarlık yaptılar , kart çekmiyormuş , yapılamazmış yapacakları birşey yokmuş , siparişi iptal etmek zorunda kaldım , nova pc / müşteri memnuniyeti sıfır , olur da düşünürseniz bilgi vermek istedim.
    Ben ace değilde, gaming pro carbon aldım.
    Aslında şu kampanya için acele ettim, o sıra stokta ace yoktu, aklım ve beynim 3700x den yana olsada asla sınırlarını zorlayamacağım, 3900x u daha çok istiyor gibiyim.
    3900x için giriş seviyesi kalcak ama, yeterli olur diye düşündüm.

Tek sorun 750w 80 plus gold psu tercihim oldu, tek onda emin değilim ama yaptığım en yüksek testte 600 watt i zorluyor anca 2080ti ile tabi 2080ti hayal 😂

Ram bellek ne tercih ettiniz?

Ben önceki sistemden kalan hyperx predator 3000 lik ramleri kullanmayı düşünüyorum , biraz oc ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Onu nereden anladık diye sorabilir miyim, şahsi görüşüm 3900X 4500'te 3700'e ter döktürüyor.
    Donanimhaber, technopat vs.
    3900x ve 3700x i 2 aydır yakından takip ediyorum.
    Ya donanımhaber youtube yada technopat youtube kanalında duymuştum. Testlerini yapacaklarını da söylemişlerdi.

Standart 3200
    Maxsimum 3600

Oyun ve günlük kullanımda,
    Bazen 4200 mhzlik ram takmak oyunlarda performans kaybına yol açıyor dikkat edin dedi.

Tabi bazı uygulamalar için, inanılmaz hızlara ulaştırıyor diye ekledi.

Oyunlarda incelediğim testlerde yaklaşık 3 fps lik fark oluşturuyor.
    3200 ile 3600 arasında
    3 fps için riske girmek istemedim 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: oemci32

Ben önceki sistemden kalan hyperx predator 3000 lik ramleri kullanmayı düşünüyorum , biraz oc ile.
    Önerilen 3200 hocam 😞
    Gigabyte in yeni ramleri çok hoşuma gitti
    1100tl civarı 2x8 ram +2x0 demo kit
    Yani 4 ram varmış edası yaratıyor sistemde

Ama 3600 mhz tercih ettim.
    Islemci konusunda karar veremedim ama

3700x yeter mi yayın açmaya, stabiliteye 1.100 liralık farka deger mi diye düşünürken,

Bir yandan m2 ssd ye 2000tl verdiğim aklıma geliyor 😂

Bunlar benim rakibim değil.
  • Burda var teslimat 1-2ay diyor ama başka yerde yok beklemenin pek mantığı yok stok yetişmiyor karaborsa işlemci alın öyle bekleyin en azından.
    https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B07SXMZLP9/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new
  • herhangi bir güvenli usa'dan alışveriş sitesini kullanarak, bestbuy üzerinden alabilirsiniz.

sürekli stoklar ekleniyor ve kısa sürede tükeniyor.

ürün ücreti - 499 $
    vergi + %20
    kargo + ortalama 25-30 $ arası.

değeri değmezi tabii ki tartışılır. ancak birçok siteden daha uyguna geleceği kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iczeleven

herhangi bir güvenli usa'dan alışveriş sitesini kullanarak, bestbuy üzerinden alabilirsiniz.

sürekli stoklar ekleniyor ve kısa sürede tükeniyor.

ürün ücreti - 499 $
    vergi + %20
    kargo + ortalama 25-30 $ arası.

değeri değmezi tabii ki tartışılır. ancak birçok siteden daha uyguna geleceği kesin.
    Ya bu nedir, iyi bişey mi kötü bişey mi Amd eylülde intel çıkacak diye acele mi etti? Amd anakart alarak hata mi yaptım acaba. Büyük ihtimal 10. Nesil intelle aralarında uçurum olacak ondan ondan ötürü stok yapmadan piyasaya sürdüler. Acele piyasaya çıkmış işlemci galiba.. Ne olur ne olmaz diye inteli mi beklesem anakarttan 400-500 tl zarar ederim.

• amazon.com Amerika'da stok var, vergiler ve yol dahil 613,36 $ a denk geliyor.
    Ben şahsen siparişi geçtim, almak isteyen olursa bilginize.
  • Amazon.com da şu an satılıyor herşey dahil

Items $499.00

Shipping & Handling:$13.37

Import Fees Deposit$99.80

Order Total $612.17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 14 Ağustos 2019; 8:8:38 >
  • Arkadaşlar bugün 2 amd distribütörü ile görüştüm , ikisi de yolda gelecek olan partilerde 3900x olmadığını , bir sonraki yüklemeninde cuma günü olacağını o sevkiyatta da 3900x in olmadığını öğrendim. Sanırım bu gidişle 3900x ile 3950x aynı anda gelecek. İnteli uzun zamandır ilk defa bu kadar sarsmışken , intel yokken satabileceği zamanda stok sorunu yaşamasının bir açıklaması olamaz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.