Şimdi Ara

3Boyutlu tasarım, Render e peki işlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Ben 3 boyutlu tasarım yapıyorum ve renklendırme alıyorum. anlayacagınız oncelıklı olarak guzel bir işlemci ve ardımdan ekran kartı ve ram gelıyor. Sizce benım calıstıgım sektore gore ıyı bır anakart ram ve ekran kartı nelerdır?

• Kullanım amacınıza göre Intel iyi sçeim olur, bu işler de daha performanslıdır.

İşlemci, ram ve ekran kartı + anakart toplamda ne kadar bütçeniz var onu yazarsanız iyi olur.
  • sısteme gor ebutce ayıracagım. saglam olsun yeterlı.. ama ucuk fıyatlar da olmasın :)
  • Min. şu tür bir sistem olabilir;

INTEL CORE I5 750 LGA 1156 2.66GHZ 8MB --- 380 TL
    GIGABYTE P55-US3L DDR3 LGA1156 --- 200 TL
    HI-LEVEL 4GB (2*2) 1333MHZ DDR3 (Soğutuculu) --- 180 TL
    LEADTEK GTS250 1GB 256BIT GDDR3 --- 225 TL

985 TL kdv dahil.

Eğer overclok yaparsanız da ayrıca bir cpu cooler alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2010; 17:56:30 >
  • İşte bu liste çok iyi oldu teşekkür ederim. overclok yapmamın bana faydası ne olabılr acaba?
  • Rica ederim...

Hız aşırtma yaparak işlemciyi 3.6ghz'e alırsanız +1000mhz hız farkı oluşmuş olur, yapacağınız işte size ayrıca zaman kazandırır, ihtiyaç duyarsanız tabi.

İşlemcinin Turbo boost özelliği sayesinde zaten 3.2ghz'e direk çıkabiliyor, forumda bununla ilgili dökümanlar var.
  • şimdi daha iyi oturdu yerıne yazdıklarınız. Teşekkur ederm bakıcam foruma :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı testler var buralarada bakabilirsiniz.

http://www.anandtech.com/show/2832/13
    http://techreport.com/articles.x/17545/11

Rakip olarak i7 860 (540 TL) lga1156 işlemcisi konumlandırılmış ama arada da 160 TL gibi bir fiyat farkı var, vermeye değer mi değmez mi siz karar verirsiniz bu durumda.

Ekran kartı olarakta Nvidia'da Cuda tekonoloji kullanıma uygun ve iyi işlem yapıyor, bunun yanı sıra PRO olarak kullanılan PNY Quadro FX serisi kartlar bunları da çalışmanıza göre seçip değerlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2010; 18:32:45 >

• İşlemci ve anakart. Konu 3d/tasarımsa en önemli parçalardır. Bu iki bileşeni en iyisi şeklinde tutun. Eğer bu iki bileşeni iyi tutamıyorsanız ekran kartı vbnin size sağlıcağı ciddi bir katkı olmayacak zaten. Core i7 930 işlemci ve x58 anakart altını düşünmeyin bile. Ram olarak da 6 gb altını. Hemen hemen tüm grafik yazılımları 64 bit artık. Pro sistem alamıyorsanız bu alternatifi deneyin olmuyorsa intelde kazıklanmak yersiz direkt amd 6 çekirdeklilere düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 16 Temmuz 2010; 21:30:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.