Şimdi Ara

3d Bluray Disc vs 3d Half SBS mkv kalite farki (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
39.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: letmax
    Son Durak 5 filminin girişindeki köprü sahnesini seyredip farkı anlayabilirsiniz. Veya Titanların öfkesindeki köyün yokoluş sahnesini. Bended full sbs mkv vardı ama blurayini aldım ve hakikjaten mkv hikayeymiş dedim.

Yani siz bir de Full SBS ile kıyaslama yapmışsınız, yani çözünürlük olarak Bluray ISO ile aynı. Ben ise HSBS filmler ile kıyaslama yaptım.

Söylediğiniz iki filmin de bende hem Bluray ISO hem HSBS versiyonları var. Hatta Son Durak 5 filminin köprü sahnesini o gözle izledim ve aklımda kaldığı kadarıyla dikkatimi çeken bir 3D farkı görememiştim. Ancak dediğim gibi HSBS ile Bluray ISO arasında netlik farkı oluyor.

Bu durumda, sizin izlediğiniz SBS filmler düşük kaliteli olabilir; benim projeksiyonum Bluray ISO'ların kalite farkını gösteremiyor olabilir. Halbuki ben 90" perdede izlediğim için, normalde görüntü kalitesi farkının daha bariz anlaşılması gerekir. Belki de aramızda yorum farkı var.

projeksiyonuzun marka ve modeli nedir hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

quote:

quote:

Son Durak 5 filminin girişindeki köprü sahnesini seyredip farkı anlayabilirsiniz. Veya Titanların öfkesindeki köyün yokoluş sahnesini. Bended full sbs mkv vardı ama blurayini aldım ve hakikjaten mkv hikayeymiş dedim.

Yani siz bir de Full SBS ile kıyaslama yapmışsınız, yani çözünürlük olarak Bluray ISO ile aynı. Ben ise HSBS filmler ile kıyaslama yaptım.

Söylediğiniz iki filmin de bende hem Bluray ISO hem HSBS versiyonları var. Hatta Son Durak 5 filminin köprü sahnesini o gözle izledim ve aklımda kaldığı kadarıyla dikkatimi çeken bir 3D farkı görememiştim. Ancak dediğim gibi HSBS ile Bluray ISO arasında netlik farkı oluyor.

Bu durumda, sizin izlediğiniz SBS filmler düşük kaliteli olabilir; benim projeksiyonum Bluray ISO'ların kalite farkını gösteremiyor olabilir. Halbuki ben 90" perdede izlediğim için, normalde görüntü kalitesi farkının daha bariz anlaşılması gerekir. Belki de aramızda yorum farkı var.

Epson TW6000

• quote:

quote:

quote:

quote:

Epson TW6000

1080p (8-10gblık) filmlerdeki performansı nasıl projeksiyonun? canlılık, netlik, keskinlik, siyah gösterimi vs? bir de neyle izliyorsunuz pc-projeksiyon bağlantısı mı yoksa media player ile mi? wireless bağlantı mı analog bağlantı mı tercihiniz? tşk ederim saygılar

• 3D.ISO filmler HalfSBS lere göre belirgin derinlik ve kalite farkı sunuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1080p (8-10gblık) filmlerdeki performansı nasıl projeksiyonun? canlılık, netlik, keskinlik, siyah gösterimi vs? bir de neyle izliyorsunuz pc-projeksiyon bağlantısı mı yoksa media player ile mi? wireless bağlantı mı analog bağlantı mı tercihiniz? tşk ederim saygılar

Eğer cihazla ilgileniyorsanız, Projeksiyon bölümündeki bu modellerin konusunu takip etmenizi öneririm.

- Hazır kablo kanalım olduğu için wireless tercih etmedim, ama wifi'lı modellerin sorunsuz olduğu söyleniyor.
    - 2D olarak 1080p ve 8-10 GB'lık filmlerde performansı tatmin eder. Bluray de izliyorum ama arada bariz fark olmuyor. Eski projeksiyonum 720p idi ve aradaki detay farkı rahat anlaşılıyor. Bu cihaz 3000 TL'lik 3D bir cihaz. O fiyat seviyesindeki bazı 2D cihazlardan 2D ve siyah performansı biraz daha geride olabilir.
    - Hem HTPC hem de Egreat R6S kullanıyorum. Görüntüde pek fark olmuyor ama HSBS ve Bluray ISO'larda harici altyazı nedeniyle genelde R6S'i tercih ediyorum, 2D için HTPC (Splash Player) kullanıyorum.

• quote:

quote:

Eğer cihazla ilgileniyorsanız, Projeksiyon bölümündeki bu modellerin konusunu takip etmenizi öneririm.

- Hazır kablo kanalım olduğu için wireless tercih etmedim, ama wifi'lı modellerin sorunsuz olduğu söyleniyor.
    - 2D olarak 1080p ve 8-10 GB'lık filmlerde performansı tatmin eder. Bluray de izliyorum ama arada bariz fark olmuyor. Eski projeksiyonum 720p idi ve aradaki detay farkı rahat anlaşılıyor. Bu cihaz 3000 TL'lik 3D bir cihaz. O fiyat seviyesindeki bazı 2D cihazlardan 2D ve siyah performansı biraz daha geride olabilir.
    - Hem HTPC hem de Egreat R6S kullanıyorum. Görüntüde pek fark olmuyor ama HSBS ve Bluray ISO'larda harici altyazı nedeniyle genelde R6S'i tercih ediyorum, 2D için HTPC (Splash Player) kullanıyorum.

anlıyorum ben epson 9000w düşünüyorum, benim için önemli olan 1080p ve 720p filmlerdeki başarısı,3d de biraz tatmin etse yeterli. Benim esas merak ettiğim şey şu: Media oynatıcılarının görüntü kalitesine bir etkisi var mı? mesela 1080plik bir film var diyelim egresat de bu filmi açtı philips 5000 de açtı diyelim, yani mesela biri diğerine göre görüntüyü daha mı iyi işliyor, daha mı güzel resim kalitesi oluyor ki insanlar bunu mu alsam şunu mu alsam diye bu kadar araştırıyor. Yani mühüm olan kaynak değil mi, yani 1080plil filmin kendi görüntü kalitesi. Daha sonra projeksiyon ve perde devreye giriyor. En son bence media playerler değil midir? Yanlış mı düşünüyorum? Düşüncenizi merak ettim saygılar

• Aynısı bende olmuştu,kardeşim haklısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

3D.ISO filmler HalfSBS lere göre belirgin derinlik ve kalite farkı sunuyorlar.

Evet, nasil nasil?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

anlıyorum ben epson 9000w düşünüyorum, benim için önemli olan 1080p ve 720p filmlerdeki başarısı,3d de biraz tatmin etse yeterli. Benim esas merak ettiğim şey şu: Media oynatıcılarının görüntü kalitesine bir etkisi var mı? mesela 1080plik bir film var diyelim egresat de bu filmi açtı philips 5000 de açtı diyelim, yani mesela biri diğerine göre görüntüyü daha mı iyi işliyor, daha mı güzel resim kalitesi oluyor ki insanlar bunu mu alsam şunu mu alsam diye bu kadar araştırıyor. Yani mühüm olan kaynak değil mi, yani 1080plil filmin kendi görüntü kalitesi. Daha sonra projeksiyon ve perde devreye giriyor. En son bence media playerler değil midir? Yanlış mı düşünüyorum? Düşüncenizi merak ettim saygılar

Kaynak tabi ki en önemlisi, ama o kaynak görüntüyü işleyen cihaz da önemli. Sıralama yaparsak bence :
    1) Kaynak
    2) Görüntü işleyen cihaz (BD Player, HTPC, Media Player)
    3) Görüntüyü gösteren cihaz (Tv, Projeksiyon).

Araştırma konusu biraz göreceli
    Kimisi özelliklerini araştırır (mesela Bluray ISO oynatıyor mu, harici altyazı destekliyor mu gibi), kimisi görüntü kalitesini karşılaştırır.
    Ama herkes aynı sonuca varmaz. Öyle olsa bu kadar marka ve model olmazdı.
    Mesela kimisi Samsung Tv'leri parlak ekranı için alır, kimisi Sony'yi mat ekranı için alır.

Projeksiyon olarak hem 2D hem 3D başarısı istiyorsanız TW9000 alabilirsiniz. Ama TW6000 sizi tatmin eder mi etmez mi bilemem.
    Ses sistemleri de böyle. Kiminin kulağı 10 bin TL'lik sistemi beğenmez, kimisi 500 TL'lik sistemi yeterli bulur.
    Zaman içinde kendinizi tanımanız ve gözünüzün & kulağınızın seçiciliği önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettokgoz

quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Elimde 50 gb tron 3d var elimdeki diğer mkv filmlerle pek bir farkı yok. İzlediğiniz filmle alakalı bir durum söz konusu.

bende dün akşam izlediğim 2 filmde de iso ve half sbs aralarında pek bir fark görmedim ( tabi ki netlik dışında ) ama 3d efektler hemen hemen aynı gibi geldi.

aynen ben de @ahmettokgöz ve @zilgar arkadaşımızakatılıoyoruö nedir bu ?
    3D.iso ile Halfsbs arasında kalite farkı tabiki olacaktır.Hatta 3D Half sbs ile 3D Full sbs arasında buyuk bi kalite farkı olduğu söyleniyor ki bahsettiğimiz 3D .iso kalıbı.gb lık disclerdir.Arada görüntü kalitesi dışında çerçeve dışı görünntüsünde dışarı çıkma özelliklerinde yani bi fark yoksa neden hem öaddi hemde manevi olarak gb lık disc alıyım ki ayrıca onu oynatmak için bir de iso. oynatıcı almamız gerekiyor 500tl gibi bi fiyata.Ben o şekilde bi tercih yapacak olsam hani bu PS3 ler 1.4 çıkışı desteklemiyor 1.3ü destekliyormuş ya sırf onun için PS3 almayıp gidip birde ayrıca .iso oynatıcı alan kişilere şaşıyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Bizim insanlarımız teknolojiye ne kadar düşkün ve ne kadar zenginiz.

3-4 gb half sbs 3D filmi 8mbitse kadar olan hzıımla indiririm bi güzel dışa çıkmaefekti de varsa izlerim. Ne abi o .iso oynatıcı player, 3D blueray .iso filmi,ve 3D Led Tv alıcam. Neyiz abi biz bu kadar zengin bi millet miyiz ???

• quote:

Orijinalden alıntı: emre4234
    3-4 gb half sbs 3D filmi 8mbitse kadar olan hzıımla indiririm bi güzel dışa çıkmaefekti de varsa izlerim. Ne abi o .iso oynatıcı player, 3D blueray .iso filmi,ve 3D Led Tv alıcam. Neyiz abi biz bu kadar zengin bi millet miyiz ???

Ben orijinal bluray alınmasından yanayım ama çoğu kişi Bluray ISO'ları netten temin ediyor ve ISO oynatma işini de ya PC'de Power DVD gibi programlarla ya da 200 TL civarı Egreat R6S gibi oynatıcılarla çözüyor. Dolayısıyla niyeti olan için çok yüksek bir maliyet yok. Tabi bir de internetin hızlı olması gerekiyor.

Ama teknik değerlendirme olarak benim ulaştığım nokta şu :

2D filmlerde, eğer Bluray disk'lerin ekstraları ile ilgilenmiyorsanız, yüksek bitrate'li 1080p MKV'ler Bluray'den pek farklı değil. Tabi yüksek bitrate derken, 8GB'lik değil, mümkünse 15-20 GB'lik versiyonları kastediyorum. 8GB olanlar da izlenir ama ses ve görüntü biraz farkediyor.

3D filmlerde ise zaten sayıları az olduğu için Bluray (ISO) tercih edilebilir. Çünkü çözünürlük HSBS filmlerde 1920x1080 / 2 = 960x540 oluyor. Ama amaç 3D izlemek ise, HSBS de hemen hemen aynı sonucu veriyor.

• bende olaya şöyle yaklaşıyorum..3d filimlerin hepsi gerçek 3d filim malesef değil,hatda bu fılmlere avatarın yönetmeni 3d değilde 2,8d diyor.
    bunlar hangi filimler dersenizde bu siteden bakabilirsiniz.http://realorfake3d.com/

ben gerçek 3d olan filimlerin 3d iso formatını ındırıyorum diğerleri ise hsbs olarak indiriyorum..
    dıyorsanızki bu sıtede yayınlanan fake 3d filimler gerçekten öylemidir..?
    evet aynen onların yazdıkları gibi,cok denedim onceleri hepsının ıso formatlısını ındırıyordum.
    ama baktım dışa cıkan efekler gerçekten yok.sadece içe doğru derinlik var.zaten fılmı ızlerken ekrana yakın goruntuler gerçek 3d lerde sankı sahneden düşecekmişgibi duruyor ama dığerlerı sadece derinlik veriyor..dikkatlı bakıldığında bunu hemen farkediyorsunuz.
    bu yuzden her filmin iso formatını ındırmenın bır anlamı kalmıyor...kolay gelsin.

• haklısın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

bende olaya şöyle yaklaşıyorum..3d filimlerin hepsi gerçek 3d filim malesef değil,hatda bu fılmlere avatarın yönetmeni 3d değilde 2,8d diyor.
    bunlar hangi filimler dersenizde bu siteden bakabilirsiniz.http://realorfake3d.com/

ben gerçek 3d olan filimlerin 3d iso formatını ındırıyorum diğerleri ise hsbs olarak indiriyorum..
    dıyorsanızki bu sıtede yayınlanan fake 3d filimler gerçekten öylemidir..?
    evet aynen onların yazdıkları gibi,cok denedim onceleri hepsının ıso formatlısını ındırıyordum.
    ama baktım dışa cıkan efekler gerçekten yok.sadece içe doğru derinlik var.zaten fılmı ızlerken ekrana yakın goruntuler gerçek 3d lerde sankı sahneden düşecekmişgibi duruyor ama dığerlerı sadece derinlik veriyor..dikkatlı bakıldığında bunu hemen farkediyorsunuz.
    bu yuzden her filmin iso formatını ındırmenın bır anlamı kalmıyor...kolay gelsin.

vermiş olduğunuz site linkini bi başka bölümde bi arkadaşımız o siteye hitaben şöyle yazmıştı hocam.

o sitede çoğu gerçek 3D yazan filmlerde pop out efekti ya 1 yada 2 tane çıkanlar da oluyor demişiti ,,
    bir de 3D olmayan, yani fake olarak gösterilen 3D filmlerin çoğunda da, 3D olarak gösterilen filmlere nazaran daha çok pop out efektinin olduğunu yazmıştı...
    o arkdaş öle söyleyip sizde bu şekilde söyleyince insanın kafası karışıyor.

Ama şöyle bi durum var. Abimin taşınabilir HDD de 20gb lık AVATAR filminin sanırım HSBS 3D filmi vardı. Onu buyuk bi iştah ile samsung 46d7000 serisisi 3D tv ye hdd yi usb ile bağlayrak izledik. Fakat pop out namına 1 kere bile sahne yoktu deli oldum.Bir de film kaç saat az da değil yani.filmi bitirene kadar gözlük gözlerimi ağrıtmıştı.
    Ben de o zman anladım her 3D film 3D değil arkadaş.Ben 3D filmde pop out efektleri göremedikten sonra neyleyeyim ole filmi

• şu ana kadar ben o sıtenın verdiği bilgilerde hiç yanıldığını gormedım..
    avatar fılmınde dışa cıkan sağneler oyle way be dedirtecek cinste değil ama dışa ucuşan köz ve çiçeksi efekler var,ağaçların arasındakı cekimler bile yaprakların dışarda durduğunu cok acık gösteren filimlerden biri..
    dışa cıkan en can alıcı fılım dunyanın merkezıne yolculuk 2 filminde yaşadım,filmin ilerleyen sahnesinde denızın altında yılan balığına atılan mızrak da ben gözlerimi kapatmak zorunda kalmıştım..pop up olarak ıyı fılımlerdendir,izlemedıysen izlemenı tavsıye ederim.
  • quote:

şu ana kadar ben o sıtenın verdiği bilgilerde hiç yanıldığını gormedım..
    avatar fılmınde dışa cıkan sağneler oyle way be dedirtecek cinste değil ama dışa ucuşan köz ve çiçeksi efekler var,ağaçların arasındakı cekimler bile yaprakların dışarda durduğunu cok acık gösteren filimlerden biri..
    dışa cıkan en can alıcı fılım dunyanın merkezıne yolculuk 2 filminde yaşadım,filmin ilerleyen sahnesinde denızın altında yılan balığına atılan mızrak da ben gözlerimi kapatmak zorunda kalmıştım..pop up olarak ıyı fılımlerdendir,izlemedıysen izlemenı tavsıye ederim.

hımm anladım teşekkür derim bilgiler için.
  • Gerçek 3D filmlerde de pop-out, yani ekrandan dışarıya çıkan efektli sahneler çok sınırlı.
    Ayrıca filmin her sahnesinde 3D derecesi de aynı değil.
    Çok meşhur Imax Under the Sea belgeselinde bile 21.dakika haricinde öyle vay be dedirtecek pop-out sahne yok, ama 3D'yi yaşatıyor.

Gözlüğü çıkartıp baktığınızda sağ ve sol imaj arasında ne kadar kayma varsa, 3D o kadar belirgin oluyor.

Benim için derinlik olması da gayet makbul ve yeterli. Zaten yapımcı her sahnede pop-out efekti yapacağım diye uğraşırsa film birşeye benzemez.
    Yani 3D amaç değil, seyir keyfini arttıran bir ilave olarak düşünülmeli.
  • quote:

Gerçek 3D filmlerde de pop-out, yani ekrandan dışarıya çıkan efektli sahneler çok sınırlı.
    Ayrıca filmin her sahnesinde 3D derecesi de aynı değil.
    Çok meşhur Imax Under the Sea belgeselinde bile 21.dakika haricinde öyle vay be dedirtecek pop-out sahne yok, ama 3D'yi yaşatıyor.

Gözlüğü çıkartıp baktığınızda sağ ve sol imaj arasında ne kadar kayma varsa, 3D o kadar belirgin oluyor.

Benim için derinlik olması da gayet makbul ve yeterli. Zaten yapımcı her sahnede pop-out efekti yapacağım diye uğraşırsa film birşeye benzemez.
    Yani 3D amaç değil, seyir keyfini arttıran bir ilave olarak düşünülmeli.

dediklerinize katılıyorum,devamlı dışa cıkan görüntü gözüde yorar.ama 3d olarak çekılen fılmınde bır ayrıcalığı olmalı.filmin bazı bolumlerınde 3d efeklerle keyif vermeli.yoksa sıradan fılım gıbı oluyor.yanı o gözlüğü taşıdığımıza ve o verılen 3d için yatırıma değmeli.

• quote:

dediklerinize katılıyorum,devamlı dışa cıkan görüntü gözüde yorar.ama 3d olarak çekılen fılmınde bır ayrıcalığı olmalı.filmin bazı bolumlerınde 3d efeklerle keyif vermeli.yoksa sıradan fılım gıbı oluyor.yanı o gözlüğü taşıdığımıza ve o verılen 3d için yatırıma değmeli.

aynen dediklerinize katılıyorum öle aman aman her sahnesinde 3d pop out efejkti yapcacağım die filmi bozarsa bi anlamı kalmaz.ama koymazsa da olmaz o filmin bi nevi bahatatı tuzu biberi gibi bişeydir.
  • Konuyu yeni gordum.

ilk 3D Bluray ISO izledigim andan beri HSBS diye bir formati hayatimdan cikardim

O derece :)

Superonline sagolsun, kota asim hizini 1 mbit'den 3 mbit'e cikardi, zaten 3d bluray iso film sayisi ne ki. 40 GB'lik bir film 1.5 gunde iniyor :)

Onu bosverin de bisey diyecegim, aranizda 3D film izlerken 3D efektlerini olmasi gerektigi gibi izleyemedigi kanisina kapilan var mi?

Bu konuda bir arastirma yapan var mi? Ozellikle sag ve sol goz nosu arasinda bariz fark olan ve hem miyop hem astigmati olan kisilerin, optik gozluk kullansa bile 3D efektlerini tam olarak algilayamadigi konusunda yazilarla karsilastim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.