Şimdi Ara

3d Bluray Disc vs 3d Half SBS mkv kalite farki (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
39.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bado6100

Konuyu yeni gordum.

ilk 3D Bluray ISO izledigim andan beri HSBS diye bir formati hayatimdan cikardim

O derece :)

Superonline sagolsun, kota asim hizini 1 mbit'den 3 mbit'e cikardi, zaten 3d bluray iso film sayisi ne ki. 40 GB'lik bir film 1.5 gunde iniyor :)

Onu bosverin de bisey diyecegim, aranizda 3D film izlerken 3D efektlerini olmasi gerektigi gibi izleyemedigi kanisina kapilan var mi?

Bu konuda bir arastirma yapan var mi? Ozellikle sag ve sol goz nosu arasinda bariz fark olan ve hem miyop hem astigmati olan kisilerin, optik gozluk kullansa bile 3D efektlerini tam olarak algilayamadigi konusunda yazilarla karsilastim.

Öncelikle "o derece" derken, detaylar mı o derece, yoksa 3d efektler mi o derece :)
    Çünkü ben HSBS ile Bluray ISO arasında 3D olarak çok fark göremiyorum.
    Eğer siz görebiliyorsanız, ben ya HSBS'leri çok kaliteli izliyorum ya da Bluray ISO'ları kalitesiz izliyorum

Benim sol gözüm 0,5 miyop, sağ gözüm 0,5 astigmat. Gözlüğümün üzerine 3D gözlük takıyorum.
    Bazı sahnelerde 3D efekti tam bir şaşılık sebebi oluyor, bazı sahnelerde ve altyazılarda gölgelenme sorunu oluyor.

Ama bu sorunlar süreklilik arz etmediği için kaynağını nasıl bulacağım bilemiyorum.
    Mesela altyazıda bir sahnede gölge var, diğerinde yok. Sağ-sol görüntü üst üste binerken gölge oluyor.
    Fakat tek gözümü kapattığımda, gölge sorununun sol ve sağ görüntünün kendisinde olduğunu görüyorum.

Bazı filmlerde, belgesellerde bazı 3D sahneler çok etkileyici oluyor ama açıkçası ben çok ısınamadım 3D'ye.
    Şöyle oturup, 1080p film izlerken aldığım keyifler 2 saat bir film izleyemedim daha.
    Artık gözlük mü ağır geliyor, gözüm mü henüz alışmadı bilemiyorum.

• ikisi de,

ben r6s'i ilk aldigimda final destination 5 filmi ile 3 farkli kiside test yaptim. Elimde hem HSBS hem de 3d iso formati vardi.

3 kisi de blurayden izlerken hem goruntunun hem de nesnelerin 'netligi' konusunda daha iyi dedi. Tabi hangisinin hsbs hangisinin bluray oldugunu bilmeden izlediler.

Simdi acikcasi benim sol goz 3.75 miyop, sag gozum 3.00 miyop. 1 civarinda da astigmatim var. Ben de senin gibi gozlugun uzerine takarak izliyorum.

Gecen hafta icinde men in black 3 ve transformers 3'u 3d bluray izledim. Goruntudeki netlik konusunda hic bir problemim yok, cam gibi.

Lakin ya 3D efektlerinin sayisi azdi. Ya da gercektenden de biz goremiyoruz.

Mesela en son LG 2012 demo'nun 3D iso'sunu indirdim. Top girl klibindeki disari dogru atilan sapkayi ya da fulari kesinlikle net goremiyorum. Ama su meshur deep sea belgeselindeki disari cikan baligi cok bariz goruyorum :)

Isterseniz elimizdeki materyali paylasalim, ortak filmler varsa karsilikli test edelim nasil gordugumuze ya da goremedigimize dair :)

• quote:

ikisi de,

ben r6s'i ilk aldigimda final destination 5 filmi ile 3 farkli kiside test yaptim. Elimde hem HSBS hem de 3d iso formati vardi.

3 kisi de blurayden izlerken hem goruntunun hem de nesnelerin 'netligi' konusunda daha iyi dedi. Tabi hangisinin hsbs hangisinin bluray oldugunu bilmeden izlediler.

Simdi acikcasi benim sol goz 3.75 miyop, sag gozum 3.00 miyop. 1 civarinda da astigmatim var. Ben de senin gibi gozlugun uzerine takarak izliyorum.

Gecen hafta icinde men in black 3 ve transformers 3'u 3d bluray izledim. Goruntudeki netlik konusunda hic bir problemim yok, cam gibi.

Mesela en son LG 2012 demo'nun 3D iso'sunu indirdim. Top girl klibindeki disari dogru atilan sapkayi ya da fulari kesinlikle net goremiyorum. Ama su meshur deep sea belgeselindeki disari cikan baligi cok bariz goruyorum :)

Isterseniz elimizdeki materyali paylasalim, ortak filmler varsa karsilikli test edelim nasil gordugumuze ya da goremedigimize dair :)

men in black 3 ve transformers3 filimleri gerçek 3d olmadığından bende cok keyıf almadım 3d ozeliğinden..dunyanın merkezıne yolculuk fılmı bu konuda oldukca ıyıdır ve gerçek 3d filimdir.
    http://realorfake3d.com/ bu sıteden cıkan ve cıkacak gerçek 3d fılımlerı ayırt edebılırsın,ve gerçekten dedıklerı gıbı yazdıkları doğrudur.bu sıtenın verdığı bılgılere gore fılımlerın gerçek 3d olanını ıso..olamyanınıda h sbs ındırıyorum,boylesı daha mantıklı oluyor. kolay gelsin.

• quote:

ikisi de,

Buradaki ifadede "netliği" kelimesini vurgulanmış görüyorum. Bu konuda şüphe yok, çünkü Bluray ISO'da izlediğimiz görüntü 1920x1080; HSBS'lerde ise 960x540. HSBS görüntü 720p bile olmadığı için, netlik farkı kolaylıkla anlaşılıyor. Sırf bu nedenle ben de Bluray tercih ediyorum.

Ancak benim gözlemlerim, Bluray ISO ile HSBS arasında 3D efektleri olarak belirgin fark olmadığını gösteriyor. Elinizde aynı filmin/belgeselin ISO ve HSBS versiyonları varsa bu açıdan karşılaştırma yapar mısınız ?

quote:

Sizde sorun olduğunu sanmıyorum, bu filmlerin popülerliği 3D olmalarından gelmediği için, söylediğiniz gibi 3D efektler yoğun değil.
    Çoğu sahnede 3D efekt var mı diye dikkat etmek gerekiyor :)

quote:

Aynen. LG 2012 Demo'da seyirciye doğru abartı yaklaşan objelerin çoğu problemli. Ne kadar odaklanmaya çalışsam da, tek elde ettiğim şaşılık oluyor. Fakat Deep Sea belgeselindeki balığın ekrandan çıkması çok başarılı, ama Deep Sea belgeselinde de insanı şaşı yapan sahneler var.

Benim anladığım kadarıyla 3D sahnelerde doğru yere odaklanmak gerekiyor. Deep Sea'da ekrandan çıkan balık çok büyük ve görüntünün önemli kısmını kaplıyor ve ağır hareket ediyor. Dolayısıyla bir kere ona odaklanınca, pop-out çok rahat takip ediliyor. Ama o esnada (ve diğer güzel 3D sahnelerde) arka plana bakın, çoğu zaman netsiz ve odaksız oluyor.

quote:

Bugünlerde biraz yoğunum ama tabi ki yapalım. Siz istediğiniz filmi/belgeseli deneyip yazabilirsiniz. Bende yoksa bile temin ederim.

Aslında benim daha çok paylaşıp görüş almak istediğim, gölge problemi olan görüntüler/sahneler. Çünkü en çok bu canımı sıkıyor.
    Vakit bulunca ben de yazar görüşlerinizi isterim.

• Soyle ki, cozunurluk net olunca efektin kendisi de net oluyor yani baligimiz gibi :) Yoksa efektlerin kalitesinin degismedigi konusunda sizinle hem fikirim.

Final Destination 5'i, 3D effect acisindan cok basarili olduguna dair yorumlar okudum. Siradaki filmim bu olacak.

Samsung'un kisa bir black eyed peas klibi vardi. Onu indirdim, onda da efekt mefekt goremedim.

Panasonic'inkini indirdim en son, onu daha deneyemedim. Bir onu deneyecegim bir de malum sitede best of 3d diye bir bluray paylasmis. Ondan da bir sonuc alamazsam goz doktoruna gitmeyi dusunuyorum :)

Golge problemi oldugunu dusundugunuz sahneleri yazarsaniz seve seve test ederim.
  • 102 ekran tv de Karayip Korsanları 4 ve Resident Evil 4 filmlerini 3D olarak hem orjinal bluray hemde half sbs mkv olarak karşılaştırdım.Orjinal filmde keskinlik ve kontrast daha iyi, crosstalk sahne durumuna göre yok denecek kadar az ama yinede yer yer olmakta.Yalnız orjinal 3D ve half sbs arasında pop-out ve derinlik olarak pek bir fark göremedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ham BluRay ISO'lar da riplenmiş MKV filmlere göre belirgin bir kalite farkı var. Ama indirmesi biraz zaman alıyor ama alınan kalite için değer doğrusu.
  • Size bir kaç Pop out efecli video göstereyim. (Umarım video paylaşımı yasak değildir.)

http://www.youtube.com/watch?v=ZOn8-X7Z9WE

http://www.youtube.com/watch?v=FSGfN9rr78Q&feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=zDFaNdN-0p4&feature=relmfu

Bu videolarıhttp://savemedia.com/ buradan download edebilirsiniz 1920X1080 mp4 olarak mükkemel Pop out var burada.Hatta o kadar güzelki Under the sea deki balık sahnesinde de çok büyük pop out var.O derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thom_yorke -- 5 Ekim 2012; 9:47:59 >

• madagaskar 3
    bu fılmı gerçek 3d dir ve hsbs bile okadar keyif verdiki orjınal 3d iso kimbilir nasıldır..pop aut fılım boyunca surekli yapılıyor ve cokda guzel olmuş,,mutlaka ızleyin..zaten anımasyonlar 3d filimlerde cok başarılı..
  • Merhaba arkadaşlar size uzun zamandır yazacaktım ama hergun bırsey cıkıp unutuyordum. Sizlere danışmam gereken 1-2 sorularım var. Bende yaklaşık 9-10 civarında Half Sbs olarak 3D filmler mevcut. Fakat Samsung 3D plazmamda çok fazla derinlik hissetmiyorum. Avmlerde tanıdım tvlerinde filmler animasyonlar o kadar cok derinki o spot ışıkların altında bile derinliği acayip fazla. Fakat ben evimde karanlık bir odada o kadar derinlik göremiyorum. Filmlerimin boyutları 9-12 gb arasında.

Acaba diyorum bu avmlerdeki yayınları Bluray Discten mi alıyorlar ? Eğerki durum öyleyse hoşuma gidecek olan filmlerin bluray diskini almak istiyorum. Kendimde zaten senelerdir arşivciyim.

Sizce bu farkı yaratan olay disc görüntü kalitesi mi ?

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraksenyuz

Bu konudaki son mesajlarda çoğu kişi, 40-50GB'lik Bluray ISO'lar ile 10-15GB'lik H-SBS Mkv'ler arasındaki farkın renk, netlik vb. ile ilgili olduğunu, 3D efekti olarak çok fark bulunmadığını belirtti.

Tabi ki her filmin, demo görüntünün 3D efektlerinin sayısı, derecesi aynı değil. Ayrıca demo görüntüler özel olarak hazırlandığı için çoğu filmde o kadar pop-out (ekrandan dışarıya çıkma) efekti görememeniz normal.

Sizin yapacağınız en güzel test, bir AVM'de beğendiğiniz bir demo görüntüyü internetten H-SBS olarak temin edip Tv'nizde denemek. Eğer yine 3D olarak AVM'de gördüğüm etkiyi alamıyorum derseniz o zaman başka sebepler araştırılabilir. AVM'de izlediğiniz demo görüntüyü internetten bulamazsanız, çektiğiniz bir fotoğrafı bu konuda veya diğer 3D Film, Belgesel konusunda paylaşın, biri mutlaka yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Ekim 2012; 11:48:54 >

• quote:

Merhaba arkadaşlar size uzun zamandır yazacaktım ama hergun bırsey cıkıp unutuyordum. Sizlere danışmam gereken 1-2 sorularım var. Bende yaklaşık 9-10 civarında Half Sbs olarak 3D filmler mevcut. Fakat Samsung 3D plazmamda çok fazla derinlik hissetmiyorum. Avmlerde tanıdım tvlerinde filmler animasyonlar o kadar cok derinki o spot ışıkların altında bile derinliği acayip fazla. Fakat ben evimde karanlık bir odada o kadar derinlik göremiyorum. Filmlerimin boyutları 9-12 gb arasında.

Acaba diyorum bu avmlerdeki yayınları Bluray Discten mi alıyorlar ? Eğerki durum öyleyse hoşuma gidecek olan filmlerin bluray diskini almak istiyorum. Kendimde zaten senelerdir arşivciyim.

Teşekkürler..

Benim hemen 2 üstte yazım var oradaki pop out dosyaları indir seyret.

• Onceki gun prometheus'u izledim, 3D bluray iso.

Men in black 3 ve transformers 3'e gore nispeten iyiydi ama bi avatar degildi.

Niye bu filmler avatarin 3D kalitesine yaklasamiyor anlamis degilim.

Yahu avatar'i izleyip 3DTV almaya karar vermistim ben
  • biraz da tvlerinizi suçlayın mesela lg demo 2012de pop-outlar 64d8000 tvimde cam gibi kız gözlüğü fırlattığında durdurdum under the sea'deki balık kadar net

öte yandan pop-out meselesine fazla takılmayın arkaya doğru derinliğe önem verin

benim profesyonel olarak 3d işi ile uğraşan mali danışmanlık hizmeti verdiğim şirketim var (digitürk 3d maçların ekipmanlarını sağladılar mesela)

onların 3d eğitiminde bir film boyunca en fazla 3-4 bilemedin 5 pop-outa müsade ediliyormuş (sektörde bu kurala sıkı sıkıya uyulmaya çalışılıyormuş) nedeni ise göz ve beyin arasındaki uyumsuzlukmuş yani göz burada bir nesne var derken beyin iyi bak orada hiç bir şey yok diye mesaj gönderiyormuş ve bu böyle o nesne ekrandan gidene kadar devam ediyormuş baş ve göz ağrısının nedeni bu imiş arkadaşlar
  • Öte yandan half sbs iso farkındaki ekran ebatı konusuna ben de katılıyorum 64" tv sahibiyim bırakın half sbsleri reencode edilen isolardaki kalite farkını bile hissediyorum

40.000 bitrate orijinal iso hiç bir şeyle mukayese kabul etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

biraz da tvlerinizi suçlayın mesela lg demo 2012de pop-outlar 64d8000 tvimde cam gibi kız gözlüğü fırlattığında durdurdum under the sea'deki balık kadar net

usta benim netlikle ilgili bi sıkıntım yok. avatar ile tvimde sorun olmadığını anlayabiliyorum :)

peki balıkta olduğu gibi gözlüğü de bariz bir şekilde ekranın önünde mi görüyorsun durdurduğun zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 15 Ekim 2012; 20:25:39 >
  • quote:

Öte yandan half sbs iso farkındaki ekran ebatı konusuna ben de katılıyorum 64" tv sahibiyim bırakın half sbsleri reencode edilen isolardaki kalite farkını bile hissediyorum

40.000 bitrate orijinal iso hiç bir şeyle mukayese kabul etmez

üstad öyle diyon da 1 tb doldu valla 20 film ile :)

şöyle yapıcam en azından isosunu izlediğim animasyon ve dandik filmlerin hsbs versiyonlarını saklıcam. güzelleri kalsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

102 ekran tv de Karayip Korsanları 4 ve Resident Evil 4 filmlerini 3D olarak hem orjinal bluray hemde half sbs mkv olarak karşılaştırdım.Orjinal filmde keskinlik ve kontrast daha iyi, crosstalk sahne durumuna göre yok denecek kadar az ama yinede yer yer olmakta.Yalnız orjinal 3D ve half sbs arasında pop-out ve derinlik olarak pek bir fark göremedim.

Panel büyüdükçe derinlik ve efektler farkeder. 102 Ektran 3DTV ile 140-150 arasında iyi fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Bu konudaki son mesajlarda çoğu kişi, 40-50GB'lik Bluray ISO'lar ile 10-15GB'lik H-SBS Mkv'ler arasındaki farkın renk, netlik vb. ile ilgili olduğunu, 3D efekti olarak çok fark bulunmadığını belirtti.

Tabi ki her filmin, demo görüntünün 3D efektlerinin sayısı, derecesi aynı değil. Ayrıca demo görüntüler özel olarak hazırlandığı için çoğu filmde o kadar pop-out (ekrandan dışarıya çıkma) efekti görememeniz normal.

Sizin yapacağınız en güzel test, bir AVM'de beğendiğiniz bir demo görüntüyü internetten H-SBS olarak temin edip Tv'nizde denemek. Eğer yine 3D olarak AVM'de gördüğüm etkiyi alamıyorum derseniz o zaman başka sebepler araştırılabilir. AVM'de izlediğiniz demo görüntüyü internetten bulamazsanız, çektiğiniz bir fotoğrafı bu konuda veya diğer 3D Film, Belgesel konusunda paylaşın, biri mutlaka yardımcı olur.

Teşekkürler üstadım. Avmlerdeki görüntüler dediğiniz gibi bence demo olarak çıkmış. Ve böylelikle kullanıcıların gözünü boyuyorlar bence. Cünkü dediğim gibi ben gecenin karanlığında o derinliği hissedemezken avmde o kadar ışığın altında tvde acayip kaliteli bir görüntü cezbediyor insanı.

Kafadaki soru işaretini aslında 1 tane orjinal bluray disc alıp denemek gerekecek galiba..

• quote:

biraz da tvlerinizi suçlayın mesela lg demo 2012de pop-outlar 64d8000 tvimde cam gibi kız gözlüğü fırlattığında durdurdum under the sea'deki balık kadar net

öte yandan pop-out meselesine fazla takılmayın arkaya doğru derinliğe önem verin

benim profesyonel olarak 3d işi ile uğraşan mali danışmanlık hizmeti verdiğim şirketim var (digitürk 3d maçların ekipmanlarını sağladılar mesela)

onların 3d eğitiminde bir film boyunca en fazla 3-4 bilemedin 5 pop-outa müsade ediliyormuş (sektörde bu kurala sıkı sıkıya uyulmaya çalışılıyormuş) nedeni ise göz ve beyin arasındaki uyumsuzlukmuş yani göz burada bir nesne var derken beyin iyi bak orada hiç bir şey yok diye mesaj gönderiyormuş ve bu böyle o nesne ekrandan gidene kadar devam ediyormuş baş ve göz ağrısının nedeni bu imiş arkadaşlar

cok ilginç ve bır okadar da aydınlatıcı bilgi olmuş..paylaşımın için teşekkürler sadays..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.