Şimdi Ara

3d Bluray Disc vs 3d Half SBS mkv kalite farki (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
39.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kalik28

kardeş sana soriyim dedim bilen varsa onlarda yazabilir harrypotter7a-b yi yanı (ıkı fılmıde) arşivlik için 3diso mu indirmek lazım yoksa 10gblik 1080p half sbs yetermi bu sorum yenı cıkan jurassicpark 3d içinde geçerli saygılar

harrypotter 3d filimlerde 3d özelik pek arama..filimde sadece derinlik var..yani keyifli bir 3d değil...sbs yeterli olacaktır..jurasic içinde aynı şey geçerli,sonradan yapılan 3d filimler tatsız oluyor..
  • http://urun.gittigidiyor.com/dvd-film-tv/2d-3d-blu-ray-film-82881523

veya yukarıdaki adresten orjinal 3D ve 2D disk bir arada 9,99 TL ye alınır.
    Hatta 2 harry potter alınır satıcı ya mesaj atılır ve Nardia da bedavaya gelir.

3 adet 3D orjinal film 20 TL + kargo bedeline alınır ..

@kalik28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 20 Nisan 2013; 12:45:41 >

• kardeş forumda gördüğüm kadarıylan sinema sistemleri 3d fim ev sinema sistemi konusunda baya tecrübelisin o yüzden seni arkadaş olarak ekledim kabul edersen sevinirim saygılar ve sevgiler şimdiden çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalik28

kardeş forumda gördüğüm kadarıylan sinema sistemleri 3d fim ev sinema sistemi konusunda baya tecrübelisin o yüzden seni arkadaş olarak ekledim kabul edersen sevinirim saygılar ve sevgiler şimdiden çok teşekkürler

• 3D HALF SBS 150 KADAR ÇEŞİTLİ BELGESELLER ,ANİMASYONLAR VE FİLMLER VAR AKTİF GÖZLÜKLE BAYA İYİ SONUCLAR ALIYORUM FIYATLAMASIDA GAYET UYGUN ORJINALLERE GÖRE
  • MKV lerde alt yazı sorunu oluyor mu? (Yada üst yazı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLEYBOLCUizm

3D HALF SBS 150 KADAR ÇEŞİTLİ BELGESELLER ,ANİMASYONLAR VE FİLMLER VAR AKTİF GÖZLÜKLE BAYA İYİ SONUCLAR ALIYORUM FIYATLAMASIDA GAYET UYGUN ORJINALLERE GÖRE

Evet nette bedava
  • 3d tv alanlar yada almayı düşünenler 3d ekran kartlı bir laptopta düşünmeliler.3d filim oynatan media oynatıcıda satın alabilirler elbet fakat elinizde ki tum mkvlerı yada başka formatları iso dahil oynatacak dıye bır kaide yoktur.yine 3d bluray oynatıcı da alabilirsiniz elbet fakat orjinal 3d bluray satın alabilecekmisiniz?! butun bunların malıyeti 3d ekran kartlı bir bilgisayar kadar var neredeyse emin olun. bu yuzden kesin çözüm 3d vision ekran kartlı bır laptop yada masaustudur fakat kullanım açısından laptop tavısyemdir.3d vision nvidia ekran kartlı ve çözünürülüğü 3840-2160 gibi formatlara kadar desteklı bir ekran kartı..özellikle orjinal bluray kalıtesınde olan 3d full over under mkv (1920-2160)izlemek istiyorsanız.tabıkı gerçek manada high L5 ve uzerıyle, bit degerı korunarak kodlanmış 3d bluray mkv lerden söz ediyorum ben... yoksa blurayın 4 de biri kalıtesı olan 8-10 gb lık half sbs yada half over under mkv lerin ismini bile anmıyorum en son ıhtımal belki tenezzul edılebılır böyle bir ripe...

(Bu arada full sbs yada over under olsa ne olacak, 3d tvler en fazla 1920-1080 desteklıyor.dolayısıyla 3d ekran kartıyla 1920-2160 çözünürlük dahı göndersem tv ye ,yıne 1920-1080 görüntü alcam diyebilirsiniz.fakat şunu unutmayın ki 1920-1080 kodlanmış bir rip mkv ile (half sbs-over under),iki katı çözünürlük ve bit değerinde kodlanmış mkv lerin (fullsbs-over under) kalitesi kesınlıkle aynı değildir.)

Dilerseniz aşağıda 'başka bir siteden alıntı' olan değerleri ve tabloları inceleyerek full sbs ile half sbs 3d görüntüler arasında ki farkı anlayabilirsiniz.ayrıca bu iki formatın aktif ve pasif gzölüklerde ki çözünürlükleride açıklanmış:

aktif gözlüklerde half sbs lerde çözünürlük değişmezken,pasif gözlüklerde sağ ve sol göze gıden goruntulerde kayıp olmaktadır.fakat aktif gözlüklerin başağrısı vb sorunları ve kullanışsız olmalarından,pasif gözlüklerle full over under ile 3d bluray iso ile aynı kalite yakalanabilir.

''
    Half-SBS on Passive is 960 x 540 (Left) + 960 x 540 (Right)
    Half-SBS on Active is 960 x 1080P (Left) + 960 x 1080P (Right)

''

Half-SBS = (960+960) 1920 x 1080P
    Full-SBS = (1920+1920) 3840 x 1080P

3DBD Bluray 1920 x 1080 Left + 1920 x 1080 Right,
    = 3840 x 1080 Full-SBS, but Only can be played
    from BD/ BD25/ BD50 via Bluray Player

Now with Passive TV's in 2D they are Full HD 1920 x1080P
    In 3D because of the Polarized Glasses you only see,
    Half the Horizontal Res of Left Eye and Half for Right Eye 540P

Full Over/Under (aka) Top & Bottom
    Full - 1920 x (1080+1080) 2160
    Half - 1920 x (540+540) 1080P

Over / Under aka Top and Bottom

3d Bluray Disc vs 3d Half SBS mkv kalite farki

Side-By-Side

So going by all this Half-Over/Under is better for Passive

More info
    Passive Glasses

pasif gözlükte: half over under da % 50 kadar kayıp(1920x540-1920x540) varken,half sbs ise görüntü kaybı(960x540-960x540) % 75 kadardır.

bu kayıplar pasif gözlükte half sbs de.
    fullsbs ile görüntü kayıpları gideriliyor. çünkü video çözünürlüğü full sbs de 3840x1080 oluyor.full over underda ise 1920x2160

kaybın over-underda daha az olması nedenıyle 3d de over under seçilmeli bence.ve gerçek kalite için full over under tercıh edilmeli.tv nın çözünürlüğü 1920 1080 i geçmesede full over under rip daha kaliteli ve guzel 3d keyfi yaşatacaktır kesınlıkle...

• quote:

3D HALF SBS 150 KADAR ÇEŞİTLİ BELGESELLER ,ANİMASYONLAR VE FİLMLER VAR AKTİF GÖZLÜKLE BAYA İYİ SONUCLAR ALIYORUM FIYATLAMASIDA GAYET UYGUN ORJINALLERE GÖRE

kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

kesinlikle

3d half sbs lerde rip kaybı çok olup baya iyi sonuçlar almanız imkansızdır.bluray iso 40 gb iken halfsbs 7 gb,birinin bit değeri 45 iken biri 10, arada kalite farkı çok.halfsbs izlenmez....

yukarda bilmsel açıklaması var tabloda gozukuyor.

half sbslerde görüntü kaybı %75 kadardır...
  • Aşağıda despicable me 3d bluray mkv den görüntüler yer almaktadır.bluray isodan tek farkı iso da ki başka filimlerin sinema fragmanları ile menünün(filmdeli seslerin dili altyazı dili seçme felan) olmayışıdır.onu dışında iso daki film ile mkv deki film 3d kailtesı aynıdır.hatta iddialıyım 3d daha kalitelidir mkv de.full over under ve çözünürlük 1920x2160 dır.

Format : Matroska
    File size : 33.7 GiB
    Duration : 1h 34mn
    Overall bit rate : 50.9 Mbps
    Encoded date : UTC 2013-05-21 17:27:42
    Writing application : mkvmerge v6.1.0 ('Old Devil') built on Mar 2 2013 14:32:37
    Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L5.0
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 40.7 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 2 160 pixels
    Display aspect ratio : 0.889
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.410
    Stream size : 27.5 GiB (82%)
    Writing library : x264 core 112 r1834 a51816a
    Encoding settings : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x3 / me=dia / subme=1 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=1 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc=abr / mbtree=0 / bitrate=40724 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00

Audio #1
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 755 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Bit depth : 24 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 511 MiB (1%)

Audio #2
    ID : 3

Audio #3
    ID : 4

Audio #4
    ID : 5
    Format profile : MA / Core
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 1 576 Kbps / 1 510 Kbps
    Compression mode : Lossless / Lossy

Audio #5
    ID : 6

Audio #6
    ID : 7

Audio #7
    ID : 8

Audio #8
    ID : 9

Audio #9
    ID : 10

Audio #10
    ID : 11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 12 Temmuz 2013; 20:25:35 >

• Leon80 sizin bilgilerini verdiğiniz dosyanın 3d mvc mkv olması lazım, buradaki konu half sbs , half sbsler 10-15 gb arasında olur görüntü kaliteleri kesinlikle bdisclere göre düşüktür küçük ekranda izleyenler anlamayabilir ben 106inch perdede rahat anlıyorum, zaten sizin verdiğiniz bilgilerde boyut 33.7 gb gözüküyor bu boyuttaki bir dosyadan düşük kalite beklemek olmaz, demem o ki download piyasasında dolaşan half sbslerden sanmasın arkadaşlar yorumunuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Leon80 sizin bilgilerini verdiğiniz dosyanın 3d mvc mkv olması lazım, buradaki konu half sbs , half sbsler 10-15 gb arasında olur görüntü kaliteleri kesinlikle bdisclere göre düşüktür küçük ekranda izleyenler anlamayabilir ben 106inch perdede rahat anlıyorum, zaten sizin verdiğiniz bilgilerde boyut 33.7 gb gözüküyor bu boyuttaki bir dosyadan düşük kalite beklemek olmaz, demem o ki download piyasasında dolaşan half sbslerden sanmasın arkadaşlar yorumunuzu.

Yok tabiki download piyasasındaki half sbs lerden değil bu video.bu full over under bluray mkv.3d ekrankartlı bir pc ile video 3d tv ye aktarılarak izlenebilir.yada mkv merge gui ile çözünürlük 1920x1080 yapılarak direk 3d tv ile izlenebilir.
    bu videonun half sbs den farkı görüntü kalitesi çok üstün ve halfs sbs deki gibi bir çözünürlük kaybının olmayışıdır.dikkat edilirse bitrate değeri 40000 in ustundedir.nvidia 3d vision cuda teknolojisi ile coreavc professional decoder kullanılarak encode edilmiştir.
    halfsbs 42 " altı bir 3d tvde izlenebilir.fakat 42" ve üstünde önermem.kalite bariz düşer.42" altındakı bır 3d tvde de zaten 3d keyfi pek olacağını sanmıyorum.bence 3d keyfi için 47" ve üstü şart.özellikle 55" ekran.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 13 Temmuz 2013; 16:22:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

quote:

Evet nette bedava

1 SENEDE ANCA BENDEKI LISTEYI INDIRIRSIN ONUDA SOYLEMEYI IHMAL ETME HACIII...
  • quote:

quote:

quote:

Evet nette bedava

Ossun download zevkli oluyor
    Ayrıca benim de geniş bir arşivim var

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet nette bedava

Ossun download zevkli oluyor
    Ayrıca benim de geniş bir arşivim var

Mİ ACABA ..!

• oup59 kullanıcısına yanıt
    nerden indirdin
  • lg47lm640s model 3d tv var. geçenlerde arkadaşın 20 filmlik bi 3d arşivi varmış onu aldım. şimdi film kalmadı. bildiğiniz kaliteli film veren güzel bir site var mı ya 1080p.
  • BluRay iso dolumu yapan var mı ?
  • Nasıl bu kadar fark oluyor yav. Merak ettim 50gb life of pi indiriyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.