Şimdi Ara

3D BLURAY İSO LARA SES VE ALT YAZI EKLEME (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
12
Favori
39.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qohezyon

Arkadaşlar bugün filmin 1.serisini indirdim toplam bitrate değeri (mkvmerge ile encoding yapmadan önce) 26.900Kbps idi tr ses ve altyazı ekleyip oluşan filmde kontrol ettim ve 26.400Kbps olmuştu Merak ettim ve oluşan dosyaya herhangi bir altyazı ekleyip tekrar muxing işlemi yaptım ve bu sefer kayıp tam 1000Kbps olmuş.Anlaşılan ne kadar çok muxing yapılıyor ise mkvmerge ile film bitratesinde de o kayıp artıyor bilginize...

mkvmerge gui encoding kodlama işleme yapmaz kaynağı koruyarak medyayı mkv formatına dönüştürür.

• Leon80 L kullanıcısına yanıt
    bende biliyorum onu,fakat ben sadece mevcut .mkv dosyasından ses ayrıştırıp elimdekini ekledim,videoya dokunmadığım halde videonun bitratesinde kayıp olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qohezyon

bende biliyorum onu,fakat ben sadece mevcut .mkv dosyasından ses ayrıştırıp elimdekini ekledim,videoya dokunmadığım halde videonun bitratesinde kayıp olmuş.

ilginç,mediainfo arayüzü ile mi baktınız bitrate değerine.
  • orjinal 3d isolardan yüksek bitrate ( > 30.000 ) üzerinde encode edilmiş full over underların(1920x2160) görüntü ve 3d kalitesinin orjinal isosundan daha iyi olduğunu hemde bariz bir şekilde,söylesem inanmıcaksınız belki ama gerçektende daha kaliteli.format over under olduğunda 3d derinlik daha fazla oluyor bence.pasif gözlüklerde. fakat akltif gözlükte orjinal iso daha iyidr belkı yani orjinaldeki format olan sıralı sistem frame sequental,encode 1920 2160 format full overunderdan daha ıyı olabılır ama pasifte bence full over under daha başarılı ne dersiniz.gözümle gördüğüm daha canlı daha net daha derin bir 3d oldu full over underda.
  • kısa bir parça örnek upload etseniz bir test edelim kendi gözlerimizle
  • ekremmert44 E kullanıcısına yanıt
    inşaallah ekrem kardeş yüklemeye çalışırım.
  • Yine bu forumda temmuzda paylaştığım bir mesajımı alıntıladım.fulloverunderdan alıntı kareler çözünürlük 1920x2160 tv de çok canlı bir 3d izlemiştim bu mkv ile.bitrate 40.000 34 gb.orjinal isosu ise 38 gb imiş.

Aşağıda despicable me 3d bluray mkv den görüntüler yer almaktadır.bluray isodan tek farkı iso da ki başka filimlerin sinema fragmanları ile menünün(filmdeli seslerin dili altyazı dili seçme felan) olmayışıdır.onu dışında iso daki film ile mkv deki film 3d kailtesı aynıdır.hatta iddialıyım 3d daha kalitelidir mkv de.full over under ve çözünürlük 1920x2160 dır.

3D BLURAY İSO LARA SES VE ALT YAZI EKLEME

Format : Matroska
    File size : 33.7 GiB
    Duration : 1h 34mn
    Overall bit rate : 50.9 Mbps
    Encoded date : UTC 2013-05-21 17:27:42
    Writing application : mkvmerge v6.1.0 ('Old Devil') built on Mar 2 2013 14:32:37
    Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L5.0
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 40.7 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 2 160 pixels
    Display aspect ratio : 0.889
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.410
    Stream size : 27.5 GiB (82%)
    Writing library : x264 core 112 r1834 a51816a
    Encoding settings : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x3 / me=dia / subme=1 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=1 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc=abr / mbtree=0 / bitrate=40724 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00

Audio #1
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 755 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Bit depth : 24 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 511 MiB (1%)

Audio #2
    ID : 3

Audio #3
    ID : 4

Audio #4
    ID : 5
    Format profile : MA / Core
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 1 576 Kbps / 1 510 Kbps
    Compression mode : Lossless / Lossy

Audio #5
    ID : 6

Audio #6
    ID : 7

Audio #7
    ID : 8

Audio #8
    ID : 9

Audio #9
    ID : 10

Audio #10
    ID : 11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 14 Ocak 2014; 1:40:15 >

2d'de bile .iso ile orjinal disk blu-ray arasında fark varken 3d'de daha fazla olacağını düşünüyorum.
    Ülkemizde disklerin fiyatları bu kadar yüksekken, kiralama olayı maalesef ki yokken izlediğimiz tüm filmlerin disklerini almak gibi bir imkanımız olamayacak maalesef bu durumda elimizdekiyle yetinmekten onu iyileştirmekten başka çare kalmıyor :)
  • 2D ile 3D çok farklı şeyler.eğer 2D isoyu diyelim ki 40 gb olsun.bunu bitrate değerini 5000-7000 lere kadar ripleyip bir 1080p mkv elde ettiğinde tabiki aradakı görüntü farkı isoyla bir olmayacaktır.sonuçta elde edilen rip 8-10 gb a kadar düşer.

3D de ise değişik formatlar var.frame sequental,halfsbs,fulloverunder gıbı.benim merakım frame ile fulloverunderın 3d derinlğinn pasiflerde aynı olmadığı.canlılık ve derınlık daha farklı yanı fulloverda daha fazla gıbı geldı bana.bitrate değeri korunarak 3d iso encode edıldıgnde ortaya çıkan mkv de kalite isoyla aynı olmakta hatta bir kayıp olmamakla bırlıkte full overunderda tam tersı kalıte ve derinlik dahada artmakta benım savım bu. @onkal

Bluray filmlerin pahalı olmasınn bır nedenı boş bluray diskler pahalı.guya 2013 te düşecek soylentılerı vardı ama sony galıba gerı adım atmadı.boş bır 50 gb blury disk nerdeyse 50 tl.ustune bırde fılm fırması koyunca fıyat ıkı katına çıkıyor.kaldıkı Türkıyeye 3d bluray film çok geç dusuyor.yanı satışı pek yok.daha da doğrusu her aradgn 3d fılmı bulamıyorsun.nette tr 3d halfsbs çok ama benim gıbı kaliteye önem verıyorsanz hem de mevzu 3d olunca bunlara ıtıbar etmıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 14 Ocak 2014; 23:10:46 >

Hocam benim dediğim mkv değil 2d bluray .iso ile 2d orijinal disk bluray arasında fark olduğu. Her ne kadar elleşmedik aynen koruduk fazlaları çıkarttık diye iyi niyetli davranılsa da işlem görünce illa bir kayıp yaşanıyor.
    3d formatlarını biliyorum ama çok fazla tecrübe etme fırsatım olmadı sadece genelleme yaparsak 2d'de fark oluyorsa 3d'de de olur diye düşünüyorum. Ama bu deformasyon görüntü/algı olarak olumlu yansıyorsa ne mutlu bize kimsenin şikayeti olmaz bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Hocam benim dediğim mkv değil 2d bluray .iso ile 2d orijinal disk bluray arasında fark olduğu. Her ne kadar elleşmedik aynen koruduk fazlaları çıkarttık diye iyi niyetli davranılsa da işlem görünce illa bir kayıp yaşanıyor.
    3d formatlarını biliyorum ama çok fazla tecrübe etme fırsatım olmadı sadece genelleme yaparsak 2d'de fark oluyorsa 3d'de de olur diye düşünüyorum. Ama bu deformasyon görüntü/algı olarak olumlu yansıyorsa ne mutlu bize kimsenin şikayeti olmaz bence :)

2d iso dediğimiz bluray dosyasının kendisidir işlem görmez bunlar UNTOUCHED olarak geçer yani el değmemiş, bluray disc ile arasında bir görüntü kalitesi farkı olacağını ben düşünmüyorum çünkü ikisi de aynı bitrate i taşıyor Ha 2d iso yu oynattıgınız media player vasatsa ya da hdmi kablo-switcher yetersiz performans veriyorsa o belki etki edebilir. Skyfall hem orijinal disk hem de netten indirdiğim 2d iso bende mevcut 234*132 perde de ben bir fark göremedim. Tv de izleyen arkadaşların görmeyeceğine eminim. Media playerim Dune 303 Saygı ve sevgiler

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Cem yorumu aynı player aynı sistem ve aynı kablo ile transformers filmi için yaptım.
    Blue bird den indirdiğim iso ile daha sonra arşivlik aldığım bluray arasında fark vardı. Normalde bir farkın olmaması lazım ama sitede rusça ses ve altyazı ekliyorlar sanırım o esnada deformasyona uğruyor olabilir. Tabi şöyle de birşey var; oturup fark var mı acaba diye incelersen belli oluyor ve tabi ki riplenmiş dosyalardan yada diğer sitelerden çok daha iyi iş yapıyor arşivleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Cem yorumu aynı player aynı sistem ve aynı kablo ile transformers filmi için yaptım.
    Blue bird den indirdiğim iso ile daha sonra arşivlik aldığım bluray arasında fark vardı. Normalde bir farkın olmaması lazım ama sitede rusça ses ve altyazı ekliyorlar sanırım o esnada deformasyona uğruyor olabilir. Tabi şöyle de birşey var; oturup fark var mı acaba diye incelersen belli oluyor ve tabi ki riplenmiş dosyalardan yada diğer sitelerden çok daha iyi iş yapıyor arşivleri.

Bluebırde bende uyeydim rotiom bır ara çok ıyıydı sonra ne olduysa benden ustun bır performans ıstedıler:) ttnet sağolsun 8 mbite bıle 50 kbs upload verıyor toplamda.ben bu hızla hangı sıteye yetısıym.onlar benı atmadan ben çıktım:) bu sıtede çoğu isolar remux malesef.diğer dıllerı çıkarp rusca,ukrayna felan eklıyorlar bırde menuye bluebrid animasyonu eklıyorlar.şu menu eklemeyı onlardan öğreneblrz mesela:)

söylemek istediğim orjınal isoyu pek koymuyor bluebırd ve remuxla orjınal arasında bır fark olucagnı sanmıyrm vıdeoyla oynanmıyor cunku fakat bugun sanctumu encode ederken remuxtu kendısı isoya baktm ozellıkle siyah sahneler nokta nokta bulanık ve 1920 1080 ıle hıc alakası yoktu.daha öncede başıma boyle sıyah sahnelern bu şekılde oldugu ısolar geldı.bence ya remuxta kaynagı bozuyorlar yada orjıanallerıde boyle kotu parazıtler barındırıyor..bence ıkıncısı..

Yardımcı olsalar iyi olurdu menü için ama hiç sanmam
    Oynuyor da olabilirler yada yaptıkları ekleme çıkarma menü oluşturma işlemlerinde dediğim gibi deformasyon oluşuyor olabilir.
    Ülkemizdeki internet altyapısı rezalet bile değil o bile iltifat olur sisteme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremmert44

MÜJDE!!!!!!

3D Bluray.İSO lara Ses ekleme olayını çözdüm.
    hiçbir şekilde video formatı değiştirilmeden ve kalite kaybı olmadan....şu şekilde
    gerekli programlar
    -tsMuxeR.2.0.5b ve Daemon Tools
    (WinISO (veya benzeri)--şu an için kullanmayacağız.--ileride)

--- ses ekleyeceğimiz 3D bluray.iso dosyasını Daemon Tools ile sanal aygıta gösterip kalıbı yerleştirelim.
    ---tsMukser Gui 2.0.5b yi çalıştırıp add'ye tıklayıp sanal aygıtı üzerindeki 3D bluray.iso dosyamızın BDMV Stream SSIF klasörü içindeki boyutu en büyük .ssif dosyasını seçelim.
    ---ekleyeceğimiz ses in adını tsMukser üzerinde sileceğimiz bir ses ile aynını yapalım.sileceğimiz sesin yanındaki çentiği kaldıralım ve adını değiştiğimiz .....ssif.ac3(wav-stero-ddig-hdma...v.s) sesimizi en üst boşluğa sürükleyip bırakalım.
    ---tsMukser den up ile eklediğimiz sesi çentiğini kaldırdiğımız sesin üzerine alıp, kaldıracağımız sesin dili ne ise o dili aşağıdan seçelim (ileriye dönük menülü oynatım için)
    ---alttan Output tan Blu-ray ISO seçip kayıt yeri ve kayıt adını girip start muxing diyelim. ta ki bitene kadar bekleyin.

Bu işlem sonunda oluşan .....ssif.iso blu-ray 3D filmimiz ses eklenmiş ve hiçbir görüntü kaybı olmadan dil seçmeli olarak hazır.
    HAYIRLI UĞURLU OLSUN

menülü olarak 3D Blu-Ray.iso ya ses ekleyip oynatma testlerini yapmaktayım. bu çalışma için WinİSO programını kullanıyorum.yapılacak iş ses eklemiş olduğumuz bu ....ssif.iso dosyamızı orjinal olan ilk 3D blu-ray.iso dosyamızdaki BDM-stream-SSIF klasöründeki en büyük boyutlu .ssif dosyası ile değiştirimek olacak.
    bu işleme konuyla ilgilenen arkadaşlar yardımcı olsunlar beraber yapalım.

Arkadaşım çok teşekkürler..

Mümkünse tsmukser üzerinde yapılanları resimli anlatma imkanın varmı ?

Birde filmden ses silmeden sadece tr ses ekleme yapamazmıyız,
    Normal 3d olmayan blu ray iso lar dada işe yararmı bu yöntem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 7 Şubat 2014; 8:57:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

quote:

MÜJDE!!!!!!

hiçbir şekilde video formatı değiştirilmeden ve kalite kaybı olmadan....şu şekilde
    gerekli programlar

--- ses ekleyeceğimiz 3D bluray.iso dosyasını Daemon Tools ile sanal aygıta gösterip kalıbı yerleştirelim.
    ---tsMukser Gui 2.0.5b yi çalıştırıp add'ye tıklayıp sanal aygıtı üzerindeki 3D bluray.iso dosyamızın BDMV Stream SSIF klasörü içindeki boyutu en büyük .ssif dosyasını seçelim.
    ---ekleyeceğimiz ses in adını tsMukser üzerinde sileceğimiz bir ses ile aynını yapalım.sileceğimiz sesin yanındaki çentiği kaldıralım ve adını değiştiğimiz .....ssif.ac3(wav-stero-ddig-hdma...v.s) sesimizi en üst boşluğa sürükleyip bırakalım.
    ---tsMukser den up ile eklediğimiz sesi çentiğini kaldırdiğımız sesin üzerine alıp, kaldıracağımız sesin dili ne ise o dili aşağıdan seçelim (ileriye dönük menülü oynatım için)
    ---alttan Output tan Blu-ray ISO seçip kayıt yeri ve kayıt adını girip start muxing diyelim. ta ki bitene kadar bekleyin.

Bu işlem sonunda oluşan .....ssif.iso blu-ray 3D filmimiz ses eklenmiş ve hiçbir görüntü kaybı olmadan dil seçmeli olarak hazır.
    HAYIRLI UĞURLU OLSUN

menülü olarak 3D Blu-Ray.iso ya ses ekleyip oynatma testlerini yapmaktayım. bu çalışma için WinİSO programını kullanıyorum.yapılacak iş ses eklemiş olduğumuz bu ....ssif.iso dosyamızı orjinal olan ilk 3D blu-ray.iso dosyamızdaki BDM-stream-SSIF klasöründeki en büyük boyutlu .ssif dosyası ile değiştirimek olacak.

----Filmden hiç ses silmeden de aynı şekilde tr ses ekleyebilirsiniz. hiçbir problem yok
    ----Normal 3d olmayan blu ray iso lar dada aynı işlemi yapabilirsiniz.
    ----etik kuralları gereği konuyu açan erdos113 nikli ardadaşımıza tsMuxer resimlerini göndermiştim ilk sayfaya koyacaktı uğraştı koyamadı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremmert44 -- 7 Şubat 2014; 10:25:05 >

• quote:

quote:

quote:

MÜJDE!!!!!!

gerekli programlar

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

----Filmden hiç ses silmeden de aynı şekilde tr ses ekleyebilirsiniz. hiçbir problem yok
    ----Normal 3d olmayan blu ray iso lar dada aynı işlemi yapabilirsiniz.
    ----etik kuralları gereği konuyu açan erdos113 nikli ardadaşımıza tsMuxer resimlerini göndermiştim ilk sayfaya koyacaktı uğraştı koyamadı galiba.

Çok teşekkürler.. Pm attım size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar büyük bir sorunum var. Elimde Frozen.2013.3D.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-PublicHD iso film var. Dosyaları iso dan çıkardım fakat filmdeki ssif dosyaları parçalı ama her bir parça filmin belirli bir kısmını içeriyor. Mesela 3 parçaya bölünmüş. Her bir ssif dosyası filmin farklı sürelerini içeriyor. Hal böyle olunca hangisine ses dosyasını eklemek istesem film yarım oluyor. Bunları nasıl birleştiririm. Playlist klasöründekileri tsMuxer GUI ile tarattığım zaman yüksek süreli 3 adet dosya çıkıyor. Bunların her biri filmin farklı bölümleri. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Bunu daha önce Köfte yağmuru 2 dede yaşadım..
  • quote:

Arkadaşlar büyük bir sorunum var. Elimde Frozen.2013.3D.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-PublicHD iso film var. Dosyaları iso dan çıkardım fakat filmdeki ssif dosyaları parçalı ama her bir parça filmin belirli bir kısmını içeriyor. Mesela 3 parçaya bölünmüş. Her bir ssif dosyası filmin farklı sürelerini içeriyor. Hal böyle olunca hangisine ses dosyasını eklemek istesem film yarım oluyor. Bunları nasıl birleştiririm. Playlist klasöründekileri tsMuxer GUI ile tarattığım zaman yüksek süreli 3 adet dosya çıkıyor. Bunların her biri filmin farklı bölümleri. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Bunu daha önce Köfte yağmuru 2 dede yaşadım..

bdmv-playlist içindeki 00800.mpls yi tsmuxer üzerine sürükle bırak sonra türkçe ses i de 00800.ssif.dts olarak adını değiştir işlemi anlattığım şekilde devam ettir.
    sorun yok.

• quote:

quote:

Arkadaşlar büyük bir sorunum var. Elimde Frozen.2013.3D.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-PublicHD iso film var. Dosyaları iso dan çıkardım fakat filmdeki ssif dosyaları parçalı ama her bir parça filmin belirli bir kısmını içeriyor. Mesela 3 parçaya bölünmüş. Her bir ssif dosyası filmin farklı sürelerini içeriyor. Hal böyle olunca hangisine ses dosyasını eklemek istesem film yarım oluyor. Bunları nasıl birleştiririm. Playlist klasöründekileri tsMuxer GUI ile tarattığım zaman yüksek süreli 3 adet dosya çıkıyor. Bunların her biri filmin farklı bölümleri. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Bunu daha önce Köfte yağmuru 2 dede yaşadım..

bdmv-playlist içindeki 00800.mpls yi tsmuxer üzerine sürükle bırak sonra türkçe ses i de 00800.ssif.dts olarak adını değiştir işlemi anlattığım şekilde devam ettir.
    sorun yok.

Sayın ekremmert44 dediğiniz gibi yaptım fakat sadece 54dk olan 000910 ssif dosyasını çeviriyor. Dediğim gibi film ssif olarak 4-5 parçaya bölünmüş ve bu ssif dosyaları en büyüğü 19gb-8.5gb-3.5gb-1.75gb-1.65 gibi boyutlarda, birden fazla mpls yada ssif dosyasını aynı anda yapmak gerekiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 23 Mart 2014; 14:19:39 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.