Şimdi Ara

3D BLURAY İSO LARA SES VE ALT YAZI EKLEME (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
12
Favori
39.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdos113

şimdi denemeyi yapıyorum..
    bu arda bir sorum olacak ..hobbit filmi 2 iso dan oluşuyor..bu isoları bozmadan birleştirme tsmuxer de yapılabilirmi veya daha kolay bir program varmıdır..

@erdos Kardeş hiç uğraşma yaw birleştirme ile filan Torrente birleştirilmiş MKV-REMUX olarak 3D si var 55GB'lık Kralimarkonun.
  • akkaynak kullanıcısına yanıt
    elimdekide 55 gb ama 2 parça ,,indirmişiz bikere,amaç bu gibi durumlarda birleştirme nasıl yapılacağı..
    bu arada ekremmert kardeşimize teşekkür ederim..ıso dosyalarına ses ekleme işlemi sorunsuz çalışıyor..
    birinci sayfaya için resimli anlatımda yapılırsa cok daha verimli olur..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekremmert44

Erdoğan bey (erdos113);
    konu sizin başlığınız altında olduğu için
    3D bluray.iso'lara benim bahsettiğim yöntemle ses ekleme işinin
    daha fazla kişinin bu durumdan faydalanması için anlatımı konu başına taşımanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
    selamlar

bir denemede ben yapayım o zaman..en kısa zamanda konunun başına alırız detaylı anlatımını..şimdiden teşekkürler..

Sevgili Akkaynak teşekkür ederim .. yardımcı olduğun için...
  • Arkadaşlar lütfen 3d Blu-ray iso'lara nasıl altyazı ekleyeceğiz bir de bu konuya el atsanız.
  • Üzerine emek harcayanların ellerine sağlık...

İki diski birleştirmek ile ilgili burada bir çözüm önerilmiş ama konuya tam hakim olmadığım için nedir ne değildir ilgili arkadaşlar daha ayrıntılı yorum yapacaklardır.

tsmuxer programı ile ilgili olarak 2.05b versiyonunu mu kullanmalıyız özellikle yoksa son versiyonunu kullansak da olur mu yine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Üzerine emek harcayanların ellerine sağlık...

İki diski birleştirmek ile ilgili burada bir çözüm önerilmiş ama konuya tam hakim olmadığım için nedir ne değildir ilgili arkadaşlar daha ayrıntılı yorum yapacaklardır.

tsmuxer programı ile ilgili olarak 2.05b versiyonunu mu kullanmalıyız özellikle yoksa son versiyonunu kullansak da olur mu yine?

illa bu versiyon şart değil bu ve sonrasında ses eklemek için .ssif dosyasını tanıyor.

http://ul.to/fw740r08
    bu tsMuxer 2.1.3 daha yeni buyrun

• agenim A kullanıcısına yanıt
    normal alt yazı mkv de yapılan gibi aynı ısımler olunca ıso larda da oluyor..yanlız orjınal 3d alt yazı nasıl eklenir bunuda ekremmert arkadaşdan bekliyoruz..
    her şeyi devletden beklemek gibi oldu ama :)
  • resimli anlatımı yaparken bır hata oluştu..okadar uğraş boşa gitti..tekrar yarın denerim fırsat bulursam.. resim yüklemek bu kadar zormu anlamadım gitti..
  • ekremmert44 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. :)
    Akşama indirip deneyeceğim.
    Bu arada ses dosyalarınızı nereden indiriyorsunuz?
    Ben orjinal sesi ile film izlemeyi seviyorum efektleri ve ses derinliği daha güzel oluyor ancak 3d'lerde altyazı işi çözülene kadar el mahkum :D
  • Altyazıyı dışarıdan iso yüklemeden çalıştıran bir program buldum. Fakat bu programda altyazı 2d.

3 d altyazıyı iso ya gömmeden çalıştırmak keşke mümkün olsa.
  • agenim A kullanıcısına yanıt
    Hangi program olduğunu paylaşır mısınız?
  • Just subtitle player diye aratırsanız bulursunuz. sanıyorum programın adı greenfish sub diye geçiyor.
    hatta başka bir program daha buldum çok daha iyi ama özel yazılım crack yok malesef bende sildim. ama netten just subttile diye çıkınca forumların içinde yazılanlardan buldum fakat 3d filmler için bunu önermiyorum. çünkü altyazı hem 2d hemde zeminli bir fon üzerinde yazdığından fullscreen filmlerin ağzına sıçıyor :)
  • quote:

normal alt yazı mkv de yapılan gibi aynı ısımler olunca ıso larda da oluyor..yanlız orjınal 3d alt yazı nasıl eklenir bunuda ekremmert arkadaşdan bekliyoruz..
    her şeyi devletden beklemek gibi oldu ama :)

HADİ BİDAHA GÖZÜNÜZ AYDIN

aynı yöntemle sesi tsMuxer e ekledikten sonra .srt uzantılı altyazıyı da tsMuxer üzerine sürükleyip bırakın
    dikkat edceğiniz şey ekdiğiniz ses diyelim 01037.ssif.ac3 adını taşıyordu altyazıyı da 01037.ssif olacak
    hangi dili silerseniz ses ve altyazı seçeneğinde sildiğiniz dil veya altyazıyı seçtiğinizde eklemiş olduğunuz ses veya altyazı gelecektir.

işte böylece 3D bluray.iso lara hem ses hemde altyazı eklemiş olduk.
    şimdilik menüsüz ama görüntü kayıpsız full SBS olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremmert44 -- 28 Kasım 2013; 1:03:33 >

• Ekrem bey elde ettiğiniz sonuçta galiba iso,ses eklenmiş bir şekilde ama görüntü full sbs yani 3840x1080 olarak çıkıyor öylemi? görüntü orjinal formatında çıkma ihtimali yokmu peki? orjinali frame packing yani tek bulanık bir görüntüdür.ne sbs yani yanyana nede over under yani alt alta iki görüntü vardır
    .yada böyle bir ihtimal yoksa bıle full sbs yerıne full over under elde edemezmıyız.cunku full over underlarda kayıp full sbslere göre çok çok az.sbs lerde görüntü kaybı çok özellikle halflerde.full sbs de de full over undere göre kayıp fazla.orjınal iso görüntüsüne en yakın format frame packing ve full over under dır.ben full over encode uzerınde çalışıyorum.isonun bitrate değerı neyse mkvlerınde öyle hepsı full over under ve bluray isolarıyla boyutları neredeyse aynı.kalitede de nerdeyse aynı.tek dezavantajı çok uzun suren işlemler gerektrmesi.sızın yontemnzde çıkış formatı değişmeseymiş veya full over under olsaymış gerçektem de mükemmel olurmuş, bir de ses eklemede menü korunmuş ise yemede yanında yat umarım başarırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 9 Aralık 2013; 22:47:50 >

• Ayrıca şunuda belirtmek isterim mesela bazı 3d bluraylerde tek yada iki tane ssif dosyası yoktur.tüm video ortalama 2gb buyukluğunde kı 10-15 ssif dosyasına paylaştırılmıştır.dolayısıyla
    seslerde 10 yada 15 parçaya bölünmüştür.butür 3d isolarda bu yöntem işe yararmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon80

Ekrem bey elde ettiğiniz sonuçta galiba iso,ses eklenmiş bir şekilde ama görüntü full sbs yani 3840x1080 olarak çıkıyor öylemi? görüntü orjinal formatında çıkma ihtimali yokmu peki? orjinali frame packing yani tek bulanık bir görüntüdür.ne sbs yani yanyana nede over under yani alt alta iki görüntü vardır
    .yada böyle bir ihtimal yoksa bıle full sbs yerıne full over under elde edemezmıyız.cunku full over underlarda kayıp full sbslere göre çok çok az.sbs lerde görüntü kaybı çok özellikle halflerde.full sbs de de full over undere göre kayıp fazla.orjınal iso görüntüsüne en yakın format frame packing ve full over under dır.ben full over encode uzerınde çalışıyorum.isonun bitrate değerı neyse mkvlerınde öyle hepsı full over under ve bluray isolarıyla boyutları neredeyse aynı.kalitede de nerdeyse aynı.tek dezavantajı çok uzun suren işlemler gerektrmesi.sızın yontemnzde çıkış formatı değişmeseymiş veya full over under olsaymış gerçektem de mükemmel olurmuş, bir de ses eklemede menü korunmuş ise yemede yanında yat umarım başarırsınız..

Benim anlattığım yöntemde orjinal 3D bluray.iso ne ise elde edilen de o şekilde.
    yani her göze ayrı ayrı 1920x1080. yani sağ göz için 1920x1080+sol göz için 1920x1080 .
    over-under veya yan-yana half sbs değil.

''orjinali frame packing yani tek bulanık bir görüntüdür''
    hayır orjinali tek bulanık görüntü değildir. TV bu iki net görüntüyü üst üste kor ve 3D için biraz kaydırarak bulanıklaştırır.
    full sbs den kastım orjinal 3D bluray.iso dur.
    henüz her göze ayrı ayrı 3840x2160 oynatıcılarımız yok paneller de yeni çıktı.

parçalı .ssif dosyalarda henüz bu uygulamayı gerçekleştiremedim.
    parçalara göre sesi kesersek parça parça ekleyebiliyoruz bu yöntemle fakat uğraştırıyor.

dediğiniz gibi en güzeli tabiki menülü olarak ses ekleyebilmek. daha beceremedik. fakat olacak kanaatindeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremmert44 -- 9 Aralık 2013; 23:38:01 >

• orjinal 3d bluraylerde isoyu açtığınızda bulanık bir görüntü vardır.gözlüğü taktığınızda görüntü netleşir 3d gözükür.saniyede bilmem kaç kere üst üste binmiş olan frameler ard arda sıralanır ve 3d olarak derınlık algılanır.sbs ise aynı görüntüden yan yana iki tane vardır.ikiside nettir gözlük bunları birleştirir,over under dada alt altadır bu ıkı net görüntü ve gözlük tarafından birleştirilir..mesela burda orjinal bluray görüntü olan frame packing ile orjinal olmayan sbs farkına bakabılırsınızhttp://asia.cnet.com/a-quick-guide-to-3d-formats-62200055.htm
    sız full sbs ye çeviriyor demişssinz.ilk başta ben o yuzden dedım.ama sbs felan degilse orjınalı ıse bu daha ıyı cunku kayıp 0 demek.bende denıcem bir bakalm nasıl olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 10 Aralık 2013; 11:54:58 >

• dene kardeş dene orijinal frame packaging 3d.iso dosyası oluşuyor şahane oluyor bir de menülü yapabilsek .ssif olarak isonun içine gömebilsek tadından yenmeyecek

menülüye hazır olsun sorun çıkmasın diye değiştirdiğiniz sesin adını verin mesela değiştirdiğiniz ses rus ise sesin tanımı bölümüne rus olarak girin tur girmeyin ki yarın .ssif olarak gömdüğümüzde sorun çıkmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

dene kardeş dene orijinal frame packaging 3d.iso dosyası oluşuyor şahane oluyor bir de menülü yapabilsek .ssif olarak isonun içine gömebilsek tadından yenmeyecek

menülüye hazır olsun sorun çıkmasın diye değiştirdiğiniz sesin adını verin mesela değiştirdiğiniz ses rus ise sesin tanımı bölümüne rus olarak girin tur girmeyin ki yarın .ssif olarak gömdüğümüzde sorun çıkmasın

evet denedim sonuç guzel.ekrem kardeşe teşekkur ederız.orjınal frame packing goruntu.menulu olması ıcın zannımca yapılması gerekenler:
    ssif dosyasını kendı ısmıyle çıkardıktan sonra.bu isoyu açmak.sonra bluray isomuzu açmak.sonra hazrladgmz ssifmızı bunun ıcıne atmak.değiştirmek eskısıyle.buraya kadar sorun yok.sorun şu 1.si
    çıkarılan ve boyutu nerdeyse 2 katına çıkan tahmını 80 gb,bu dosyayı 40 gb hatta eğer menuyu etkılemıcekse ıcındekı m2tslerden menuyle ılgılı olmayan film parçalarını çıkararak boyutu küçültmek sadece 3d vıdeomuzu alarak bunu tekrar isoya sıkıştırmak.ben daha önce ultraiso ile populer bır iso programıyla denemiştim.açığa 80 gb kusur dosya çıktı ama ne yaptıysam eskı halıne sıkıştıramadım.olmadı.zaten isoyu çıkarması ve sonra gerı sıkıştırma işlemı uzun vakıt alıyor ama sonuç sıkışmamıştı.

2.sorun. 3d disklerden bır kısmında ssif dosyaları 10 un ustunde.film ve ses parçlanmış şekilde.boyle bır ısoya ses eklemek zor ve uğraştırıcı olabılır.denenmesı lazım.

• parçalı dosyaların da kolayı var, playlist dosyası içerisindeki mpsl uzantılı genelde en büyük dosyayı tanıtın tsmuxer e olsun bitsin. gerisi aynısı zaten. ama bluray player de izlenmeyecekse sadece tv de direk izlenecekse ts olarak kaydedilip izlenmesii lazım.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.