Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (213. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ezio-Auditore

quote:

Orijinalden alıntı: aLphagut

quote:

beyler çok acil yardımınıza ihtiyacım var gözüm 3d pop up görüntüleri algılamıyor. yanımdaki kişiler sıçrarken bana sadece tv nin ekranında kalıyormuş gibi geliyor bilgisi olan var mı bi yardım edin çok makbule geçer lakin şu top girl videosundaki kelebekleri izlerken dışarı çıkma olayını hissettim ama diğer ne izlediysem hiç birinde olmuyor denemediğim film kalmadı evdekiler salonun ortasında bak işte görmüyomusun diyo ama bende tık yok gerçekten çok moralim bozuldu ya

bildiğim kadarıyla göz tembelliği olanlar 3d efektleri algılayamıyor. bence bi doktora görünün.

hocam şimdi şöyle birşey var galiba ben biraz fazla beklenti içine girdim ondan böyle hayal kırıklığına uğradım. efektler dışarı çıkıyor ama öyle beni yerimden sıçratıcak kadar olmuyo yani tv den çıkıpta yüzüme kadar ulaşan birşey yok merak ediyorum acaba sizde de nesneler tv de mi kalıyor yoksa tamamen çıkıp gözünüzün önüne kadar geliyor mu

youtuda ''3d best ever'' diye arat half sbs bi video var. 1 dklık orda yılan gözünün önüne kadar geliyor.şimdi işteyim youtubea giremiyorum. onu deneyin. bazı efektler gözün önüne kadar geliyor. dediğim gibi sizde bi rahatsızlık olabilir. umarım yoktur ama doktora görünmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyclops82

Hocam bı konu hakkında bılgı alabılırmıyım 3d fılmın indirmeden once sınemaskoplu loup olmadıgını yanı ust ve alttan kesılmıs fılm olup olmadıgını nasıl anlayabılırız acaba

Filmin çözünürlüğü 1920x1080 ise full ekrandır. Filmi indirmeden önce caspleri incele. Kendinden sinemaskoplu da olabilir.

Burayı da incele istersen faydalı olabilir. 3D TV’ler için 3D film indirme rehberi
  • quote:

hocam şimdi şöyle birşey var galiba ben biraz fazla beklenti içine girdim ondan böyle hayal kırıklığına uğradım. efektler dışarı çıkıyor ama öyle beni yerimden sıçratıcak kadar olmuyo yani tv den çıkıpta yüzüme kadar ulaşan birşey yok merak ediyorum acaba sizde de nesneler tv de mi kalıyor yoksa tamamen çıkıp gözünüzün önüne kadar geliyor mu

Benzer bir durumu ben de yaşıyorum, sizde sorun olduğunu sanmıyorum. Bence bu durumun temel sebebi sizin beklentilerinizin, beğeni düzeyinizin ve gördüğünüz şeyi yorumlamanızın evin diğer sakinlerinden farklı olması.

Ben 90" perdede projeksiyon ile izlerken evin bazı sakinleri görüntüdeki yırtıcı fazla yaklaştığı için gözünü kapatırken, ben "ekrandan bile çıkmadı sayılır" diyorum. Ama sonra o gözle tekrar bakıyorum ve haklılar, hayvan resmen odanın ortasında gibi. Ama ilk bakışta benim o kadar dikkatimi çekmiyor, o kadar etkilemiyor.

Bir de 3D izlemek için gözü eğitmek lazım. Nereye odaklandığınız çok önemli. Görüntünün tamamına değil, 3D efekt olan objeye odaklanmaya çalışın.

Size bir test önereyim. Evde uzayabilen pipet varsa, bir bardağa koyun ve bardağı gözünüze 10-15 cm. mesafede tutarak pipetin ucuna odaklanmaya çalışın. Sonuç şu olacak : Pipetin ucuna odaklanınca görüntü bulanık olacak, hatta pipetin ucu çift gözükecek; pipetin arkasına odaklanınca da ön taraf bulanık olacak. Ekrandan çıkan görüntü aşırı dışarı çıkarsa bunun gibi odaklanma sorunları olabiliyor.

Her zaman söylendiği gibi, 3D'nin asıl başarılı olduğu konu pop-out yani dışarı çıkma değil, arkaya doğru derinlik vermesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Ocak 2013; 13:02:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: headhuntergs

Samsung 46EH6030 3D LED TV var bizde.
    Arkadaşlar bu model için hangi türde 3d film indirmem lazım bi tane öylesine indirdim beceremedim ya da yanlış bişey indirdim.

1-Hangi Tür Film İndirmem Lazım ? Film İndirilen Sitelerde Bir Sürü Bilgi Yazıyor --> HSBS / 3D HSBS 1080P / Dual / 3D Bluray Vs...
    *** film indirme sitelerinde 35 part filan oluyo 3d filmler o yüzden en iyisi torrent siteleri ile indirmek lazım galiba : bu nedenle torrent sitelerinden bi 3d filmi indirirken orada yazan hangi bilgilere dikkat etmeliyim ?
    2-Filmi Usb İle Tv de İzlemeye Kalkınca Tv de 3D için Hangi Ayarları Yapayım Kumanda İle ?
    3-Gözlükte herhangi bir ayar varmı on off basınca açılır kapanır başka ayarı varmıdır ?

1) 3D Bluray (ISO), yani sağ-sol görüntünün her ikisinin de 1920x1080 olması en makbul durum. Ancak boyutları tam disk olursa 30-50GB veya Remux olursa 20-30GB olabiliyor. İndireceğiniz dosyalar 35 Parçalı olsa da, siz rar'dan çıkartınca normalde tek ISO çıkar, en kötü iki dizin çıkar onları doğrudan oynatabilirsiniz veya ULTRAISO gibi bir programla ISO'ya çevirebilirsiniz basitçe. Tabi en pratiği tek parça olarak P2P sistemlerinden indirmek.

SBS demek Side-By-Side demek. HSBS olursa HALF yani yarım oluyor; yani 1920x1080 görüntüde sağ-sol görüntü oluyor ve her biri 960x540 çözünürlükte oluyor. Bu durumda 3D olarak çok farketmez, ancak netlik çok farkeder. Full SBS olursa hem sağ hem sol görüntü 1920x1080 oluyor, yani toplam çözünürlük 3840x2160 oluyor ama bu dosyaları oynatmak zor, 3D ISO daha iyi olur.

2) 3D Bluray ISO izleyecekseniz, sanıyorum Tv'niz desteklemez ve Egreat R6S gibi oynatıcılara ihtiyacınız olur. Eğer SBS görüntüleri Tv'niz otomatik algılamaz ise, kumandadan 3D modunu SBS (yanyana) olarak seçmeniz gerekebilir.

3) Gözlükte ayar yoktur ama, oynatıcı ile (TV veya Egreat gibi player) 3D derinlik ayarı, sağ-sol görüntü değiştir gibi ayarlar olabilir. Derinlik ayarı, üst üste düzgün binmeyen görüntüler için. Sağ-sol değiştirme ayarı da görüntü sırası farklı olursa, zaten görüntünün tuhaf olmasından anlarsınız.

Not : İndirme ile ilgili bilgileri, filmi test edip orijinal bluray'i satın alacağınızı dikkate alarak verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Ocak 2013; 13:12:06 >
  • uzmanlık sorusu

Hiç FULL SBS deneyininiz var mı? HalfSBS degil.

yani film çözünürlüğü

sol-sag 3840x1080
    veya
    üst-alt 1920x 2160

denediniz mi? yani mesela sag-solda HAlf. SBS olunca uzun kenarda 1920 toplam cozünürlüğünde 2 goruntu var, her bir goruntu 1920 nin yarısı haliyle birleşince oluşan goruntu de yarısı 920x1080 izliyoruz 3D halini .

teoriyi tv ler uyguluyaibliyor mu, pasifler mi yoksa aktifler mi uygulayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 2 Ocak 2013; 15:55:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Hiç FULL SBS deneyininiz var mı? 3D popout olarak degil de DEtay oalrak farketmesi lazım teoride, ki detay farkedince 3D zevki de artıyor tabi buyuk ekranda.

yani film çözünürlüğü

sol-sag 3840x1080
    veya
    üst-alt 1920x 2160

denediniz mi?
    Kesin konuşmayayım ama ben denedim diye hatırlıyorum ve fark göremedim diye aklımda kalmış.
    Zaten mantık olarak bitrate farkı dolayısıyla olabilecek kalite farkı haricinde, detay olarak farketmemesi gerekir.
    Çünkü görüntüler üst üste geldiği zaman oluşan görüntünün çözünürlüğü 3D ISO gibi 1920x1080.

Ayrıca HSBS görüntülerde de 3D efektler bence farketmiyor. Ama netlik ve keyfi farklı oluyor tabi.

Bir de ben 3D ISO izlememe rağmen, altyazılar hep sorunlu oluyor.
    Bir sahnede normal gözüküyor, diğer sahnede kayma oluyor okumak gözleri şaşı yapıyor.
  • merhaba arkadaşlar stup up 3D filmi var yabancı dil türkçe ses dosyası bulup birleştirdim fakat kaymalar oluyor seste halbuki ikiside 23.976 fps bunu nasıl halledebilirim yardımcı olacak arkadaşlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Ayrıca HSBS görüntülerde de 3D efektler bence farketmiyor. Ama netlik ve keyfi farklı oluyor tabi.

biraz degistirdim yukardaki yazımı,

popout farketmeyecektir ama conuurlukteki farkla daha zevkli 3d olabilir.

cozunurlukte fark oluyor mu teorideki gibi gercekten bilmiyorum ben de ama,
    şimdiye kadar izledigim FULL SBS ler ( FULLHD demiyorum) hep daha iyiydi. imax udnerthe sea deki BAlıgın dısarıcıkısını hepimiz biliyorum, onu bu cozunurlukte izledim cok daha guzel gorundu detaylar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

quote:

Orijinalden alıntı: uyduman73

Digitürk bugün 399 nolu kanalda gün boyu 3 D film verdi.

Tüm kanallar açıktı 1 ocak sebebi ile.

Bende kaçırmadım.

Çizmeli Kedi,Transformers 3,Underworld Awakening,İntikam Yolu,Neşeli Ayaklar 2,Kungfu Panda 2,Thor ve Yeşil Fener filmlerini kaydettim.
    Bu fırsatı kaçırmadım. :)

Bende şampiyonlar paketi var
    399. kanal yok
    Paketten dolayımı acaba

Bende süper lig paketi,spor ve belgesel paketi var.
    399 nolu kanalda belgesel veriyor genelde.Moviemax paketi yok kapatmıştım onun için bu kanalda 3d filmleri izleyemiyordum.1 ocakda açtıkları için izledim bugün kapandı zaten.Belgesel paketiniz açıksa 3d belgeselleri izleyebilriisiniz çok veriyor belgesel çünkü.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu model için hangi türde 3d film indirmem lazım bi tane öylesine indirdim beceremedim ya da yanlış bişey indirdim.

1-Hangi Tür Film İndirmem Lazım ? Film İndirilen Sitelerde Bir Sürü Bilgi Yazıyor --> HSBS / 3D HSBS 1080P / Dual / 3D Bluray Vs...
    *** film indirme sitelerinde 35 part filan oluyo 3d filmler o yüzden en iyisi torrent siteleri ile indirmek lazım galiba : bu nedenle torrent sitelerinden bi 3d filmi indirirken orada yazan hangi bilgilere dikkat etmeliyim ?
    2-Filmi Usb İle Tv de İzlemeye Kalkınca Tv de 3D için Hangi Ayarları Yapayım Kumanda İle ?
    3-Gözlükte herhangi bir ayar varmı on off basınca açılır kapanır başka ayarı varmıdır ?

1) 3D Bluray (ISO), yani sağ-sol görüntünün her ikisinin de 1920x1080 olması en makbul durum. Ancak boyutları tam disk olursa 30-50GB veya Remux olursa 20-30GB olabiliyor. İndireceğiniz dosyalar 35 Parçalı olsa da, siz rar'dan çıkartınca normalde tek ISO çıkar, en kötü iki dizin çıkar onları doğrudan oynatabilirsiniz veya ULTRAISO gibi bir programla ISO'ya çevirebilirsiniz basitçe. Tabi en pratiği tek parça olarak P2P sistemlerinden indirmek.

SBS demek Side-By-Side demek. HSBS olursa HALF yani yarım oluyor; yani 1920x1080 görüntüde sağ-sol görüntü oluyor ve her biri 960x540 çözünürlükte oluyor. Bu durumda 3D olarak çok farketmez, ancak netlik çok farkeder. Full SBS olursa hem sağ hem sol görüntü 1920x1080 oluyor, yani toplam çözünürlük 3840x2160 oluyor ama bu dosyaları oynatmak zor, 3D ISO daha iyi olur.

2) 3D Bluray ISO izleyecekseniz, sanıyorum Tv'niz desteklemez ve Egreat R6S gibi oynatıcılara ihtiyacınız olur. Eğer SBS görüntüleri Tv'niz otomatik algılamaz ise, kumandadan 3D modunu SBS (yanyana) olarak seçmeniz gerekebilir.

3) Gözlükte ayar yoktur ama, oynatıcı ile (TV veya Egreat gibi player) 3D derinlik ayarı, sağ-sol görüntü değiştir gibi ayarlar olabilir. Derinlik ayarı, üst üste düzgün binmeyen görüntüler için. Sağ-sol değiştirme ayarı da görüntü sırası farklı olursa, zaten görüntünün tuhaf olmasından anlarsınız.

Not : İndirme ile ilgili bilgileri, filmi test edip orijinal bluray'i satın alacağınızı dikkate alarak verdim.

Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim ancak 3d konusunda hiç bilgim olmadığı için direkt olarak şöyle sormak istiyorum. Mesela ben bir torrent sitesinden şunu indirdim bugün : Wild.Animals.3D.2012.3D.1080p.Bluray.H-SBS.X264.DL-HDChina --> Bunun forrmatı mkv şeklinde --> yani ben bu filmi hdd veya flash bellek ile tv ye atarak üzerinde hiç oynama yapmadan filan 3D olarak izleyebilirmiyim ?
  • Wild Animals bende indirmiştim mkv formatında.

Hard diskinizin içine atın takın tv ye izleyin..
  • ejderhanı nasıl eğitirsinde 3d anlamında oldukça iyi
  • arkadaşlar şimdi fetih 1453 3d blu-ray half-sbs diyor bu filim sinemalarda 3D gösterilmedi fake 3D mi oluyor ?
  • quote:

quote:

quote:

beyler çok acil yardımınıza ihtiyacım var gözüm 3d pop up görüntüleri algılamıyor. yanımdaki kişiler sıçrarken bana sadece tv nin ekranında kalıyormuş gibi geliyor bilgisi olan var mı bi yardım edin çok makbule geçer lakin şu top girl videosundaki kelebekleri izlerken dışarı çıkma olayını hissettim ama diğer ne izlediysem hiç birinde olmuyor denemediğim film kalmadı evdekiler salonun ortasında bak işte görmüyomusun diyo ama bende tık yok gerçekten çok moralim bozuldu ya

bildiğim kadarıyla göz tembelliği olanlar 3d efektleri algılayamıyor. bence bi doktora görünün.

dostum bu videoda da aynı sıkıntıyı yaşıyorsan doktora git

http://www.youtube.com/watch?v=FSGfN9rr78Q
  • quote:

quote:

quote:

Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim ancak 3d konusunda hiç bilgim olmadığı için direkt olarak şöyle sormak istiyorum. Mesela ben bir torrent sitesinden şunu indirdim bugün : Wild.Animals.3D.2012.3D.1080p.Bluray.H-SBS.X264.DL-HDChina --> Bunun forrmatı mkv şeklinde --> yani ben bu filmi hdd veya flash bellek ile tv ye atarak üzerinde hiç oynama yapmadan filan 3D olarak izleyebilirmiyim ?

Evet flash bellek alıyorsa ona, almıyorsa hard diske at
    Usb girişinden bağla
    Sağ okla filmin üzerine gel ok tıkla otur izle
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

quote:

Digitürk bugün 399 nolu kanalda gün boyu 3 D film verdi.

Tüm kanallar açıktı 1 ocak sebebi ile.

Bende kaçırmadım.

Çizmeli Kedi,Transformers 3,Underworld Awakening,İntikam Yolu,Neşeli Ayaklar 2,Kungfu Panda 2,Thor ve Yeşil Fener filmlerini kaydettim.
    Bu fırsatı kaçırmadım. :)

Bende şampiyonlar paketi var
    399. kanal yok
    Paketten dolayımı acaba

Bende süper lig paketi,spor ve belgesel paketi var.
    399 nolu kanalda belgesel veriyor genelde.Moviemax paketi yok kapatmıştım onun için bu kanalda 3d filmleri izleyemiyordum.1 ocakda açtıkları için izledim bugün kapandı zaten.Belgesel paketiniz açıksa 3d belgeselleri izleyebilriisiniz çok veriyor belgesel çünkü.

Yok maalesef sadece 5 takımın maçlarına üyeyim
  • youtube tan indirilen flv formatlı sbs videoları tv de izleyebilmek için bu videoları hangi formata dönüştürmek gerekiyor, ya da 3d videoları dönüştürmek için ayrı converter programlarımı var, ben mkv ye dönüştürdüm ama tv de izleyemedim bir türlü, videoyu açıyor ama yan yana aynı iki görüntüden başka bir numara yok, 3d tuşuna basıncada film izlerken çıkan seçenekler çıkmıyor (alt alta, yan yana vb.) acaba nerede hata yapıyorum... tv lg 42lm640s
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurayk

youtube tan indirilen flv formatlı sbs videoları tv de izleyebilmek için bu videoları hangi formata dönüştürmek gerekiyor, ya da 3d videoları dönüştürmek için ayrı converter programlarımı var, ben mkv ye dönüştürdüm ama tv de izleyemedim bir türlü, videoyu açıyor ama yan yana aynı iki görüntüden başka bir numara yok, 3d tuşuna basıncada film izlerken çıkan seçenekler çıkmıyor (alt alta, yan yana vb.) acaba nerede hata yapıyorum... tv lg 42lm640s

youtube downloader hd adlı programla mp4 formatında varsa eger hd halıyle yoksa normal halıyle ındır.
    ızleyebılırsın.
    ben oyle ındırıp lg 42lm3400 da rahat ızlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenilmez1905

dün akşam tron efsanesi filmini izledim filmde dikkatimi çeken şuydu film bir sinemaskop oluyor bir tam ekran oluyor böyle birşeyle karşılaşan oldu mu hiç

Batman The Dark Knight Rises fılmındede goruntu hareketlı sahnelerde full,yavaş sahnelerde sınemaskop oluyor benımde dıkkatımı cekmıstı.
    Güzel bir fikir diye dusunmustum izlerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_izmir -- 3 Ocak 2013; 1:25:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurezex

quote:

quote:

quote:

dostum bu videoda da aynı sıkıntıyı yaşıyorsan doktora git

http://www.youtube.com/watch?v=FSGfN9rr78Q

bende maalesef göz tembeliği var fakat bu youtube vıdeolarını ızledıgımde goruntu ekranın dısına cıkıyor bunu bariz farkedıyorum ama burdakı bu pop-out etkısı bır cok fılmde yok varsa bıle fılm boyunca sadece bır kac sahnede.
    3d sadece pop-out degıl aynı zamanda derınlık anlamınada gelıyor.
    bende senın gıbı 3d denınce fılm boyunca hersey evın ıcınde olacak zannedıyordum ve teknomarkette 3d tv de gozluk ıle ılk 3d demo ızlemeye basladıgımda husrana ugradım.ustelık bu tv lg nın en ust modelıydı hatta lg pasıf gozluk kullanıyor dıye yanda aktıf gozluk kullanan samsung denedıgımde de hıc bır fark goremedım fakat daha sonra lg ye tekrar baktıgımda bazı sahnelerde sadece pop out vardı ve hosuma gıttı.
    benımle aynı anda aynı tvye bakan görme kaybı olmayan arkadasımda oyle cok fazla etkılenmıs degıldı benımle asagı yukarı aynı yerlede etkıyı farkedıyordu.
    ben bıraz 3d tutkulu oldugum ıcın ve ps3 de 3d oyun oynamayı ısrarla dusundugum ıcın en yakın zamanda 3d tv aldım fakat arkadasım hıc almadı bıle yanı demek ıstedıgım 3d oyle abartılacak bır sey degıl ınsan zamanla alısıyor ve sankı normal tvde ızlıyormussun gıbı oluyor.
    dıkkat edersen fılmlerede herkes asagı yukarı aynı yorumları yapıyor,herkes 3d etkısının fılmlerde olup olmaıdıgına bıle suphelı.onda var dıgerınde yok sureklı fıkırler degısıyor.
    barız popoutlar ımax lerde var ama ne yanı butun gun balık mı seyredecegız.
    kısaca 3d oyle abartılacak bır durum degıl hersey tv nın dısına cıkıpta evın ıcınde yasanmıyor.
    Dikkat edersen hic kimse ''waowwwwwwwwww ,hayret birşeydi ya,şahaneydi'' diye yorum yazmıyor
    ______________________________________________________________________________

arkadasların aynı sahnelerde tek gozlerını kapasınlar bakalım 3d etksınde fark oluyormu?Boyle bır testle deneme yapabılırsın.Eger aynı etkı varsa demekkı dıger gozumuz hıc gormuyor olsa bıle 3d etkısı degısmeyecektır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_izmir -- 3 Ocak 2013; 1:22:18 >
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.