Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avatar, IMAX: Under the Sea, IMAX: Grand Canyon Advanture, Alice in Wonderland'i 1920*1080 mkv olarak 04.04.10 ver. 42lw570s model televizyonumda izledim ve çok etkileyiciydi. Özellikle Alice in Wonderland'de aldığım 3D performansı ve derinlik televizyonun hakkını resmen veriyor. Yalnız dikkat ettiğim bir konu var ki derinlik meselesinde çok mühim sanıyorum; half-sbs diye nitelendirilen görüntülerde resmi eşit boyutlarda sağa ve sola ayrı ayrı koyan ve bu iki görüntüyü tam ortadan ayıran çizginin kalınlığı veya bu iki resmin içe bakan tarafındaki mesafe ne kadar uzun olursa görüntüdeki 3D efektleri ve derinlik de o derecede etkileyici oluyor.

örnek 1:

Görüldüğü üzere tam ortadan aşağıya inen siyah çizgi normalden biraz daha kalın.

örnek 2:

Bu resimde de arada kalan çizginin kalınlığı neredeyse bir saç teli inceliğinde.

Yukarıdaki iki resim arasında derinlik ve 3D efekti en belirgin olanı, çizgisi daha kalın çekilen 1. görüntü.

Özellikle yüksek 3D performans ve etkileyici bir derinlik yaşamak isteyenler half-sbs görüntünün 1. örnekteki gibi olmasına dikkat etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigatron23 -- 22 Ekim 2011; 10:56:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ixirseviyo

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

Orijinalden alıntı: ixirseviyo

Captain America The First Avenger 3D Half-SBS yi ben indirdim 3d değil fake indirmeyin hiç boş yere

Haydi ya ben izledim 3D diye.. İyi idi demekki iyi çevirmişler... Nasıl anlaşılıyor fake olması? Bir daha tongaya düşmeyeyim.

realor3d.com sitesinde sahte 3d film ve gerçek 3d filmlerin listesini sunuyor.

Dostum o siteyi bende takip ediyorum ve başta oradaki yönlendirmelere dikkat ediyordum ancak fake olarak nitelenen Alice in Wonderland i 11 gb'lık 1920*1080, mkv olanını indirip izledim ve bugüne kadar aldığım en iyi 3D görüntü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. O listede real 3D olarak nitelenen pek çok film de beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Burada ciddi bir tezatlık var ve artık orayı çok dikkate almıyorum. Zaten internet ortamı tamamen bilgi kirliliğine ulaşmış vaziyette. Gerçek 3D diye sunulan pek çok film şuna emin ol ki 2D den 3D ye çevrilmiş tam fake sunumlar. Artık o da kullanıcının şansına kalıyor biraz da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tio

3d film isteyenler bana pm den ulaşabilir.

Gerçek 3d film isteyenler. Hepsi mkv formatında.
  • quote:

quote:

3d film isteyenler bana pm den ulaşabilir.

Gerçek 3d film isteyenler. Hepsi mkv formatında.

Journey to the Center of the Earth 3D'nin half-sbs ve mkv formatında olanını arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Yardımcı olabilir misin acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigatron23

Avatar, IMAX: Under the Sea, IMAX: Grand Canyon Advanture, Alice in Wonderland'i 1920*1080 mkv olarak 04.04.10 ver. 42lw570s model televizyonumda izledim ve çok etkileyiciydi. Özellikle Alice in Wonderland'de aldığım 3D performansı ve derinlik televizyonun hakkını resmen veriyor. Yalnız dikkat ettiğim bir konu var ki derinlik meselesinde çok mühim sanıyorum; half-sbs diye nitelendirilen görüntülerde resmi eşit boyutlarda sağa ve sola ayrı ayrı koyan ve bu iki görüntüyü tam ortadan ayıran çizginin kalınlığı veya bu iki resmin içe bakan tarafındaki mesafe ne kadar uzun olursa görüntüdeki 3D efektleri ve derinlik de o derecede etkileyici oluyor.

örnek 1:

Görüldüğü üzere tam ortadan aşağıya inen siyah çizgi normalden biraz daha kalın.

örnek 2:

Bu resimde de arada kalan çizginin kalınlığı neredeyse bir saç teli inceliğinde.

Yukarıdaki iki resim arasında derinlik ve 3D efekti en belirgin olanı, çizgisi daha kalın çekilen 1. görüntü.

Özellikle yüksek 3D performans ve etkileyici bir derinlik yaşamak isteyenler half-sbs görüntünün 1. örnekteki gibi olmasına dikkat etsinler.

hımmm

ilginç
  • ilginç bi tespit,

bu arada tavsiyeler üzerine indiricektim ama,

Alice In Wonderland 3D 2010 1080p Full SBS x264 TruHD

FULLSBS yazıyor burda bunu nasıl izleyebilirim? usb den olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

ilginç bi tespit,

olmaz indirme bosuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

ilginç bi tespit,

olmaz indirme bosuna.

peki PC den hdmi ile olur mu?

yanşi bu torrrenti kimler nasıl izlemek çin indiriyor? mkv bu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

ilginç bi tespit,

olmaz indirme bosuna.

peki PC den hdmi ile olur mu?

yanşi bu torrrenti kimler nasıl izlemek çin indiriyor? mkv bu.

FULL SBS medya oynatıcılar, PS3 ya da PC üzerinden izlenebilir.
  • pc ok ise tamam o zaman :)

ama aslında mantıksız da geliyor bi yandan, yanyana görüntüyü iletecek Benim PC tvye, bi iş yapmıycak yani, birleştirme işlemini yine TV yapacak.
    Aynı tv bunu usbde olunca neden yapamasın ki, mantıgım almadı
  • ELIMDE DOLU 3D FILM VAR VE IZLEDIKÇE PUAN OLARAK SIZE YANSITACAGIM NOT IZLEDIKLERIM BUTUN FILIMLER MKV BLURAY 1080 P

IMAX Under The Sea - Denizler Altında ] BENCE IZLEYEBILECEGINIZ EN IYI 3D LERDEN 10 UZERINDEN 9 PUAN

LG-Demo E1390CF01569 by FDZone.ORG DISARI ÇIKAN EFEKT LERDEN YAPILMIS DEMO 10 UZERINDEN 7

IMAX Wild Ocean - Vahşi Okyanus BABAM IZLEMIS BIRAZ 10 UZERINDEN 7 VERDİ

Sammy's Adventures The Secret Passage - Sammy'nin Maceraları [ 10 UZERINDEN 8

Resident Evil Afterlife - Resident Evil Ölümden Sonra 10 UZERINDEN 8

Alice in Wonderland - Alis Harikalar Diyarında 3D 10 UZERINDEN 6

Avatar - Avatar [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] 10 UZERINDEN 6

Jackass 3D - Jackass 3D [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] GOZLERINIZI BOZMAK ISTIYORSANIZ KESIN IZLEYIN INANILMAZ KOTU 3D 10 UZERINDEN 1

Shrek Forever After - Şrek Sonsuza Dek Mutlu [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] 10 UZERINDEN 7

The Green Hornet - Yeşil Yaban Arısı [ 2011 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] BABAM 10 UZERINDEN 7 VERDİ

How To Train Your Dragon - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] 10 UZERINDEN 7

Legend Of The Guardians - Baykuş Krallığı Efsanesi [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] 10 UZERINDEN 7

Megamind 3D - Megazeka 3D [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] 10 UZERINDEN 7.5

Tron Legacy - Tron Efsanesi [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ] 3d ıle alakası yok bence çok kotu 10 UZERINDEN 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.caner -- 23 Ekim 2011; 22:48:10 >
  • quote:

pc ok ise tamam o zaman :)

ama aslında mantıksız da geliyor bi yandan, yanyana görüntüyü iletecek Benim PC tvye, bi iş yapmıycak yani, birleştirme işlemini yine TV yapacak.

Biraz mantıksız gelebilir. ama Siz TV ye HDMI üzerinden 3840x1080 çözünürlük yollayabiliyormusunuz? Yani TV ye SBS olarak görüntü geliyorsa Laptop bunu 1920x1080 e otomatikmen düşürebilmesi gerekiyor buda H-SBS demek..

Bence Full 3D izlemenin şimdilik tek yolu Frame Sequentila methodu ile TV miz 60Hz de single Frame Sequentila ve 30HZ de Frame packing methodunu destekliyor..

Ama pc 3840x1080 lik görüntüyü SBS olarak tv ye yollamaz da, Frame Sequentila methodunu kullanırsa olabilir. Yani ekrana bir sol göz görüntüsü bir sağ göz görüntüsü yollayacak, Kumandadan 3D düğmesi ilede bunu polarizasyona çevirecek...

Tabi bunlar mantık yürütmesi aşırı bilgide yok..
  • quote:

quote:

Biraz mantıksız gelebilir. ama Siz TV ye HDMI üzerinden 3840x1080 çözünürlük yollayabiliyormusunuz? Yani TV ye SBS olarak görüntü geliyorsa Laptop bunu 1920x1080 e otomatikmen düşürebilmesi gerekiyor buda H-SBS demek..

Bence Full 3D izlemenin şimdilik tek yolu Frame Sequentila methodu ile TV miz 60Hz de single Frame Sequentila ve 30HZ de Frame packing methodunu destekliyor..

Ama pc 3840x1080 lik görüntüyü SBS olarak tv ye yollamaz da, Frame Sequentila methodunu kullanırsa olabilir. Yani ekrana bir sol göz görüntüsü bir sağ göz görüntüsü yollayacak, Kumandadan 3D düğmesi ilede bunu polarizasyona çevirecek...

Ozaman senin mantığına göre blu-ray playerdan 3d blu-ray izlesen dahi tv 1920 ye 1080 olduğu için tv otomatikman gelen görüntüyü 1920*1080 e çevirecek ve yine half sbs olacak alacağın görüntü.

PC den fullsbs izleyebiliyorum ancak ekran kartım hdmi 1.4 destekliyor kabloda 1.4

1.3 ile izlenebilirmi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

quote:

Ozaman senin mantığına göre blu-ray playerdan 3d blu-ray izlesen dahi tv 1920 ye 1080 olduğu için tv otomatikman gelen görüntüyü 1920*1080 e çevirecek ve yine half sbs olacak alacağın görüntü.

PC den fullsbs izleyebiliyorum ancak ekran kartım hdmi 1.4 destekliyor kabloda 1.4

1.3 ile izlenebilirmi bilmiyorum.

Yok TV 1920x1080 üstü görüntüyü kabul edemez ki zaten.. O düşürme işini TV değil 3D Blue-Ray yapıyor. Fakat siz PC den çözünürlüğü 3840x1080 yapabiliyorum derseniz. Full SBS izleyebilirsiniz. TV 3840x1080 kabul edebiliyorsa zaten F-SBS olabilir. Ama Blu-ray 3840x1080 TV ye kabul ettirebiliyorsa PC de ettirebilir ve biz Çözünürlük sekmesinde 3840x1080 ni görebiliriz. Bendeki düz mantık Profesyonel bir yorum değil. Uzmanda değilim.
  • Transformers Dark Of The Moon 3D Half sbs versiyonu nedendir hala çıkmadı.
    Bir çok kişi benim gibi beklemekte heralde.
  • ya beyler 3d altyazı konusunda yardım rica edicem.

3d subtitler programı benim blgisayarımda açılmıyor, hata raporu veriyor haliyle deneyemiyorum bile açılsa yaparımda sonuçta açıklaması var.

önerebilceğiz başka program yada açılmamasına çözüm bulablcek varsa yardım bekliyorum.
  • The.Lion.King.3D.H-SBS.1994.1080p.BluRay.x264-3D4U filmini indirdim ama hiç bir altyazı uymuyor. Yardımcı olabilecek var mı? İndirip denemediğim altyazı kalmadı. Hiçbiri uymuyor maalesef. :S

Title................: The Lion King 3D
    Type.................: Bluray 3D H-SBS Encode
    Audio................: English DTS 5.1
    Subtitles............: None
    Format...............: MKV
    MKV Size.............: 7.14 GiB
    Encoder..............: 3D4U
    Length...............: 1h 28mn
    Video Format.........: H264
    Resolution...........: 1080P
    FPS..................: 23,976
    Source...............: EX-3DBLURAYISOTEAM

--------------------------------------------------------------
    Post Information
    Posted by............: 3D4U(EX-3DBLURAYISOTEAM)
    Posted on............: 24/08/2011
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grasshead

The.Lion.King.3D.H-SBS.1994.1080p.BluRay.x264-3D4U filmini indirdim ama hiç bir altyazı uymuyor. Yardımcı olabilecek var mı? İndirip denemediğim altyazı kalmadı. Hiçbiri uymuyor maalesef. :S

Post Information

arkadaşım bunu sormak için çok yanlış yere gelmişsin, çünkü bende aynı bunu yazmıştım ama sağolsun kimse yardım etmemişti, burdaki sitemim sana değil diğer üyelere... alt yazı uydurma programı olarak Subtitle Workshop çok iyi bi program bunu dene. internette kullanımını araştır, eğer rahat kullanamassan bana ö.m at ben yardımcı olurum sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: yclycl

quote:

Orijinalden alıntı: Grasshead

The.Lion.King.3D.H-SBS.1994.1080p.BluRay.x264-3D4U filmini indirdim ama hiç bir altyazı uymuyor. Yardımcı olabilecek var mı? İndirip denemediğim altyazı kalmadı. Hiçbiri uymuyor maalesef. :S

Post Information

arkadaşım bunu sormak için çok yanlış yere gelmişsin, çünkü bende aynı bunu yazmıştım ama sağolsun kimse yardım etmemişti, burdaki sitemim sana değil diğer üyelere... alt yazı uydurma programı olarak Subtitle Workshop çok iyi bi program bunu dene. internette kullanımını araştır, eğer rahat kullanamassan bana ö.m at ben yardımcı olurum sana

3d ses konusunda bir arkadaşın çok basit bir buluşu oldu.3d filmi indirdikten sonra herhangi bir ses dosyasını internetten arayıp buluyoruz.yalnız sonu SRS olan dosya. sonra bunun ismini değiştirip film dosyasının yanına flash bellek içine atıyorsunuz.Ben şirinlerde denedim harika.
    yalnız yazı 3D değil ama çok güzel okunuyor.
    Benimki şöyle

The Smurfs.3DBDRip.SBS.540P-3DV film dosyası
    The Smurfs.3DBDRip.SBS.540P-3DV.srt ses dosyası

yalnız burada dikkat edilecek husus şöyle.yazının geriden gelmesi ya da önden gitmesini ayarlamak için film le aynı ayarlı olanı indirmeniz lazım.
  • 3D avatar indirdim.1920*1080 idi.yaklaşık 20 gb. lık bir film.
    program ile 6 ya böldüm. lw650s de usb ile izlemeye başladım ama çok kötü idi.netlik yoktu.görüntüde parlama vardı.devamını izlemedim.

bunun hemen arkasından 1920*540 pixelli şirinler izledim.2 gb civarında 3D si harikaydı.görüntü çok netti.

sizce avatar çok kalitesiz bir 3D film mi? izleyen olduysa yazabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.