Merhaba autocad te yaptığım çizimlere 3d max te kaplama yapmak istiyorum ve 3d max,a yeni başladım.Sorunum şu autocad renderlerinde kullanmış olduğum jpg resimleri 3d max te kullanmak için resmi seçtiğimde MEMORY EROR ŞEKLİNDE hata veriyor.Bazı jpg leri kabul ediyor ancak kaplamak istediğimde izin vermiyor.Yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: dezda
Merhaba autocad te yaptığım çizimlere 3d max te kaplama yapmak istiyorum ve 3d max,a yeni başladım.Sorunum şu autocad renderlerinde kullanmış olduğum jpg resimleri 3d max te kullanmak için resmi seçtiğimde MEMORY EROR ŞEKLİNDE hata veriyor.Bazı jpg leri kabul ediyor ancak kaplamak istediğimde izin vermiyor.Yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim
Hocam ramler yetmiyor olabilir yada 3dmax i birdaha kur. Başka bir açıklaması gelemedi aklıma. Kısa ve öz oldu sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: dezda
bahsettiğin işlemi yaparken vidoya çekip paylaşırsan problemi daha net anlar ve çözüm için fikir verebilirim
Makinada 32 bit işletim sistemi kullanıyorsan, 2 ya da 4 Gb ram varsa böyle arızalar çıkartabilir. Öncelikle 64 bit işletim sistemi kur. Sonra en az 8 GB olacak şekilde RAM leri arttır. 3dsMax gibi programlar ram canavarıdır. Eğer hemen ramları arttıramayacaksan en azından disk belleği miktarını arttır. RAM yetmediği zaman hiç olmazsa HD üzerinden çalışır, yavaş olur ama yine de olur. Aslında bunlarla uğraşıp sadece kendini yorarsın. Autocad ve 3dsMax kullanacaksan iyi bir makine konfigürasyonu lazım. Yoksa programdan nefret edebilirsin :)