Merhabalar.benim sorunum bilgisayarımda ati radeon 9550 ekran kartı var.son zamanlarda bilgidayarımda 3D oyun ve ekran koruyucularda ekranımda donma meydana geliyo.Bu sorun yüzünden 3D oyunları oynayamıyor ayrıca 3D ekran koruyucu kullanamıyorum.Ekran kartının şuan son sürümünün bir alt sürümü yazılımı mevcut(.6-8 xp 2k dd ccc wdm enu 35179).Acaba ati catalyst control center ayarlarıdamı bir problem var.yoksa ekran kartımdamı bir problem var.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler NOT:Bilgisayarım intel p4 3 GHz 1024 MB ram 256 MB ekran kartı Windows Xp
sıcaklıktan doalyı yapıyor...
ekran karının fanını sökp altındaki ısı iletken macunu bir selpak ile temizleyip yenisi sürersen sorunun çözlüleceğini düşünüyorum..Yada fanı çok tozlandysa ondanda yapar bunlara dikkat etmen gerek..Ekran kartın nefes alırsa sorunun çzülecektir..
ilgin için teşekkürler.şu an ki sıcaklıklar şöyle: CPU 42 derece anakart ve seagete 26 derece sence çokmu yüksek ne dersin
Arkadaş ekran kartının sıcaklığından şüphelenmiş , ama ben söyliyim CPU anakart ve HDD sıcakların çok normal ekran kartının sıcaklığınıda şöyle anlayabilirsin elini çalışırken sürebilirsin(statik elektriğini boşaltmayı unutma) eğer elini birkaç snye tutaibliyorsan bir sorun yok demektir. En azından sıcaklık olarak en kısa yöntem olarak sürücü değiştirmeyi deneyebilirsin. İşe yaramazsa PSU üstünde durman gerekebilir.
NOT:yanlış anlaşılma olmasın donma demişsin bir an donup sonra devam mı ediyor? yoksa kitleniyormu?
maalesef kilitleniyor.reset atmam gerekiyor.galiba bir bilgisayarcıya göstermenin zamani geldi.
x1650 kart aldım eger aynı kartı alan ya da bilen varsa söylesin..bunun kendi cd ile kurmaya çalışıyorum eklentileri ile 40-50 dk kurmasını bekliyorum fakat bi türlü bitmiyor kurulum..iptal edip donanım ekleme kısmında sadece driverları kurdum..ama şimdi oyunlarda felan donmalar oluyor bilgisayarda ram eklememe ragmen daha yavaş oldu..bi sorun oldugu belli ama nasıl halledecem bilmiyorum..yardımlarınız lütfen...